Tam Sürümünü Görmek İçin : google'daki metalarda değişiklik nasıl yapılacak
Merhaba
Arama motorlarına mesela 5 kelime ile kayıt yaptırmış olsak.
Sonradan bu kelime sayısını arttırmak veya değiştirmek istesek.
bu iş nasıl mümkün olacak ?
Google sizin kaydınızı değil, kendi taramasını dikkate alır, bu nedenle sayfanızda yapacağınız değişiklikler dışında taramaya etki edemezsiniz.
google zaten sitelerin meta taglarinin içeriğini gösterir. eklemek istediklerinizi sitenizin meta taglarinde belirtin ve google'a girmesini bekleyin...
Aslinda meta taglardan daha da onemli olan sayfalarin icerigi ve basligi. Meta taglar son siralarda gelen bir durum.
Zerzevat Adam
09/02/2005, 20:53
En önemlisi başlık. Bu sebeple programcıları CMS, Forum, Blog tarzı sistemleri yazarken başlıkları değişebilen sistemler yazmak zorundalar. (Başlıklar hem kullanışlılık hem de arama olayları için önemli.)
En önemlisi başlık. Bu sebeple programcıları CMS, Forum, Blog tarzı sistemleri yazarken başlıkları değişebilen sistemler yazmak zorundalar. (Başlıklar hem kullanışlılık hem de arama olayları için önemli.)
Evet, bu çok doğru bir nokta. Dinamik title kullanmak gerekiyor, kendi kullandığım sisteme dinamik title özelliği ekledikten sonra 1 ay içerisinde %50'ye yakın bir trafik artışı meydana geldiğini belirteyim.
Google metataglardaki keywordsleri hiç okumaz, sonuçlarda ise title ve description tagını ya da taradığı içerikten ilgili kısmı gösterir. Aslolan her zaman içeriktir. İçerik ile ilgisiz başlık da anlamsızdır.
Zerzevat Adam
10/02/2005, 02:06
Meta taglerdeki description çok önemli ve bizim bir sitemizde ki description'u 1 ila 2 hafta süresinde güncelledi. Genel olarak böyle bir süre var ayrıca.
peki ..
diğer arama motorlarında keywords'lerin durumu ne olur?
devri geçti mi keywords'lerin ?
Google dışında diğerlerinde (yahoo, msn, altavista) hala geçerli.
Zerzevat Adam
10/02/2005, 17:08
Keywords devri neden geçti? Çünkü kimse amacıyla kullanmıyor. Ben belki keywordsleri gerçekten ilgili 10 sözcükten oluşturuyorum ama başka bir "portal" sırf çok kişi gelsin diye her kelimeyi yazıyor. Bu hem motorlara zarar hem doğru olmayan sonuçlara sebep oluyor. Tabi bunun içinde çözüm olarak sayfanın en üstüne gözükmeyen keywordsler koyuyorlar...
Buradan başka bir saptama yapmak istiyorum;
Tamam google hit bakımından site sıralamasında adillik yapıyor ama metaları sallamadığı için sıralamada alakasız şeyler çıkıyor...
Mesela e-hack diye aratınca google da 3.4. sayfada felan benim sitem var ama başka arama motorlarında ilk 3 sırada sürekli.Böylede olması lazım e-hack kavramlı en çok hit alan site benimkisi fakat google içinde "gelincee hack yaptı" diye bir cümleyi sitenin içerisinden alıyor ve sıralamaya böyle koyuyor...buda arama yapanları yanıltıyor...
Google dışında diğerlerinde (yahoo, msn, altavista) hala geçerli.
Peki onlarda nasıl değiştiriliyor keywords'ler?
Peki onlarda nasıl değiştiriliyor keywords'ler?
Bunlar robot olduğu için siteyi bir sonraki ziyaretlerinde eski ile yeniyi karşılaştırıp güncelleme yapıyorlar, yani siz sayfanızda değişiklik yapacaksınız.
Ben arama robotu olsam bir sayfanin degistigini uc sekilde anlayabilirdim :
a ) Sayfanin boyutuna bakarak,
b ) Sayfanin eski icerigi ile yenisi karsilastirarak.
c ) Her ikisi
O zaman 1 ila 100 karekter araliginda random bir stringi her sayfa cagrilisinda siteme eklersem her gelen robot sayfamin degistigini sanacaktir.
Ilk geldiginde sayfamin bir yerinde askdlasjaserlas gibi bir string, ikinci gelisinde ise "ereferldkopıpırpotlksdft" gibi bir string olacak.
Boyutlar farkli ve icerik farkli oldugu icin robot sayfanin guncellendigini sanacak.
Degil mi?
[ Teknigi kullanirsaniz telif hakkimi isterim :P ]
Peki robotun siteye ugrama aralıgı ne kadar ?
Hangi sıklıkta ugrar ?
the.zero
06/03/2005, 12:08
Google'ın sanırım robot'ları var..
Bunlar devamlı search yapıp kendi serverlarına cache olarak alıyor ve user'lara search sırasında gösteriyorlar..
Yani meta keyword'leri dikkate almıyorlar..
:cool:
Peki robotun siteye ugrama aralıgı ne kadar ?
Hangi sıklıkta ugrar ?
Sitenizin pagerank değerine bağlı olarak ziyaret etme sıklığı değişir, pr değeriniz yükse o kadar kısa aralıklarla indeksleme yapar, örneğin pr5 bir site günde birkez indekslenir, haftada birkez derin olarak indekslenirken, pr1-pr3 arası sitelerde bu süre 1 aya kadar uzanabilmektedir.
Teşekkürler Bronze..
Bir de pr güncellemeleri ne kadar sıklıkta yapılıyor ??
Mesela benim pr 3 ne zaman ve hangi kriterlere göre pr güncelleniyor?
the.zero
06/03/2005, 14:03
Bronze arkada$ımızın dediği gibi pagerank'a göre deği$ir..
1 site Günde 1 defa index'leniyor bildiğim kadarıylar..
:cool:
Google araç çubuğunda gözüken pagerank değerinin son güncellemesi 1 Ocak tarihinde yapılmıştı, bu ay sonunda ya da Nisan başında güncelleme yapılması bekleniyor. Aslında bu araç çubuğunda gözüken pagerank değerinin de gerçek değil de eğlence amaçlı olduğu noktasında açıklama yapıldığı söylenince yurtdışında önemli tartışmalar olmuştu, sonuç olarak bizim gördüğümüz pagerank 3 ay gibi sürelerle güncelleniyor, gerçek pagerank ise günlük değişiyor fakat gösterilmiyor.
Google pageranki http://www.google.com.tr/intl/tr/why_use.html adresinde açıklıyor, genel olarak bilinen şudur ki pagerank değeri yüksek sayfalardan size link verilmişse sizin sayfanız değer kazanır.
genel olarak bilinen şudur ki pagerank değeri yüksek sayfalardan size link verilmişse sizin sayfanız değer kazanır.Evet ben de bunu duymuştum bu yüzden ögrenmek istedim..
teşekkürler.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.