PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ülkenin gidişhatı üzerine..

Sayfa : [1] 2

virU
24/02/2005, 22:49
özelleştirme adı altında özelleşen bir çok kamu kurumu yabancılara devrediliyor.. bunu nasıl karşılıyorsunuz?
tüm bunların bizi sömürgeleştirdiğini göremiyorlar mı acaba, devlet istihdam yaratması gerekirken.. özelleştirme yoluna giderek bir çok kamu kurumunu kapatıyor bir çok insanı işsiz bırakıyor. kamu kurumları zarar ediyor deniyor kadrolar şişkin deniyor o zaman devlet yeni istihdam alanları açarak bu kadroları kaydıramaz mı?..
kullanılmayan havaalanları yapana kadar fabrika yapsalar daha iyi olmaz mı, teknoloji ithaalatı yapıyoruz. her yıl mezun olan mühendislerimize gerekli imkanlar sağlanarak kendi teknolojimizi yapabilir hale gelemez miyiz, en azından buna başlanamaz mı?. Türkiye tarım ülkesidir imajından sıyrılamaz mıyız?
karayolu yerine DENİZ YOLU, TREN YOLU GÜVENİLİR ve cazip hale getirilemezmi böylece dışarıdan petrol ve araba ithali azaltılmış olur.
neden yerli sermayemiz yokken yabancı sermaye ülkemizde yatırım yapmaya teşvik ediliyor.. bir kaç büyük firma dışında küçük ölçekli işletmeler bu büyük firmalarla yarışamazlar bu bir çelişki değil mi sizcede, ya da bugüne göremi yaşıyoruz ileriyi düşünmeden anlamıyorum. neden artık insanlarımzı milliyetçilik duygusundan yoksun ya da ben mi yanlış görüyorum. neden AB bizim umut kapımızmış gibi gösteriliyor. neden amerika çin japonya rusya AB ye muhtaç olmuyorda biz muhtacız,
ben AB ye peşkeş çekmemizi içerliyemiyorum.. gururuma yediremiyorum. internetten bi çok yabancıyla yazışıyoruz Türk dendiğinde zayıf ve ezik muamelesi görüyoruz başkalarına sırtımızı dayadığımız sürecede bu değişmeyecektir.
sonuç olarak ülkenin gidişhatı hiçte iyi gözükmüyor.. bilginize...

Ansugo
25/02/2005, 08:29
Yazdigin yazinin her bir cumlesi cok uzun zaman alacak birer tartisma mahiyetinde. Zaman kaybetmeden sonuc ile ilgilenelim : "Ulkenin gidisati iyi, daha iyi olacak"...

tristan
25/02/2005, 15:45
türkiye ve anadolu cografyasi cok uzun zamandir somuruluyor ve ben son bir kac sene icerisinde bu somuruye karsi 1922-1938 doneminden belki daha az ancak 1960-1980 doneminden daha ciddi ve saglam temellere dayanan bir toplumsal bilinc dogmakta oldugunu hissediyorum.

virU
26/02/2005, 21:29
tristan bunu görmek istemiyorlardır belkide, çünkü sermayenin çıkarları ülke çıkarlarından önce geliyor, ülkeyide sermaye yönetiyor :DD.. biraz milliyetçilik yaptığınız zaman faşist damgası yiyorsun zaten bu ülkede. bir tane siyasetçi çıkıpta defolup gitsin IMF, AB diyemiyor.. neden onlar bizim iyiliğimizi, ülkemizin ekonomik açıdan refah içisinde olmasını istesinlerki.. siyasiler yüzünden sömürülüyoruz!!
neden tüm tv kanalları AB ci bunuda tartışmak lazım AB bizim umut kapımızmış gibi gösteriliyor yeter artık insanları kandırıyorlar.

Ansugo
26/02/2005, 22:58
Siz devletin basi olsaydiniz, "defol" diyebileceginize gercekten inaniyor musunuz?

Mingitau
26/02/2005, 23:16
Ben inanıyorum.

virU
27/02/2005, 00:20
Ansugo neden böyle birşey neden söylenemesin.. ne hale gelmişiz, hala sömürülmediğimizi iddaa eden birileri var mı bilmiyorum. cem uzan gelseydi daha iyi yönetirdi bizi heralde, o derece aciz durum olduğumuzu düşünüyorum. ülkemin AB'ne girmesini istemiyorum.. bu bizim bağımsızlığımızı zedeleyecek. içişlerimize karışıyorlar biz AB itelemesiyle mi demokratikleşeceğiz, osmanlının son dönemleri tekrar yaşanıyor sanki.. bu durumdan nefret ediyorum, insanların umrumda değilmiş gibi geliyor daha çok.

MoonWolf
27/02/2005, 01:53
/* Hakaret Etmeden*/

tristan
27/02/2005, 15:31
sorun defol deyip dememek degil ki... sonucta imf usa ile de calisiyor rusya ile de calisiyor. yani bence asil sorun bizim imf ile olan iliskimizin varligi degil. Ama biz bir turlu hic bir uluslararasi iliskimizde masaya birakin ustun kosullarda oturmayi hep taviz vermesi gereken taraf olarak oturuyoruz.

Demin yukarda bahsettigim uyanan bilinc de zaten hukumetteki bilinc degil halkin, vatandasin bilinciydi. Yoneticilerimiz her ne hikmetse (Cok iyi niyetli olsalar dahi o koltuklara oturduklarinda Turk milletinin gururunu koruyacak basireti gosteremiyorlar)

Bir de merak ettigim bir konu acaba bundan 45 sene once USA'ya karsi TR'de cok daha buyuk tepkiler varken. Su 6.Filo olayi vs. Acaba yine Amerika bizim liderlere Türk Halki USA dusmani olmaya basladi diye gonul koyuyor muydu?

BoraN
27/02/2005, 18:07
Siyaseti anlamak için, tarihi çok iyi bilmek gerekir (*). Çünkü bugün yaşananlar, tarihin bir uzantısıdır. Geçmişte yaşanmış olaylar, evrim geçirip karşımıza çıktığında şaşkına dönüp kalıyoruz.

En basitinden Kıbrıs konusuna yıllarca bir çözüm bulamadık.

Bu konuda her zaman haklılığımızdan dem vururuz. Ancak neden haklı olduğumuzu tam anlamıyla bilmediğimizden, karşımızdakilere de hakkını vererek anlatamıyoruz. Zaten bugün siyasetin nerelerinde takılıp kaldığımız da ortada...

6. Filo olaylarının ardından ilişkiler daha da gelişti(!). Ancak o zaman SSCB'ye gözdağı vermekle meşgul olan ABD, şu anda bir savaşın içinde ve yeni cepheler açmak için de planlar yapmakta. Yani durum o günkünden daha vahim.

Diğer taraftan, bizi de yanlarına çekmek zorundalar. Bunu becerebilmek için de, bizim anlayacağımız dili, yani arabesk edebiyatını kullanıyorlar...

Hani biz ezilene ve itilmişe bir sempati ile bakarız ya...

Bu yüzden ABD bize şöyle diyor:
-"Bize kimse şeker, çikolata vermiyor; okşamıyor, sevmiyor..."

Yakın çevremde bu duruma üzülenleri de gördüm hemen. "ABD'ye de ayıp oldu, yalnız bıraktık çocuğu" diyenlere rastlanır oldu son günlerde... :)

Aynı zamanda yakın akrabam olan bir ağabeyim, güneydoğu'da askerlik yapmıştı. Teröristlerde girdikleri çatışmalardan sonra, mağaralarda defalarca ABD'nin Çevik Kuvvet'ine ait battaniye, erzak vs. bulduklarını anlatırdı. Dolayısıyla Genel Kurmay, Devlet ve hatta bir kısım halk bu durumdan haberdar.

Çatışma halinde olduğumuz terörist bir gruba yardım eden ABD'ye, halk olarak benim sempati duymam beklenemez. ABD düşmanı da sayılmam. Ancak olay dostluk boyutundan, çıkar boyutuna dönüşmüştür artık.

İlk körfez savaşından elde ettiğimiz çıkar (kazık) hala daha o günkü yerinde durmaktadır. Arabesk edebiyatını şahsen yemem artık. Bilmem anlatabildim mi? :)

(*): Yakın tarihi çok iyi derecede bilirim diyemem. Hatalarım olabilir, düzeltile... :)

Mingitau
27/02/2005, 18:07
Bence şu anki çıkışlar takke gitti kel göründü hesabı olan çıkışlar. Ayrıca o zamanlar bir de şöyle bişi vardı: 7 büyük balığı indirmiş güçlü bir ordu (Türkiye'nin düzensiz harp tekniklerini abD den öğrendiği iddia edilmeye de başlandı son zamanlarda) ve dünyadaki en önemli yollaraın %100 üne sahip bir ülkeden bahsediyordunuz. Hatırlayalım O zamanların teknolojisi ile 1940' ların teknolojisi arasında daha dağlar kadar fark yoktu. Yani Türkiye belli ölçüde kendini koruyacak sistemleri üretebiliyordu, şimdilerde tüccar gibi davranmanın sorunları ile uğraşıyor. Ayrıca Türkiye gerçekten Varşova paktına girseydi doğu akdenizde büyük bir Sovyet üstünlüğü olacaktı, gene hatırlayalım, kıbrıs ve yunanistan sovyetlere göz kırpıp duruyordu. Bunlara Türkiyenin eklenmesi ise eski karada NATO' nun ve Abd' nin tümüyle silinmesi anlamına gelecekti.

Grafik
27/02/2005, 21:07
Toplumun ana omurgaları şer odakları tarafından hançerleniyor... Hançer harekatının birinci adımı adı,kanı,dili,dişi TÜRK olan bir bir millete TÜRKİYELİ kimliği empoze etmeye çalışılarak başlamıştı... Devamın'da ülke topraklarının yabancılara arzı ve şuanda özelleştirme kısmına geçilmiştir..

Milli reflekslerin birbir sindirildiği , halkın gelin-kaynana programlarıyla beynine,ırzına ve kültürüne tecavüz edildiği bu türkiye düzenin'de gidiş hat oldukça acı vericidir.. Bu acının kılma noktası ya varoluş ya yok oluş olacaktır.

Basın ve Medya bekaretini devlete teslim edilmiş durumdadır bu nedenle'de vatandaş şuan haklı olarak ata ve sinemi yatağa sokmakla meşkuldür.

Türkiye'nin 3 büyük televizyon kanalı gün'de 5 saat ruh sağlığı bozuk insanları yatak odamıza,beynimize ve sosyal yaşımımıza sokmakla meşkuldür. Bu meşküliyet esnasında dalvuklar türkiye üzerine istişareler yapmakta , yanlarındaki 3-5 çapulçuyla asimile hareketına devam etmektedirler.

tristan
28/02/2005, 12:07
Anadolu Cografyasinda yasayan insanlar ve Anadolu'nun yoneticileri tarihin her diliminde belli kozlari ellerinde tutmuslardir. Dun Sovyet tehdidine karsi Amerika Turkiye'ye yardim yapiyordu da bu gun bu gun bu sebep ortadan mi kalkti. Ya da cografik olarak kontrolumuz altinda olan bolgelerde (o.dogu, kafkaslar, d.akdeniz, karadeniz) abd'nin hiç bir çıkarı kalmadi mi ticaret araci olarak kullanabilecegimiz? (Bunu ABD neden eskisi kadar yanımızda değil sorusuna yanıt ararken düşünüyorum. Yoksa bunlar sırf ABD değil bütün dünyaya karşı geçerli şeyler)

Bence şu anki durum diplomasimizin, uluslararası politikalarımızın, vizyonumuzun yaklaşık 20 senedir hiç bir perspektife veya prensibe bağlanmadan bizi getirdiği durumdur.

Sen Cumhurbaşkanı Atatürk'ün ismini taşıyan ödülü kabul etmedi diye G.Afrikaya Ambargo uygulamaya başla. Çok güzel. Aradan 15 sene geçtikten sonra bir savunma ihalesine bu ulkeyi de davet et. Degisen ne oldu da bu ambargo kaldırıldı? Mandela gitti de ambargo kaldırıldı desek. Sanırım Mandela gideli bayaa bi uzun zaman oluyor.

Sen İsviçre'ye ambargo koy. Daha sonra ambargom delinmesin diye Made in Switzerland malları 3. bir ülkeden (hem de daha pahallıya) satın al.

Ayrıca beni en çok rahatsız eden bir konuyu da anekdot olarak eklemek istiyorum. 50 sene öncesine göre ifade ettiğinden çok daha fazla anlam taşıyan teknolojik caydırıcılık Türk ordusunda son zamanlarda minimum noktalara yaklaşıyor. Dünyanın hava savunması konusunda (uçaklarımızı ve alçak irtifa füzelerimizi saymazsak) hiç bir savunması olmayan ender ülkelerinden biriyiz. Ankarayı ve boğazları emanet ettigimizi Yüksek irtifa Nike Hercules füzeleri 50 senelik ve bu gün bunlarla martı bile avlanamaz.
Tanklarımız %80 agırlıklı olarak Patton serisi (Patton-2.Dünya savaşının ünlü generali) 2.Nesil tanklar. İran bile şu anda kendi üreteceği 4.Nesil tankın altyapı çalışmalarını yapıyor. Ege de F-16 pilotlarimiz Yunanli meslektaslarinin radar-nisanalma teknolojileri düşünüldüğünde maalesef kör sayılabilecek şekilde uçuyorlar. Askerimizin elindeki tüfek bile artık neredeyuse dünyanın hiçbir ordusunda kullanılmıyor.

Yani silaha yatırım yapalım kaynaklarımızı bu sekilde bir caydırıcılık için seferber edelim demiyorum elbette ama bizim bu teknolojik üstünlüğe öyle ya da böyle sahip olmamız gerekiyor. Ve bunun içinde düşünüldüğü gibi elimiz kolumuz bağlı değil. Tübitak'ımız Tai'miz Odtü'müz Aselsan'ımız bu işleri dışa bağımlılığı ve maliyeti minimuma indirerek bu işlerin üstesinden gelebilecek beyinlerle dolu. Ve şu unutulmamalıdır ki bir şeyi üretmek ona sahip olmak kadar büyük bir güçtür.

Sanırım bayaa uzun bir anekdot oldu :)

virU
28/02/2005, 12:51
dışa bağımlı olmaktan kurtulup, kendi başımıza ayakta duyrmayı öğrenmedikçe hiçbirşey değişmeyecek.. keşke vatandaş bunun bilincinde olabilse idi. ama buradaki tartışmanın ötesinde, kimsenin umrunda da değildir emin olun..

Ansugo
28/02/2005, 17:23
Dun gece oldukca uzun bir yazi yazmistim. Cok uzun olmustu. Tanri sizi korudu ve oynayan voltaj sayesinde PC restart oldu. Netice de yazi gitti.

O yazida yazdiklarimi bir daha yazmam. Ama dikkat edilen sudur ki bazi arkadaslar halen yerinde sayiyor. Yil once yaptigimiz tartismalardan sonra dusunce sitili olarak hicbir kazanim yaratamamislar. Ayni papaganliga devam ediyorlar.

Bu gozlem sonrasinda bir tavsiyem olacak :

Genc arkadaslara tavsiyem baskalarinin papaganligina soyunmamalaridir. Atmaniz gereken ilk adim, kendinizi saplandiginiz tum dusuncelerden siyirip, mumkunse Ay'a kadar gidip dunyaya ve sisteme oradan bakmaktir. Ancak bunu yaptiktan sonra dusuncelerinizin ne kadar dogru oldugu, ne kadar yanlis oldugu tartisilabilir bir seviyeye gelecektir.

Acikcasi bana gore bir dusuncenin dogru ya da yanlis olmasinin onemi yoktur. Sonucta toplumda en yanlis olarak gorulen goruse bile hak verecek yanlar bulabiliyorum. Her goruse onun acisindan bakmaya calisiyorum. Cunku sloganlara takilmadim cok sukur ya da baskalarinin papaganligini yapmiyorum.

Ben Ay'a gidebildigim zamanlarda, oradan net olarak gordugum, Turkiye'nin en buyuk sorunu taraflasma, papaganlik ve sloganlara kapilan genclerdir.

Ben cok mu iyiyim? Degilim. Ama cok sukur ki son 10 senedir tek bir Allah'in kulunun dusuncesini idrak etmeden benimsemedim; tek bir kulu dinlemeden anlamaya calismadim. Ve son 10 senedir karsilastigim her goruse hak verecek en az bir yan buldum. Ama anlamadan dinlemeden kesip atan insanlara karsi da nefretim dogdu.

yildizib
28/02/2005, 18:38
oynayan voltaj sayesinde PC restart oldu.

Hmmm,şişli taraflarında bir yer..

taraflasma, papaganlik ve sloganlara kapilan genclerdir.

Sevmediğim bir noktada birine bir konuda ona katıldığımı söylemektir.İnsan birine birşey hakkında katılıyorsa bunu teyit etmenin manası yok.Katılmıyorsan konuşacaksın.Katılıyorsan niye konuşacaksın ki?Böyle yapın,bu sayede insanlar sizi muhalefet olarak görsünler.Karşılıklı olarak birbirini pohpohlayan,öven iki kişinin konuşması o derece renksiz ve sıkıcıdır ki bırakın birinin size iltifat etmesine veya iltifat beklentisinde olmasına tahammül etmeyi konuşan iki kişiye bir üçüncü kişi olarak rastlanıldığında oradan kaçarcasına uzaklaşmak lazım.Sıkıcı ve rutin iki kişinin ezbere bildiği şeyleri birbirine tekrar etmesi kadar salakça bişey olamaz.
Fakat bu son söylenene ben bir şapka çıkarayım.(İstisnalar kaideyi bozmaz.)

Mingitau
28/02/2005, 20:42
Hmmm,şişli taraflarında bir yer..
Kentlerin başında şişli diye bir yer var mı* .p

virU
01/03/2005, 01:51
ansugo tartıştığımız şeylerin hiçbir değeri yok aslında burada tartışıyoruz ve kalıcak ve başka hiçbirşey olmayacak. bir çok kişi zaten bunun farkında ama aynı yerdeyiz dediğin gibi değişen hiçbirşey yok. ama bence tüm bunlara rağmen bugün tartışılması gereken bir konu varsa bu ülkemizin gidişahıtıdır. siz şunun bunun papaganligini yapıyorsun çıkışına da anlam veremiyorum, bir kere bunu söylemeye hakkın yok bunu bilemezsin çünkü. kimse kimsenin papaganligini falan yapmıyor. herşey ortada zaten. bazıları bir kerede anlar bazılarının anlaması içinse 10 kere okuması gerekir.. hiçbir zaman forumda siyaset yapmadık kimsenin düşüncesini empoze etmek gibi bir çabamda yok şahsen. ama senin bu çıkışını açıkçası ağır buldum. Ayrıca her nekadar sloganlara kapılmış ve taraflaşmaya kapılan bir genç olarak görsende bilmiyorum kimeydi bu laflar ama.. kimsenin sizin tavsiyelerinize ihtiyacı olduğunuda düşünmüyorum, eğer bir taraflaşma var ise.. bağımsız, laik, demokratik, milli devletimin tarafında olduğumu söyleyebilrim.

Ansugo
01/03/2005, 08:32
Kimsenin bizim/hepimizin tavsiyelerine ihtiyaci yoksa burada forum neden duruyor degil mi?

Kendine yonelik olarak tavsiyeye ihtiyaci olmayanin genel gecer siyasi konulara hic ihtiyaci yoktur, o zaman bu konu neden duruyor degil mi?

selami_32
01/03/2005, 10:23
Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan, rahat yaşamayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.

ülkemizin şu andaki durumunun başka açıklaması yok.

saygılar.

virU
01/03/2005, 13:25
Ansugo karşındakini tanımadan, herkese her konuda sürekli tavsiye vermekten umarım bir gün vazgeçersin bu da benim sana tavsiyem olsun,

Ansugo
01/03/2005, 19:34
Tavsiyen icin tesekkurler. Lakin ben taniyip tavsiye vermek gibi bir zorunluluk hissetmiyorum. Genel olarak tavsiyemi soyluyorum. Ozel olarak kisiye yonelik yazilar yazmaktan hoslanmiyorum zaten. Genele yonelik olarak ve genel olarak yaziyorum.

Zaten ozel olarak tavsiye vermek danismanliga giriyor ki bu durum karsiliginin odenmesini gerektirir.

tristan
02/03/2005, 12:27
metal firtina ile ilgili bir konu acsak mi acaba? :)

Mingitau
02/03/2005, 14:43
"Metal Fırtına" konusu açılsın ama açılırsa, "ABD Türkiye' ye saldırır mı?" değil saldırmasından sonrası tartışılsın. Bence diğer türlüsü flame oluyor.(ekranlarda koca koca adamların neler dediğini gördük :p)

Düzgün
03/03/2005, 01:30
Türkiye dışa bağımlı olmasın derken iki fikir ortaya çıkıyor.
1. Bizim ülkemizin dışındakiler düşmanımızdır fikri yani Namusumuz elimizden gidiyor gibi denilebilir.
2. Türkiye kararlarında politikasında bağımsız olmalıdır yani dışarıdan yönetilmemelidir.

1. konu beni strese sokuyor duymak dahi istemiyorum.
2. Evet güçlü olmalıyız kendimizi sosyal-ekonomik-fiziksel-kültürel yönden geliştirmemiz lazım.

Diğer taraftan.

Türkiye global dünyada pazar payı elde etmesi için kıbrıs sorununu çözmeli ve AB müzakerelerinde de yapıcı adımlar atmalıdır.
Örneğin IMKB Amerika iranı vursa hızlı bir düşüş yaşar diğer bir değişle IMKB yede bir bomba düşer. Bu düşüş bir alım fırsatı olarak değerlendirilir. AB konusu IMKB nin vizyonudur. Vizyon olmazsa ilerleme olmaz.

TV'lerde kötü haberler arttı. Bu konuda söylenecek hiç birşey yok yada herkez kafasına göre bişeyler söylüyor. Buna ilevaten de din üzerinde kartel mi oluşturulmak isteniyor nedir bilmiyorum ama kıyamet alametleriymiş vs vs gibi insanların beyni yıkanmak isteniyor.

İnsanlar insan olarak bir birlerine bakmak yaklaşmak yerine önyargılı, korku ve endişe içinde yaklaşıyorlar.

Bunların hepsi boş. Ülke iyiye gidiyor ve gidecek.
Çünkü başka çıkar yol yok her zaman felsefe iyiye gitmektir.

Pozisyonu iyi alıp temkinli olmak ve oyunu kuralıyla oynamak gerekiyor.

tristan
03/03/2005, 14:10
1' e kesinlikle katilmiyorum
2'de son derece haklisin

HunTER
03/03/2005, 14:45
Tam bagımsızlık dıye bısey varmı? Her ulke her yonetım bıraz olsun dısa bagımlı sayılmazmı?

Dıger yandan.. Bencede ulke ıyıye gıdıyor ve gıtmeye devam edecek.. Cunku eskıden tepkısız kaldıgımız bı cok seye artık tepkı gostermeye basladık.. Bı baska sekılde, artık burası turkıye demek yerıne boylemı gırıcez AB ye dıyoruz..

Bırde, yabancıların otellerımızı, barlarımızı ısgal etmesınden rahatsız olmuyoruzda neden topraklarımızı ısgal etmesınden hosnutsusuz anlamıyorum.. Yanı ne yapalım tum kapıları kapatıp burda bız bızemı yasayalım?

Ve su ıstıhdam konusu.. Istıhdam edılen ınsanların maaslarını kım odeyecek sanıyorsunuz? IMF'mı? Yoksa o maaslar yıne sızın vergılerınızdenmı odenecek?

Yanı en ıyı durumda bıle para bır cebınızden gırıp oburunden cıkmayacakmı? Oyleyse neden devletın ıstıhdam yaratmasını ıstıyorsunuz? Bunun yerıne rekabetın onunu acıp ozel sektoru canlandırsa daha ıyı olmazmı?

Ornegın Telekom.. Rekabete acıldıgı gunden bu yana hem hızmet kalıtesını arttırdı hemde fıyatlarını dusurdu.. Ote yandan baskalarıda bu alanda hızmet vermeye basladı.. Yanı devletın destegı olmadan ıstıhdam yaratıldı. Ustelık devletın burdan bırde vergı kazancı var..

Oyleyse bunun nesı kotu?

HunTER
03/03/2005, 14:57
Ek olarak, devlet bugun yapılan her ısten %40 vergı alıyor.. Merak edıyorum devletın bu oranda kar eden kac kurulusu vardır?

Yanı sız bı sırket kursanız devlet hıc bısey yapmadıgı halde %40 'ına ortak oluyor.. Ote yandan devlet kendısı bır sırket kuruyor ve her yıl zarar edıyor.. Yatırım ve uretım malıyetlerıde cabası..

Sızce hangısı daha mantıklı?

hellboy
03/03/2005, 19:42
Bence AB Türkiye için çıkış kapısı deil yok oluşun, parcalanmanın, ta kendisidir. Turkiyeyi AB masallarıyla oyalayanlar Orta Asya ile ilgili büyük pilanlar yapmaktalar. Amerikanın BOP inin altında yatan sebep terörden ziyade bölgeye hakim olma, İsraille birlikte hareket edecek Arap olmayan bir Kürt devleti kurmaktır. Teror sadece tetikleyici sebeptir. Amerika bugun ne Afganistanda Bin ladini bulabilmiştir, nede Irakta kimyasal silah bulabilmiştir. Kimsenin dikkatini çektimi bilmiyorum ama Bugun Orta Asya Turk Birliği Kuruluyor . Bu onlar için bu hayati mesele zira Çin, Rusya, İran arasında ezilecekler, sömürülecekler. ABD ve AB Turkiyenin bölgeye baglanmasını engellemek için kukla bir kürdistan kurma peşindeler. Yok Irakın toprak bütünlüğünden yanaymış ,sen git dedemi kandır. Turkiyede Amerikan karşıtlığı varmış. Ne kadar garip bir olay dimi sanki senelerdir kazık yediğimiz yetmedi gibi bir de topraklarımıza göz dik!. Biz ilk okullarda and içtik, gençliğe hitabeyle büyüdük. Turk halkını kendi halkın gibi mi sanıyorsun. Hollywood ile kandıramazsın bizi.

Ansugo
04/03/2005, 00:44
Bence AB Türkiye için çıkış kapısı deil yok oluşun, parcalanmanın, ta kendisidir. Turkiyeyi AB masallarıyla oyalayanlar Orta Asya ile ilgili büyük pilanlar yapmaktalar. Amerikanın BOP inin altında yatan sebep terörden ziyade bölgeye hakim olma, İsraille birlikte hareket edecek Arap olmayan bir Kürt devleti kurmaktır. Teror sadece tetikleyici sebeptir. Amerika bugun ne Afganistanda Bin ladini bulabilmiştir, nede Irakta kimyasal silah bulabilmiştir. Kimsenin dikkatini çektimi bilmiyorum ama Bugun Orta Asya Turk Birliği Kuruluyor . Bu onlar için bu hayati mesele zira Çin, Rusya, İran arasında ezilecekler, sömürülecekler. ABD ve AB Turkiyenin bölgeye baglanmasını engellemek için kukla bir kürdistan kurma peşindeler. Yok Irakın toprak bütünlüğünden yanaymış ,sen git dedemi kandır. Turkiyede Amerikan karşıtlığı varmış. Ne kadar garip bir olay dimi sanki senelerdir kazık yediğimiz yetmedi gibi bir de topraklarımıza göz dik!. Biz ilk okullarda and içtik, gençliğe hitabeyle büyüdük. Turk halkını kendi halkın gibi mi sanıyorsun. Hollywood ile kandıramazsın bizi.

BOP'ta Iran'in yeri yok. Duzeni bozulacak devletler arasinda.

Orta Asya birliginin pratik olarak bir faydasi yok. Cunku Ruslardan bagimsiz devlet yok.

Turki devletlerin Iran'dan korkmasina gerek yok. Korkuyorlarsa ABD ile isbirligi yapmalari onlarin cikarina.

Arap olmayan kurt devleti olmaz cunku kurtlerin soyu mezopotamya soyudur.

Dunya egemenligine bakarsak ABD'nin artik tek guc oldugunu goruruz. O zaman hayalci olmak ile gercekci olmak arasindaki cizginin ABD'den gectigi asikar.

Turkiye'nin orta doguya baglanma gibi bir niyeti yok. Olsaydi simdiye kadar saglam iliskiler gelistirebilirlerdi. Bundan sonra olursa da artik yeni Suriye, yeni Iran, yeni Suudistan ile olur.

Piyon ya da soyle boyle bir kurt devleti olmasinin pratik olarak Israil'e bir faydasi olmaz. Israil icin -siyonist idealleri takilmazsak- onemli olan guvenlikse, Turkiye gibi bir gucle gucunu paylasmak zorunda.

Talabani, Barzani gibi asiret liderlerinden devlet adami olmaz. Bunlara sus payi verilir, kullanilir. Kurt sorunu Israil ve ABD icin Turkiye'yi yanlarina cekmek manasinda bir karttir.

Ortadogu'nun planini 100 yil once ingilizler yapti. Simdi guc ABD ise istedigi gibi sekillendirir. Zaten cetvelle cizilmis, baslarina seyhler oturtulmus paravan devletlerin uzun sureli olmasini beklemek hata olurdu.

Herkes planlar yapar. Turkiye'nin gucu 1 gramdir, o bu gucune gore planlar yapar. ABD'nin gucu 100 gramdir, o da kendi gucune gore plan yapar. Haritalar degisir, savaslar olur, yeri gelir bazi devletlerin haklari sikintilar yasar.

Onemli olan bu sikinti ve sistem degisikliklerinden kendi halkimiz icin maksimum faydayi saglamaktir. Her insan once kendisini, sonra ailesini, sonra akrabala/dostlarini, sonra milletini, sonra vatanini, taaa en sonlarda tum insanligi dusunur. Biz kendi cikarimiza bakariz, sonra sira bize gelince tum insanligi da dusunuruz.

Ama gucunuz neye yetiyorsa anca onu yaparsiniz. Hayallere kapilanlarin sonu felaket olur.

Bugun Ataturk zamaninda olsaydik her devlet baskani Ataturk gibi cikip istedigini yapabilirdi. Ama sartlar degismistir. Herkes ister ki Turkiye basbakani ciksin tum dunyaya resti cekebilsin. Ama su an icin mumkun degil.

Devletler oyunu bir ticarettir. Herkes ticaret yaptigindan en az verip en fazla almaya calisir. Bugun cikariniz ABD olur, onla is yaparsiniz; sonra Rusya olur onla is yaparsiniz. Ama asla ABD ile is yaparken diger potansiyeliniz ile tum iliskilerinizi sondurmezsiniz.

Denge diyorlar ya. Dengeyi en iyi kuran bu islerden en karli cikan olacaktir. Umuyorum yonetenler de bu dengenin hesabini benden cok yapiyorlardir.

hellboy
04/03/2005, 12:24
Her insan once kendisini, sonra ailesini, sonra akrabala/dostlarini, sonra milletini, sonra vatanini, taaa en sonlarda tum insanligi dusunur. Biz kendi cikarimiza bakariz, sonra sira bize gelince tum insanligi da dusunuruz..

Ama gucunuz neye yetiyorsa anca onu yaparsiniz. Hayallere kapilanlarin sonu felaket olur.

Söylediklerine katılmıyorum. Ataturk ve kurtulus savası veren bu millet senin söylediğin gibi davranıp önce kendini, akrabalarını vs. düşünseydi bugün Yunanistan , Ermenistan sınırları içinde yasıyor (veya yaşamıyor) olacaktık.
Gücümüz neye yeterse onu yaparız. Doğru söylemişsin. En büyük güç inanmaktır. O şartlarda rest cekmek kolaydı demişsin. Sen o gunun koşullarını kolay sanıyorsun heralde. İnsanlar o zaman arpayı atlara yedirir, sonra pisliğinden temizleyip kendileri yerlermiş. Ülkenin orduları dağıtılmış, Heryer İngiliz, Fransız, İtalyan vs . işgal altında. O zaman da Atatürk'ün düşünceleri bir hayaldi. Hayaller olmazsaydı sınırlarımız cetvelle çizilirdi. Ülkelerin gücü grama bakmaz , o ülkedeki insanların vatan sevgisine bakar.

HunTER
04/03/2005, 13:20
Ogun ve bugun farklı seyler.. O gunlerde ınsanlar konvansıyonel sılahlarla savasıyordu.. Sımdıyse nukleer bı sılah hayallerını ve ulkenı yerle bır edebılır.. Sanırım bunuda ıman dolu gogsunle durdurabılecegını dusunmuyorsun?

O nedenle.. Belkı yapmamız gereken metal fırtına yerıne nukleer fızık okumaktır nedersın?

hellboy
04/03/2005, 14:07
Amerika deil Turkiye gibi bir müttefike, İrana dahi nükleer füze kullanamaz. Nükleer füze kullanmak o kadar kolay deil. Hem nükleer calişmalar yaptıgı için savas aç hemde nükleer kullan dünya bi tarafıyla güler buna. Bu onun itibarını, güvenilirliğini yerle bir eder. Bunu ne kendi halkına açıklayabilir nede dünyaya.

Nükleer bombanın etkisini bilmek için nükleer fizik okumaya gerek yok.

Ayrıca göğsümün iman dolu olduğunu da nerden çıkardın.

yildizib
04/03/2005, 14:25
Arap olmayan kurt devleti olmaz cunku kurtlerin soyu mezopotamya soyudur.

Bu konuda elinde belge varsa istiyorum.

Bugun Ataturk zamaninda olsaydik her devlet baskani Ataturk gibi cikip istedigini yapabilirdi. Ama sartlar degismistir. Herkes ister ki Turkiye basbakani ciksin tum dunyaya resti cekebilsin. Ama su an icin mumkun degil.

Bir çok kişiden duymuşumdur,

"Atatürk olmasaydı yine bu millet özgürlüğünü kazanırdı.Yine onun yerine başkası çıkardı." diye.Buda böyle birşey olsa gerek.
"her devlet baskani Ataturk gibi cikip istedigini yapabilirdi."

Ben böyle insanlar için diyorum ki;

Bekara karı boşamak kolaydır.

İkincisi,madem öyle olsaydı(Herkes bunu yapabilirya),istanbul hükumetinden biri veya herhangi başka aydın diye bildiğimiz kişiler de Atatürkün yaptıklarını yapabilecek yeteneğe sahipti.Ama neyazıkki kimse çıkmadı hatta herkes, neredeyse bütün aydınlar amerikan veya ingiliz mandasına girmemizin akılcı (!) olacağını savunuyorlardı.Halide Edip ve adını hatırlamadığım birkaç yazarın Amerikan başkanına bu konu ile alakalı mektup yazdıklarını biliyorum.

Ücüncüsü bu bir ideal mi?Tüm dünyaya rest çekmek?Neden?

HunTER
04/03/2005, 14:35
Amerika deil Turkiye gibi bir müttefike, İrana dahi nükleer füze kullanamaz. Nükleer füze kullanmak o kadar kolay deil.

Sen ABD'ye rest cekmekte pek zorlanmıyosun ama o neden nukleer sılah kullanmasın? Yanı gercekcı olacaksak tumden olalım lutfen.. Isımıze geldıgınde gercekcı olmakla bı yere varamayız..

hellboy
04/03/2005, 15:08
O zaman hep beraber ülkemizi muz cumhuriyeti yapalım. Onlar da "zaten onlar pes etmişler her dediğimizi yaparlar, ülkelerini bölsek gıkları çıkmaz, bizim gücümüzü biliyorlar " deyip ülkemizi kullansınlar, hayatı öneme sahip çizgilerimizi çiğnesinler, başımıza çuval geçirsinler , sonrada zaten onlar güçlüydü, yenilirdik diyelim. O zaman da gerçekçi olmanın ülkemizi teslim etmek deil sonuna kadar mücadele etmek olduğunu anlayacaz ama iş işten geçecek

Mingitau
04/03/2005, 15:17
Ogun ve bugun farklı seyler.. O gunlerde ınsanlar konvansıyonel sılahlarla savasıyordu.. Sımdıyse nukleer bı sılah hayallerını ve ulkenı yerle bır edebılır.. Sanırım bunuda ıman dolu gogsunle durdurabılecegını dusunmuyorsun?
Adamın biri bir forumda şöyle bir şey demişti
"Sen tutup elalemin silahıyla,teknolojisiyle elalemin yaşam alanına zarar vereceksin."

Nesneler ile subjektif yaklaşımları karşılaştırmak saçma, namusuna kast edildiğinde eğer iman dolu göğsün varsa gider adamın bilmem kaç milyar yatırdığı teknoloji ile adamı etkisiz hale getirebilirsin. Ama elinde 1 tane bile uçak vs yoktur...

HunTER
04/03/2005, 17:30
O zaman hep beraber ülkemizi muz cumhuriyeti yapalım. Onlar da "zaten onlar pes etmişler her dediğimizi yaparlar, ülkelerini bölsek gıkları çıkmaz, bizim gücümüzü biliyorlar " deyip ülkemizi kullansınlar, hayatı öneme sahip çizgilerimizi çiğnesinler, başımıza çuval geçirsinler , sonrada zaten onlar güçlüydü, yenilirdik diyelim. O zaman da gerçekçi olmanın ülkemizi teslim etmek deil sonuna kadar mücadele etmek olduğunu anlayacaz ama iş işten geçecek

Bırıncısı soyledıgım herseye cevap yetıstırmek zorunda degılsın.. Ikıncısı ben boyle yap demıyorum zaten.. Bunun yerıne gıt nukleer fızık oku dıyorum.. Kı senınde bı nukleer sılahın olsun.. Yanı aynı seylerı soyluyoruz aslında...

Ama benım senden farkım ben meseleyı konusarak degıl calısarak halledebılecegımızı dusunuyorum.. Bılmem anlatabılıyormuyum?

Ansugo
04/03/2005, 17:58
Söylediklerine katılmıyorum. Ataturk ve kurtulus savası veren bu millet senin söylediğin gibi davranıp önce kendini, akrabalarını vs. düşünseydi bugün Yunanistan , Ermenistan sınırları içinde yasıyor (veya yaşamıyor) olacaktık.

Kendi ailesini dusunmeyen adam millet icin savarsir mi? Millet dedigin zaten senin anan, baban ailen degil mi?

Gücümüz neye yeterse onu yaparız. Doğru söylemişsin. En büyük güç inanmaktır. O şartlarda rest cekmek kolaydı demişsin. Sen o gunun koşullarını kolay sanıyorsun heralde. İnsanlar o zaman arpayı atlara yedirir, sonra pisliğinden temizleyip kendileri yerlermiş. Ülkenin orduları dağıtılmış, Heryer İngiliz, Fransız, İtalyan vs . işgal altında. O zaman da Atatürk'ün düşünceleri bir hayaldi. Hayaller olmazsaydı sınırlarımız cetvelle çizilirdi. Ülkelerin gücü grama bakmaz , o ülkedeki insanların vatan sevgisine bakar.

Vesaire vesaire... Herkes kendini o donemin kosullarini cok iyi biliyor zannediyor. Merak etmeyin, bizde biraz biliyoruz. Ama bunlari her firsatta soyleyen vatansever, artik bunlara takilmayan satilmis oluyor.

Neyse.. Savasta rest cekilmedi zaten. Ben rest cekmek olarak savasin bittigi zamandan sonraki donemden bahsediyorum.

Ansugo
04/03/2005, 18:14
Bu konuda elinde belge varsa istiyorum.

Uzatiyorum, al.

Sen bana Turklerin orta asyali oldugunun belgelerini yolla, bende sana Kurtlerin mezopotamyali olmalarinin belgesini yollayayim.

Sanki devlet dairesinden onayli dilekce alacaksaniz. Yapmayin yahu.

Bir çok kişiden duymuşumdur,

"Atatürk olmasaydı yine bu millet özgürlüğünü kazanırdı.Yine onun yerine başkası çıkardı." diye.Buda böyle birşey olsa gerek.
"her devlet baskani Ataturk gibi cikip istedigini yapabilirdi."

Ben böyle insanlar için diyorum ki;

Bekara karı boşamak kolaydır.

İkincisi,madem öyle olsaydı(Herkes bunu yapabilirya),istanbul hükumetinden biri veya herhangi başka aydın diye bildiğimiz kişiler de Atatürkün yaptıklarını yapabilecek yeteneğe sahipti.Ama neyazıkki kimse çıkmadı hatta herkes, neredeyse bütün aydınlar amerikan veya ingiliz mandasına girmemizin akılcı (!) olacağını savunuyorlardı.Halide Edip ve adını hatırlamadığım birkaç yazarın Amerikan başkanına bu konu ile alakalı mektup yazdıklarını biliyorum.

Ücüncüsü bu bir ideal mi?Tüm dünyaya rest çekmek?Neden?

Ben yazdiklarinla alakali birseyden bahsetmedim. Sen benim yazimi quote etmissin ama aklina geleni yazmissin.

hellboy
04/03/2005, 19:04
Bırıncısı soyledıgım herseye cevap yetıstırmek zorunda degılsın..
Ikıncısı ben boyle yap demıyorum zaten.. Bunun yerıne gıt nukleer fızık oku dıyorum.. Kı senınde bı nukleer sılahın olsun.. Yanı aynı seylerı soyluyoruz aslında...

Ama benım senden farkım ben meseleyı konusarak degıl calısarak halledebılecegımızı dusunuyorum.. Bılmem anlatabılıyormuyum?
Eger yazdıklarım hakkında yazarsan cevap vermek hakkım deilmi. Öyle değilse sen niye sanki her söylediğime damarına basılmıs gibi gibi cevap yetiştiriyorsun.

Nukleer fizik okumasamda Bilg. müh. okuyorum umarım ülkeme faydalı olurum.

Çalışmak konusunda sana katılıyorum. Pek farklı sayılmayız bende çalışmaktan yanayım.

hellboy
04/03/2005, 19:08
Uzatiyorum, al.

Sen bana Turklerin orta asyali oldugunun belgelerini yolla, bende sana Kurtlerin mezopotamyali olmalarinin belgesini yollayayim.

Orhun anıtları yeterli olur sanırım.

Ansugo
04/03/2005, 19:33
Orhun anitlari tarih olarak MS ~700'dur. Avrupa Hunlarini Turk sayiyorsak tarih olarak MS ~400'tur. Avrupa'dan oraya goc etmis Turkler o anitlari dikmis olabilir.

Belge olabilecek birsey var mi elimizde?

OutLaw
04/03/2005, 21:07
Ben yildizib,Kardeşimin alanından giriyorum, yazıyorum.

Öncelikle belirteyim, şifremi unuttum.Aslında unutmayayım diye mail adresimde ceviznetten gelen bir mailde tutuyordum.Mail adresimin de şifresini unuttum.

Burada ya ben seni yanlış anladım yada sen bişeyleri yanlış türkçe kullanarak anlattın.Bakalım görelim.

" Bugun Ataturk zamaninda olsaydik her devlet baskani Ataturk gibi cikip istedigini yapabilirdi."

Önce bu cümleye ( öğelerine de ayırarak) bakalım.

Bu Atatürk'ü sıradanlaştırmak anlamına geliyor.Onun dehasını bir yana atmak anlamına geliyor.Ben buna tepki gösterdim.Yaptıklarını herkes yapamazdı kardeşim.Geçende ceviz kabuğunda bir adam "kurtuluş savaşını biz genciyle- yaşlısıyla kadınıyla-erkeğiyle, sakaryada, inönüde ve büyük taaruzda iman ve inançla savaşarak kazandık" dedi.Hulki bey de "Atatürk'ü unutuyorsunuz Sayın ..." diyerek düzeltti.İşte benim tepkim de bu türden bir tepkiydi.Atatürk'ün sıradanlaştırılmasına kızdım birazda.Atatürk eşsizdi.Atatürk hiç kimseyle kıyas edilemeyecek zekaya sahipti ve yaptıkları imkansızın bir emsali idi.

Belki diyeceksin ki "böyle bir niyetim yoktu". fakat bu cümleyi okuyan nasıl anlar?Nasıl anlayabilir ki?Cümleleri düzgün kurmak lazım.

Aklıma geleni söylemedim.Eğer o an düşünmüş olduğum şeyi kastetmişsen gayet mantıklı bir eleştiriydi.Çünkü Atatürk'e emsal gösterenler, "aslında olmasaydı olurdu" diyenler için göstereceğim bir tepkinin benzeriydi.Anlamak için okuyanlara gayet kurgulu ve mantıklı değil mi ?

"Savaşı kazandıktan sonraki zaman" ne demek?Şimdiki zamanda
(2000'li yıllar)savaşı kazandıktan sonraki zaman değil mi?

Asıl rest savaştan önce çekildi ,serv'in yırtılıp atılması.Bunu nasıl söyleyebilirsin?

Türklerin orta asyadan geldiğinin ıspatının istenmesi. böyle saçma bişey olur mu?Deyebilirsin ki:Senin istediğin ne kadar mantıklıysa benim ki de o kadar mantıklı.Hayır senin söylediğin muallakta birşey.Benim,yani benden istediğin şeyi her tarih kitabı böyle yazar.Kaldıki sen de kabul ettiğine göre orhun anıtlarını.Avrupa hunlarının yazmış olması önemi yok.
Demekki Avrupadan ortaasyaya sonrada "bir de aşşağı seyahat edelim.İran'a doğru" demişler(Ki bu sana göre bir olasılık fakat böyle olması da birşeyi değiştirmez.) gelmişler.Söylediğinde aykırı bişey yok...

Ansugo
05/03/2005, 01:12
Kurtlerin mezopotamyali olup olmadiginin belgesi istenmesi, boyle sacma sey olur mu?

Kurtleri bizim tarih kitaplari yazmiyor diye Kurtler mezopotamyali olmayacak mi? Ya da Cin kaynaklari "Kuzeyli barbarlar" diyorlar diye Turkler barbar olur mu? Durziler simdiye kadar devlet kuramadi diye durzilik yok mu sayilacak? Belge mi? Soruyorum bu kurtler klonlanarak mi geldi mezopotamyaya? Simdi kurtler kerkuk'e iki tane yazit dikseler, birini talabani'ye birini barzaniye adasalar, mezopotamyali mi olurlar?

Ya da soyle diyelim, Oguzlar'in Koruk boyu diye bir boyu var. Bunlarin devlet kurmasi mi lazim? Araplarin kurdi boyu var diyelim? Kiyas edelim?

"Belge" deyince sanki ben tutup "aha iste belgesi" diyecekmisim gibi geliyor. Bunu okuyan boyle anlar. "Cumleleri duzgun kurmak lazim". Gayet kurgulu ve mantikli degil mi?

Ataturk konusunda... Savas sonrasi diyorum. Yani asker olarak Ataturk degil, siyaset adami olarak Ataturk diyorum. Ataturk o zaman mesela Kurtleri asimile etmek icin burolar kuracagina, "Kardesim ben bunlari suruyorum irak'a" dese idi kim birsey diyebilirdi? Bugun kim diyebilir?

Ataturk'u siradanlastirmak konusunda... Benim sembollere, simgelere inanmam, gozardi eder gecerim. Ataturk'u sembol edenle isim olmaz. Nasil ki her peygamber'den bahsederken "Sallallahu Aleyhivessellem" demiyorsam her Ataturk'den bahsederken de "Ulu Onder Ataturk hazretleri" diyecegim yok. "Ataturk olsaydi..." gibi baslayan cumlelerden hoslanmam. Guncel her olayin 75 yil onceki siyasi yapi gozardi edilerek kiyaslanmasindan hoslanmam. Mumkun oldugu surece bu tavirlarda olan kisilerler bu konulari konusmam.

Baska bir konu olur, Ataturk ne kadar dehaydi, yoksa kader mi onu o yola itmisti, yoksa neler olmustu tartisiriz. Ama her konuyada sanki sallamisiz gibi yok kucumsedin, yok alcalttin, o dehaydi falan gibi girislere gerek yok. Bugun bu ulkede 11 sene egitim alan her vatandas ezber dahi olsa olaylari az cok bilir. Guncel politika konusurken, BOP denilen bir otamda "ama Ataturk" diye lafa dalmanin pek bir faydasi yok bize.

Ansugo
05/03/2005, 01:16
"Savaşı kazandıktan sonraki zaman" ne demek?Şimdiki zamanda (2000'li yıllar)savaşı kazandıktan sonraki zaman değil mi?

Bu da cok komik. Ataturk hala yasiyor mu? Ataturk zamanindan bahsetmistik galiba?

Okumadan anlamaya calisiyorsunuz.

BoraN
05/03/2005, 09:41
Ansugo'nun Atatürk dönemi ile ilgili söylediklerinden benim anladığım:

Atatürk'ün devletin başında olduğu dönemler, daha çok dikta yönetimine benzer (bu diktatörlüktür veya Atatürk diktatördür demiyorum).

Atatürk, istediği her alana müdahale edebilecek olağanüstü yetkilere sahipti. O günün şartlarında, öyle de olması gerekiyordu bence. Bugün bir başbakanın hatta Avrupa'da bir kralın/kraliçenin hayal edemeyeceği kadar geniş yetkiler desek daha açıklayıcı olur sanıyorum.

Ayrıca, o günkü tek partili dönemin siyaset yapabilme kabiliyeti ile bugünkü çok partili dönemin siyaset yapabilme kabiliyetlerini aynı şartlarda değerlendirmek yanlış olur...

OutLaw
05/03/2005, 13:14
Yok ki güzelim, bir anıt,lahit, kalıntı hiç bir şey yok.Dolayısıyla tarih kitapları da yazamıyor.Ama sen istersen şunu da diyebilirsin;"Kürtler uzaydan geldi anasını satıyim.Hiç bir tarih kitabı yazmıyor diye bunu görmezden gelemeyiz".

Her tarih kitabı yazılırken onu destekleyen hertürlü bilimsel çalışmalar ;arkeolojik çalışmalar , kimya,c-14 testleriyle yapılan yaş tayini gibi incelemeler kaynak olarak sunulur.Yoksa "aha bende yazdım bir kitap demeyle" bu kitap tarih kitabı olur mu?Böyle bir tarih yok kardeşim.Kavaymış-nevruz muş.Bir kere nevruz türklerin de adeti.Nolcak şimdi?Dahası 1071 de Alparslan'ın yanında (16 000 zannedersem)kürtler de savaşmıştır.Bu gösteriyorki biz nerden geldiysek gelelim hep beraber geldik(klonlanmışta olsak).Kardeş bundan kaçılmaz.

İtiraz edeceğini biliyorum.Eğer bununla ilgili kaynak istersen seni yeteri kadar tatmin edecek kaynağı da sağlarım merak etme.Sonuna kadar, yorulmadan üşenmeden ve geri adım atmadan.

Belge derken güvenilir kaynaklara sahip kitapları söyleyebilirsin mesela...İlle de "aha kardeş sana noter tasdikli, möhür de bastım al." değil.

Ataturk'den bahsederken de "Ulu Onder Ataturk hazretleri" diyecegim yok

demessen deme.O önemli değil.Ama Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım.
Eğer sen kolaylıkla ve hiç tereddüt etmeden "ne var canım her devlet başkanı yapar Atatürk'ün yaptıklarını" dersen.Ben yine sana bold bir halde;

Bekara karı boşamak kolay

Atatürk dehaydı ve imkansızı gerçekleştirmişti.İmkansız nedir;İmkansız herkesin imkansız diye düşündüğü şeydir.Herkesin manda rejiminin akılcı olacağına iman getirdiği bir anda biri çıkıp 7 düveli tepeleyip bağımsızlığı düşünebiliyorsa ve gerçekleştirebiliyorsa bu mucizedir ve Atatürk bu mucizeyi gerçek yapandır.

Kardeşime yalvar yakar bunu yazabildim şu şifre meselesini napıcaaz?Başka
vermeyecek bana şu accountunu.

HunTER
05/03/2005, 13:39
Herkesin manda rejiminin akılcı olacağına iman getirdiği bir anda biri çıkıp 7 düveli tepeleyip bağımsızlığı düşünebiliyorsa ve gerçekleştirebiliyorsa bu mucizedir ve Atatürk bu mucizeyi gerçek yapandır.

Mılletı unutuyorsunuz sayın yildizb...

HunTER
05/03/2005, 13:41
Her tarih kitabı yazılırken onu destekleyen hertürlü bilimsel çalışmalar ;arkeolojik çalışmalar ...

Tarıh kıtapları acaba gercekten bılımsel kaygılarlamı yazılır.. Oyleyse neden Turk Mıllı Tarıhı dıye bısey vardır?

Yada tarıh kıtapları arasındakı celıskıler nasıl acıklanır?

hellboy
05/03/2005, 14:00
"Türk ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam askere
rastgelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin en büyük payı senindir.
Kanaatinle, imanınla, itaatinle hiçbir korkunun yıldırmadığı demir gibi temiz kalbinle
düşmanı sonunda alt eden büyük gayretin için gönül borcumu ve teşekkürümü söylemeyi kendime
aziz bir borç bilirim." (Kemal Atatürk.)

Milletimizi biz unutsakta Ata unutmamış.

Ansugo
05/03/2005, 16:51
Yok ki güzelim, bir anıt,lahit, kalıntı hiç bir şey yok.Dolayısıyla tarih kitapları da yazamıyor.Ama sen istersen şunu da diyebilirsin;"Kürtler uzaydan geldi anasını satıyim.Hiç bir tarih kitabı yazmıyor diye bunu görmezden gelemeyiz".

Sen yazilanlari okuyor musun? Yoksa aklina ne gelirse dosuyor musun?

Yukarida ne diyoruz? Mesela diyoruz Turklerin bir boyu var, bunlari tarihin yazmasi icin ya da bugun basimiza siyasi bir kudret olarak cikmasi icin illa devlet mi olmasi gerekir?

Mesela sen bilmezsin, gerci soylesekte okumayacaksin ama sirf kuzey kafkasya bolgesinde birbirinden lehce olarak farkli 50'den fazla millet var. Bunlarin hepsinin kulturu benzer ama hepsi farkli. Simdiye kadar devletde kurmadilar cunku oyle bir ihtiyaclari yoktu.

Mesela Israillilerin 48'e kadar devleti var miydi? Yoktu degil mi? Israillilerin orta doguya biraktigi izler nedir? Yap bakalim karbon 14 testini.

Zannediyorsunuz ki siyasetle tarih ayri kollardir, karismaz bunlar birbirlerine.

Alparslanin ordusunda kurtler varmis, demek ki ayni yerden geldiler, var mi boyle sacma sapan mantik?

İtiraz edeceğini biliyorum.Eğer bununla ilgili kaynak istersen seni yeteri kadar tatmin edecek kaynağı da sağlarım merak etme.Sonuna kadar, yorulmadan üşenmeden ve geri adım atmadan.

Itiraz falan etmeyecedim. Direkt soyluyorum : Salliyorsun. Verecegin kaynaklarda senin mantiginla "Aaa orduda vardi demek ki ayni yerden geldiler" turundedir muhakkak.

Mesela Ataturk'te zamaninda "Sumerler bizim uygarligimiz" demisti. Arastirdilar arastirdilar birsey cikmadi. Bende diyorum ki Kurtler mezopotamyanin ust tarafinda olusmus, Arap Turk ve Ermeni olmayan, ama hepsinden de olan, bir mezopotamya kulturudur. Bunu goremeyen kordur.

Bekara karı boşamak kolay

Bosa su kariyi da kurtulalim.

demessen deme.O önemli değil.Ama Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım.
Eğer sen kolaylıkla ve hiç tereddüt etmeden "ne var canım her devlet başkanı yapar Atatürk'ün yaptıklarını" dersen.Ben yine sana bold bir halde;

Senle bundan sonra tartismiyorum. Zira okudugunu anlamiyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Ben senin bahsettigin gibi birsey demiyorum, demedim.

Sana basarilar dilerim.

hellboy
05/03/2005, 17:51
http://www.geocities.com/ctanribak/fark.html

OutLaw
05/03/2005, 18:38
Okuyorum ben yazılanları da bazen mantıksal ilişkiler kurmakta güçlük çekiyorum.Seni kesin yanlış anladığım kesin.

Yukarida ne diyoruz? Mesela diyoruz Turklerin bir boyu var, bunlari tarihin yazmasi icin ya da bugun basimiza siyasi bir kudret olarak cikmasi icin illa devlet mi olmasi gerekir?

Ee.. nolmuş.Mayalar, aztekler, inkalar...Buradan nereye varmaya çalışıyorsun anlamadım.
(-2x2=4 eder. -Eee biz yanlış mı dedik!-Dolayısıyla ben haklıyım.)

Mesela sen bilmezsin, gerci soylesekte okumayacaksin ama sirf kuzey kafkasya bolgesinde birbirinden lehce olarak farkli 50'den fazla millet var. Bunlarin hepsinin kulturu benzer ama hepsi farkli. Simdiye kadar devletde kurmadilar cunku oyle bir ihtiyaclari yoktu.

Alaycı bir üslup takınırsan ,takınmamanı tavsiye ederim.

(2+2=4 eder.-Eee nolmuş)Hala nereye varmaya çalıştığını anlamadım.Bu bir iddia değil, soru değil, hiçbir alaka bulamadım niye söyledin bunu?

Mesela Israillilerin 48'e kadar devleti var miydi? Yoktu degil mi? Israillilerin orta doguya biraktigi izler nedir?Yap bakalim karbon 14 testini.

(2^2=4 eder)

İsraillilerin devletini Babilliler yıkmıştı.Öyle hatırlıyorum.Belki de yanlış.Roma imp. da olabilir.Ama devlet kurduklarını kesin hatırlıyorum.İstersen tekrar araştırırım.

Alparslanin ordusunda kurtler varmis, demek ki ayni yerden geldiler, var mi boyle sacma sapan mantik?

Niye olsun?Neden saçma olsun bir sebep göster?

Direkt soyluyorum : Salliyorsun.

Evet sallıyorum.Yersen.Ama sen beklediğimden zeki çıktın,yemedin.

Sana vereyim delilleri istersen yorumlara bakmadan sadece kaynaklara göz atarsın.Bir çok yönde iç içe geçmiş özellik bulacaksın istersen kulak ardı edebilirsin yazar yorumlarını.Bir delili okudun "tamam eh olmayabilirler,çünkü zaman zaman Türkler araplarla da işbirliği yapmıştır.Bundan dolayı araplarda türktür diyemezsin." diyebilirsin.Ama be kardeşim böyle bir çok kanıt var sen bunlara inanma da ondan sonra "mozopotomya da doğmuşlardır onlar kesin".Delilin nerde?Benim ki tamam muallakta bir şey(Bir olası durum,belki) ama sende hiçbirşey yok be güzel kardeşim.Bazıları da diyorki "Türk develeti delilleri yok etmiştir".Delilleri önüne koyuyorsun yok hayır böyle değildir deniyor.E madem sen delil göster diyorsun ondan sonrada "Türk develeti delilleri yok etmiştir" diyorlar.Gökten ayı indirip önüne koysan sen sihir yapıyorsun derler.

Mesela Ataturk'te zamaninda "Sumerler bizim uygarligimiz" demisti.Bende diyorum ki Kurtler mezopotamyanin ust tarafinda olusmus, Arap Turk ve Ermeni olmayan, ama hepsinden de olan, bir mezopotamya kulturudur. Bunu goremeyen kordur.

Kardeşim bana bununla alakalı delil göster.Demeyle bişey olmaz.İstediğini de.(Buraya çöp döken eşek de, buraya çöp döken inektir de, ne dersen de.)

Bende diyorum ki; "Türklerde mozopotamyalıdır anasını satıyim.".Aslında deliller varya hani,Orta asyadan geldiğimize dair,hepsi yalan onların.Türkler mozopotamyalıdır.

Atatürk demiş ya araştırmışlar bakmışlar yanlış çıkmış.Sen dedinya kesin senin dediğindir.Sen müneccim misin?

Bende tartışmayacağım artık.

Ansugo
05/03/2005, 18:56
http://www.geocities.com/ctanribak/fark.html

Ben bu tur seyleri okumaktan sikildim. Simdi hellboy senin bir gorevin var. Bu profesor'e ne yap et ulas. De ki : MO9000 yilindan kalma ve Turklere ait oldugu kanitlanmis parcalarin listesini ve sergilendigi muzeyi bana soyle.

Sonra sunu sor : Kizilderililerin Turklerin ust soyu oldugunu nereden cikarmis? Kizilderililerin dilindeki birkac benzer kelimeden ya da onlarin gocebe yasayip her ilkel kabile gibi inanclarinin dogasal olmasindan mi?

Sonra sunu sor : Kizilderililerin Turklerin ust soyu oldugu kanisina vardigi yolla mi Turklerin Sumerlerin, Hattilerin atasi oldugu sonucuna varmis? Bunun akabinde sor ki : Sumerler zamanindan kalmis Turklerle alakali ne tur bir kalinti bulunmus? Ayni ayrintiyi Hattiler icinde sorabilirsin.

Siz fark etmiyorsunuz ama :

M.Ö. 6000-4000 yılları arasında bu ilk Türkler Mezepotamyaya (Subarlar, Sümerler, Elamlılar) , Hindistana (Mohencadaro-Hareppa), M.Ö. 3000'lerde Anadoluya göçtüler (Hatti'ler ,Luwi'lerin bir kısmı ve daha sonraki Turska/Etrüsk'ler , Ulmek'ler).

cumlesi bize Cermenler, Frenkler vesaire harici tum dunya tarihinin Turklerden turemis oldugunu soyluyor. Korkarim ki bu arkadasimiz tahminimce sadece varsayimlara dayanan bu cikarimlarindan sonra Hz. Adem'in Turk oldugunu, Afrikali zencilerin Turklerin iklim degisiklikleri ile kararmis halleri oldugunu, Cinlilerin gene Turklerden kopmus ve baskalasmis bir uygarlik oldugunu soyleyecektir.

Gerci yazan'in lakabi "Prof.dr" olsa da dipte kaynakca olmadigi icin bilimsel bir makale degil. Bos bir aninda salladigi bir notta olabilir. Bu bakimdan fazla da onemsememek gerekir.

Ansugo
05/03/2005, 19:00
2 kere 2'nin dort ettigini bilmen cok guzel. Yanlis sen "2" yi gordun mu "hah simdi 2 daha gelecek ve ben bunu carpip 4 elde edecegim, yasasin" diye atliyorsun.

Eger sen yazilanlari butunlestirip analiz edemiyorsan birak Ataturk'u Kurd'u senle hicbirsey tartisilmaz canim kardesim.

Muneccim degilim ama Ataturk'ten tam 100 sene sonrasini yasiyorum. Ben attim mi ondan destekli atarim.

OutLaw
05/03/2005, 19:32
Muneccim degilim ama Ataturk'ten tam 100 sene sonrasini yasiyorum. Ben attim mi ondan destekli atarim.

Aynen.Bende destekli sallarım.

"Türklerde mozopotamyalıdır anasını satıyim.".Aslında deliller varya hani,Orta asyadan geldiğimize dair,hepsi yalan onların.Türkler mozopotamyalıdır.

Yine ortaya elle tutulur hiçbirşey koymadan konu kapanıyor.Ne anladım ben bundan.

the.zero
05/03/2005, 21:07
yıllardır konu$uyoruz da ne oluyor?

babam arkada$larına ;

ne o? emekli oldunuz da memleketimi kurtarıyorsunuz..

diye söylerdi.. :cool:

virU
06/03/2005, 12:18
2 kere 2'nin dort ettigini bilmen cok guzel. Yanlis sen "2" yi gordun mu "hah simdi 2 daha gelecek ve ben bunu carpip 4 elde edecegim, yasasin" diye atliyorsun.

Eger sen yazilanlari butunlestirip analiz edemiyorsan birak Ataturk'u Kurd'u senle hicbirsey tartisilmaz canim kardesim.

ansugo daha önce hiç yanlış yapabileceğini düşündüğün oldu mu bilmiyorum ama söylemeden edemeyeceğim artık lafı karşındakinin azına sokmak içn yazıyorsun gibime geliyor.. yazılanları idrak ettiğini söylüyorsun ama boş muhafetten öte birşeyde görmedim, yazdığın şeyleri oku istersen bi değeri var mı bilmiyorum, herşeyin en iyisini sen biliyorsun, ülke meselesiyle ilgili bir tartışmaydı, ama artık sen şunu bilmiyorsun ben bunu biliyorum muhabbetine çevirdiniz.. bağımsızlığımız kimsenin umurunda değil sanırım,

the.zero
06/03/2005, 12:30
Türkiye $u anda bağımsız değil mi?
Ansugo Nazi olduğu için Türkiye'nin bağımsızlığını dü$ünecek değil..
:cool:

the.zero
06/03/2005, 12:33
Bir yandan $ahısların sosyopolitik dü$ünceleri'de önemli ancak bu kadar tartı$ılmaya değmeyeceğini dü$üyorum..

BoraN
06/03/2005, 14:06
ansugo daha önce hiç yanlış yapabileceğini düşündüğün oldu mu bilmiyorum ama söylemeden edemeyeceğim artık lafı karşındakinin azına sokmak içn yazıyorsun gibime geliyor.. yazılanları idrak ettiğini söylüyorsun ama boş muhafetten öte birşeyde görmedim, yazdığın şeyleri oku istersen bi değeri var mı bilmiyorum, herşeyin en iyisini sen biliyorsun, ülke meselesiyle ilgili bir tartışmaydı, ama artık sen şunu bilmiyorsun ben bunu biliyorum muhabbetine çevirdiniz.. bağımsızlığımız kimsenin umurunda değil sanırım,

Senin tavrın da bu söylediklerin ile örtüşmüyor gibi geldi bana (muhalefet yapma konusunda). Herkesin ne yazıp ne yazmadığını anlamak için en baştan ve ağır ağır, anlayarak okumalı bence.

Neyse, konuyu kişiselleştirmeyelim. Her zaman dediğimiz gibi, kişisel meselelerimizi "özel mesaj" atarak halledelim...

OutLaw
06/03/2005, 14:40
Öncelikle R.O.Türkkan hakkında bilgi vereyim;

Efenim kendisi;Alparslan Türkeş'in bir yakın dava arkadaşı ve 1945 milliyetçilik olaylarında beraber eza çeken* ve bu hadiseler esnasında bir gözünü(sağ gözü) kaybeden, sonra Amerikaya kaçan ve çalışmalarına orada devam eden Türkçü bir vatandaş.

Kizilderililerin Turklerin ust soyu oldugunu nereden cikarmis?

Bu vatandaşa ben sordum.Türk soyu demiyor.Diyorki Türkler alpin ve doğu asya kızılderilileri olan turanid ırkıyla bir karışımdır melezdir.Doğu asya kızıl derililerinden kimileri bering miydi o boğaz, oradan amerika kıtasına geçmişler.Fakat şundan emin meluncan ** diye bilinen bir kızılderili kabilesi kesin kez Türk melezleridir.

Kizilderililerin Turklerin ust soyu oldugu kanisina vardigi yolla mi Turklerin Sumerlerin, Hattilerin atasi oldugu sonucuna varmis? Bunun akabinde sor ki : Sumerler zamanindan kalmis Turklerle alakali ne tur bir kalinti bulunmus? Ayni ayrintiyi Hattiler icinde sorabilirsin.

Yine söyleyeyim;Dildeki benzer kelimeleri araştırmışlar fakat zannedersem o da emin değil." Belkide ahali oraya göç eden Türklerden etkilendiler" der.Fakat Türk izinin olduğu kesindir.Bunda ısrarcı.

M.Ö. 6000-4000 yılları arasında bu ilk Türkler Mezepotamyaya (Subarlar, Sümerler, Elamlılar) , Hindistana (Mohencadaro-Hareppa), M.Ö. 3000'lerde Anadoluya göçtüler (Hatti'ler ,Luwi'lerin bir kısmı ve daha sonraki Turska/Etrüsk'ler , Ulmek'ler).

cumlesi bize Cermenler, Frenkler vesaire harici tum dunya tarihinin Turklerden turemis oldugunu soyluyor. Korkarim ki bu arkadasimiz tahminimce sadece varsayimlara dayanan bu cikarimlarindan sonra Hz. Adem'in Turk oldugunu, Afrikali zencilerin Turklerin iklim degisiklikleri ile kararmis halleri oldugunu, Cinlilerin gene Turklerden kopmus ve baskalasmis bir uygarlik oldugunu soyleyecektir.

Hemen söyleyeyim;Bunu söylemiyor diyorki "Şu şu yerlere Türkler göç etmiştir ve oralarda medeniyetler inşaa etmişlerdir" diyor.Sen de doğru anla lütfen.Kendisine sorduğumda "herkes Türkse o zaman Türk olmanın manası kalmaz." diyor.

Çinlilerin Türk olduğunu iddia etmiyor ama Çin tarihinde önemli yeri olan "çu" hanedanının Türk olduğu konusunda büyük deliller var.

*aksakallı google'a sorunuz 1945 milliyetçilik olayı.
**bkz google meluncanlar.

the.zero
06/03/2005, 15:16
tartı$ılan nedir?
sanırım konu ki$iselle$tirildi..

Ansugo
06/03/2005, 15:40
OutLaw, verdigi cevaplar tahmin ettigimden fazlasi degilmis.

Ama kendisi davasina fazla sarilamamis ki Amerikaya kacmis. Demek ki dava kimi zaman gozardi edilebiliyormus. Ya da gereksiz bir dava gudulmus.

Kendisine sorduğumda "herkes Türkse o zaman Türk olmanın manası kalmaz." diyor.

Zaten Turk olmanin genel olarak bir manasi yok. Herkes Turk olsa idi bu gibi adamlara ortaligi karistirmak icin firsat dogmazdi. Bu tip adamlar ve bunlarin soylari yillarca ortaligi karistirmaz, oldukten sonra multi milyonluk servetleri ortaya cikmazdi. Felsefeleri elle tutulabilir bir seviyede olsaydi binlerce genc arkadasinin silahindan cikan kursunla mefta olmaz, bir hic ugruna, mesela Amerika'nin oyunlari ugruna ziyan ve sefil olmazdi.

Turkluk bizim kurdugumuz yeni devletin bir politikasi idi. Maksat islami kardeslik bilincini birakip Turkluk bilinci ile sistemi ayakta tutmakti. Insanlara Turklugu vermemizin sebebi onlara bir kardeslik bagi saglamakti. Ama bu ve benzer adamlar sayesinde kardeslik vermesi gereken Turkluk dusmanlik verdi.

Vesaire....

ansugo daha önce hiç yanlış yapabileceğini düşündüğün oldu mu bilmiyorum ...... herşeyin en iyisini sen biliyorsun

Bir ara forumlarda birkac kez belirtmistim. Sabit goruslu adamlari sevmem. Bende sabit goruslu degilim. Yanlis dusunmem cogu zaman mumkundur. Ya da bugun bana dogru gelen yarin yanlis gelebilir. Ben tartisirken ya da bir yerde gorusumu bildirirken o anki mevcut gelir gecer goruslerim ile mudahil olurum. Bu dunyada kesin dogru ya da kesin yanlis diyebilecegimiz seyler yoktur. Mutlak dogru olsa olsa Tanri'dan gelebilir.

Herseyin iyisini ben biliyor muyum peki? Herseyin iyisini ben bilseydim senin beni boyle elestirmek yerine peygamberine hurmet gostermen gerekirdi. Demek ki herseyin iyisini bilmiyorum. Tartismalarda uslubun degismesi, kimi zaman birden konunun degistirilmesi tartismanin dogasindandir. Bu tartisan kimsenin herseyin iyisini bilmek gibi tanrisal bir guce sahip oldugunu gostermez. Ama klise cumlelerle slogan fikirlere saplanmis, bunlardan baska soyleyecek sozu olmayan; analiz, sentez, mantik gibi seylerden habersiz kisiler icin o slogan, klise ve cokmus sistemlerin elestirilmesi elbetteki ofke, nefret, kiskanclik ve bilumum insani gudu ortaya cikaracaktir. Bunlarida tabii ki normal karsilamak gerekir.

Tabii ki son olarak olaylari fazla kisisel algilamamak gerekir. Benim su son yazdigim iki cumle bile belki birgun birisi okurda kafasi belki biraz karisir diye genele yonelik olarak yazilmistir.

virU
08/03/2005, 01:06
Ansugo yazmış olduğunuz yazıları tekrar okuyun isterseniz sadece bu başlıktaki değil diğer başlıklardaki mesajlarınız vs.. belkide kılişeleşen sizin uslübunuzdur.. bilmiyorum statünüz tartışmaya renk katmak mı ama, sürekli karşıt görüş oluşturma çabası görüyorum sizde.

HunTER
08/03/2005, 12:13
Bence ortada bırbırıyle hemfıkır o kadar cok adam varkı farklı bırını gordugunuzde garıpsemeye baslamıssınız.. Ama asıl garıpsemenız gereken bu degıl.. Insanların bırbırıyle hemfıkır olması..

xander
08/03/2005, 15:32
Turkluk bizim kurdugumuz yeni devletin bir politikasi idi.
.
Bu cümle beni çok eski bir topic e götürdü. Sabit fikirli olmadığın gerçekten bariz ortada Türk olmadığını vurguladığın bir tartışma ile şimdiki kompozisyonun iki ayrı tezat. Bugünkü ruh halinle Bir Türk olarak Tüm politikamızı çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim.

Ha bu arada Zaten bu anlatımı Ancak senin gibi bir Türk bu kadar güzel anlatabilirdi. Aynı kendisi yapmış gibi. :bravo:

Ansugo
08/03/2005, 19:35
Bu cümle beni çok eski bir topic e götürdü. Sabit fikirli olmadığın gerçekten bariz ortada Türk olmadığını vurguladığın bir tartışma ile şimdiki kompozisyonun iki ayrı tezat. Bugünkü ruh halinle Bir Türk olarak Tüm politikamızı çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim.

Ha bu arada Zaten bu anlatımı Ancak senin gibi bir Türk bu kadar güzel anlatabilirdi. Aynı kendisi yapmış gibi. :bravo:

Aslinda o gorus ile yukaridaki alintiladigin cumle arasinda hicbir fark yok. Ben orada da Turk olmadigimi soyledim, gene soyluyorum. (Degilsem ne diyeyim yani? Yalan mi soyleyeyim? )

Ama Turk olmamak benim (ya da soyumun) bu devletin kurulmasinda gosterdigi cabayi da inkar edecegim anlamina gelmez.

Turkluk bizim kurdugumuz devletin politikasi idir diyorum degil mi? Buradan ben ne Turk'um diyorum, ne de kurulmasinda emegi olan soyumun hakkini inkar ediyorum.

Evet. Turluk bizim kurdugumuz devletin politikasiydi. O zaman sartlarinda belki makuldu. (O tartismada sonradan da belirttigim gibi) Bu zaman sartlarina ne kadar uygun ben bunun pesindeyim. Cunku uygun olmadigina dair hislerim, gorduklerim ve dusunduklerim mevcut.

Mesela gorduklerim arasinda bir takim kit kafali ve tarih bilgisi zayif, analizi okudugu birkac yazarin analizinden ote olmayan kisilerin soyu belirsiz bir Turk olmasina ragmen, kutugu asirlar evveline dayanan soylu kisilerin bu devletin kurulmasinda gosterdigi katkiyi, sirf Turk degiller diye inkar etmeleri, ve sirf Turk oldugu icin her naneyi sahiplenebilecegini zannetmesi.

Eger milliyetcilik yapmak isteyen varsa buyursun cikarsin kutugunu... Eger Turk milleti icinde benim kutugumun uzakligina erisenlerin orani yuzde biri gecerse ben evimin onune bir bozkurt heykeli dikip hergun bes dakika onun karsisinda selam duracagim.

Bana kuru kuru Turk milliyetciligi yapmayin. Benim bunlara karnim oldukca tok. Velhasili yemezler.

Biz burada yerel olarak butunlestirici, global olarak kardesci politikalarin hayalini kuruyoruz halen birileri uc nesil otesini sayamayacagi soyunun haysiyetini tartismaya calisiyor. Biz burada Turkiye sinirlari icindeki tum milletleri organize eden modern bir dusunce sisteminin bir sekilde ucundan tutmaya calisiyoruz, kimileri halen kurumus, bir ise yaramadigi ispatlanmis gorusler pesinde kosuyor.

Benim gozumde milliyetin zerre kadar onemi yok. Klancilik yapmaya baslarsak biliyorum ki ancak kavga olacak. Ama birisi piskince "Sen Turksun" derse onun agzinin payini veririm. Ama ayni kisi "Ne onemi var?" derse o zaman buyur deriz.

Mingitau
08/03/2005, 19:57
"Sen Turksun" :)

OutLaw
08/03/2005, 21:17
Azınlıklar meselesi önemli bir mesele.Enerjimiz hiç gerekli olmadığı halde bu işlerle uğraşmaya ayrılıyor ve güçten düşürüyor.Bu işi çözmelidir.Çünkü "5000 sene önce biz mezopotamya'da vardık.Sümerlerde bizim adımız geçiyor..."Şeklinde saçma sapan düşüncelerle oyalanıyoruz.Saçma çünkü adem peygamberin ilk sözünde o azınlığın ismini dahi direkt telaffuz etmiş olsa ne olur?Milyonların sorunlarına çözüm mü olacak bu?Hayır.Bu iş çözülmelidir.

Kimseyi yok edemeyeceğimize göre bu çözüm asimilasyon olmalı.

Türkiye cumhuriyeti eğer kendi bekasını düşünüyorsa sistemli ve kurnaz bir asimilasyon programı uygulamalı veya varsa uyguladığını tekrar gözden geçirmelidir.

Benim düşüncem şudur;

Önce azınlıklar mesken tuttukları yerlerden koparıp alınmalıdır.Bunun için iki önemli adım atılmalıdır;

1-Metropollere göç hızlandırılmalı.
2-Kentlerde gettolaşmanın önüne geçilmelidir.

Sonrası kendiliğinden yürür.

Her azınlık nerede yaşıyorsa mutlaka yerinden edilmeli ve ülkenin dört bucağına serpiştirilerek azınlık bölgelerinin hakimiyeti seyreltilmelidir.Bİlindiği gibi 1950'den itibaren ivmelenerek artan bir göç var.Bu bilerek mi yapılıyor bilmeyerek mi bilmiyorum fakat farkında olarak ve planlı olarak yapılırsa başarılı olur.Şu an şehirli hayatı yaşayan azınlıklar kendi işlerine güçlerine girişmişler ve dünya umurlarında değildir.Çünkü kazanmaktalar ve bir dikiş tutturmuş yaşamaktalardır.Onların umurlarında değildir milliyetçi duygular vs..

Hiç endişelenmeyin,düşünmeyin, herşey çok güzel olacak.Bu hepimizin hayrına olacak.

Kırmızı hapı almak lazım.

Mingitau
08/03/2005, 21:30
Bu çözümlerin sadece Türk kimliğinin Türkiyeli kimliğine dönüşmesini sağlar, herkes olduğu yerde kalmalı bence, herkes kendi kimliğine sonuna kadar sahip çıkmalı ki, kim ne kadar ne, kendisini koruma kabiliyeti ile ölçmeli bunu. Bir çok kişi savunduğu kimliğin altında ezilecektir. Sonuçta doğru yolu bulacaktır.

virU
08/03/2005, 22:11
Ata diyorki: "Ne Mutlu Türküm diyene", Türk olmak benim gözümde Türkiye'li olmakla eş değer. Ve ben aslen çerkes olmama rağmen Türklüğümle gurur duyuyorum.. Ansugo sizin sorununuz etnik kimliğinizin altında eziliyor olmanız olsa gerek ki. Milliyetçi olmak sizin için pek birşey ifade etmiyor olabilir. yamanmaya çalıştığımız AB deki bir çok ülke yeri geldiğinde o kadar milliyetçi tavır takınabiliyorki bunuda gözönünde bulundurun lütfen. Türk'ün Türkten başka dostu yoktur ne yazıkki, acı ama gerçek olan bu. Türk olmak veya Türkiyeli olmak arasında pek fark yokki. Ülkesine seven her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına saygı duyuyorum fakat bazıları kişisel çıkarlarını ya da önceliklerini diyelim, ülke menfaatlerinden önde tutuyor. Ortaya etnik ya da dinsel nedenler atılıyor. Ama çerkesiyle kürtüyle lazıyla alevisiyle sünnisiyle anadolulusuyla bu ülke hepimizin unutmayalım. ve bağımsızlığımız herşeyden önce geliyor. bence ülkesini gerçekten seven herkes milliyetçidir. burada kafatasçılık yapmıyoruz. Atatürk milliyetçiliğinden bahsediyorum ben. önce vatan ve bunun için bağımsızlık diyorum.

HunTER
08/03/2005, 23:27
Ata diyorki: "Ne Mutlu Türküm diyene", Türk olmak benim gözümde Türkiye'li olmakla eş değer. Ve ben aslen çerkes olmama rağmen Türklüğümle gurur duyuyorum.. Ansugo sizin sorununuz etnik kimliğinizin altında eziliyor olmanız olsa gerek ki. Milliyetçi olmak sizin için pek birşey ifade etmiyor olabilir. yamanmaya çalıştığımız AB deki bir çok ülke yeri geldiğinde o kadar milliyetçi tavır takınabiliyorki bunuda gözönünde bulundurun lütfen. Türk'ün Türkten başka dostu yoktur ne yazıkki, acı ama gerçek olan bu. Türk olmak veya Türkiyeli olmak arasında pek fark yokki. Ülkesine seven her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına saygı duyuyorum fakat bazıları kişisel çıkarlarını ya da önceliklerini diyelim, ülke menfaatlerinden önde tutuyor. Ortaya etnik ya da dinsel nedenler atılıyor. Ama çerkesiyle kürtüyle lazıyla alevisiyle sünnisiyle anadolulusuyla bu ülke hepimizin unutmayalım. ve bağımsızlığımız herşeyden önce geliyor. bence ülkesini gerçekten seven herkes milliyetçidir. burada kafatasçılık yapmıyoruz. Atatürk milliyetçiliğinden bahsediyorum ben. önce vatan ve bunun için bağımsızlık diyorum.

Mesela gorduklerim arasinda bir takim kit kafali ve tarih bilgisi zayif, analizi okudugu birkac yazarin analizinden ote olmayan kisilerin soyu belirsiz bir Turk olmasina ragmen, kutugu asirlar evveline dayanan soylu kisilerin bu devletin kurulmasinda gosterdigi katkiyi, sirf Turk degiller diye inkar etmeleri, ve sirf Turk oldugu icin her naneyi sahiplenebilecegini zannetmesi.

Eger milliyetcilik yapmak isteyen varsa buyursun cikarsin kutugunu... Eger Turk milleti icinde benim kutugumun uzakligina erisenlerin orani yuzde biri gecerse ben evimin onune bir bozkurt heykeli dikip hergun bes dakika onun karsisinda selam duracagim.

Alt alta koymam bıle yeterlı aslında.. Yorum yapmama bıle gerek yok.. Herneyse bu konu cok tartısıldı.. Ama bı adam kurtse eger kurttur.. Sen turksun demekle bu gercegı degıstıremeyecegınızı gorun artık..

OutLaw
08/03/2005, 23:42
burada kafatasçılık yapmıyoruz

Hmm.Kafatasçılık yapmıyoruz,evet.

Öğretmen Atatürk,Devrimci Atatürk,Asker Atatürk...Siz hiç Antropolog Atatürk diye bir şey duymuş muydunuz?

Aman Ansugo duymasın...Yoksa susmaz.

OutLaw
08/03/2005, 23:45
Ansugo bir önceki sayfada;

Turklerin bir boyu var, bunlari tarihin yazmasi icin ya da bugun basimiza siyasi bir kudret olarak cikmasi icin illa devlet mi olmasi gerekir?

Bunun bir izahını yaparmısın sen bakayım?
Ne demek istiyorsun sen burada?

Geçmişi bırakın.Bırakılmazsa tüm çareler içinde en uygun çare neyse o uygulamaya konur.Hatta en son çare olan çare bile denenir.

Demiştin ya Ansugo "illaki bir milletin devletini kurması için bu milletin geçmişte yine devlet kurması mı lazım" diye.Umrumda değil.İster olsun isterse olmasın.

Şu sıralarda Kürt milliyetçiliği kafalarda, bir kere Kürdistan fikrini sokmak için "bakın Osmanlı'da şöyle diyorlardı bilmem sümerlerde 'kardaka' diye bir yer geçiyormuş" diye heryerde ve sabah-öğle-akşam dile getiriyorlar.

Tartışmaya gerek yok.Cevap şu "Olabilir.Elinde tapu bile olsa izin vermiyorum.".

Kürdistan, federasyon sen de bunu savunuyor ve ondan sonrada çıkıp milliyetçilere verip veriştiriyorsan terbiyemin ve buranın kurallarının müsaade ettiği surette "yuh olsun sana be, yazıklar olsun".

Bu varya bu senin yaptığın kendine yontmaktır meseleyi.Milliyetçiliğe madem karşıysan bu lafın anlamı nedir?Yuh olsun sana be yazıklar olsun...

virU
09/03/2005, 00:48
Hunter sizde bir algılama sorunu var sanıyorum tekrar okuyun yazılanı ve tekrar anlamaya çalışın isterseniz. kimin hangi konuda bilgi sahibi olup olmadığımı oradan oturarak bilemezsiniz. kimsenin etnik kimliğine laf ettiğimizde yok. sadece ortada bir çelişki var. bu ülkenin okuluna gidiyorsun, bu ülkenin hastanesine gidiyorsun, yolunu elektriğini, suyunu kullanıyorsun, devletinden burs alıyorsun. ki bu devlet daha iyi durumda olsa eminim daha fazlasını yapardı, sonra ben Türküm demem diyorsun. Türklükle Türkiyeliliği ifade ediyoruz. bu ülke vatandaşlarına hizmet yaparken kürt çerkez laz rum ermeni diye ayırmıyorsa ve birileri çıkıp hala ben Türküm demem diyorsa bu nankörlüktür.

Ansugo
09/03/2005, 08:40
bu ülkenin okuluna gidiyorsun, bu ülkenin hastanesine gidiyorsun, yolunu elektriğini, suyunu kullanıyorsun, devletinden burs alıyorsun. ki bu devlet daha iyi durumda olsa eminim daha fazlasını yapardı, sonra ben Türküm demem diyorsun.

Devletin tebasi olmayi bir tur sozlesme olarak dusun. Sonra sunu dusun : "Ben bunlari aliyorum ama vergimi de catir catir veriyorum!?"

Ansugo
09/03/2005, 08:42
"yuh olsun sana be, yazıklar olsun".

Yuh olsun sana be yazıklar olsun...

Aynen iade, taahhütlü

xander
09/03/2005, 10:25
Aslinda o gorus ile yukaridaki alintiladigin cumle arasinda hicbir fark yok. Ben orada da Turk olmadigimi soyledim, gene soyluyorum. (Degilsem ne diyeyim yani? Yalan mi soyleyeyim? )

Ama Turk olmamak benim (ya da soyumun) bu devletin kurulmasinda gosterdigi cabayi da inkar edecegim anlamina gelmez.

Turkluk bizim kurdugumuz devletin politikasi idir diyorum degil mi? Buradan ben ne Turk'um diyorum, ne de kurulmasinda emegi olan soyumun hakkini inkar ediyorum.

Evet. Turluk bizim kurdugumuz devletin politikasiydi. O zaman sartlarinda belki makuldu. (O tartismada sonradan da belirttigim gibi) Bu zaman sartlarina ne kadar uygun ben bunun pesindeyim. Cunku uygun olmadigina dair hislerim, gorduklerim ve dusunduklerim mevcut.

Bana kuru kuru Turk milliyetciligi yapmayin. Benim bunlara karnim oldukca tok. Velhasili yemezler.

Biz burada yerel olarak butunlestirici, global olarak kardesci politikalarin hayalini kuruyoruz halen birileri uc nesil otesini sayamayacagi soyunun haysiyetini tartismaya calisiyor. Biz burada Turkiye sinirlari icindeki tum milletleri organize eden modern bir dusunce sisteminin bir sekilde ucundan tutmaya calisiyoruz, kimileri halen kurumus, bir ise yaramadigi ispatlanmis gorusler pesinde kosuyor.

Benim gozumde milliyetin zerre kadar onemi yok. Klancilik yapmaya baslarsak biliyorum ki ancak kavga olacak. Ama birisi piskince "Sen Turksun" derse onun agzinin payini veririm. Ama ayni kisi "Ne onemi var?" derse o zaman buyur deriz.
Sen Türk değilsin. Açıkcası ne olduğunda belli değil. Önceki topic altındaki yazındada önce Türk olmadığını sonra Türk olduğunu yazmıştın sonra yanlış yazdığını söyleyerek kaldığın yerden devam etmiştin. Ve yukarda ortaya attığın fikirler arasında en gerçekçi tavrında, sabit fikirli olmayışın oluşu konusunda belirgin eylemlerin olduğu böylece teyit olmuş oldu.
Şimdi gelelim alıntı daki yazının yorumuna yukardan aşağı okuduğumda mantıklı ve iyi niyetli olduğun ortada genelinde katılıyorum FAKAT itirazımı sona saklıyorum.! Öncelikle milliyet duygusu yaşayanların kendini Türk olarak görmeyen kişileri istememesi gibi bir durum söz konusu değil. Bunu böyle raksetmeye çalışman bana göre saldırganlık.. Zaten itirazımda Türk olmadığın halde Türk gibi düşünmeye çalışman ve bir Türk zihniyetini kendi çapında süsleyerek çirkin bir hal aldırman. Tarih konusundada oldukça kostaklanmış olmanda tam bir fiyasko nedenine gelecek olursak önemsiz dediğin milliyet,milli,ulus gibi kavramlar tarihimizde kurtuluş mücadelesinin en temel öğeleri. Şimdi bu öğelere değer vermeden el ele verip hadiyin arkadaşlar modernleşelim demek zaten tarihi inkar etmek değilmidir.

Neyse sen belki beni anladın. Ayrıca Sen ne olursan ol zora girdiğinde elimi omzuna atacağım çünkü aynı ülkede Türkiyem de yaşayan iki kardeşiz.

Kolay gelsin.

OutLaw
09/03/2005, 10:30
Sabit goruslu adamlari sevmem. Bende sabit goruslu degilim.

Turklerin bir boyu var, bunlari tarihin yazmasi icin ya da bugun basimiza siyasi bir kudret olarak cikmasi icin illa devlet mi olmasi gerekir?

Klancilik yapmaya baslarsak biliyorum ki ancak kavga olacak. Ama birisi piskince "Sen Turksun" derse onun agzinin payini veririm. Ama ayni kisi "Ne onemi var?" derse o zaman buyur deriz.

Ben yapayım izahını.Kürdistanın kurulması için önceden Kürtlerin bir devlet kurması mı gerekir?Türkçesi ve kısacası budur.

Diğer sayfalarda da demişsinki;"Burada klancılık yapmıyoruz.Yapmayana da buyur deriz" diyorsun.

Sabit görüşlü değilsin anladık radikal bir adamsın.Ama be kardeş geçen gün söylediğini bugün bozmuşsun.Bu nedir böyle?Şeref haysiyet nerde?Nerde?

Sen tam olarak nesin bilmeyi istiyorum.

HunTER
09/03/2005, 10:54
Kimsenin etnik kimliğine laf ettiğimizde yok.

Ama...

Bu ülkenin okuluna gidiyorsun, bu ülkenin hastanesine gidiyorsun, yolunu elektriğini, suyunu kullanıyorsun, devletinden burs alıyorsun. ki bu devlet daha iyi durumda olsa eminim daha fazlasını yapardı, sonra ben Türküm demem diyorsun.

E bu celıskı olmuyormu? Kımsenın etnık kımlıgıyle sorunun yoksa madem bırak adam ıstedıgını soylesın?

Ama aslında sorun su.. Sız zannedıyorsunuzkı (yada zannetmek ıstıyorsunuzkı) Turk kelımesı bı ust kımlık olarak turkıyede yasayan tum etnık gurupları kapsayabılır.. Hayır.. Bu sadece bız turklerı kapsayabılır.. Ve eger adam bı turk degılse elbette ben kurdum, cerkezım dıyecektır.. Demeye hakkı olmalıdır..

Ha ama bu hakkı vermez hatta ustune bu kımlıgın varlıgını dahı ınkara gıdersenız dusuk yogunluklu bı savasta(!) 30.000 ınsanınızı daha kaybedersınız.. Nıye? Cunku arada bazı ruh hastaları cıkıp ınsanların etnık kımlıklerıne olan baglılıklarını somurebılır ve onları kendı ulkelerıne karsı kıskırtabılır..

Dıyecegım.. Bıraz empatı yapmaya calısın.. Kurtlerden yada dıger etnık guruplardan ıstedıgınız seyler basınıza gelse ne hıssederdınız? Bunu dusunursenız belkı bıraz olsun onları anlarsınız..

Not: Ansugo'nun soyledıgı gıbı bu cokta uzak bı ıhtımal degıl.. Yanı suan bız cogunluktayız ancak gunun bırınde durum tersıne donebılır.. Iste ogun geldıgınde haklarınızı sımdı ıtıraz ettıgınız yasalar koruyacak.. Bunu unutmayın..

OutLaw
09/03/2005, 11:03
Bu ülkenin okuluna gidiyorsun, bu ülkenin hastanesine gidiyorsun, yolunu elektriğini, suyunu kullanıyorsun, devletinden burs alıyorsun. ki bu devlet daha iyi durumda olsa eminim daha fazlasını yapardı, sonra ben Türküm demem diyorsun.

Zaten burada bir siz varsınız bir de biz varız.Ondan sonra da "Yine mi admin kullanıcı ayrımı" dersiniz.İşte kardeşim durum ortada siz zoraki birbirinizi savunmaya çalışıyorsunuz.Diğerlerine cephe oluşturuyorsunuz.HunTER arkadaşın cümlelerine dedektif gibi bakıyorsun da Ansugonun söylediğine neden bakmıyormusun sen?Bir cümle var orada ve bu hala izah edilmedi.
"kürtlere türk dedirtilmesin" miş.

HunTER
09/03/2005, 11:07
Şu sıralarda Kürt milliyetçiliği kafalarda, bir kere Kürdistan fikrini sokmak için "bakın Osmanlı'da şöyle diyorlardı bilmem sümerlerde 'kardaka' diye bir yer geçiyormuş" diye heryerde ve sabah-öğle-akşam dile getiriyorlar.

Tartışmaya gerek yok.Cevap şu olabilir. "Elinde tapu bile olsa izin vermiyorum.".

Sana katılmadıgımın ve bu durusun bızı (turklerı ve dıger etnık gurupları) yenıden catısmaya sokacagının altını bı kalın kalın cızeyımde.. Nedenını yukarda anlattım..

Dıger yandan.. Ben mıllıyetcılıgın her turlursunu aptalca ve anlamsız buluyorum.. Bunu bı kurtte yapsa aynı, bı turkte.. Farkı yok.. Cunku bu ulke hepımızın..

Hanı demıssınya elınde tapu olsa bıle ızın yok.. Yanılıyorsun.. Bunu dıyebılmen ıcın o tapuya tek basına sahıp olmus olman gerekır.. Oysa kurtulus savasında kanını doken sadece sen degılsın..

Not: Bende bı turkum bu arada.. Hatta kurtlerden karakter olarak pek hoslanmayan bı turkum..

HunTER
09/03/2005, 11:11
Zaten burada bir siz varsınız bir de biz varız. Ondan sonra da "Yine mi admin kullanıcı ayrımı" dersiniz.İşte kardeşim durum ortada siz zoraki birbirinizi savunmaya çalışıyorsunuz.

Bu forumda Ansugo'nun yaptıgı yorumların hemen hemen hepsını okuyan bırı olarak dıyebılırımkı.. Hayır.. Ben onu savunmuyorum.. Sadece onu cok ıyı anlıyorum..

OutLaw
09/03/2005, 11:14
Hanı demıssınya elınde tapu olsa bıle ızın yok.. Yanılıyorsun.. Bunu dıyebılmen ıcın o tapuya tek basına sahıp olmus olman gerekır.. Oysa kurtulus savasında kanını doken sadece sen degılsın..

Ne olmasını bekliyorsun?Ne olsun mesela?Kursunlar, yapsınlar, etsinler mi?Kurtuluş savaşında kan dökmüşüz onlarda dökmüş eee.O zaman istediklerini yapsınlar öyle mi?Bak ne diyorum ;"Adem'in ilk sözü "kürt" olsa bile umrumda değil.".Gidişat kötü ve gidişatta son çare olarak katliam veya soykırımla dahi olsa gidişat durdurulmalıdır.Tabi önce demokratik yöntemlerle halledilmeli.

HunTER
09/03/2005, 11:16
Gidişat kötü ve gidişatta son çare olarak katliam veya soykırımla dahi olsa gidişat durdurulmalıdır.Tabi önce demokratik yöntemlerle halledilmeli.

Demokratık yontemlerle halletmek konusunda samımısın? Oyleyse cıkan uyum yasalarına destek ver.. Insanları ozgurlestır.. Boylece kımse hakkını alabılmek ıcın senınle savasmak zorunda kalmasın..

OutLaw
09/03/2005, 11:17
Demokrasiden kastettiğim güzellikle bu cümleyi bununla değiştirelim.Yoksa demokrasiye göre onlar haklı çıkacaklar.

HunTER
09/03/2005, 11:17
Ne olmasını bekliyorsun?Ne olsun mesela?Kursunlar, yapsınlar, etsinler mi?

Sununda altını bı kalın kalın cızelım.. Hayır ben ulkenın butunlugunden yanayım.. Davamda o zaten.. Ama aramızdakı fark sen bunu kanlı halledelım dıyosun ben kansız..

Not: Bugune kadar kanla halledemedıgımızı de gormus olmamız lazım..

OutLaw
09/03/2005, 11:22
Demokratık yontemlerle halletmek konusunda samımısın? Oyleyse cıkan uyum yasalarına destek ver.. Insanları ozgurlestır.. Boylece kımse hakkını alabılmek ıcın senınle savasmak zorunda kalmasın..

Tamam sen de uyanık ol ama.Milliyetçiliği sadece Türkler yapmıyor.Birgün pkk'lıların sitelerini geziyorum,kendilerini Kürt milletinin silahlı kuvvetleri olarak ilan etmiş şerefsizler.Tüm bu sayılanlar yani önce "Kürdistan" kelimesinin lugatlere ve dimağlara alınması için gayret gösteriyorlar.Gidişat onu gösteriyorki beraber ve kardeşçe yaşamak konusunda samimi değiller.Kimisi diyorya biz samimiyiz bize azınlık hakları verin..Samimi değiller.O zaman ne yapmalı.güzelliğinle bunu diyeceksin.Dinlemediler mi?Yumruğu indireceksin.Budur!

xander
09/03/2005, 11:35
Ha ama bu hakkı vermez hatta ustune bu kımlıgın varlıgını dahı ınkara gıdersenız dusuk yogunluklu bı savasta(!) 30.000 ınsanınızı daha kaybedersınız.. Nıye? Cunku arada bazı ruh hastaları cıkıp ınsanların etnık kımlıklerıne olan baglılıklarını somurebılır ve onları ..
Suçladığın sömürgeci yapı nerde? Birileri sınır dışımı edilmiş? Ne yapılmış ne anlatmaya çalışıyorsun? Kimi suçluyorsun insanınız derken hangi insanları kast ediyorsun? Ruh hastasi kim? Türkiyemin insanımı iki kırık rand peşindeki terörist grupmu? Bana biri imkan verse gözümü kırpmadan bu teröristleri öldürürüm.! Böylece Doğudaki kardeşlerimde rahat bir nefes almış olur.!
Bir köşede hayata küsüp sürekli eziklik hisseden kişilerin psikolojisini düzelteceğiz diye birbirimize düşmekten vazgeçelim. Doğudaki insanlarımızda kendi ağızlarından eleştirileri olan şu kahvelerden çıkıp tarım ve hayvancılığa 4 elle sarılsın. Onca razimiz varken, tarım ve hayvancılıkta çok ileri olmamız gerekirken biz hala aynı yerde sayıyoruz. Herşeyi devletten beklemek bana göre yanlış..

HunTER
09/03/2005, 11:38
Tamam sen de uyanık ol ama.Milliyetçiliği sadece Türkler yapmıyor.Birgün pkk'lıların sitelerini geziyorum,kendilerini Kürt milletinin silahlı kuvvetleri olarak ilan etmiş şerefsizler.Tüm bu sayılanlar yani önce "Kürdistan" kelimesinin lugatlere ve dimağlara alınması için gayret gösteriyorlar.Gidişat onu gösteriyorki beraber ve kardeşçe yaşamak konusunda samimi değiller.Kimisi diyorya biz samimiyiz bize azınlık hakları verin..Samimi değiller.O zaman ne yapmalı.güzelliğinle bunu diyeceksin.Dinlemediler mi?Yumruğu indireceksin.Budur!

Bence genelleme yapmak ıcın cok erken.. Dagdakı bı kac pesmerge bunları soyluyor dıye ulkedekı tum kurtlere bu gozle bakamazsın.. Ama daha once soyledım.. Onların yaptıgıda aptallık.. Barı bız okadar aptal olmayalım..

Yanı amacımız butunlesmekse bunu saflara ayrılarak yapamayız.. Bırakalım herkes esıt olsun.. Bakalım sonuc ıstedıgımız gıbı olmazsa senın soyledıgın gıbı yaparız..

HunTER
09/03/2005, 11:44
Suçladığın sömürgeci yapı nerde? Birileri sınır dışımı edilmiş? Ne yapılmış ne anlatmaya çalışıyorsun? Kimi suçluyorsun insanınız derken hangi insanları kast ediyorsun? Ruh hastasi kim?

Ben baskıdan soz edıyorum somurgeden degıl.. Bu baslıkta bıle ınsanlar turkum demeye zorlanıyor.. Iste soz ettıgım bu.. Dedıgım gıbı bunu anlayabılmen ıcın bıraz empatı yapman lazım..

Ote yandan.. Ruh hastasını ıkı sekılde alabılırsın.. Bırı abdullah ocalangıller.. Dıgerı ıse kurtlerı asalım keselım asımıle edelım dıyenler..

Iste mıllıyetcılık boyle bısey.. Sıradan bı ınsanı bıle bı canıye donusturebılıyor..

OutLaw
09/03/2005, 11:49
Oyleyse cıkan uyum yasalarına destek ver.. Insanları ozgurlestır.. Boylece kımse hakkını alabılmek ıcın senınle savasmak zorunda kalmasın..

Ben bir de şunu anlamış değilim 72.5 millet var Türkiyede ,Türkler dahil ve Türkler bunların içinde toplasan azınlık sayılacak sayıdalar.Biz niye dağa çıkmıyoruz?Biz niye bağırmıyoruz "bize azınlık hakkı verilsin" diye?
Azınlık hakkı filan bunlar aldatmacadır.Herkes eşitse ve Kürt de şu an kürtçe konuşuyorsa ve kimse "sen Kürtçe konuştun gel bakalım içeri" demiyorsa o zman sorun nedir?

Herkes eşit olsun demişsin ya?Şu an durum eşit değil mi?Kürtçe eğitim saçmalığı var.Bir alfabe uydurmuşlar onunla kürtçe okutacaklarmış da bu azınlık haklarıymış.

Bunun gidişatının nereye olduğunu görüyormusunuz?Kerkük ve Musuldan güney kürdistan olarak bahsediyorlar.

HunTER
09/03/2005, 12:01
Herkes eşit olsun demişsin ya?Şu an durum eşit değil mi?Kürtçe eğitim saçmalığı var.Bir alfabe uydurmuşlar onunla kürtçe okutacaklarmış da bu azınlık haklarıymış.

Evet esıt ama sen hala ınsanların haklarına saygı duymuyosun.. Yanı once su yasaları bı ıcsellestırmemız lazım..

Dıger yandan, evet turkıyede 72,5 mıllet var ama virU ornegınde oldugu gıbı bunların cogu asımıle olmus.. Suan kendılerını senden benden daha cok turk hıssedıyolar.. Oysa aynı durum kurtler ıcın gecerlı degıl.. Bunun ıcın onlara kızamayız..

Son olarak.. Kurtler kerkuk ve musuldan guney kurdıstan olarak soz edıyorlarsa bu onların hayalperestlıgındendır..

Not: Ama kuzey kurdıstan olarak bahsedebılırler.. Benı baglamaz.. Guneyımde bı kurt devletı kurulması benı cokta rahatsız etmıyor.. Hatta.. Belkı ulkedekı kurdıstan duskunlerıde bu ulkeye goc ederek bızı bu sıkıntıdan kurtarabılır..

xander
09/03/2005, 13:03
Ben baskıdan soz edıyorum somurgeden degıl.. Bu baslıkta bıle ınsanlar turkum demeye zorlanıyor..
..
Sen mi yanlış yazıyorsun benmi yanlış anlıyorum kim Türküm demeye zorlanıyor.?

Dıgerı ıse kurtlerı asalım keselım asımıle edelım dıyenler....
Kim bu şekilde davranıyor kim asılmış kim kesilmiş.?
Iste mıllıyetcılık boyle bısey.. Sıradan bı ınsanı bıle bı canıye donusturebılıyor....
Abdullah öcalan sıradan bir insanmı? O bir katil ve hukuk kurallarında cezası belli.

Tekrarlıyorum Bir köşede hayata küsüp sürekli eziklik hisseden kişilerin psikolojisini düzelteceğiz diye birbirimize düşmekten vazgeçelim. Ya bu kişiler hayata dönerler ya bu diyardan giderler bizde işimize bakmaya devam edebilelim. Daha yapacak çok işimiz var. Çıkmış biri milliyet benim için önemli değil diyor ve tarihden bahsediyor elinizi biraz mantığınızın üzerine koyun. Sürekli ben haklıyım edası ortada duruyor kimin elinde patlayacak oyunundan vazgeçmeliyiz.

HunTER
09/03/2005, 13:40
Sen mi yanlış yazıyorsun benmi yanlış anlıyorum kim Türküm demeye zorlanıyor.?

Kim bu şekilde davranıyor kim asılmış kim kesilmiş.?

Gidişat kötü ve gidişatta son çare olarak katliam veya soykırımla dahi olsa gidişat durdurulmalıdır

Tekrarlıyorum Bir köşede hayata küsüp sürekli eziklik hisseden kişilerin psikolojisini düzelteceğiz diye birbirimize düşmekten vazgeçelim.

Butun bunların ısıgında bu ınsanların hayata kusmesınde ve hıssettıklerı ezıklıkte bızım payımız yokmu dıyosun?

Ansugo
09/03/2005, 17:34
Sen Türk değilsin. Açıkcası ne olduğunda belli değil. Önceki topic altındaki yazındada önce Türk olmadığını sonra Türk olduğunu yazmıştın sonra yanlış yazdığını söyleyerek kaldığın yerden devam etmiştin. Ve yukarda ortaya attığın fikirler arasında en gerçekçi tavrında, sabit fikirli olmayışın oluşu konusunda belirgin eylemlerin olduğu böylece teyit olmuş oldu.

Onceki konuda oyle birsey oldugunu hic hatirlamiyorum. Muhtemelen gene ben Turk olmadigimi ama Turkiyeli oldugumu soylemisimdir, sonra birisi bunu yanlis anlamistir, sen de onu yanlis anlamissindir ve dongu boyle gitmistir.

"Ne oldugun belli degil" lafi icin "ne idugu belirsiz" dersen daha seksi, daha oturakli oluyor. Belki o zaman gaza gelip birseyler yazarim.

Ansugo
09/03/2005, 17:41
Bu nedir böyle?Şeref haysiyet nerde?Nerde?

Senin bu lafin itibariyle seni ilgilendiren yonuyle, kendi capinda seref ve haysiyet bitmis demektir zaten. Lafi uzatmaya gerek yok. Bahsettigin konuda da tezat yok, lakin sana anlatmak mumkun degil.

Mingitau
09/03/2005, 17:41
seni kızdırmak için "Ne idüğün belirsiz" derdim amma, uzaktan akrabamışız :)