PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : xp de dosya paylaşımı

sofistike
21/04/2005, 09:47
bir dosyam var bunu paylaşıma açmaya çalışıyorum...dosyayı paylaşıma açtım fakat arkadaşın bilgisayrından kendi bilgisayrıma giremiyorum...guest ile girmek istiyorum ...kullanıcı hesaplarında guest hesabı kapalı görünüyodu..açtım..ama bi işe yaramadı..anlatabildimmi derdimi bilemiyorum....anlatamadıysam söyleyin daha açık yazmaya çalışiim ama lütfen yardım edin..çoook aciiiilll....teşekkürler...

Gurhan
21/04/2005, 10:14
arkadaşının bilgisayarına login olduğu kullanıcı ile aynı isimde bir kullanici açip o kullanici ile login olduktan sonra erişmeye çalış.

turker
21/04/2005, 12:07
açık olması gereken ancak açılmamış hizmetler olabilir. Muhtemelen sorununuz bu...

Professional
01/05/2005, 11:51
Çalıştır'da ; compmgmt.msc yaz.
Karşına "Computer Management" çıkar.
Burda Local user and Groups bölümünün altında bulunan "User" sekmesinde,
"Ziyaretci" isminde Yeni bir kullanıcı oluştur. (Parolada belirleyebilirsin.)

Groups sekmesine gelip, bu kullanıcıyı (Ziyaretçi) "Guests" grubuna join etmeyi deneyin.

ve Paylaşım verdiğiniz klasörün özelliklerinde, "Security" ve "Sharing" tab'larında bu kullanıcıyı ekleyip, Gerekli Permission'ları verin. ( Bende Security Tab'ı görünmüyor ? Nasıl çıkartabilirim diyorsan buraya göz atabilirsin. (http://www.professional.web.tr/Documents.php3?id=02) )

ve Paylaşım verirken, Çalıştırda "shrpubw.exe" yazdığınızda, Karşınıza bir wizard gelir. Burdanda faydalanabilirsiniz.

Kolay Gelsin.