Tam Sürümünü Görmek İçin : Bulanık fotoğrafları netleştirme
wolverin
17/02/2005, 11:21
Arkadaşlar merhaba
Net olmayan fotoğrafları ps ya da psp ile nasıl netleştiriyoruz.
Bu konyda acil yardımlarınızı bekliyorum.
İyi çalışmalar
Örnek bir fotoğraf gösterebilirsen belki yol gösterebiliriz. Tek bir yol yok sanırım, plug-in ya da action kullanmazsan.
MoonbeaT
17/02/2005, 17:46
filter\sharpen\sharpen more
wolverin
17/02/2005, 21:34
selam dostlar
filter alt menüsü içinde bulunan tüm filtreler çok iyi sonuç vermiyor. biraz faydalı oluyorlar.
Benim istediğim çok daha iyi sonuç verebilecek bir özellik.
Zerzevat Adam
17/02/2005, 21:47
Senin istediğin büyücülük gibi birşey.
resmi buraya koy bir bakalım daha sağlıklı olur.
Kunt Hepyücel
18/02/2005, 12:52
Fotoğraf çekilirken netlik ayarı düzgün yapılmamışsa yada istenen mesafeye değilde farklı bir mesafeye netlik yapılmışsa hiçbir şekilde düzeltilemez, fotoğraf çekimini tekrarlamanızı öneririm. Saygılarımla...
theskull
18/02/2005, 16:12
+10.. devrediyor :)
Son zamanlarda geliştirilen algoritmalarla bu iş biraz daha farklı bir boyut kazandı. http://www.focusmagic.com/ sitesindeki program daha gelişmiş bir algoritma kullandığı için daha iyi sonuçlar verebiliyor. Örneğin bir fotoğraftaki bulanık oto plakasını okunur hale getirdiğini iddia ediyor.
sadece unsharp mask ile düzeltilemeyen resimler vardır. bunlarda multiply adjustment layerler devreye girer. tek tek elle oynamak lazım. resmi yeniden çizmek gibi uğraştırır. bulanık çekilen fotoğraflarda sonuç beklememek lazım. ama netliği bozulan resimlerde işe yarıyo. 640x480 boyutundaki bir fotoğraftan 1.5 m genişlikte 300 dpi aynı kalite baskı yaptılabiliyo.
@yagami
bu açıklaman karşısında detaya inmeni belkeriz.
kubilay aka
15/05/2005, 23:26
birde extensis i deneyin
fiktrelerden Sharpen more işini görür fakat ondan daha iyi oalcak bişiy bilmiyorum, zaten o da pek iyi değil ama işte, pixel tabanlı bi grafiğin bulanıklığının filmlerde görüldüğü gibi düzeltilmesi imkansız gibi :D...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.