Tam Sürümünü Görmek İçin : tanıtım CD'si
merhaba,
tanıtım CD'si hazırlamak için detaylı teknik bilgiyi nasıl bulabilirim?
program veya yöntem önerebilecek olan arkadaş var mı?
-Flash'ta mı hazırlıyoruz?
-CD'ye autorun özelliğini nasıl verebiliriz?
-Explorer'in menülerinden, bar'larından nasıl kurtuluruz?
-işi kolaylaştıran animasyon programları var mı?
gibi bi sürü soru...
ALEXrunaway
25/02/2005, 13:16
Banada böyle bir şey lazım.. bir projeyi resimlendirerek ve sesli olarak ve içinde çeşitli slayt gösterileri barındıran efektlerle ve mause ile yer gösterek (harita üzerinde örneğin istanbulu göstermek) nasıl anlatabiliriz.. .
Sanırım aradığınız program Macromedia Director (http://www.macromedia.com/software/director/).
Kolay gelsin...
ya da daha kolayı Multimedia Builder 4.9.0.1. bunu bir aralştırın derim. çok basit olduğunu göreceksiniz.
ben bundan 2-3 sene once son hazirladigim tanitim cd sini macromedia director 7.0 ile hazirlamistim. ozamandan beridir de tanitim cd'si isi ile ugrasmadim. Director kolay kullanimli bir programdir. Flashtaki Actionscript e benzer bir lingo script dili vardir fakat bunu bilmeyen birisi de director ile islevine gore son derece profesyonel gorunumlu tasarimlar yapabilir
Yakin zamanda ise tasarim cd'leri hazirlayan bir arkadasima ziyarete gittigimde onu is ustunde yakaladigimda. Onunde hic de tanimadigim bir program acikti. Bunun ne oldugunu sordugumda ilk kez Builder'i bu arkadasimin agzindan duymus oldum.
Bu arkadasim profesyonel bir interaktif CD tasarimcisidir ve Builderi Director'e tercih ediyor.
Bu arada 3d modeller uzerindeki kontrol builder uzerinde de mevcut mu degil mi bilmiyorum. Sayet mevcut degilse ben sahsen Director den vazgecmem
ajnglagla
01/03/2005, 16:20
evet bencede macromedia director bu iş için en iyi araç ama flashla da fena olmuyor hani.. explorerdaki butoncukların gözükmemesini yanılmıyorsam java script ile halledebilirsin...
sorudan sonra elimdeki programları kurcaladım (flash dışında, çünkü scriptler biraz zaman alıcı). corel RAVE'de işe yarayabilir, flash'tan eksikleri olduğu gibi fazlalıklarıda var.
ama öncelikle sözünü ettiğiniz programlara bulaşacağım.
(doğrudan swf dosyayı çalıştırdığımda explorer'den kurtuluyorum.)
teşekkürler...
icimden bir ses corel rave nin yanlis bir secim olacagini soyluyor :)
merhaba
sözünü ettiğiniz programı indirdim. ancak türkçe sorunu var. elinde yaması olan var mı?
Multimedia Builder v4.9.6a
kimi yönlerden oldukça avantajlı bir program. script yazmayı kolaylaştıran bir ara yüze sahip. ancak (sanırım) timeline'ı yok. objelere program içinden hareket veremiyoruz... ancak hareketli gif-swf eklentileri yapabiliyoruz. (kurcalamaya başlayalı bir kaç saat oluyor..)
corel rave'in script desteği çok zayıf. ama corel draw'ı arayüz olarak kullandığı için ondaki grafik olanaklarının tümünü kullanabiliryorsunuz ve iyi bir özellik olarak timeline'ı var... (birde hata verme-kilitlenme sıklığı oldukça fazla, kimi komutlar örn, gruplara timeline'da değişim vermek mümkün değil. ama rave3'te v2'ye göre bu sorunlar azalmış)
araştırmaya devam, sırada macromedia director var...
macromedia generator'u kurcalayan oldu mu?
kolay gelsin
bir de demo shield var bazı cd arayüzlerini bununla yapıyolar mesela doom3 gibi. ama shockwave'i iyi kullanan biri için diğer programlar boş gelecektir. exe haline getirilen bir shockwave animasyonu kadar iyi bir arayüzü hiçbir şeye değişmem.
yahu artık hiç director builder filan kullanan var mı yaw?
dergi cdlerine bakıyorum da hepsi flash ve html tabanlı. bence bölesi çok daha kullanışlı önceden yapıolardı öle çok kastırıyordu makineyi. bölesi hem dinamik oluyo hem hızlı. ben de bunu tavsiye ederim :) bazı kodlarla ie'nin üstteki barlarını da kaldırırsınız müthiş olur. autorun da bi inf dosyası ile veriliyor.
bana hala direector ile hazirlanmis cd ler geliyor sagdan soldan. Ayrica bu gelenler de genelde dergi CDlerinden cok daha kaliteli oluyor tasarim acisindan. En son ART (tv kanali) nin bir CD si geldi Directorle hazirlanmis mukemmel bir calismaydi. Yanlis anlasilmasin mukemmelligi Directore baglamiyorum. CD'ni istersen Dreamweaverle hazirla sonucta olay %80 senin elinde.
Director ve builder gibi birkac program sadece interactive CD tasarimina yonelik programlar oldugu icin ben Director ve Builderi tanitim CDsi hazirlamaya yeni baslayacak birisi icin daha kullanisli ve kolay ogrenilebilir buluyorum.
tanıtım cd'si hazırlamak için multimedia builder 4.9.7 versiyonunu kullanabilirsiniz. program html sayfalarındaki durum ve başlık çubuğunu gizleyebiliyor. ayrıca html sayfası içerisinden programın basit script diline komut verebiliyorsunuz. nesnelerinizi ayrı bir yoldan çağırabildiğiniz gibi programa gömülü olarakta çalıştırabilirsiniz. sayfalar arası geçiş efektleri (ki hepsi harika). programı hazırlama aşamasında autorun özelliği koyabiliyoruz. flash gif vs bir sürü formatı program içerisine koyabilirsiniz. şeffaf arayüzlerde oluşturmaya imkan veriyor. örneğin ortası boş simit şeklinde bir arayüz hazırlayabilirsiniz. bu programla yapılmış programlar var :). daha burda açıklayamadığım tonlarca özelliği var programla birlikte gelen hazır şablonları incelerseniz neler yapılabildiğini daha iyi görürsünüz.
www.proyama.com dan programı ve türkçe yamasını indirebilirsiniz. program demodur, ilacı net üzerinde mevcuttur.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.