Tam Sürümünü Görmek İçin : Remote Desktop Connection
1 Mbit ADSL hattım var(statik IP). Ve 3 server. Bu serverlara uzaktan erişim yapmak istiyorum. Lokalde remote desktop ile ilgili bir sorunum yok lakin(routerdan her bir makineye ayrı IP atanması sebebiyle) uzaktan erişimde sistemin tek IP si olması sebebiyle 3 server a birden erişim sağlayamıyorum. Bu nedenle Modem configuration dan virtual server olarak tanımladım serverlarımı ve terminal servis portu olarak 3389'u açtım. Fakat dediğim gibi 3 server olması sebebiyle 3390 ve 3391 i de terminal servis portu olarak kullanmam gerekiyor. Bu ayarı nasıl yapabileceğim konusunda yardım rica ediyorum. Zira sistem yöneticiliği malesef bana uzak, işin yazılım tarafında kalmayı tercih ediyorum.:(
* Bir sunucuya baglandiktan sonra, diger sunuculara onun uzerinden baglanabilirsin. O zaman ruter'da tek bir portun (orneginde 3389) bir sunucuya baglanmis olmasi yeterli. Diger sunuculara, sanki o agda bulunuyormus gibi yerel IP'leri kullanarak baglanirsin.
* Veya router'da porta gore farkli yonlendirme yaparsin. Yani router'in
- 3389. portuna gelen istekler, o agdaki 192.168.0.11 IP'li sunucunun 3333. portuna
- 3390. portuna gelen istekler, o agdaki 192.168.0.12 IP'li sunucunun 3333. portuna
- 3391. portuna gelen istekler, o agdaki 192.168.0.13 IP'li sunucunun 3333. portuna
yonlendirilir.
not: butun sunucularda uzaktan yonetim icin 3333. portun ayarlandigini farzettim.
Teşekkür ederim sorun halloldu.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.