PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : fırça darbeleri

helen
09/02/2005, 18:56
fırça izi oluşturmam gerekiyor. pütürlü bir duvara fırça sürüldüğünü düşünün.kalın bir badana fırçası ile duvarı boyayınca ara ara boşluklarda olurya öyle birşey.gelişi güzel fırça darbeleri yapılımş gibi olacak.biraz uğraştım ps ve corel de ama tam olarak başarılı olduğum söylenemez. daha gerçekçi olması gerekiyor. ps ve corel deki fıçalar ve filtreler derman olmadı eye cany4 ve kpt 5 e de baktım :)
umarım anlatabilmişimdir. bana en kısa zaman da gerekiyor. teşekkürler şimdiden.

Meteryus
09/02/2005, 19:00
artrage
www.ambientdesign.com/artrage.html

Buna bir bak ta istediğin bumudur bimem ama

helen
10/02/2005, 09:28
teşekkür ederim meteryus.
bu fırçaları kullanarak işimi yapabilirim ama bir sıkıntı var ki o da bu programla yaptığım işi kaydederken jpg,tiff, vb. uzantıları kullanamıyorum.
özetle yaptığım işi kaydedebilsemde kullanamıyorum

o-z-a-n
10/02/2005, 09:39
Çalışmanızın ekran görüntüsünü alıp PS ye atabilir orada istediğiniz formata dönüştürebilirsiniz. Ancak bunun için yaptığınız çalışmayı kırptığınızda artrage menüleri dışarıda kalacak şekilde ayarlamalısınız.

//sadece bir fikir

helen
10/02/2005, 23:59
prnt scr yapınca cözünürlük yeterli gelmiyor ama hiç yoktan iyidir tabi. başka bi çözüm bulmalı.artık yaptığım kadarıyla kabul ettiler vakit yoktu ama ben yinede tam olarak,düzgün bir şekilde fırça izi oluşturmayı istiyorum. hatta abartıp bir action oluşturmak istiyorum :) artık acelem yok ama hala tam olarak çözüme ulaşmamanın verdiği sıkıntı var.

o-z-a-n
11/02/2005, 09:09
PS'de fırça veya air brush ile çizdiğiniz bir resme smudge tool uyguladığınızda yağlıboya ile tuval de resim yapmış gibi bir izlenim verebilirsiniz. Elde ettiğiniz bu resme uygun bir fırça ucu ile dodge tool uygularsanız istediğiniz efekte ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

//Vaktim olduğunda bu yöntemi açılayan bir tutorial yapmayı düşünüyorum, biraz da ebrû yapımına benziyor yöntem.

Kolay gelsin..

Iceberg
14/02/2005, 13:22
Artrage ile yaptığınız çalışmaları save yerine export ile jpg veya başka formatlarda kayıt edebilir ve diğer uygulamalarda açabilirsiniz. Saygılarımla....

CrazyCat
14/02/2005, 13:57
Şu şekilde fırça izleri iş görür mü?

izlerin şekli ve yönleri biraz tuhaf oldu ama fırça izine benzedi:)

el beceriniz benimki kadar kötü diilse belki bu yöntem ile fırça izi yapabilirsiniz.

helen
15/02/2005, 10:10
teşekkür ederim arkadaşlar.mevzu çözülmüştür. :)
katkısı olan herkese teşekkürlerrrr