PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Adobe Macromedia'yı Satın Aldı

realmusti
18/04/2005, 13:51
Evet arkadaşlar bu duruma na dersiniz bilmem ama gerekli açıklama bu linkte.

http://www.adobe.com/aboutadobe/invrelations/adobeandmacromedia.html

Adobe bugün en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurdu. Acrobat ve Photoshop yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver ve Flash ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulunduruyorlar.

Dünya çapında 3700 çalışanı bulunan ve 2003 mali yılında 1.295 milyar dolar ciro açıklayan Adobe'nin Macromedia'yı satın alması dünya yazılım pazarında büyük yankı uyandırdı. Adobe tarafından yapılan açıklamada, bu birleşme ile çoklu platformlarda çalışabilecek daha güçlü yazılımlar üretebilmelerinin mümkün hale geleceği belirtiliyor.

euler
18/04/2005, 14:31
<şaşırtkan_smiley>

adobe fireworks, adobe flash ha.

Icarus
18/04/2005, 15:02
oha, inanamıyorum.
noluyo ya..

IcenGuard
18/04/2005, 15:35
Windows için kotu,
Adobe son zamanlarda yazılımlarının linux versiyonlarını da cıkarıyordu. Dreamweaver ın linux versiyonunun cıkması da oldukca muhtemel..

realmusti
18/04/2005, 15:55
bakalım Adobe Microsoft gibi tekelcilik dusuncesindemi yakında bunu goreceğiz

Zerzevat Adam
18/04/2005, 16:29
Sitedeki haberi okumamıştım ama okuyunca az önce dinodream.com da yazdığım mesajın ne kadar anlamlı olduğunu anladım. Mesajımı burayada yazıyorum çünkü düşüncelerim aynı değişmedi...

Şu paragraf kısaca Linux'u ne kadar güçlü* gördüğünü söylüyor;

The combination of Adobe and Macromedia strengthens our mission of helping people and organizations communicate better. Through the combination of our powerful development, authoring and collaboration tools – and the complementary functionality of PDF and Flash – we have the opportunity to drive an industry-defining technology platform that delivers compelling, rich content and applications across a wide range of devices and operating systems.

*Güç'ten kastım tasarımcı, geliştirici ve kullanıcı olarak linux kullanıcılarını ve kullanıcı adaylarını görmezden gelemeyecek olması. Bu paragrafta her araç ve her işletim sisteminde flash, pdf vs. iletişim yolları çalışmalı bu yüzden birleşiyoruz diyor. Sadece player ve reader'lar değil bence oluşturma araçlarınıda direk linux sistemlere taşıyorlar. Zaten bir haber vardı bununla ilgili.

http://www.zeb.biz/news.php?id=1239&comments=ok

Bende sevmedim desemde işe şu yönden bakabiliriz. Lisanslama ve program konusunda şirketlerin ve bizim işimize geliyor.

Yani Macromedia bir eko paket hazırlarken photoshop en pahalı zamanında olabiliyor. Fakat bunun yerine PS, Dreamweaver, Flash, Freehand bir pakette satılabilir.

Ayrıca Adobe FLASH'a alternatif üreteceğine, GoLive projesini iptal eder ya da Flash'la birleştirir ve bu sayede daha güçlenir.

Ben işin ikinci ve en önemli tarafını düşünüyorum: ADOBE firması son 1 yıl içerisinde tüm planlarını Windows'tan ziyade çapraz platform destekli yapmayı planladığını açıkladı. Hatta direk Adobe'nin açık kaynak ve linux-unix dünyasının bir firması olacağını bildirdiler.

Bu sayede Macromedia ve Adobe ürünlerinin linux sürümleri çıkmaktadır. Adobe Acrobat Reader geçişin basit fakat önemli bir örneğidir.

Ahead Nero'nun ücretsiz Nero Linux yapmasıda bunun sebebidir...

Ama ayrı kalabilirlerdi. Ama şu var yönetim ve üst katman dışında Macromedia için gene birşey değişmeyecek bence.

OnR
18/04/2005, 21:09
çok ilginç şahsen macromedia, adobe'yi satın alsa daha az şaşırırdım ama adobe almış ilginç. Ortamda ki rekabette kalktı bence bu bize yaramaz, fiyatlar dahada artar

omerosmanoglu
19/04/2005, 12:39
:hmmm: Ama :super: Microsoft kaçırdı pastayı.

redial
19/04/2005, 13:12
Tekelim, tekelsin, tekel...

burhanmt
19/04/2005, 14:02
Sonunun hayır getirmesini dilerim. İnşallah Adobe'de bu ürün daha da güzelleşir, serpilir, açılır...

kursad
19/04/2005, 15:11
Bir arkadaşım şöyle demişti "adobenin discreet'i de almasında korkuyorum" :)

masaüstü yayıncılık sektöründe başka birşey kalmadı zaten geride. Quark zaten can çekişiyor ve kullanıcı kesimi giderek azalıyor. Corel firması ise bu gidişle kendi sonunu getirecek gibi. Fiyat politikalarındaki ters gidişat bunu gösteriyor.

web tasarım sektöründe ise hiç birşey kalmadı geride desek yerinde olur.

Tasarım konusunda bir tek 3D ve video düzenleme sektörü kalıyor. Bu da discreet'in elinde.

Adobenin tekel konusunda esnek davranacağını hiç sanmıyorum. Gücü eline geçiren sapıtıyor çünkü...

ArkHe
19/04/2005, 15:22
Umarim GNU/Linux'a daha fazla bulasmaz Adobe, su andaki bulasmisligi bile canimi sikarken, fazlasini hic istemem acikcasi.

Kolay Gelsin...

euler
19/04/2005, 15:32
Umarim GNU/Linux'a daha fazla bulasmaz Adobe, su andaki bulasmisligi bile canimi sikarken, fazlasini hic istemem acikcasi.

Kolay Gelsin...
ben de tam tersi fireworks ve flash'ın neden GNU/Linux versiyonları çıkmıyor diye düşünüyordum aslında.

Sloan
19/04/2005, 16:18
hmm OnR'un da dediği gibi eğer macromedia adobe'u alsaydı şaşırmazdım...

Zerzevat Adam
19/04/2005, 16:28
Macromedia'nın programlar daha fazla kişiye hitap ettiği ve geliştiriciyi daha çok ilgilendirdiği için bize çok daha büyük firma gibi gelse de Adobe'yi geniş çapta düşünürsek ve geçmişini düşünürsek, bu atılımıyla da daha büyük olduğunu kanıtlıyor.