Tam Sürümünü Görmek İçin : fan dediğin böyle olur
pek inandırıcı gelmeyebilir fakat bu fan zalmanın yeni 7700 serisi bakır fanı. dakikada 1000 devirde dönüyor ve 20db ses çıkarıyor. tam yükte dakikada 2000 devir dönüyor ve 32db ses çıkarıyor. Intelin kendi fanlarına oranla 10 derecelik fazladan soğutma sağlıyor. Bu fanın birde bakır-aluminyum karması olanı mevcut. Her eve lazım :)
NOT: Ağırlığını yazmayı unutmuşum. 600 gramcık!
Daha buyugunu istiyorum. Mumkunse en az bir pc kasasi kadarindan :)
Yillar once celeron 333'u 500'e overclock edip makinenin belli bir zaman sonra restart etmesi birkac ay surunce, sorunun fanin dakikada 60 devir yapmasindan oldugunu anlamistim. Sonra Konya Sokak'tan dakika da tahminen 300 kere donen ve buyuklugu bir ekran karti fani buyuklugunde olan bir fan alip, mecburen islemci sogutucusunun uzerine yapistirmistim. Bir zaman sonra sistemin yeniden restartlara baslamasi sonucunda kasayi acip baktim ve fanin kopmus oldugunu gordum. O zaman bir japon yapistiricisi, bir derby vasitasi ile sikica yapistirmistim.
Su an o sistem 333mhz hizinda calisiyor. Ama o fan hala uzerine yapisik. Yillardir tingir mingir isi goturuyor.
Keza su an kullandigim Celeron 800 makinede tum kasa fanlari iptal. Sadece islemci fani calisiyor. 1000mhz'ye overclocklu ve yaklasik bir senedir elektirik kesintisi haric yaz kis demeden calisiyor.
Peki teknoloji ilerledikce bu islemcilere ne oluyor?
Ya da baska bir soru soralim : Akilli kullanici 2500mhz'lik islemciyi gozunu karartip 3500mhz'de calistirip takoz gibi bir fan takan kisi midir?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.