Tam Sürümünü Görmek İçin : ghost 9 ilginççç
evet arkadaşlar ben sizlere ghost 9 programını inceledin,izmi diyue sorucam ağ üzerinden tüm makinalara aynı anda ghost atıyor bunu daha evvel deneyen varmı??? varsa bilgi verebilirmi?
kullanışlı bir yöntem, windowsu kurmakla ayrı, programları kurmakla ayrı zaman harcamıyorsun.
en basitinden şu an bir çok internet cafe bu yöntemi kullanır mesela.
selami_32
21/02/2005, 16:51
ağdaki makinelere nasl ulaşıyor acaba ilgincc +32
saygılar
Arkadaşımın bir internet cafe'si vardı. Yıllardır ghost kullanır. Ağdaki makinelerin tümünün konfigürasyonu bire bir aynı olduğu için tek bir imaj alır, bu imajla daağdaki 25 makineye de sistemlerini yüklerdi. Çalışma prensibi olarak da muhtemelen ethernet kartlarının mac adreslerini kullanıyordur.
benim bildiğim msdos ta etherneti kullanıyo diye duydum ama öyle bişiki bu yanı ms dos ta ethernetı nası tanıtıcan?+ip leri nası vericen?
selami_32
22/02/2005, 13:29
hakkaten bu msdosta netbios metbios ile mi yapıyor acaba. normalde dosta iken ağ bağlantısı kurmak için netware için 1,kartın sürücüsü 2, protokol programı falam, msdos client için 1,kartın sürücüsü 2, biryığın microsoftun yaptığı net programı gerekiyordu.
bilen varsa açıklasın ya öğrenmiş oluruz.
sagyılar.
ya kafayı yicem nasıl oluyo bu?? ulen bu konuyu açtığıma pişman oldum bilen varsa anlatsın açık açık bilelim ya :(
Gauloises
23/02/2005, 04:53
http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2000040710064725?Open&src=&docid=2000042409333225&nsf=ghost.nsf&view=pfdocs&dtype=&prod=&ver=&osv=&osv_lvl=
http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2000111914205025?Open&src=&docid=2000042409333225&nsf=ghost.nsf&view=pfdocs&dtype=&prod=&ver=&osv=&osv_lvl=
yani bu kadar zor mu symantec'in sitesine bakmak anlamıyorum.
selami_32
23/02/2005, 14:48
norton amcanın sistemini anlatacağı aklımıza gelmedi :utanma_sımaylı:
+ madem o kadar kolay oradan anladığını bize özetler misin ?
mesela benim anladığım ethernet kartlarının disketlerinde yer alan paket sürücüleri ile ndis sürücülerinden faydalanıyormuş.
saygılar.
Gauloises
23/02/2005, 22:55
iki kişi nasıl oluyo diye beş mesaj atmışsınız, madem bu kadar merak ettiniz okuyun kardeşim :cool:
ben anlatırdım da yaklaşık 22 saattir uyumuyorum, o yüzden beziyorum :hiohahoha
kolay gelsin
overworld
24/02/2005, 02:07
Merhaba arkadaşlar... Okusanız daha iyi anlarsınız eminim ama kısaca özetliyim bildiğim kadarını. Ağdaki makinayı ghostluyorsunuz. Bu makinada ghost yaparken program size image dosyasının saklanacağı yolu soruyor, siz de ona veriyorsunuz. O da dosyanın saklanacağı makinanın ip adresini, imajı alınacak makinanın ethernet driverini, imajın yolunu bir dosyada saklayarak bir disket oluşturuyor. Siz de makinayı ghostluyorsunuz. O dosyadan tekrar yükelemek istediğinizde o disketi takarak makinayı boot ediyorsunuz. ghostun pc-dos versiyonu çıkarak ethernet driverini yüklüyor, ağ yolunu ve ip adresini kullanarak imaj dosyasını buluyor ve sistemi tekrar yüklüyor.
ya Gauloises kardeşim symantec in sitesini bizde biliyoz sen eğer daha evvel ağdan ghost attıysan anlat eğer atmadıysan yani bi tecrüben yoksa hiç bıdı bıdı yapma bence. bizde biliyos siteyi ama bize tecrübe etmiş se biri anlatsın diyoz kardeşim!..
dime selami_32 kardeş??
Gauloises
24/02/2005, 07:23
ikiniz de "nası oluyo ya" diye yazmışsınız, ille tecrübeli biri anlatsın dememişsiniz, nasıl oluyor demişsiniz. ben de nası olduğunu açıklayan linki verdim.
bu da son "bıdı bıdı"mdır.
selami_32
24/02/2005, 08:55
tamam tamam soranda kabahat zaten küstüm işte.
saygılar.
ResTWeLL
25/02/2005, 11:19
üzmeyin selamimi hırr :)
r3dsharktr
04/03/2005, 15:15
ağda başka makinaları kendine ağ sürücü olarak bağlıyor olmalı
nbtstat / netstat / net use gibi komutlarla bağlanabilir. Bu bağlantıyıda program yapıyordur muhtemelen
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.