PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Parklarda 'İNEK OTLATIN' EMRİ

xXx
02/03/2005, 12:55
Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurad Niyazov, başkent Aşkabat'ta memurlara hitaben yaptığı konuşma sırasında aniden sinirlenerek, kültür ve sağlık alanlarında ilginç kararlar aldı.

Azerbaycan Ekspres Gazetesi'nin haberine göre, bir süre önce kendini ömür boyu devlet başkanı ilan eden Türkmenbaşı, bölgelere yeni atanan yöneticilerle yaptığı toplantıda, ülkedeki demokratik gelişmeleri ve ekonomik durumu uzun uzun anlatırken birden bire sinirlendi. Dinleyicilerin şaşkın bakışları altında Türkmenistan Devlet Standartları Komitesi'ni lağvettiğini söyleyen Niyazov, ülkedeki milli park ve bahçeleri de halka açtığını duyurdu.

PARKLARDA 'İNEK OTLATIN' EMRİ

Türkmenbaşı, "Bu tabiatı koruma parkları ve bahçeleri neyimize lazımdır? Sovyet zamanında yerli yersiz parklar, yasak bölgeler yaratıldı. Şimdi ise bizim halktan gizleyeceğimiz hiç bir şeyimiz yoktur. Bırakın, halk o parklarda koyun ve inek otlatsın. Böylece devlete ve millete daha hayırlı olur" dedi.

Halkın az kitap okuduğu gerekçesiyle Aşkabat'takilerin dışındaki kütüphanelerin kapatılması gerektiğini söyleyen Türkmenbaşı, sağlık sektörüne de 'neşter' vurdu. Türkmenbaşı, ihtisas sahibi doktorların başkentte toplandıkları gerekçesiyle bölgelerde bulunan hastanelerin kapatılacağını ve buralarda sadece muayene ve teşhis hizmeti veren sağlık ocaklarının faaliyet göstereceğini kaydetti.

k:milliyet.
---------------------------
Abicim anlayan varsa beri gelsin, daha öncede ilginç kararlarını duymuştum ama bu hepsini aştı galiba :2:

Zerzevat Adam
02/03/2005, 13:33
Bu adam sıyırmış, başka birşey değil. Hadi parktı inekti koyundu anladıkta bu kütüphane ve hastanelerin kapatılma olayı başlı başına rezalet.

Mingitau
02/03/2005, 14:39
Çok sevimlidir kendisi, Timur yerine kendini görmenin böylesi bu arada adam kendi soyadını Türkmenbaşı olarak değiştirdi, her yere heykelini diktirdi vs vs...

tristan
02/03/2005, 15:01
bu sorunlar bizde de yok degil aslinda.
Boyle bir adamin dunyayi yonettigini dusunsenize...

DeliPenguen
02/03/2005, 15:38
Benzer bir adam zaten dünyayı yönetmiyor mu? Belki daha da kötü.
Bu hiç olmazsa inekler otlasın diyor. Diğeri ben otlayacam diye tutturuyor. :s008:

Euclides
02/03/2005, 16:52
Seninde topraklarının %80'i çöl olsun evinde bile otlatırsın...

Zerzevat Adam
02/03/2005, 18:02
Euclides; iş sadece otlatma olayı değil. Hangisi daha önemli? Doktor yok diye hastaneyi kapatmak mı yoksa orayı çalışacak hale getirtmek mi?

yildizib
03/03/2005, 11:37

1-Dünyanın bir yöneteni mi var?
2-Bir yöneteni mi olmalı?
3-"Dünya hükümeti" kimin projesi?

selami_32
03/03/2005, 11:45
1- Dünya'yı yönetmeye çalışanlar var bkz. amerika, israil, avrupa, rusya, ben...vs vs.
2- Tabi ki
3- "Dünya hükümeti" diye bir şey olmaz "Dünya'nın tek hakimi" diye bir şey olur :D

saygılar

tristan
03/03/2005, 14:01
1-Dünyanın bir yöneteni mi var?
2-Bir yöneteni mi olmalı?
3-"Dünya hükümeti" kimin projesi?

1- dunyadaki butun gelismeleri kader diye aciklayamayacagimiza gore
2- butun sistemler ve duzenler bir yonetim yapısına sahiptir. Bunun basi illa bir insan olmayabilir ama yoneteni vardir. Tipki suyun uzerindeki gemileri z duzleminde yonetenin suyun kaldirmak kuvveti x ve y duzleminde yonetenin de kaptan olmasi gibi
3- Boyle bir proje mi var. (Robotech diye bir cizgi film vardi kucukken muzikleri superdi)

tristan
03/03/2005, 14:03
bu sorunlar bizde de yok degil aslinda.
tamamen utopik birseydi... su sekilde duzeltilebilir:
... Boyle bir adamin bizleri yonettigini dusunsenize...

yildizib
03/03/2005, 14:25
Böyle olmak zorunda değil.Kaptan ve gemi metaforunda olduğu gibi olmak zorunda değil ve dünya üzerinde böyle olması gerekmediği üzerine çok örnek bulunup çıkarılır.Sende kaptan-gemi metaforuna benzer metaforlar üretebilirsin bunun sonu yok.Fakat bunlar öyle oluyor diye mantıklı ve kabul edilebilir şeyler değildir.

Yönetmek kelimesine sinir oluyorum,bu kelimeyi sevmiyorum.Organizatör olabilir belki,ikimizde eşitiz fakat o başka bir role sahip o kadar .Söylediğin gibi Türkiyeyi yönetiyorlar.Ne demek mesela?Deniyorki

"önceden mutlakiyet vardı kral,padişah ne dilerse onu yapardı.Astığı astık kestiği kestiktir.(Aslında padişahın böyle bir yetkisi yoktur.Şer-i hükümlerle sınırlıydı yapabilecekleri)".
Şu an durum daha da beterdir.Önceden 1 kişinin nefsi söz konusu iken şimdi 550 kişinin nefsine hizmet ediyoruz.Görünen 550 kişi milletin temsilcisidir.Yalan!

Soru:seni kim temsil ediyor?

Onlar sadece kibir sahibi ve merhamet sahibi olmayan efendilerdir.Şu an bir milletvekili sinirlenip birine tabancasını çekip vurdu ne yapılabilir ki?Olmadı böyle bir olay belki.Olmayacakta belki.Ama direkt kendisiyle değilde onun yakını olan herhangi biriyle olan bir meselenizle bile ne kadar haklı olacağın ortada ise bu senin yönetildiğinin delilidir.

tristan
05/03/2005, 14:28
çok örnek bulunup çıkarılır.
nasil cikartilabilir ki? yoneten yonetilen yani etki tepki iliskisi olmazsa bir sistemden zaten sozedilemez.
Organizasyon dedigin seyse yine zaten her sistemin icinde olanbir seydir. Saddam yonetimi de kendince bir organizasyondu. amerikan sisteminin de bir organizasyonu vardir, turkiye cumhuriyetininde. Yonetim tarzlari farkli olabilir ama sonucta bunu kisilere indirgemek ve ondan sonra buna karsi cikmak bana cok mantikli bir yaklasim gibi gorunmuyor
Aslinda senin yaptiginda yoneten/yonetilen iliskisini sorgulamak degil yonetim sistemini sorgulamak anladigim kadariyla.