PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : thinclient && terminal server güvenlik

fgenc
16/02/2005, 19:27
terminal server üzerinde yaklasik 20nin üzerinde thinclient kullanicisi baglanarak
calisacaklar.

eskiden bir pc göctügünde sorun yokdu sadece o kisinin isleri aksiyor icabinda o kisiye 2. bir bilgisayar ayarliyorduk
fakat??

terminal server bir göcerse 20 thinclient kullanicisida basimizin etini yer
bu nedenle oldukca hizli bir backup konsepti uyarlamamiz gerekdigi kaneatin deyim

mesela 2 farkli harddisk'e sistem kurmak biri göctügünde digerini devreye sokmak ve kullanicilarin kendi datalarini farkli harddiske koymak gibi (ya bunu nasil yapacagimi bende bilmiyorum aslinda yani kullanici klasörerinin pathlarini windows registry'ye yaziyor linuxda bu oldukca kolay ama ???)

konu hakkinda alternatif cözümleri önerileri olan arkadaslar var mi?

overworld
17/02/2005, 10:20
Sunucun sıradan bir pc ise o pcye Travan sürücü takabilir, günllük ya da haftalık sistemin backupını alabilirsin. 20-40-80GB kapasitelere sahip travan teypler mevcut. Ya da ikinci bir diskin varsa büyük boyutlu Norton Ghost ile sistemin ve dosyaların yine günlük backupını alabilirsin.

Ama en sağlıklı çözüm ne dersen, sunucu olarak kullandığın bilgisayarın sunucu ihtiyaçlarını karşılayacak bir makina olması, SCSI veriyollarına sahip olması ve RAID Controller denen bir karta sahip olması gerekmektedir. RAID'e bağlı olan iki adet SCSI HDD ile sistem çökse bile herhangi bir sorun yaşanmaz. RAID aynı veriyi iki diske de yazar. Sistem disklerden birini kullanır. Kullanılan diskin sisteminde çökme yaşanırsa RAID ikinci diski devreye sokar.

Umarım yanlış bir şey yazmamış ve yardım edebilmişimdir.

fgenc
17/02/2005, 11:24
Ama en sağlıklı çözüm ne dersen, sunucu olarak kullandığın bilgisayarın sunucu ihtiyaçlarını karşılayacak bir makina olması, SCSI veriyollarına sahip olması ve RAID Controller denen bir karta sahip olması gerekmektedir. RAID'e bağlı olan iki adet SCSI HDD ile sistem çökse bile herhangi bir sorun yaşanmaz. RAID aynı veriyi iki diske de yazar. Sistem disklerden birini kullanır. Kullanılan diskin sisteminde çökme yaşanırsa RAID ikinci diski devreye sokar.

Umarım yanlış bir şey yazmamış ve yardım edebilmişimdir.

Raid sistemimiz var ama isin icinde birde windows faktörü var
gergi sistem faktörü desek daha mantikli olur
yani sistem bilinmedik bir sebeden dolayi göcerse
calisanlar 20 dakika icinde isine devam edebilmeli

sanirim bunun icin saglam bir back-up stratejisi uygulamamiz gerekli
ilk defa böyle stressli bir sistem kuracagim icin bu konu hakkinda tecrübesi olan elemanlarin fikrini almak istiyorum

overworld
17/02/2005, 12:12
Norton Ghost sorununu çözecektir. 10 GBlik veriyi (windows, programlar ve diğer veriler) yaklaşık 10-15 dakikada yedekleyip, yine 10-15 dakikada geri yükleyebiliyor. Ben bunu sadece sunucuda değil, tüm clientlarda kullanıyorum. Hiç sorunsuz çalışan bir sistem bence.

fgenc
17/02/2005, 13:55
Norton Ghost sorununu çözecektir. 10 GBlik veriyi (windows, programlar ve diğer veriler) yaklaşık 10-15 dakikada yedekleyip, yine 10-15 dakikada geri yükleyebiliyor. Ben bunu sadece sunucuda değil, tüm clientlarda kullanıyorum. Hiç sorunsuz çalışan bir sistem bence.

banada mantikli geldi
ghost'u hic kullanmadim
ama deniyecegim
tarsiyelerin icin tesekkürler

ResTWeLL
23/02/2005, 11:25
arkadaslar peki bu bahsettiğiniz ghostun versiyonu nedir piyasada bin tane sürümü var

overworld
24/02/2005, 02:01
İlk sürümünden en son sürümüne kadar hepsi bu işi yapar. Sanırım en son 9 versiyonu çıktı. www.symantec.com (http://www.symantec.com) adresinden inceleyebilirsin.