PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : haci amcanin resimleri :)

fgenc
01/03/2005, 21:58
bir tanidigim hacda cektirdigi resimleri(sanirim)
bilgisayara aktarirken bir hata yapmis (ve yine sanirim )
resimlerin header kismi yanlis yazilmis

windows explorerde minimal olarak bakinca gözüküyor. ne zamanki herhangi bir programmla bakmaya kalktiginizda sacma sapan seyler cikiyor.
(resmin yarisi orda diger yarisi yok gri mavi alacali seyler)

minimal haldeyken resmi gösterebilgigine göre
resim halen orda ama biseyler normal degil
bozuk resimleri tamir edebilen bir programm varmi?

eklentide resimlerin explorer üzerindeki mininal hallerinin görüntüsü var

fgenc
02/03/2005, 15:51
explorerde minimal olarak gözüken ama hic bir programmla
acmayi basaramadigim resimlerden birini ftp'ye attim ilgilenen baksin

http://uni-heidelturk.de/ceviz/resim.jpg

fgenc
04/03/2005, 14:04
arkadaslar engin bilgilerinize siginirim
bu resimde olan sorunu özmek bir yana hic yoktan bu sorunu anlamak istiyorum

kücültülmüs hali gözüken resmin normal hali neden gözükmüyor yawwwww!!!????()&(&&&

Meteryus
04/03/2005, 16:16
Küçültülmüş haller gerçek resmin o anki görüntüsenden değil de ilk klasöre atıldığında kaydedilen bir dosyadan geliyor thumps.db ydi sanırım adı eğer resmin büyük hali bozulduysa orjinalini aramaktan başka birşey yapamazsın eğer küçüğü bozulsaydı korunan dosyaları göster diyip bu thumps dosyasını silmeni önerirdim o zaman tekrar görünüm tipini küçük resimlere ayarladığında dosya tekrar oluşurdu ve sorun çözülürdü. Ama sanırım bu şeklide eski cdleri karıştırıp resimlerin orjinalini bulmaya çalışmaktan başka bir yol yok sanırım :(

fgenc
04/03/2005, 23:25
meteryus@ yaniliyorsun dilersen resmi indir ve minimal olarak bak
hangi pcde bakarsan bak resimin minimal versiyonu TAM

OnR
05/03/2005, 00:38
resmi kaydettim ve baktım o alan gözükmüyor, bu durumda Meteryus haklı gibi. Bir iki kere benimde başıma gelmişti ama önemli şeyler olmadığı için üstünde pek durmadım. İlginç bir olay aslında.

fgenc
05/03/2005, 01:12
resmi kaydettim ve baktım o alan gözükmüyor, bu durumda Meteryus haklı gibi. Bir iki kere benimde başıma gelmişti ama önemli şeyler olmadığı için üstünde pek durmadım. İlginç bir olay aslında.

resmi kaydetmen yetmez explorerde minimal secenegini (hani su klasörün icindeki resimlerin icerigini icon olarak gösteren secenek varya )gec

o zaman görecek ve %99 apisip kalacaksiniz ;)

anladigim kadariyla XP resmin bir kimina minimal görüntüsünü yama olarak kay degiyor yada benzeri bisey var??

IcenGuard
05/03/2005, 10:29
orjinal resmin icine digital kameralar onizlenim versiyonunuda kaydedebilir. buyuk ihtimalle oyle olmustur.

YaGaMi
05/03/2005, 11:15
mantıklı tek açıklaması
jpeg dosyanın header kısmına birçok bilginin kaydedilebildiği.
http://uni-heidelturk.de/ceviz/resim.jpg
adres satırına yazıldığında explorer da resmi tam olarak alamamakta ve özeliklerine bakınca boyutu hakkında bilgi verememekte. farklı kaydet dediğimde adsız.bmp olarak kaydetmeye kalkmakta.bu durumda thumbnaili de bozuk oluyo.
flashget ile resmi indirdiğimde thumbnaili full olarak çıkıyo.
gelişmiş özelliklerine bakıldığında fotoğrafın soyağacını çıkartabiliyoruz.
demek ki header o kadar da basit bir olay değilmiş. karşısında saygıyla eğilmek lazım.

fgenc
05/03/2005, 12:11
orjinal resmin icine digital kameralar onizlenim versiyonunuda kaydedebilir. buyuk ihtimalle oyle olmustur.

tahminimde emin olmak istemistim

yagami@ aydinlatici bilgilerinden dolayi tesekkürler

YaGaMi
06/03/2005, 10:11
bu header olayı aklıma ilginç bir fikir getirdi. belki programcı arkadaşlar ilgilenirse burdan bir sonuç çıkartabilirler.
bir jpeg dosyasının headerine resmin gerçeğinden bağımsız olarak küçük bir resim daha koyulabiliyorsa, bunun nereye ve nasıl koyulduğu bulunup, resim için sahte öngörünüş yaratılabilir. bu da grafik çalışması yapan insanların, kendi resimlerine kendi reklamlarını koyabileceği anlamına gelir.