PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : apartman ve hukuk

turker
23/02/2005, 22:43
daha güzel ve manalı bir başlık bulamadım, kusura bakmayın.

Bir öğrenci arkadaş yaklaşık 1.5senedir apartmanda kalıyor. Yönetici değişikliği olmuş ve yeni yönetici kendisinden nüfus cüzdanının fotokopisini istemiş. Bu arkadaş da yöneticiye güvenmediği için fotokopi vermek istemiyor. En azından fotokopiyi verdiğine dair bir yazı almak istiyor.

"şu şu tarihte şu numarada oturan şu arkadaşın nüfus cüzdanı fotokopisi, bilmemne kanununun bilmem ne maddesine göre yönetim adına xxx tarafından alınmıştır." gibi.

Bu arkadaşın nüfus cüzdanı fotokopisini vermesi kanuni bir gereklilik mi? Karşılığında bir belge alabilir mi? Bu yönetciyi sokakta dövse ne olur? :)

Euclides
24/02/2005, 11:52
benim bildiğim kanuni bir zorunluluk değil, kat mâliklerinden öyle bir şey istenmez, kesin bir bit yeniği var.

Mingitau
24/02/2005, 12:03
Verilen her belge için bir alındı belgesi alabilme şansınız var.

OutLaw
24/02/2005, 12:12
Öğrenciyken,bize öğrenci diye ev vermemişlerdi.Sebebini sorduğumuzda "teröristlere ev mev vermem ben" diye karşılık almıştık.
Öğrenciler ,özellikle üniversite öğrencileri tedirginlik yaratıyor ev sahipleri üzerinde.

Ansugo
24/02/2005, 15:27
Adam kimlik bilgilerini istiyorsa kimlik bilgileri yazarakta verilebilir. Bilgilerin yazildigi kagit ile beraber kimligin orjinali gosterip isi ciddi olarak yapmak mumkun olabilir.

Fotokopi istemesi gereksiz bir girisim olur. Muhtemelen kimlik bilgilerini istiyordur, ama derli toplu bir sekilde ve almak icin kimlik fotokopisi istemistir. ( Kimi zaman bolge karakolundaki bazi islemler icin o dairede oturan kisinin kaydi yapilabiliyor/bilgileri gerekebiliyor. Bu acidan istemis de olabilir)

Apartman yoneticiligi ve kiracilik ile ilgili detayli usul var. Ama boyle birsey icin fazla arastirma yapmaya gerek yok. Zaten kimlik fotokopisi onayli olmadigi surece pek bir anlam ifade edecek birsey degil.

turker
24/02/2005, 22:27
sağolun