Tam Sürümünü Görmek İçin : write()
lucyanobg
14/02/2005, 17:49
ustadlar write() fonksiyonu dosyaya ekleme mi yapiyo yoksa dasyayi silip basa mi yaziyo? he bide bu fonksiyonu kullaninca niye dosyanin icindekileri acip okuyamiyorum? Abuk sabuk bisiler yaziyor ama read() fonksiyonunu kullaninca ekrana dosyaya yazdirdigim seyler cikartiyo...
acehreli
14/02/2005, 21:29
'write' yazmak icin kullanilir. Ekleme veya silip basa yazma konusu, 'open' cagrildigi zaman belirlenir.
Evet, dedigin gibi 'write'la okuyamazsin; 'read'i kullanman gerekir.
Ali
lucyanobg
14/02/2005, 22:18
biliyorum ancak benim merak ettim mesela bi txt dosyasina herhangi bisiler misal bikac isim yazicam.Yazdigimi varsayalim.ikinci defa calistirdim progu.iste write fonk'u eskiden yazdigim isimleri silip yeni girdigim verilerimi yazacak yoksa ekleyecekmi?
acehreli
14/02/2005, 23:24
Kusura bakma, acik olamamisim :( write'i kullanmadan once 'open' diye bir islev cagiriyorsun ya... Iste, ekleme mi yapilacagini yoksa ustune mi yazilacagini o 'open' adli islevin son parametresi belirliyor.
int kutuk = open("deneme.txt", O_APPEND);
Artik 'kutuk' uzerinde cagrilan 'write' ekleyecek (append).
Not: Ben open/write/read yerine hep fopen ve arkadaslarini kullandigim icin ayrintilari kacirmis olabilirim.
Ali
lucyanobg
15/02/2005, 00:20
ahams. anladim. ancak ben ofstream le calistigim icin genelde seni de anlayamamisim tam olarak.ok tesekkurler...
DotNetKid
15/02/2005, 12:31
basa yazma vs.. gibi işlemler icin hatırladığım kadarıyla C de r, w gibi parametreler vardı..
acehreli
15/02/2005, 20:29
r w gibi parametreler 'fopen' icin. 'open' baska...
Ali
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.