Tam Sürümünü Görmek İçin : Dunyanın yorungesını degıstırmek ısteyenlere :)
http://www.worldjumpday.org/
Bırılerı kuresel ısınmaya engel olmak ıcın ılgınc bı yontem bulmus anlasılan : ) Buna gore tum dunya aynı anda zıplayarak dunyanın yorungesını degıstırecek.. Ilgılenenler ıcın zıplama anı 20 Temmuz 2003, 13:39:13 .
Ne dıyorsunuz :)
Yeryüzünde sürekli olarak birşeyler düşüyor, yıkılıyor (uçak, bina vs.). Ve bunlar onbinlerce insanın sıçramasına eşdeğer güçte olmalı. O halde bugüne kadar yörüngeden kayma olmadığına göre, bu organizasyon biraz hayal ve beraber birşeyler yapabilme isteği gibi geldi.
Ayrıca Dünya'nın kuzey-batısında 600mln insanın bir anda zıplaması, bütün Avrupa'nın bu organizasyona katılması demek. Hayalperestlikte son nokta. Ancak eğlenceli olacağını sanıyorum. E-mail ile bildirim istedim, eğer yakında bir yerlerde olursa gideriz eğlenmek adına. :)
çinliler de san fransico'da deprem yaratmak için hep beraber zıplamışlardı bi ara. :)
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/hur/turk/00/03/22/yazarlar/15yaz.htm
"Is yapacaz" derken dunyayi ortadan ikiye ayiracaklar sonra gorecez gunumuzu. Arkadaslar, kimse ziplamasin; herkes otursun, oturdugu yerde.
myavuzselim
13/03/2005, 13:00
Dunyada herkes ziplarsa bir ise yaramaz ki! Basinc yapmak icin bu yaz herkesi Turkiye'ye davet edelim, oyle ziplayalim :)
Zerzevat Adam
13/03/2005, 13:26
Bu tek kelimeyle "gerzekliktir".
IcenGuard
13/03/2005, 13:57
cık cık, iste bu yuzden bilgisayarcılar fizik dersi almalı..
ama..., zıplamak tan kasıt tekrar dunyaya donmemek ise, o başka..
Olabilir 2006 'da mı bu?Ne güzel.Daha varmış.
Ne dıyorsunuz
- 2006'ya dek bunu gördüğün göreceğin herkese ilet.Dünyayı kurtaralım.
-Var mısın?
By the power of greyskull.
damdaki kemancı
13/03/2005, 19:00
http://www.worldjumpday.org/
Ilgılenenler ıcın zıplama anı 20 Temmuz 2003, 13:39:13 .
20 temmuz 2006 demek istedin sanırım. Yörüngenin şekledildiği gibi değişeceğini nerden çıkarıyorlar, ki herkesin zıp zıp zıplayacığını hesaba katarsak :hiohahoha
Üst üste binip Mars'a adını yazmak isteyenlerin internet sitesinide sabırsızlıkla bekliyorum... Dünyayı zıplayarak yerinden oynatma fikri nasıl bir fikir pek kavrayamadım. Ama vakit geldiğinde zıplıycam :)
Kuresel isinma ile ilgili benim anlayamadigim birsey var: bu olayin olumlu sonuclar dogurdugu hicbir yer yok mu dunyada? Mutlaka bazi kurak bolgelerin daha iyi yagis alacak olmasi, iklimin bazi bolgelerde yumsamasi filan lazim.
Yoksa bu olay da Batili gozuyle bakilip hazirlanan ilkokullardaki tarih cetveli gibi, medeni Kuzey ulkelerinin konumu/durumu goz onune alinarak mi degerlendiriliyor?
yahu bu kadar yalan bir şey olamaz.
bi kere... ne sonuçlar doğuracağını nerden biliyorlar? yok yeni yörügneymiş, nasıl emin oluyorlar? hiçbir şey olmayacağı gibi felaket olması da mümkün....
ikincisi... zamanlama işi - haberleşme nasıl olacak? 600 milyon kişi aynı anda zıplayamaz. gecikme kesin olur.
üçüncüsü... dünyayı yaptıklarımızın sonuçlarıyla mahvedelim. sonra bu sonuçlardan yola çıkarak düzeltme yerine fanteziden ibaret olan bir akla uyalım...
aklıselim bir insan buna uymaz, yanni cidden gönülden ve aklen inanmaz. ceviz üyeleri de katılıyorsa geyik içindir :)
Zerzevat Adam
13/03/2005, 23:44
Ceviz.Net ve bu konu için en iyisi bu olsa gerek;
Nasrettin hoca bir gün köyden şehre giderken yorulmuş tarlanın kenarındaki Ceviz ağacının altında dinleneyim demiş.Şöyle bir etrafına bakınıp ağacın altına uzanmış. Ve şöyle düşünmüş.Ey Allah'ım gücüne sual olmaz amma,incecik kabak sapında kocaman kabak var, koskocaman ağaçta küçücük ceviz var, bu nasıl iş deyip uykuya dalmış.Ağaçtan bir ceviz hocanın kafasına düşüvermiş.Ve kafada ceviz büyüklüğünde bir şiş olmuş. Hoca hiddetle uyanmış ve Yarabbi sen en iyisini bilirsin demiş. Simdi o kabak ağaçta olsaydı benim halim ne olurdu.
Adamlar baya e-posta toplamis gorunene gore.
fizik bilen bunu ciddîye almaz.
Meteryus
02/04/2005, 13:52
yaw zıplıyoruz derken dünyanın dengesini komple bozup uzayda kaybolmayalım :))
yaw zıplıyoruz derken dünyanın dengesini komple bozup uzayda kaybolmayalım :))
arkadaslar !!
hoca demiski
YA! tutarsa :s008:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.