Tam Sürümünü Görmek İçin : Metal Fırtına
Metak Fırtına : http://tr.wikibooks.org/wiki/Metal_Fırtına
Bir de bunun tersini "Amerika Bizimdir" ("Bıyıklı Fırtına")'yı çıkarmışlar..
Amerika'nın bayrağındaki yıldızları hilâl falan yapmışlar..
Ayrıca beyaz sarayı, Kırmızı Beyaz saray yapmışlar güzel bir kitap..
Metal fırtına ve Amerika Bizimdir'i şiddetle vede hiddetle tavsiye ederim..
Pisikolojik Harb Savaşı.Bu Kitabı A dan Z ye Ceviz kabuğunda ele aldılar sabaha kadar altından çıkmadık mevzu kalmadı sonuç itibariyle bu tezgahı kuranların ortadaki bu kadar anlatım ve belge ile iyi niyetli olduğunu düşünemiyor ve iğreniyorsun. Bu Kitapdan daha kötüsü Çanakkale zaferinin kutlandığı gün de Gelibolu adı altında güya bizim savaşimızı anlatacağını düşündüğümüz Sinema Belgeselin 'de 3 tane anzak mektubundan başka bir şey vermeyip koca savaşta neredeyse bizden iz yok bir şekilde perdeyi kapayanlar, :) şimdiye kadar ele geçmemiş belgeler dahi var denen sözde araştırma belgelseli dahi provaganda dan başka bir şey değildi... Bizim tarihimiz onda, biri adamlarda olsa film sanayileri iki günde köşeyi döner di. Biz kendi bilgilerimizi doğru bir şekilde perdeye yansıtacak ekip güç para aktör vs.. sahip değilken bari bunun aksi yönde bizi karalayan bu yapıtlara engel olmayı becerebilsek... :(
Zerzevat Adam
24/04/2005, 22:01
kuzum hiddetlenmenize gerek yok :)
Mingitau
24/04/2005, 23:18
O kitap, bıyıklı fırtına, hoş bişeye benziyo :))
Mingitau: Bıyıklı fırtına oldukça iyi Amerika Bizimdir yani "Metal Fırtına"'nın tam tersi..
alico: Adnan Hoca'm anlattıklarınızdan birşey anlamış değilim..
Mingitau: Bu nick'in karaçay'lar ile ilgisi varmı?
Bir'de dağı görünce aklıma hemen Karaçaylar geldi. Ondan sordum.
sunny_smiley
25/04/2005, 15:46
Mingitau: Bu nick'in karaçay'lar ile ilgisi varmı?
Bir'de dağı görünce aklıma hemen Karaçaylar geldi. Ondan sordum.
Elbrus'un ta kendisi
Bu tür roman kitapları güzeldir. Kişilerin dikkatini çekebilirse bazı konulara daha bir güzel olur. Ama sadece bu tür kitapları okuyup başımızda ahkam kesenler de türedi maalesef. Bu da yan etkisi sanırım.
Mesela adamın biri Da Vinci Şifresi'ni yazdı ( aslında bu Code ile Crypt kelimeleri konusunda bir saçmalık var ya neyse... ) Vatikan bile hukelendi(1).
Velhasıl-ı kelam bu tür romanları bol bol bestseller yapmak gerekir. (ki biz okumayalım). Ama okuyucu kitlesini araştırmaya yöneltecek şekilde. Mesela Kurtlar Vadisi bu anlamda olmak üzere örnek teşkil ediyor. Dizinin Tapınak Şovalyeleri (neden knight templar da templar knights ya da knights of templar degil ? Fazla mı türkçe düşünüyoruz?) ve Illuminati gibi toplanmalara dikkat çekmesi bu alanda kitapların sayısında acaip bir artış yarattı. Ilgi yarattı yani.
1 ) Hukulenmek kelimesi, Copyright 3200 (C) Ali SARI
Tabii bu kitabın böyle yayınlanması yanlış. Sonuçta bu kitap babamızın malı değil. Anca bu kitabın yazarları öldükten 70 yıl sonra bizim malımız olacak. O zamana kadar şu kelime dikkat çekiciliğini korumalı :
©Eserin her hakkı anlasmalı olarak Timas Yayınları’na aittir. Izinsiz yayınIanamaz. Kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir.
Yani demiş ki : Eserin her hakkı yazarlarına aittir. Ancak Timaş Yayınları yazarlarla anlaşmış ve belli bir süre yayın haklarını satın almıştır. Bu sebepten ötürü tutarda yayınlarsanız önce kul hakkını çatır çatır yemiş ve dahlinde hukuka aykırı olarak bir suç işlemiş olursunuz. İcab ederse Timaş yayınları sizi yakaladığı yerde davayı bastırabilir.
Tabii benim için yayınlanması falan sorun değil, banane Timaşla yazarları düşüncek. Lakin eğer bir kitabı severek okuyduysanız tarayıp bir yerlerde yayınlamazsınız ki yazarların kitabı daha çok satılsın, daha çok telif alsınlar, dolayısıyla bundan sonraki kitapları için teşvik olsun hem de yayınevleri peşlerinde koşsun, bu onları coştursun ve daha güzel işler çıkarsınlar...vesaire...
Tabii kitabın yazarı bir ecnebi olsa bu kadar ince düşünür müyüm? Zannetmiyorum. Tabii burada yatan düşünce "gavur" mantığına değil, geri kalmışlık mantığına dayanıyor.
Cümlere neden tabii ile başlıyorsam onu da anlamış değilim.
Ansugo: Üstadım bende Wiki'den Kitabın Web Sürümünü aldım.. Orada yazıyordu zaten hakkını yememek için silmeyeyim dedim.. Ama haklısınız.. Zaten çoğu yayın evi hakları belli bir süreliğine alıyor sanırım bu süre henüz dolmuş değil çünkü kitap çıkalı 1 yıl olmadı diye biliyorum..
Bu özel birşey değil. Özel duruma bakarak genel bir görüş ifâdesi olarak görülebilir.
:) evet haklısınız genel bir ifade idi..
Valla bende bazı kitap ve filmleri not alıyordum 1 ay sonra Türkiye'ye gelince alırım diye şimdi linki görünce dayanamadım sabahtan beri okuyorum, kalanıda print edip sabaha kadar okurum ama madem iki genç bu kadar kafa yorup birilerini hukelendirecek birşeyler yapmış bari gelince bende okumama ramen yine alıp haklarını ödeyeyim.
Hani eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme denir ya ona dönmez inşallah bu iş. Kitabı okumadan önceki yorumlarda hep yakınılan konu kitabın Türkiye ve Türk ordusunu zayıf gösterdiği yönünde idi ama bazı dönemlerde milliyetçilik duygularının kırbaçlanması gerekir ki şu an yaşadığımız dönemde o dönemlerden biri. Bu nedenle elin gavurunu fazla abartmadan biraz daha çatışmaları başabaş gösterse çok daha etkili ve bir sonraki romanları beklenen bir yazar takımı olurdu diye düşünüyorum.
Bu arada bende yazacağım ahdim olsun :) Ama konu farklı... Arkadaşların içi rahat olsun.
Zerzevat Adam
25/04/2005, 22:20
Bende açık kaynak ordusunun ve emekçi w3c destekçilerinini (hahaha :D) Microsoftya'yı İnternetexplorergrad ve Windowistan'dan ele geçirişini anlatan destan yazayım.
:kihkih:
omerbalyali: sitenizden de anlaşıldığı üzere sanırım w3c hayranısınız :D
sahin: tamamen katılıyorum..
Mingitau
26/04/2005, 09:33
Yahu wiki sayfasında ben linke tıkladığımda bişi gözükmüyo biri ss alıp koyabilir mi?
Ne gözükmesi gerekiyor bağlantıya tıklayınca? Üstteki bağlantılara tıklayınca sayfanın o bölümlerine geçemiyor musun?
Yok yok eleştiriler haklıymış keklik olsak bu kadar kolay avlanmayız, savaşlar tarihini yazmış bir milletin topraklarını elini kolunu sallayarak bu kadar kolay girmek mümkün değil. Irak savaşını fazla inceleyip etkilenmişler sanki bir arap ülkesinden bahsediyorlar. Ayrıca bazı anlatımlar çok sığ kalmış hani şunuda araya katalım der gibi ve çok aceleye getirilmiş gibi bir havası var romanın. Ama maşşallah amerikan silahlarını iyi incelemişler.
purple_496
27/04/2005, 18:37
Şuanda öyle bir durumdayız ki Türklüğümüzü sorgulayanlara kulak asmazken birtakım kişi ve ülkeler tarafından artık bunu sorgular hale geldik ve neredeyse birbirimizi yiyeceğiz.umarım Bıyıklı Kasırga gibi kitaplarla tükenen özgüvenimiz tekrar yerine gelir ve başkaları karşısında kendimizi ezdirmeyiz......
Mingitau
27/04/2005, 19:42
Yahu tamamıyla komedi olayı olan bu kitaplarla kim güven kazanıp kim güven kaybedecek allah aşkına...
Metal Fırtınayı okurken duygulandığım iki an oldu biri Kaşarın vurulması Biride bir heyetin ABD ye gönderilmesi...
Düşündüm de bu tip aptalca bişeyi de şu an dünyada sadece biz yapabiliriz.
http://tr.wikibooks.org/wiki/Metal_Fırtına
Metal Fırtına bence onemli bir eksikligi dolduruyor. Bu tip eserler alttikca insanlarin her gun uzerinde yurudukleri topraklarin onemini daha cok kavrayacagini dusunuyorum.
Üzerinde yürünülen toprakların değerinin daha iyi anlaşılabilmesi için tarih kitaplarının gözden geçirilmesi daha faydalı olur zannımca...
Kolay gelsin...
yildizib
28/04/2005, 17:57
metal fırtınanın e-book'umu ne varmış elinde olan veya indirilecek bir adresi bilen var mı?
Mingitau
28/04/2005, 18:29
http://tr.wikibooks.org/wiki/Metal_F%C4%B1rt%C4%B1na
yildizib
28/04/2005, 19:00
saol.
Metal fırtına yazanlarıda yayımlayanlarıda kutluyorum.
Soylenenlerın tam aksıne pesınden cıkan bıyıklı fırtına nın da sonunun ıyı okunması taraftarıyım ABD nın ekonomısınıde nası kendımıze benzettıgımızı yazıyor...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.