Tam Sürümünü Görmek İçin : ip adresi değişiyor
DotNetKid
21/02/2005, 14:30
ağa bağlı bir bilgisayarımız var.Bilgisayarın ip adresi belirli aralıklarda kendi kendine değişiyor. buna nasıl engel olabiliriz.
selami_32
21/02/2005, 16:46
dhcp ile mi alıyor ipi he? yoksa elle verdin de o mu değişiyor :hmmm:
saygılar
DotNetKid
22/02/2005, 10:46
dhcp nedir.. valla bişekilde almış işte.. şirkette 20 - 30 tane pc var farklı çalışma grupları var. elle verdigimde oluyor (tabi kullanılmayan bi ip verdigimde) ama ben değişmesini istemiyorum. tamam yeni bir windows kurulur format atılır değişir filan ama durduk yere neden değişiyor.. mesela bi x.y.z.7 oluyo bi x.y.z.9 oluyo gecen gün de kafayı yedi iyice sanırım, 0.0.0.0 olmuş ben de dün ilk defa elle değiştirdim.
bilgisayarları kapatıp açtıktan sonra değişiyorsa normaldir bundan kurtulmak için elle IP vericeksin.
sistem açıkken kendi kendine değişiyorsa
virüs olabilir
ethernette sorun olabilir.
windows kafayi yemiş olabilir.
DotNetKid
23/02/2005, 09:09
1- bilgisayar her açılışta kapanışta ip değişmiyor. ip elle verildi..
2- sistem acıkken değişmiyor.
3- arasıra kendi kendine değişiyor 3-5 günde bir 3-5 gün pc yi x ip si ile kullanıyorum ertesi gün geliyorum bir bakıyorum. ip adresi y olmuş.. gibi..
4- sanırım sistemden kaynaklanıyor. ama bunu engellememiz lazım. o pc ye baglı localde calışan bir program var. ip değişince diger pcler erişemiyor..
selami_32
23/02/2005, 14:10
abi o otomatik ip değiştiren programı bulursan bize de aderisini ver 8-(
bu hata olan bilgisayarların windows sürümü ne ip değişmesi diye bişi ilk defa duyuyorum selami_32_nin_yaşı = selami_32_nin_yaşı + 1
saygılar.
ResTWeLL
24/02/2005, 00:42
tk dns ayar diye bi program vardı alakadar olabilirmi? gerci sadece dns lerle alakılı olması lazım ama incelenebilir.
IcenGuard
24/02/2005, 12:23
sistem yoneticine sordun mu statik ip alma hakkım varmı diye? yoksa degismesi gayet dogal.
büyük ihtimal dhcp de ip kiralama süresi çok az , süre bittikçe bütün pcler değişik ip alır.Bu böyle devam eder.
DotNetKid
15/04/2005, 11:09
yahu benim IP den kastım normal net ağına cıktıgımız IP değil, yerel ağ bağlantısındaki IP.. neyse programa server makinanın (programın yüklendiği makine) yerel IP sini güncel kullanabilme özelliği ekledim. yerel IP değişse de buradan erişim bilgilerini girebiliyoruz. yine tşk ler...
okuyan cevap versin pls. VS.net kullanıyorum. listview içerinğindeki bilgileri nasıl printer'e aktarım yaparım bir buton aracılığıyla? bilen yardımlarını esirgemsin.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.