Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Güncellemelerini CD'ye Yazmak
Selamlar,
Evimde internetim olmadığı için Windows XP güncellemelerini işyerimdeki bilgisayardan indirip CD'ye yazdırarak evdeki makineme yüklemek istiyorum. Şu an çalıştığım bilgisayardaki güncelleme yüklemelerini "C:\WINDOWS\$hf_mig$" klasöründe buldum fakat bunlardan birini deneme amaçlı kurmak istediğimde "Kur, sisteminizi güncelleştirmek için gereken update.inf dosyasını bulamadı" diyerek yükleme yapmama izin vermiyor. İnternete bağlı olmayan bilgisayarları güncelleştirmenin bir yolu yok mu?
sunny_smiley
30/04/2005, 10:50
otomatik windows güncellemeler bu dosyaya ihtiyaç duyuyor olabilirler, normal güncelleme paketleri indirirsen kendin de yükleyebilirsin
Dostum sana yarayacak bir bolge
v4.windowsupdate.microsoft.com/ en/default.asp?corporate=true
Burada Manuel Elle indiriyorsun OS versionuna göre
Dostum, link başka bir sayfaya yönlendiriyor ve oradan da şu an kullandığım bilgisayar için güncelleştirme sunuyor. Manuel güncelleştirme dosyası bulamadım.
kontrol edeyim mutlaka buraya yazarım
ewet orası öyle. update i indirdiğin makinanın üzerindeki windows version uyla senin makinanın versiyonları aynı olması gerekiyor sanırım. daha önce ben de böyle bişeyle karşılaşmıştım ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum :(
kolay gelsin...
Güncelleştirmeler sizin istediginiz şekilde buradan (http://www.microsoft.com/downloads/Popular.aspx?DisplayLang=tr&categoryId=7) indirelebilir.
Cevap veren herkese teşekkürler, @PsyX'in verdiği link işimi gördü.
Bir soru da benden. Windows xp pro otomatik güncelleştirme ile sp2 yi indirdi ancak ben sp2 kurmak istemiyorum. Her açılışta windows'un güncelleştirmeyi kurmak ister misiniz tarzındaki sağ altta çıkan güncelleştirme yükle önerisini nasıl iptal ederim. Yani windows'un kurulmayı bekleyen güncelleştirmeyi görmesini nasıl engelleyebilirim?
Kolay gelsin...
@ozan
denetim masası>yönetimsel araçlar>hizmetler'den otomatik güncelleştirmeleri devre dışı bırakman lazım. fakat bunu iptal edersen windows'un update sitesini kullanamıyorsun. kullanacağında aktif hale getirirsin.
@alper
Evet sağ alttan güncelleştirme işaretini kaldırıyor ancak bu, hizmet durdurulduğu için oluyor. Mircosoft'a ait herhangi başka bir yazılım yüklerken "Kurulmayı bekleyen bir güncelleştirmeniz var. Önce onu kurun sonra bunu yükleyin" tarzında bir ifade çıkıyor. Benim yapmaya çalıştığım ise sp2 yi tamamen bilgisayardan kaldırarak bunun önüne geçmek. SP2 ile anlaşamadık bir türlü kurmak istemiyorum ama kaldıramıyorum da...
Kolay gelsin...
Bunu denemişsindir ama yine de hatırlatayım. Bilgisayarım>sağ tık>özellikler>otomatik güncelleştirmeler kapalı mı? Bu kapalıyken de aynı sorun varsa aklıma başka birşey gelmiyor. Saygılar.
@alper
Evet bunu daha önce denedim. Sorunumu çözmüyor. Benim sp2'nin yükleme bilgilerini kaldırmam gerekiyor bir şekilde. Yani yeni program kurma hazırlığı esnasında sp2 ye dair hiçbirşeyi bulamaması lazım windows'un. Neyse zaman ayırdığın için teşekkür ederim alper.
Kolay gelsin...
ozan
sp2'nin yükleme bilgilerinden mi bilmiyorum ama denetim masası>program ekle kaldır da üst tarafta güncelleştirmeleri göster var ona bir tick atıp daha sonra sp2'yi kaldırmayı denedin mi pekii?
Saygılar.
sp2 kurulu değil, sadece install edilmesi için bilgisayara indirilmiş olarak bekliyor. Her nasılsa windows da bunu görüp başka yeni bir ms uygulaması kurmama izin vermiyor. sp1 nin program ekle kaldır bölümünde de de güncelleştirmeleri göster tarzında bir yer yok bildiğim kadarıyla. Ayrıca yüklü programlar arasında da sp2 ye ait bir bilgi görülmüyor. Cevaplar için teşekkürler alper.
Kolay gelsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.