PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : PhotoShop CS2 ile gelen Yazı Tipi Önizlemesi

kahverengi
30/04/2005, 01:38
Bugün yeni farkettim yeni photoshopda yazı tipi için önizleme kısmı yapmışlar.. Ne dersiniz sizce geç kalmış bir yenilik değilmi?
http://img245.echo.cx/img245/5531/yazitipionizleme2mw.jpg (http://www.imageshack.us)
YazıTipi önizlemesi çalışmaları kolaylayştıran bir özellik bence, grafiğin bütünlüğüne uygun bir yazı tipi bulacaz diye bi yığın zaman kaybediyorduk.. Şimdi ise direk listeden en uygununu diğerleriyle birlikte görebileceğiz. Office Word'de de önizleme mevcut ve bayağı işe yaradığı malum.
hadi bana önizleme seçeneğinin önceden beri var olmadığını söyleyin :kihkih:

theskull
30/04/2005, 09:36
evet güzel ve geçkalınmış gerçekten. dediğin gibi uygun fontu bulacaz derken çok zaman kaybediyorduk...

Zerzevat Adam
30/04/2005, 12:08
İncelemedim ama aslında daha kapsamlı küçük bir eklenti yapılsa daha iyi olur.

Yani bir örnek girerim, mesela Hasan gibi ondan sonra da bu tip bir paneli açınca direk hepsini gösterse ve boyutunu yükseltebilsen...

theskull
30/04/2005, 12:36
bunu bulduğumuza dua edelim :)

kursad
30/04/2005, 14:26
omerbalyali +1

ayrıca hala daha font listesindeyken herhangi bir harfe tuşlayınca o harfle başlayan fontlara gitmiyor.

MEHMET
30/04/2005, 19:58
CS2 başlı başına bir paket mi yoksa CS için yama bir paket mi?

kahverengi
01/05/2005, 04:06
her ikiside var sanıyorum, yani hem "upgrade" versiyon hem "full" versiyon.adobe nin sitesinden öğrenebilirsin.

Sahin
01/05/2005, 14:13
Başka yeni özellikler var mı CS2'de?

unreality
02/05/2005, 03:50
Bir çok yeni özellik var. Bunları adobenin sitesinden videolu anlatımlarla birlikte öğrenebilirsin.

MoonbeaT
02/05/2005, 11:25
video da izlediğim kadarıyla vektörel bi çalışma yapabiliyoruz sanırım böyle bir şey varmı + birde cs de path üzerine yazı yazdığımda program çok kasıyodu bunda da aynı sorun varmı acaba.

kursad
03/05/2005, 19:56
En iyi özelliği smart objects

bir vektörel çalışmayı PS dökümanı içine çağırdığınızda smart oject olarak tutarsanız istediğiniz kadar büyütüp küçültebilirsiniz. Sürekli render yaptığı için hiç bir bozulma olmaz.

Bu özelliği bitmaplar için de kullanabilirsiniz. Bitmapı istediğiniz kadar küçültebilir, sonra da yine aynı boyutuna büyütebilirsiniz... yine bozulma olmaz.

PS CS2'nin en kötü yanı da yeni eskiden layer set olarak geçen kavramın group olarak değiştirilmesi. Auto select layer özelliğini benim gibi çok sık kullanıyorsanız bunu siz de sevmeyeceksiniz. Çünkü gruba dahil olan bir layeri seçmeye çalıştığınızda grubun tamamını seçiyor... Ayrıca genel olarak bir yavaşlık var programda, kullanıcı arayüzü bile parça parça ekrana geliyor...

ALEXrunaway
03/05/2005, 22:06
Photoshop kullanıcısı değilim ancak kafamda bir soru işareti oluştu..

Sürekli render yaptığı için hiç bir bozulma olmaz.

Bu özelliği bitmaplar için de kullanabilirsiniz. Bitmapı istediğiniz kadar küçültebilir, sonra da yine aynı boyutuna büyütebilirsiniz... yine bozulma olmaz.
...
demek ne demek.. yani bir bitmapı hiç bozmadan yüzde kaç büyültebiliyor..
mesela 90x30 cm2 lik bir resmi 900x300'e (%100)'e kadarmı.. yoksa 90x30 cm2 lik bir resmi 112.5x37.5 (%25)'e kadarmı bozmadan büyütüyor.. .

yoksa bu, resmin orjinal boyutundan yukarı değilde aşağı ebatlara küçültüp daha sonraki büyültme küçültme işlemini ram'de (geçici bellekte) tuttuğu orjinal ölçüleri arasında rahat bir büyültme küçültme olanağımı sağlıyor... eğer bu işlemi yapıyorsa haliyle bu programın yavaş çalışmasına sebep olur.. .

ve eğer böyle bişeyse pek o kadarda yeni gibi bir şey yada çok önemli bir yenilik olmaması gerekirdi diye düşünüyorum.. yok eğer değil yüzde olarak çok büyük ebatlarda hiç bozmadan büyültüyorsa bence 100 yılın buluşu diyebilirim.. . her halde bunu kaldırabilmek içinde bir bilgisayara değil uzay mekiğine ihtiyaç duyulacak..

doomWAVE
03/05/2005, 22:30
bence belli bi sınırı vardır muhakkak.

kursad
04/05/2005, 09:43
@Alexrunaway

En iyi özelliği smart objects

burada sorunun cevabı var.

Ayrıca Ps kullanıcısı olmadığın için programın hangi aşamalarda yavaş çalıştığını bilemezsin. Smart Objects özelliğini kullansanız da kullanmasanız da genelinde bir yavaşlık var programın. Umarım ilk yama ile düzelir. Fh 9'da da böyle bir durum vardı, 9.0.1 yamasıyla düzeltilmişti.

MEHMET
07/05/2005, 13:53
http://www.arizaliadam.com/konu/?x=73
adresinde arızaherifin CS2 için incelemesi var.

/* ben bu arıza herifin hayranıyım */

ArizaHerif
09/05/2005, 12:40
hödölö