Tam Sürümünü Görmek İçin : Bugunden 10 sene sonra...
Du$unun bakalim bugunden 10 sene sonra nerede ne yapiyor olacaksiniz? Ya da nerede, ne yapiyor olmak isterdiniz.
Eger 10 sene sonra Ceviz.NET hala yerinde duruyor olursa gelir doner bakariz, bakalim nerelere varmak istemi$iz ve o an neredeyiz? Internet'e ula$an hicbir$eyin kaybolmayacagi teoremini goz onune alacak olursak, bir $ekilde bu yazilara ula$abiliriz.
I$te benim hedefim;
Biyomedikal & IT sektorunde onemli bir firmada cali$iyor olacagim. Eger Ar-Ge bolumundeysem muhtemelen yurt di$inda, pazarlama i$inde isem de Turkiye'de olacagim.
Iyimser bir yakla$imla ilk 1 milyon dolarimi kazanmi$ olacagim.
Muhtemelen evli olmayacagim.
Muhtemelen gercek ismimi kendi agzimdan soylemi$ olacagim.
Kendime ait olan evimin oturma odasinda, duvara gomulu buyuk ekran bir televizyon (ya da o zamanki kar$iligi), kar$isinda, ortada yere yakin, geni$, camekan bir sehpa, sehpanin etrafi etrafi tek tarafi acik, kare $eklinde rahat bir deri koltuk takimiyla cevrilmi$ olacak. Evim muhtemelen deniz goruyor olacak. Kapida ise spor arabam beni bekleyecek.
Dinlenme odamda ise bir oyun masasi, ufak, ah$ap bir bar, arkasinda kocaman bir ayna ve icki $i$eleri olacak. Mustakil bir evse, mutlaka $ominesi olacak.
10 sene sonra bugun 13 $ubat olacagi icin, 14 $ubat'ta kiz arkada$larimi nasil ekip, ak$amina yakin arkada$larimla oynayacagim poker turnuvasina katilabilecegimi du$unuyor olacagim.
Hmm. Son birkac sene, beni oldukca materyalist bir insan yapmi$. Umarim bu dediklerimi yapabilirim.
Peki ya siz?
:cool:
umarım gerçekleşir asa=). muhtemelen 10 yıl sonra eğer ölmüş ya da tımarhanede olmazsam. yine bende senin gibi meteryalist yaklaşıcam olaya, maddi açıdan kaygımın olmadığı bir yaşamım olacak. muhtemelen evli olmayacağım. ve türkiyede olmayacağım. kendi işimin patronu olacağım.
muhtemelen yine bu tarz topiclere cevap yazmakla meşgul olacağım :)
en buyuk idealimse kendımı hıc yormadan rahat ve miskin bir hayat yasamak.
Hayatimin hicbir evresinde idealist olmadim. Hayallerim oldu ama bunlar genel olarak kendimden cok baskalari ya da duzen icin oldu. Ya da birisinin haksiz duzenine comak sokmak icin...
Ama bu kaos ortaminda, ileride sunlar olursa mutlu olmam mumkun :
+ Bir kisinin emrinde calismamama ragmen ay da su an ki paranin alim gucune kiyasen en az 1.000 YTL'lik para girdisi.
+ Yasamis oldugum koyde ADSL hatti olmasi.
+ Koy sartlarina uygun olmasina binaen su an ki Nissan 4*4'lerin muadili bir arac.
Bunlar olursa belki bir nebze mutlu olabilirim. Ama bunlar hedef, amac, ideal falan degil. Kendinizi hayat ruzgarina saldiginizda gunleriniz normal kisilere gore cok daha sikintili, depresif, panik atakli gecebilir; hicbirseyden mutlu olmazsiniz ama; hicbir zaman "suyum yok, buyuk yok, bundan olsa, ah ne olsa, son model arabam olsa, guzel bir esim olsa, bir tane villam olsa" falan filan gibi seylere takilmaz, yokludugundan uzuntu cekmezsiniz. Elinizdekiler ile yetinir, elinizdekilerin fazlasini ruzgarin esis yonunden olusan kaos ortamina birakirsiniz.
Belki 10 yil sonra virU'nun bahsettigi gibi toprak altinda ya da bir timarhane'nin cigligi eksik olmayan bir kogusunda olmazsak, belki farkli isteklerimiz; yoklugundan cok buyuk sikinti duyacagimiz farkli maddelerimiz olabilir. Bunu simdiden kestirmek zor.
Muhtemelen TR'ye dönmüş olurum. Ufak bir dükkanım ve yanımda en sevdiğim dostlarım olur.
Zaten başka birşey de istemem daha fazla...
Ha, ayrıca bende diğer arkadaşlar gibi 10 yıl sonra bekar olabilirim. :)
Ali Sarı
13/02/2005, 19:54
Kuvvetle muhtemel, şu an çalıştığım işten istifa etmiş, kendi işini kurmak için çalışan biri olacağım. Şöyle iki katlı, insanların gelip çayını kahvesini içebileceği, iki çift laf edebileceği, kitapları inceleyebileceği (satın almasa da olur) sahhaf tadında bir kitabevi için olacak bu çalışmam. Olur mu bilmiyorum ama, olursa çok mutlu olurum.
10 yıl sonra büyük ihtimalle ben de evlenmemiş, ya da evlenmiş ama boşanmış biri olurum. İyi bir hayatım olmayacağını görüyorum zaten. Çok feci olacak ya, kim açtı bu topiki kardeşim :P
Sychorax
13/02/2005, 22:41
Sanırım televizyonun karşısında "Bedelli teklifi meclise verildi" haberlerini umutla izliyor olurum.
ben ya freelance dizayn yaparım yada babamın yanında hammallık. belki ünv tutarsa kimyager olup , gübreden bomba yapabilirim :)
lucyanobg
14/02/2005, 10:23
:kuuul: Pc'den sogugunca babadan kalacak olan restauranti devralirim.Altimda deli modifeye ettigim acura'm olur.bi kac manitaylada gezerim :kuuul: .Belki bunlar gerceklesmez ama :rolleyes: su kesin 10 sene sonrada yine kanka ile sabahlara kadar icer zil zurna sarhos oluruz :p
On yıl sonra burdaki bi kaç arkadaşa nazaran evlenmiş ve çocuklarımı büyütüyor olacağım ve mutlu bir yaşantım olması için çalışıyor olacağım. Tabi ki hala yaşıyor isem Bence insan para olmasa da mutlu olur. Ama on yıl sonra parasız mutluluk olmaz lafı tamamen gerçekleşmiş olacak galiba... Hatta bence parasız yaşanmaz, parasız kalan 10 gün sonra vefat eder diye de bir söz çıkarsa hiç şaşırmayacağım ve bu gerçekleşirse de ...
10 yıl sonra kim bilir daha neler çıkacak ama umut ediyorum ki herkez mutlu olsun ve istediği gibi yaşasın. Yaşanan olaylar insanın karar verdiği şeyleri değiştirmesine neden oluyor bugun bir şey isterken yarın ondan vazgeçmiş olabiliyoruz. On yıl geçene kadar da kim bilir başımıza neler gelecek ve biz daha neler isteyeceğiz....
10 sene sonra bugüne bir mektup atın ptt'nin vardı zanndersem böylebir hizmeti..
sinerji olur. :)
10 sene sonra bugüne bir mektup atın ptt'nin vardı zanndersem böylebir hizmeti.. 2000 yılına mektup diye bir şey vardı hatırladığım kadarıyla, mektupları 15-20 sene önce almışlardı ve 2000 yılında adreslere postalanmıştı mektuplar.
Şimdi böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama varsa kullanacağımdan eminim. Güzel bir uygulama.
karflake
14/02/2005, 15:17
On yıl sonra da, yine adam akıllı satranç oynamayı ve piyano(veya muadili klavye) çalmayı öğrenmek istiyor olacağım; tabii ki virU'nun bahsettigi gibi toprak altinda ya da Ansugo'nun eklediği gibi bir tımarhanenin cığlıği eksik olmayan bir koğusunda olmazsam.
Kendı ısımı kurarım.. Askerlıgımı yapmıs, sıgarayı bırakmıs, ıngılızceyı ogrenmıs ve acıkogretımden mezun olmus olurum.. Bı cocugum olur..
Evım buyuk ıhtımalde karsıda maltepe tarafında olur.. Buyuk ekran bı televızyon ıyı bı ses sıstemı canavar bı makına ve bı kac konsol almak hayalım.. Araba ıstemıyorum.. Belkı mecburıyetten alırım..
Esım resım yapar.. Bu yuzden studyo tıpı bı evım olur sanırım.. Hatta bı asma kat cok hos dururdu.. Olmasada olur..
Ama mesgul olurdum.. Yasım henuz 32, 33 oldugun ıcın zamanımın buyuk cogunlugu calısmaya ayırırdım.. Bu yuzden home ofıs yapabılırım..
Yapmak ıstedıgım ıse gelınce.. Bugunden kestırmek zor.. Ama ınternetın daha da yaygınlasacagını dusunursek, ıyı bı ekıp kurup B2B ıslere atılmak ısterım.. Daha cok para kazanmak ıcın.. Ama belkıde SF, FM turu bı proje ıcın calısırım.. Bılmıyorum..
Bakalım.. 10 yıl sonra bugun bu soyledıklerımın ne kadarı gerceklesmıs olacak : )
Yönetim bilişim sistemlerinde 4 yıl geçirdikten sonra köyüme gidip tarımcılığa başlarım inşallah.
Yönetim bilişim sistemlerinde 4 yıl geçirdikten sonra köyüme gidip tarımcılığa başlarım inşallah.
Sulama/yağmurlama ve gübreleme işlemlerini bilgisayar kontrolü ile zahmetsizce yapabilirsin. Böylece bilişim sektöründe geçen 4 yılının da hakkını vermiş olursun. :)
Zeynep Gülen
15/02/2005, 08:58
:hmmm: stres ve sinir dolu 10 yılın ardından sanırım kimsenin ugramadigi bir dag koyu bulurum. sadece adsl olsun bir de sevgilim yeter :p
evlilik, cocuk falan :sus: isim olmaz..
yazlanlardan hissettigim oyle bir dünya olacak ki kimsenin buralarda olmak isteyecegini hic sanmam sadece para üstüne kurulu :confused: :confused: :confused: :confused: :hmmm:
Sulama/yağmurlama ve gübreleme işlemlerini bilgisayar kontrolü ile zahmetsizce yapabilirsin. Böylece bilişim sektöründe geçen 4 yılının da hakkını vermiş olursun. :)
Hımm düşünmeliyim bu konuyu :)
Bundan 10 yıl sonra deli gibi çalışıyor olacağım. Çalışmanın zevkini bu yıl ÖSS hazırlık çalışmasıyla tattım. Ben çalışmak için yaratılmışım.
Paramın 2/5 iyle fındık alacağım.
Paramın 2/5 iyle fındık alacağım.kalan paranın 7de 2si ile linuxnet, 9da 5iyle de kontör alabilirsin mesela. sonra biri de çıkıp ne kadar paran kaldığını bulsun. :)
theskull
15/02/2005, 20:09
valla grafiker olacam.
hayatta kalsam bana yeter
belediye zehirlemesin de...
Bilgisayar mühendisligini bi kazanayim,sonra uzakdogu ülkelerine gidecem.
Ilgim var,Singapur,Cin veya Japonya.Bir-iki sene kaldiktan sonra,türkiyede gelip sag saglam yasamaya bakacam.Belki de Toprak altinda olurum,belli olmaz.
Zeynep Gülen
15/02/2005, 21:18
Hımm düşünmeliyim bu konuyu :)
bence hic düsünmekle vakit kaybetme.. bak 9 yıl 364 gün kaldı bile.. hemen terk et.. :hiohahoha
selami_32
16/02/2005, 08:15
eğer 10 yıl içinde darmadağın etmezlerse canım ülkemi, bulunduğum bu denizden 60km uzak ilçemde hayatımı dertleri ile tasaları ile yaşamaya çalışırdım. Eğer başarabilirsem Türk tarihinden bir kesiti anlatan RPG oyunu projesine katılmak isterdim.
saygılar
omerosmanoglu
16/02/2005, 13:23
Du$unun bakalim bugunden 10 sene sonra nerede ne yapiyor olacaksiniz? Ya da nerede, ne yapiyor olmak isterdiniz.
Eger 10 sene sonra Ceviz.NET hala yerinde duruyor olursa gelir doner bakariz, bakalim nerelere varmak istemi$iz ve o an neredeyiz? Internet'e ula$an hicbir$eyin kaybolmayacagi teoremini goz onune alacak olursak, bir $ekilde bu yazilara ula$abiliriz.
I$te benim hedefim;
Biyomedikal & IT sektorunde onemli bir firmada cali$iyor olacagim. Eger Ar-Ge bolumundeysem muhtemelen yurt di$inda, pazarlama i$inde isem de Turkiye'de olacagim.
Iyimser bir yakla$imla ilk 1 milyon dolarimi kazanmi$ olacagim.
Muhtemelen evli olmayacagim.
Muhtemelen gercek ismimi kendi agzimdan soylemi$ olacagim.
Kendime ait olan evimin oturma odasinda, duvara gomulu buyuk ekran bir televizyon (ya da o zamanki kar$iligi), kar$isinda, ortada yere yakin, geni$, camekan bir sehpa, sehpanin etrafi etrafi tek tarafi acik, kare $eklinde rahat bir deri koltuk takimiyla cevrilmi$ olacak. Evim muhtemelen deniz goruyor olacak. Kapida ise spor arabam beni bekleyecek.
Dinlenme odamda ise bir oyun masasi, ufak, ah$ap bir bar, arkasinda kocaman bir ayna ve icki $i$eleri olacak. Mustakil bir evse, mutlaka $ominesi olacak.
10 sene sonra bugun 13 $ubat olacagi icin, 14 $ubat'ta kiz arkada$larimi nasil ekip, ak$amina yakin arkada$larimla oynayacagim poker turnuvasina katilabilecegimi du$unuyor olacagim.
Hmm. Son birkac sene, beni oldukca materyalist bir insan yapmi$. Umarim bu dediklerimi yapabilirim.
Peki ya siz?
:cool:
İstediğim Kendime ait tek katlı bahçeli bir evim olması,
Renault Megan Wagon (http://www.renault.com.tr/2005/modeller.php?model=megane_wagon) böyle bir arabam olması,
Bankada 1,000,000 YTL olması,
Ve 50-60 kişinin çalıştığı bir yazılım firması sahibi olmam.
Büyük ihtimal ile olacak olan;
Bir dairede kirada oturuyor olacağım,
Araba olmayacak olursada eski model şahin falan..
Şu andaki gibi bir tekstil şirketinde Bilgi işlem veya 2-3 kişinin çalıştığı (Büyük ihtimal ile eşim,akrabam...) her türlü bilgisayar işini yapan( Web tasarımdan-Cd rom tamirine Ne alakaysa bu kadar çeşitlilik :mad: ) bir bilgisayar şirketim. Gece 1-2'lere kadar çalışıyor olacağım.
Bir ihtimalde Turkmenistan veya Özbekistanda bir tekstil firmasında bilgi işleme bakıyor ve orada yaşıyor olacağım.
Yinede ceviz.net'e girerim, Yerinde de durur bence sonuçta biz durduktan sonra, ama o zaman hala bilgisayar başındamı oluruz yoksa telefondanmı gireriz bilemem.
Du$unun bakalim bugunden 10 sene sonra nerede ne yapiyor olacaksiniz? Ya da nerede, ne yapiyor olmak isterdiniz.birinci cümleye cevap vermek zor.
ben birinci cümlenin cevabının ikinciyle aynı olmasını umarak ikinci cümleye cevap vermek istiyorum.
bundan 10 sene sonra da izmirde olmak isterim. henüz otuzlu yaşların başında olacağım için şehirden uzak hoş bir yerde olacağımı sanmam. bir odasını serverlara, bir odasını home cinema sistemime, bir odasını da kitaplara ayırabileceğim bir evim olmasını isterim. belki yanımda sevdiğim insan olur, altımda da WV Golf GTI. Bir yazılım firmasında çalışıyor ve aynı zamanda da üniversitede matematik üzerine akademik kariyerime devam ediyor olmak isterim. değer verdiğim insanların, dostlarımın yanımda olmasını dilerim. vs ..
theskull
16/02/2005, 15:03
valla ben grafiker olduktan sonra multihızlı bi bilgisayarımolacak ve de evde sadece bi tane ortapedik yatak, ev sineması, kitap olacak. başka birşey istemem... dostlardan ve ve de arkadaşlardan pek yarar görmedim bugüne kadar...
Volkan Uzun
16/02/2005, 20:22
%100 evli, 1 cocuk babasi( umarim kizim olur).
bir suv, bir spor araba sahibi, birde motor sahibi. ( sirayla simdiki karsiliklari : volkswagen tourag, mercedes sl , goldwing abs )
bahceli ve havuzlu bir evde oturan, en az bir 15 yil daha mortgage odeyen biri olurum
bir software firmasinda gelen project manager vs tekliflerini hala ret eden ve inatla developler olarak calisan biri olurum.
turkiye,kanada,amerika ve almanya : bu 4 ulkeden birinde olurdum
bedelli cikmazsa muhtemelen tr zor olur :P
su anki kiz arkadasimla evlenecegimi dusunursek, onun en azindan programci olarak calismamasi icin ( gerci artik cok gec 5 yildir senior developer :P ) ona bir cafe acarim.
doktoraya da henuz baslayan biri olurum
ya su son moda gelinler ve kaynanalar programmlarindan sonra millet iyice evlilikden yana gözü korkmus :).
muhtelemen bende evlenmis olucam hatta bu forumda 10 sene icinde evlenmiyecegini idae eden erkekler gibi. bir gün karsiniza bir zilli cikacak ve sizi kandiracak emin olun :)
Parayla isim olmaz! HEEE para kazanmak hosuna gidiyor eglenceli oluyor o baska:kuul:
ama yeme icme ihtiyaclarim(bu kelimeden kastim karsima cikicak olan sorunlari asmak icin gerekli olan para ciplak gezmek ve bir pcsiz olmak istemiyorum :D) olmasa 5 kurusum olmasa dert etmem
bir gün evlenicem ne zamanki artik universitem bitti bilgi islem alaninda
kendi ilgi alanlarimda yeterince bilgiye sahip olduguma kaneat getirdigimde
yani bu isten kesinlikle ekmek yiyebilecegimi kaneat getirdigimde
köseyi dönerken cataaa diye carpisip tanisdigim biriyle
yada nebilirim herhangi biryle evlenirim kesin
sonrada yeterince cocuk yapicam :s008: :s008: :s008: :s008:
iclerinden birisi sunun kadar sirin olursa manyak hos olur
http://www.cl.uni-heidelberg.de/~genc/delil/onlyforyou/baababakbak.wmv
bu arada cocuklarima turkce dilbilgisini en ince ayrintilarina kadar ögreticegime söz veriyorum :kuuul:
selami_32
21/02/2005, 14:23
bu arada cocuklarima turkce dilbilgisini en ince ayrintilarina kadar ögreticegime söz veriyorum
sanırım o zamana kadar Türkçe dilbilgisini sökersin hı? ;)
saygılar.
fasttech
06/03/2005, 16:34
10 yıl sonra... TIP beni çok ihtiyarlatmış olabilir, Allah korusun saçım dökülmüş, (üstü açık işte, spor araba gibi iğrenç espriler yaparak), TUS'u ilk girişte kazanamamışsam Prof.'ların peşinde koşan, memur maaşıyla (evlenebilirsem:), evlenmeden olmaz :)) evini geçindirmeye çalışan bir uzman adayı olabilirim. Bunun için Excel açmış muhasebeci edasıyla kara kara düşünüyor olabilirim. Ve belki de eli kanlı, bıçaklı bir cerrah olurum, belki de değil...
10 yıl sonra belki şu anda biraz biraz notaları çıkarmaya başladığım neyi artık , Neyzen sıfatıyla çalıyor olurum. Belki işi gücü bırakmış musikişinas kişiliğim ile insanların önünde olurum. Neyzen X sıfatıyla belki sahnelere çağırırlar beni... Belki hiç doktorluk yapmamış bir müzisyen olurum...
Belki..............
:hmmm: stres ve sinir dolu 10 yılın ardından sanırım kimsenin ugramadigi bir dag koyu bulurum. sadece adsl olsun bir de sevgilim yeter :p
evlilik, cocuk falan :sus: isim olmaz..
yazlanlardan hissettigim oyle bir dünya olacak ki kimsenin buralarda olmak isteyecegini hic sanmam sadece para üstüne kurulu :confused: :confused: :confused: :confused: :hmmm:
Ben bu görüşe sahip birisini daha tanıyorum.
Ama parasal bir dünya dayız zaten neyse umarım bir gün değişir.
Çakya_Muni
15/04/2005, 01:51
muhtemelen küçük ve orta ölçekli bir işletmede orta düzey yönetici-mühendis olarak çalışıyor olurdum ama keşke...
istanbula en fazla bi kaç saat uzaklıkta, deniz kenarında bi kaç bin nüfuslu yeşil bi kasabada evi ve istanbulda sahaf dükkanı olan mâşuk ve muştâk olan hayalimdeki ben olsam...düşünmeye, okumaya, yazmaya daha fazla zaman ayrıbilmek için....yaşamak için...
muhtemelen grafikerlikten vazgeçmiş(vazgeçtim bile) amerika yada italyada yaşayan şöyle ally mcbeal gibi bi hatun olucam evlenmek istiyo olucam ama muhtemelen bi aday bile bulamamış olucam (çünkü erkeklerin hepsi benden kaçıyo olucak) ve evet zengin kesinlikle zengin olucam... her istediğimi satın alıyo olucam... (ve belki hala reklam sektöründe olurum belli mi olur:hiohahoha)
bu günden 10 yıl sonra hic bir ekonomik sıkıntım kalmamis olur. Arkadaşlarım ve kendim icin ozel yaptirdigim 5 + 1 :) evde deli gibi warcraft V oynuyor olurum.
Okulumu bitirebilirsem sınırsız resim yapıp bu konuda ilerlemek istiyorum :hiohahoha
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.