Tam Sürümünü Görmek İçin : Dunyada kaç kişi hangi işletim sistemini kullanıyor?
Dünyada kaç kişi hangi işletim sistemini kullanıyor?
Mesela %20si Windows 95
%10u Windows 98
%15i Linux v.s...
Bunları belirten bir site var mıdır?
Valla ben Win XP kullanıyorum.Gerisini bilemem. :hiohahoha
:) çok açıklayıcı bir cevap cL
bulamazsın sendeki
ms-dos %1
pencere %79
penguen %20
muharrem_tac
20/04/2004, 23:55
İşletim sistemleri kullanımı hakkında yapılan istatistiklerin sabit olması imkanı yok çünkü son derece değişken bir durum bu ... Biri bir ürün çıkarır payını şu kadar arttırır bir diğeri başka bir ürün çıkarır o da payını arttırır . Bilgisayar kullanımını bir pasta gibi düşünürsek buradaki pastadan kimin ne kadar pay aldığından ziyade bu pastayı ne kadar büyütebildiğimiz ve ne kadar insanı yeni bilgisayar kullanıcısı yapabildiğimiz önemli olmalı .
Ve bu pasta gün geçtikçe büyümesine karşılık insanlar ne yazık ki hala pasif bir süreç olan tv izleyip pasta yemeyi bilgisayar kullanmaya tercih ediyorlar .
Bu arada aklıma gelen bir anekdot : Askerde bir ara önemli verilerin garfiklerini çizmekle görevliydim komutana sordum :
-Komutanım bunu da pasta grafiği haline getirelim mi ?
-Yok yahu ne pastası yemişim pastasını .
Volkan Uzun
21/04/2004, 21:47
aslinda bilgisayar satisi ve ms in satilslarindan asagi yukari en azindan ms kulananlari tahmin edebiliyorlar ama sorun su ki, bir pc yi alan sonra 2-3 isletim sistemi yukleyebiliyor.
walla tahminim Türkiyede mswin kullanan bayağı bi çok Almanya genelde linuxcüymüş... Türkiyede millet Windows a alıştı... Yani linux bildiğim kadarıyla daha çocuktu yani bundan 5 sene önce linux te cd rom u tanıtmak bile sorunmuş... O yüzdne millet mswin e alıştı zaten Türkiyede ms programlarına kim para veriyor ki ha mswin ha linux ikiside beleş :)) en azından ben daha hiç ms programlarına para vermedim çevremdede kmseye verdirmedim :)) emeğe saygı diyeceksiniz ama Biz saygı duymayalım onların emeklerine bizi herşekilde sömürüyorlar bizde onların emeklerine saygısızlık edelim de ödeşelim dimi ?
IcenGuard
21/04/2004, 23:44
Biz saygı duymayalım onların emeklerine bizi herşekilde sömürüyorlar bizde onların emeklerine saygısızlık edelim de ödeşelim dimi ? Kesinlikle katıl mıyorum..
sunucu sıstemleri niye kimse adamdan saymıyor?
HiperAktif®
22/04/2004, 00:11
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
bunu baz alabiliriz belki
muharrem_tac
22/04/2004, 00:49
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
bunu baz alabiliriz belki
Bunu baz alırsak işletim sistemi MacOS olup tarayıcısı IE olanları da windows sanabiliriz .
Zerzevat Adam
22/04/2004, 00:57
Evet aynen böyle. Ayrıca Opera'nın içinde sanırım ön tanımlı gelen ayar kendisini IE6 olarak tanıtıyor...
muharrem_tac
22/04/2004, 00:58
Ayrıca Opera'nın içinde sanırım ön tanımlı gelen ayar kendisini IE6 olarak tanıtıyor...
Linux 'daki Opera değil .
Zerzevat Adam
22/04/2004, 01:02
Madem bu bölümde sorumluluklarım var demek ki yazılacak yazılar listesine yenileri geliyor.
Arama motorları ve bilgi arama (bunu şu an hazırlıyorum)
Tarayıcılar (yakında)
İnternette güvenlik tehditleri ve masaüstü kullanıcısı için küçük fakat hayati ipuçları. (dialerlar neler olabilir, neleri açmalı neleri açmamalıyız.)
Bunlar biraz diğer bölümlere sarkıyor gibi gözükesede asıl nokta şu ki bu tehditler internetten bulaşıyor. Yani biz aşıyı vereceğiz, ağ-güvenlik bölümüde serumu :)
Zerzevat Adam
22/04/2004, 01:05
"Linux 'daki Opera değil."
Benim bahsettiğim nokta şuydu yani tarayıcıların sonuçlarıda tam objektif değil...
İlk mesajın yazılış tarihine bakın "23 December 2002, 04:48". :)
HiperAktif®
22/04/2004, 17:03
yıll 2004-aradan geçen 2 senede hala bir çözüm yok ama naber :D
İyi haber değil sanırım.Umuyorum sorusuna cevap alır arkadaş.Alamazsa bi 10 sene daha bekler.
İlk mesajın yazılış tarihine bakın "23 December 2002, 04:48". :)
Bu arada şuna dikkat edin ilk mesaj tarihinde kimse cevap yazmamış ve ilk cl' nin mesajıyla konu hareketlenmiş yaklaşık 19 tane mesaj atılmış bu konuyla ilgili. Sitede bir değişim var herkes kaynaşmış bir şekilde sorulara çözüm arıyor ve bu çook güzel birşey ne dersiniz.
selami_32
24/04/2004, 17:09
yönetiçi abilerin ellirenden öpüyorum bu konuya bir poll açsınlar (oylama mı ne)
Zerzevat Adam
24/04/2004, 17:35
O halde bu konuyu kapatıyorum yenisini açıyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.