PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Fat' ı gitmiş Hdd' yi kurtarma

SATAN
28/02/2005, 13:01
Benim pc im acıkken elektrik gitti ve geldiğinde pc windowsu açmadı..düşüncem hdd nin boot vea fat ının bozulduğu idi..
Pcyi acınca Ram sayıp IDE leri kontrol ettikten sonra donup tekrar rami sayıp ıde leri kontrol ediyor.. windows a geçmiyor

Bende yedekte duran içinde işletim sistemi olan yedek Hdd mi taktım.. eski açmıyan Hdd (fat32) yi slave olarak tanıttım.. Yedek hdd ile windos tayken Açılmıyan hdd deki bilgilere ulaşabiliyorum.. ama tek taktığımda açılmıyor.. Repair denedim olmadı içinde çok program var onları tekrar kurmak zamanımı alır ondan format istemiyorum.. Format atmadan bott unu nasıl geri yükleyebilirim?

Teşekkürler..

Gurhan
28/02/2005, 13:18
yüklü olan sistem
XP ise
yüklü olan sistemi onar diye bir seçenek var
98 - ME ise cd ile boot et hiç format filan çekmeden kur'u çaliştir dosyalari silmeden onaricaktir.

SATAN
02/03/2005, 11:07
Sistemim xp pro ama repair olmuyor denedim..

selami_32
03/03/2005, 09:22
slave olarak takılıyken kontrol ettirsen windowstan diski

saygılar.

pìsmíkrøp
03/03/2005, 09:37
pardus veya knoppix ile yedeğini al sonra formatla :)

SATAN
09/03/2005, 10:51
Zaten slave olarak takınca dosyalarımım alıyorum.. yedek alma konusunda sorun yok.. ama ya aynı şekilde elektrik tekrar giderse ve yeni kurduğum xp de bozulursa? her seferinde diğer hdd ye ydek alıp format + xpkur yapmak istemiyorum..

//Bu arada yeri gelmişten elektrik kesintilerinden dolayı tedaş ayedaş ve tek 'i burdan en derin hislerimle anıyorum..

broklyn
11/03/2005, 11:30
bence sen kendine bir adet ups temin etsen çok iyi olur 650 watlık senin işini göreceketir