PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : IIS ftproot açılması

Noldor
09/03/2005, 05:52
Selamlar,

IIS sağolsun, Xp sayesinde kendi Ftp server'ımızı yapabiliyoruz ... Ama benim gibi ağlardan,ip.den maypiden, modemden, internetten anlamayan biri için ftproot klasörünü paylaşıma açma işi içinden çıklımaz bir olay olabiliyor ....

Bi kere ilk sorunum, IP adresimde. ADSL modemim var. Router'ından ethernetime bağladım. Telekom'dan Dynamic IP alıyorum. Ve internet ip'min ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. "ipconfig"e baktığımda .... "fe85:b4k:......." misali bişeyler görüyorum ... ADSL modemin Firmware'ine girip gördüğüm bütün IP'leri de deniyorum ama onlar da değil. Ben IP'mi nasıl öğreneceğim. Öncelikle bunu halletmem lazım...

Bir de bu sorunu aşsam bile, ftproot'un içine "ftp://localhost" ile girmeye kalkıştığımda kullanıcı adı ve şifre istiyor. Bunu da yenmek için IIS nin Yönetimsel Araçlarından Varsayılan Ftp sitesine ait tüm şifre istemeleri kaldırdım .. Ama yine de şifre istiyor. ve istediği kullanıcı adı ile şifrenin bilgisayara ait hiç bir şifre ile alakası yok. Ne olduğunu kendim bile bilmiyorum, çalışmıyor.

Uzun lafın kısası, Kendi ftp server'ımı nasıl kuracağım bilgisayarıma.. Bana adım adım detaylı bi şekilde anlatır mısınız... Bi arkadaşla sürekli bağllantıda olmam lazım.. her bağlandığımda bakacam ip'me ... ona diyeceğim şu ip'yi yaz. o da girecek bakacak... aaa ne güzeel diyecek felan filan .. işte...

Noldor
10/03/2005, 16:15
tamam peki .. ya sorumu anlayan yok ... ya da olay hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olan yok ... IP'mi bulmayı öğrendim.. Kolaymış zaten.. Ama o ip'yi dışardan biri girince benim modem ayarlarıma giriyor. Modemimin içinde bilgisayara yönlendirmek için bir ayar olmalı.. Bu ayarın adını bilen varmı ?