Tam Sürümünü Görmek İçin : Ağda paylasılan klasore sifre koyma (XP)
Merhaba arkadaslar,
benim sorunum ağ ortamında paylasılan klasorlere nsl sifre koyabilirizz. işletim sistemim xp,
everyone seceneğini işaretleyince herkes ulasıyor kaldırınca o klasore giremiyorum. acaba paylasılan klasorlere sifre koyma durumumuz var mı ? ilginize şimdiden tesekkurler
xp'den tam olarak nasıl yapılır bilmiyorum ama yazılımsal olarak bu istediğini yapabilirsin.
http://www.inndir.com/program.php?id=10709 adresindeki program işine yarayacaktır.
Professional
06/03/2005, 23:38
Yeni bir kullanıcı yarat. (ismi örneğin : User01 )
Bu kullanıcıya birde parola belirle.
Artık bir klasörü Network'de paylaştırmak istiyorsan, Security ve Sharing bölümlerine "everyone" kullanıcısını kaldırıp, "User01" kullanıcını ekle ve "Read only" hakkını ver.
Network'den bu klasöre ulaşılmak istendiğinde, Parola sorduğunda
Kullanıcı adına : User01
Password : şifre
yazıp, Dosyaları sadece okuyabilirler.
Kolay Gelsin.
ahmet2855
07/03/2005, 14:56
arkadaşlar çözüm yazmış ama Xp de dosyaya tam denetim için 98 gibi şifre ekranı çıkması için ne yapmalı
Professional
08/03/2005, 01:08
Tam denetim için ;
Security ve Sharing Tab'larında,
Read only (salt okunur) yerine
Full Control hakkı verilir.
arkadaşlar çözüm yazmış ama Xp de dosyaya tam denetim için 98 gibi şifre ekranı çıkması için ne yapmalı
arkadaslar ben klasore sag tiklayip bakinca Permission gibi seyleri goremiyorum ...
yagni bahsettiginiz Security ve Sharing bolumu yok sadece
Sharing bolumu var ..
Bun da da permissin vermek icin herhangi bir tyus yok ...
ne yapmaliyim ...
2.bir diger sorum ...
Bilgisayarimi kullanan baska bir local kullaniciyi "D" partitiona veya herhangi Folder a ulasma hakkini vermek istemiyorum ...
yagni uzerine gelince denay falan olsun
System WINXP
Kolay gelsin herkeze ..........
Professional
31/03/2005, 11:25
Selam,
Sanırım bunu soruyorsun ? (http://www.professional.web.tr/Documents.php3?id=02)
Kolay Gelsin.
arkadaslar ben klasore sag tiklayip bakinca Permission gibi seyleri goremiyorum ...
yagni bahsettiginiz Security ve Sharing bolumu yok sadece
Sharing bolumu var ..
Bun da da permissin vermek icin herhangi bir tyus yok ...
ne yapmaliyim ...
2.bir diger sorum ...
Bilgisayarimi kullanan baska bir local kullaniciyi "D" partitiona veya herhangi Folder a ulasma hakkini vermek istemiyorum ...
yagni uzerine gelince denay falan olsun
System WINXP
Kolay gelsin herkeze ..........
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.