PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Atatürkün yapamadıkları..!

hmustak
27/04/2005, 22:53
http://www.internethaber.com/mays/yazi_view.php?idx=4213

“Bu ülkede yaşayan her insanın bağımsızlığını ve demokrasisini borçlu olduğu insan: ATATÜRK...

Gençliğinde kot pantolon giyememiş...

Sevgilisinin elinden tutup hasılat rekorları kıran bir sinema filmine gidememiş...

Padişah ona Trablusgarp Cephesi'nde görev verdiğinde, lüks uçak şirketinin, first class koltuğunda viskisini yudumlayarak görev yerine gidememiş...

Halkına bağımsızlık fikrini anlatabilmek için kortej eşliğinde Mercedes’lerle gezememiş Anadolu'yu...

Kurtuluş hareketini başlatmak için 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak bastığı gün, ayağında spor ayakkabısı ya da kovboy çizmesi yokmuş...

Kazandığı her savaştan sonra savaş sahasına fırlayıp moral veren mini etekli ponpon kızlar da yokmuş...

Tarih kitaplarına bakılırsa, Yunanlıları İzmir'den denize döktükten sonra arkadaşları ile timsah yürüyüşü de yapmamışlar...

Ülkesinde yapacağı devrimleri, unutmamak için not alacağı bir cep bilgisayarı olmadığı gibi, kendisine suikast girişiminde bulunacakları da cep telefonundan öğrenememiş!

Atatürk için üzülüyorum. Dağ gibi adam, bir radyo programına faks çekemeden, İsmet Paşa için Safiye Ayla'dan bir istek parçası isteyemeden gitmiş ...

Lozan Zaferi'nden sonra veya Cumhuriyetin ilanından sonra arabaya atlayıp sabahlara kadar korna çalıp, elinde bayraklarla sokaklarda tur da atamadı...
Evinin balkonuna çıkıp, bir şarjör mermiyi de havaya sıkamadı...

Atatürk'e acıyorum...

Sen kalk, dört kadınla evlenebileceğin bir dönemde dünyaya gel, sonra değerini bilmeyip tek kadınla evlilik sistemini getir...

Aaaah ah... Çılgın diskolara gitmek, sabahlara kadar içip, içip rock yapmak, babasının Mersedes'ini alıp şöyle bir Emirgan turu çekmek dururken...

Bunları yapmadı Atatürk...

Keyif çatmadı...

Tüm hayatını ülkesinin kurtuluşuna ve uygarlaşmasına harcadı...

İşte onun için büyük adamdı Atatürk...

Her fırsat elinde vardı.

O ise sadece bu milletin bağımsızlığını istedi.

Bütün suçu iki kadeh rakı içmekti...

O kadar...”

:tabi:

tristan
28/04/2005, 12:41
Anitkabirdeki arabalardan biri Mercedes'ti yanlis hatirlamiyorsam ama kortej yapmamistir herhalde

Gurhan
28/04/2005, 12:57
saçma bir yazı
ve gereksiz
ve sömürme amaçlı

bahsi geçen bütün olanaklar imkanları dahilindeydi de bilerek yapmamış gibi yazılmış...

Ansugo
28/04/2005, 15:19
Acaip komik bir yazı. Bu yazıya karşılık olarak "Atatürk 1881 değil 1981'de doğsaydı" türünden bir yazı yazılabilir bir ara.

Mesela su saçmalığa (mantıksızlığa) bakar mısınız :

Bunları yapmadı Atatürk...

Keyif çatmadı...

Her fırsat elinde vardı.

Yazarın bahsettiklerinden hiçbirini Atatürk yapmadı diye birşey yok. Atatürk onların hiçbirini yapaMAzdı. Mesela zengin bir ailenin çocuğu değildi. Ondan sonra asker oldu. Bizde çok kısa bir süre görünmekle beraber askerlerin öyle çok önemsenen bir hayatı da olmamıştır. Zaten bir askerin çok şaşalı bir hayatı varsa o askerden şüphe etmek gerekiyor. Çünkü kendilerine verilen maaş ortada.

Ve asker olarak sonuçta bir devlet memuru. Hiçbir devlet memuru yazarın bahsettiklerini kendi insifiyatifi ile yapamaz. Ancak devlet imkan sağlarsa yapabilir.

Vıdı vıdı... Atatürk'ün eline bahsedilen tüm imkanlar 1925'lerde geçti. Ondan sonrasında ise genel olarak kurulan rejim için elinde olan tüm imkanları kullandı. Kendisinin birşeyi yokmuş... Benim de yok? Ne yapalım yani?

100 yıl öncesinin imkanları ile, 100 yıl önce yaşamış bir kişinin imkanları ile, 100 yıl önceki siyasi ve ekonomik durumlar ile bugünün şartlarını böyle mantıksızca karşılaştıran kişileri 100 yıl öncesine ışınlamak için bilim adamlarının zaman makinesini icad etmesini talep ediyorum.

virU
28/04/2005, 15:30
arkadaşlar bu yazı bir ilkokul öğrencisinin kaleminden çıkmıştır. eleştirirken bunu dikkkate alın.

yildizib
28/04/2005, 15:49
arkadaşlar bu yazı bir ilkokul öğrencisinin kaleminden çıkmıştır. eleştirirken bunu dikkkate alın.

Aslında bazen doğruyu küçük bir çocuk bile (bilinçli veya bilinçsiz) düzgün olarak söylüyor olabilir.Urbası yırtık-pırtık bir köylü de doğruyu söylüyor olabilir.

Fakat her nedense aynı veya benzer sözleri bir siyasetçi veya ünlü bir yazar söyleyince başka oluyor ve kaale alınıyor.Nedendir diye çok düşündüm, tabiki..

Bundan önce birinin bana, "Herkes artık kimin sözlerinin kaale alınacağını çok iyi biliyor."

söylediğini hatırlarsam (unutacağımı da sanmam).

Gerçeği ne kadar temiz ve açık bir şekilde söylüyor da olsanız, kendinizi dinletmek adına insanlar üzerinde bir krediniz yoksa ne söylediğinizin pek de anlamı yoktur.Bu kredinin mahiyeti ise rütbenizle ,makamınızla,sıfatınızla vede en çok sizin geçmişte neler yaptığınızla alakalıdır.
Birçok kişi buna dikkat ederken, bunu far ettiğmden buyana sıfata dikkat etmemeye özen gösteriyorum artık.

Gerçeği bazen sokaktaki dilenci de tam ve net olarak söyleyebilir.

Ansugo
28/04/2005, 19:18

O zaman yukarıdaki yazım da "yazar" kısımlarını "bir ilkokul öğrencisinin ailesi ve öğretmenleri" olarak değiştiriyorum.

Bir ilköğretim okulu öğrencisi, okulunun duvar gazetesine yazmış.
İnanılmaz güzel ve farklı bir bakış açısı...

Öğrencinin ve okulun adı yok...
Olsaydı gidip tebrik ederdim.
Ama öğretmenlerinin bu yazı için hepimiz adına, genç öğrenciyi ödüllendirdiğini umuyorum...

Şimdi yazar hakkında da birşeyler söylemek gerekirse tek kelime ile : "yazık" diyorum.

BoraN
28/04/2005, 20:21
Sen kalk, dört kadınla evlenebileceğin bir dönemde dünyaya gel, sonra değerini bilmeyip tek kadınla evlilik sistemini getir...

Aaaah ah... Çılgın diskolara gitmek, sabahlara kadar içip, içip rock yapmak, babasının Mersedes'ini alıp şöyle bir Emirgan turu çekmek dururken...

Bir ilkokul öğrencisine göre fazla iddialı sözler. Haberin asparagas olma ihtimali çok yüksek bence. Olsa olsa yeni yetme bir magazin muhabirine ait olabilir bu sözler. :)

sapla_saman
05/05/2005, 12:09
dört kadınla evlenmesine gerek yoktu zaten eşi dışında metresleri vardı pekala ama tarihçiler bunu dile getirmekten hep çekinmişlerdir

sLosH
05/05/2005, 12:39
http://www.internethaber.com/mays/yazi_view.php?idx=4213

Atatürk'e acıyorum...

Bir ilkokul öğrencisine Atatürk nasıl tanıtılmış nasıl öğretilmiş ki bu cümleri kurabiliyor bunları yorumluyor. Atatürk nasıl lanse edilmiş ki acınılacak bir hayat sürdügünü düşünüyor çok yazık..

açıkçası bu yazının bir ilkokul öğrencisinin yazdıgına pen inanasım gelmiyor bir yazı dizisiin içine yerleştirilmiş karalama çirkinlik bana göre...

Çaylak
06/05/2005, 21:04
dört kadınla evlenmesine gerek yoktu zaten eşi dışında metresleri vardı pekala ama tarihçiler bunu dile getirmekten hep çekinmişlerdir

Aksini iddia etmiyorum ama tarihten nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun? :uff:

cL
06/05/2005, 23:30
Bence çocuğun imzası altında öğretmenlerinin, anasının-babasının fikirleridir bunlar. İlkokul çocuğu bu kadar şeyi bilmez. Bunu yazan ana-baba, öğretmen vs. den ben şüphe ederim. Atatürk'ü eğer bu şekilde düşünüyorlarsa, çocuğuna (çocuklara) hiç bir şey öğretemez bunlar. Zaten yazıda hiç bir şey öğretemedikleri belli.

101
07/05/2005, 02:29

çamur at izi kalsın işte.

101
07/05/2005, 02:35
Ve asker olarak sonuçta bir devlet memuru. Hiçbir devlet memuru yazarın bahsettiklerini kendi insifiyatifi ile yapamaz. Ancak devlet imkan sağlarsa yapabilir.

o sırada devlet var mıydı?

Şimdi yazar hakkında da birşeyler söylemek gerekirse tek kelime ile : "yazık" diyorum.

"yazık" ne demek? kime yazık, yazıyı yazana mı, internethaber de dile getirene mi? niye yazık?

HunTER
07/05/2005, 02:39

Yok.. Devlet denılen sey cumhurıyetın ılanıyla ıcat olundu...

Ansugo
07/05/2005, 22:12

Devlet yoktu tabii. Atatürk İmparatorluk saflarında yükselmiş ve en kıdemli Jedi lardan biri idi. Gücün karanlık yüzünden kurtulmanın ancak ve ancak bir devrim ile olabileceğini düşünüyordu. Daha sonra insanları gücün karanlık yüzünden uzaklaştırmak için şapka, kılık kıyafet gibi devrimler yaptı; imparatorluğu yıktı, cumhuriyeti kurdu.

Kuzum siz hangi asırda yaşıyorsunuz? Devlete bağlı olmayan bir düzenli ordu gördünüz mü? Atatürk freelance mi yüzbaşılık yapıyordu? Daha sonra freelance müfettişlik yapmaya mı başladı?

erman_arık
09/05/2005, 01:36
Merhabalar,

Arkadaşlar bu yazıyı kim yazmışsa yazmış. Bu yazıyı bir çocuk yazmamış olabilir. Kimin yazdıgıda farketmez. Ama anlatılmak istenene bakmalıyız. anlatım şeklini tartışmamalıyız. ATATÜRK'ün bu memleket için ömrünü tükettiği aşıkardır. Kesinlikle doğrudur birçok şeyi yapamamıştır. Birçok şeyi de yapmıştır. Memleketi için ailesinden kendi yaşamından vazgeçtiği de ortadadır. ATATÜRK her şeyinden vazgeçip bu memleketi demokrasiye , insan özgürlüklerine sürüklerken, bağımsızlığa halkıyla beraber koşar adımlarla önünde engel tanımazken, halkı, dinini ananelerini (gelenek göreneklerini) özgürce yaşasın diye tüm güçlüklerle uğraşırken eminim ki aklında ilerde bunlar gerçekleşirse ben her türlü rahata kavuşurum DOLMA BAHÇE SARAYI'nda viskimi yudumlarım diye düşünmemiştir.
AMA BAKIN ŞİMDİKİLERE (işte yazıdaki gönderme bence bunlara ). Hangibiri ATATURK ve ARKADAŞLARININ yaptığını yapabilecek ONURa ve MEMLEKET SEVGİSİNE sahip, kaç tanesi milletvekilliğini halk için , memleket çıkarları için çalışma yeri olarak görüyor. Kaç tanesi ( Az olan Dürüst insanlar hariç. ) çıkarlarını memleket çıkarlarından sonra düşünebiliyor.

ÖZLEM ATATÜRK'ün kendisine değil, dürüstlüğüne , büyük yöneticiliğine SONSOZ MEMLEKET SEVGİSİNE , HALKINA karşı beslediği bitmez tükenmez bilmeyen bağlılığınadır.

BU YAZI belkide ; bütün bunları şimdiki yöneticilerimize bir HATIRLATMA yapma ya da bir sitem amaçlıdır.

NOT : ATATÜRK'ü nesneleştirmeyelim, tabulaştırmayalım. Yapmak istediklerini , düşüncelerini , amaçlarını anlamaya çalışalım. LÜTFEN!!!

ookano
10/05/2005, 23:12
bu yazıyı bence öğrenci değil öğretmen yazmış :)

r3dsharktr
11/05/2005, 09:53
Aksini iddia etmiyorum ama tarihten nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun? :uff:

ben aksini iddia ediyorum. Tek eşli idi, arkadaş nereye dayanarak bunu yazmış. Çamur atmak kolay, altını doldurmak zor...

Çaylak
12/05/2005, 21:30
ben aksini iddia ediyorum. Tek eşli idi, arkadaş nereye dayanarak bunu yazmış. Çamur atmak kolay, altını doldurmak zor...

Bu yazıdan benim böyle bir şeye inandığım çıkmasın lütfen :yaaa:

hmustak
13/05/2005, 17:51
ince bir alıntı yapmış redshark, bende katılıyorum. Aksi ispat edilsin...

1941
15/05/2005, 02:06
80 yıl önceye takılmışız biz.yazık.bizim başımızdaki dinazorlarda değil sorun, sorun tamamen bizim toplumumuzda.bizden hiçbirşey olmaz, daha çok sömürürler bizi.

Atatürk'ü öğrenmek, yaptırımlarını incelemek her türk gencinin görevi ancak "Atatürk şöyle iyiymiş efendim böyle süpermiş hem sen gibi gezip tozmamış" muhabbetleri mahalle kadınlarının muhabbetiyle aynı kefededir.

bu yazının 2 satırını okudum.bazen aptalca yazılar komik olduğu için okunur ama hiç komik değil, sinir bozucu.

Volkan Uzun
17/05/2005, 09:50
ataturk e camur at entel sansinlar modasi forumada sicramis