Tam Sürümünü Görmek İçin : Kim bu internetin ameleleri ?
google'da gezerken bişey fark ettim..
yıllar yılı bilgisayarda yazı yazmaktan nefret ederim yani alsana yüzlerce sayfa yaz bunları şu kadar'da para deseler dönüp bakasım gelmiyor...
web çalışmaları yaparken 20-30 sayfalık dökümanları yazdığım olmuştur , ama dolaşırken bir bakıyorum adamlar üşenmemiş 1000 sayfa çat diye yazmışlar, bir dergiyi bir kitabı , bir ansiklopediyi yazıp geçmişler..
merak ettim varmı aramızda böyle bişi yapan ? yani severek yapıyormu açıkcası ? yoksa mecmuriyetlermi ?
en son sen bilgisayarcısın yavrum diyerek beni gaza getiren ananemin 30 sene önce kartonların, karamış kağıtların üstüne yazdığı şiirlerini bilgisayara aktarmıştım kabus gibiydi...
Zerzevat Adam
20/02/2005, 00:39
OCR diye bir teknoloji var.
Bu sayede el yazısı olmadığı ve acayip fontlarda, kaligrafik biçimlerde olmayan yazılar çok güzelce metin olarak bu ortama aktarılıyor. Sonradan 1 kere okuyup kontrol etmen yeterli oluyor...
Abby FineReader vardır, güzeldir...
:)
bundan bahsetmiyorum...
Zerzevat Adam
20/02/2005, 00:55
Tamamda, el yazıları vs. dışında ansiklopedileri falan direk OCR ile taratabiliyorsun...
Yeni yeni html öğrenmeye başladığım zamanlarda Salvador Dali'nin eserlerinin tanıtıldığı bir site hazırlamaya karar vermiştim.
12-13 eseri taradıktan sonra eserler hakkındaki açıklamaları yaparken, hazırladığım bütün dosyaları seçip shift+del yapmıştım.
Kısacası o kadar yazıyı yazmaya üşendim ve beceremedim bu işi. Eğer cidden bu ameleliği severek yapanlar varsa, duygu ve düşüncelerini bilmek isterim... :)
Ikı uc kez tez yazmıstım.. Hanı sayfa basına uc bes kurus alırsınızya.. Aslında klavyesını gelıstırmek ısteyenler ıcın ıyı bı fırsat.. Ustune parada kazanıyosunuz.. Bu arada kımı zaman zevklı olabılıyor.. Mesela bı sure sonra klavyeye bakmadan yazabıldıgınızı farkedıp mutlu olabılıyosunuz : )
Ücret karşılığı olunca başka... :)
140 küsür sayfalık ve 7000 küsür ürüne ait fiyat listesini, tek tek yazarak excel'e işlemiştim. Ancak internet ile alakası olmayan bir proje idi.
Bir cocuk cerrahisi kliniginin binlerce poliklinik kartini bilgisayara i$lemi$tim. Meslekta$larimin yazilarini cozmek ayri bir dertti, milattan onceden kalma bilgisayara dert anlatmak ayri.
Aslinda klavye kullanarak yazmak zevkli i$ benim icin, bazi zamanlarda o kadar uzun sure kaleme dokunmuyorum ki, tekrar elle yazmam gerektiginde yazilarim iyice gariple$mi$ olarak ortaya cikiyor, default olarak encrypted halde yani :D
Tek kolum arkaya bagli da yazarim, yeter ki F klavye olmasin!
:cool:
selami_32
21/02/2005, 08:25
bir kaç defa ben de tez yazmıştım ancak komik rakamlara. Daktilo kursuna gitmiştim küçükken onun için f klavyeyi çok seviyorum. Türkçe metinler yazarken Q klavyeye göre %80 daha kolaylık sağlıyor çünkü serçe parmağınla Türkçe'de çok kullanılan a harfini yazmak zorunda kalmıyorsun.
burnumla bile yazarım yeterki Q klavye olmasın :p
saygılar
Mingitau
21/02/2005, 11:03
Bir cocuk cerrahisi kliniginin binlerce poliklinik kartini bilgisayara i$lemi$tim. Meslekta$larimin yazilarini cozmek ayri bir dertti, ...............
:cool:
Sanırım bu kısmı halledince yazmak sorun olmamıştır hiç :))
Zerzevat Adam
21/02/2005, 16:06
Ben tamamen hiç bir açıklama bulunmayan bembeyaz bir q klavyede herşeyi yaparım iddiasındayım.
Üstünde harfler bulunan F klavyeyide orta-iyi kullanıyorum.
Ben de PS/2 porta bagladigim bir buton yardimiyla sadece bas birak yontemi ile herhangi bir klavye ile ayni hizda yazabiliyorum...
(siz simdi buna inanmazsiniz :D :D )
Ben kendime kablo baglamadan (Ansugo Anywhere TM) sadece dusunerek (Ansugo Inside TM) dakikada 7000 kelime ( Oha Ansugo TM) giriyorum.
@Grafik
İ.Gazali'nin 300 Sayfalık bir çeviri eserini OCR ile Tarayıp derlemiştim zamanında. Hataları düzellettim. Sonra html tabana aktardım. Bi zamanlar yayın yaptığım free bir site vardı orda yayınlamıştım bir süre. Bazen yaptığın işin ameleliğide zevkli oluyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Rehber bölümünü derlerken de baya bir uğraşmıştık sonrasından bu girdi işlemlerini başkalarına verdik ama iyi arşiv oldu.http://www.kocaeli.bel.tr/tr/rehber_kat.asp
Herhalde OCR'ın yaptığı en büyük hata küçük l'yi büyük ı zannediyor. Ben bunu biraz geç farkettim. Az daha başa bela alıyorduk.
2. ayın konusu ama ben yine söyleleyim Ansugo hala havadadır iniş takımlarını açmayı unutmasın :)
ALEXrunaway
22/06/2005, 01:49
inanmıyacaksınız ama askerde ben bu işi tam 17 ay yaptım... .her ne kadar web işi olmasada... bu yüzden askerlik nedir, aslen nasıl yapılır bilmiyorum... Ve hala tüm nalbur, elektrik, mobilya, boya, hırdavat, torna, demir ıvır zıvır tüm istihkam malzemelerinin binlercesini tüm kodlarını ve fiyatlarını ezberlemiştim.. ancak ne umarsızım ki tezkereyi aldığım anda unuttum hepsini.. . hatta askerde edindiğim bir ayakkabı kutusu kadar cd arşivimide bırakmıştım, heyecandan :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.