PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows 2003 Server Domain Hata

overworld
07/02/2005, 21:52
Merhaba Arkadaşlar,

Yerel ağda win2k ve winxp makinalar var. Bir de bunlara domain denetleyicisi olarak win2003 server var. Geçen gün domaine yeni makina ekleyememeye başladım. Bunun ardından sunucunun zaten çok sağlam kurulu olmadığını bilerekten bugün tekrar kurdum. Ancak sorunum halen devam ediyor.

Tüm yerel bilgisayarlar sunucuyu ip numarası ile görürken, ismi ile veya domain ismi ile göremiyor. Domain'e yeni makina ekleyemiyorum. Eklemeye çalıştığımda aldığım hata ise şöyle:

Note: This information is intended for a network administrator. If you are not your network's administrator, notify the administrator that you received this information, which has been recorded in the file C:\WINDOWS\debug\dcdiag.txt.
The domain name XXX might be a NetBIOS domain name. If this is the case, verify that the domain name is properly registered with WINS.
If you are certain that the name is not a NetBIOS domain name, then the following information can help you troubleshoot your DNS configuration.
The following error occurred when DNS was queried for the service location (SRV) resource record used to locate a domain controller for domain XXX:
The error was: "DNS name does not exist."
(error code 0x0000232B RCODE_NAME_ERROR)
The query was for the SRV record for _ldap._tcp.dc._msdcs.XXX
Common causes of this error include the following:
- The DNS SRV record is not registered in DNS.
- One or more of the following zones do not include delegation to its child zone:
cydd
. (the root zone)
For information about correcting this problem, click Help.

Bu konuda bilgisi olan arkadaş var ise ve hemen cevap verebilirse çok sevinirim.

Professional
15/02/2005, 19:46
Sanırım Isa Server Kurulu.

Bu benimde başıma gelmişti. Şu şekilde çözdüm ;
Yeni bir Rule ekleyerek ve Protocol olarak, "All outbound Traffic" seçerek, çözmüştüm. Tabi Client'i server'a join ettikten sonra bu Rule'yi Isa'dan silebilirsin.

Çünki Isa'yi kurduktan sonra, bazı izinleri Elle açmalısın.
Client'i Domain'e join ederkende bu listedeki Protocollorden birini kullanıyor. (Hangisini kullandığından emin değilim) Siz "All outbound" dediğiniz zaman, bu protocol'de bu kuralın içinde olduğu için, isa izin vermiş oluyor. Ve Client domain'e join olabiliyor. Client'i Join ettikten sonra (işini bitirdikten sonra) Isa'daki bu Rule'yi silebilirsin.

Ben bu şekilde çözmüştüm.
Kolay Gelsin

overworld
15/02/2005, 22:34
Merhaba, cevabın için teşekkür ederim. Ama ISA server kurulu değil. Direk switch ile bağlı server ile client. Ama bir türlü çözemedim. Ben de o gece formatı bastım sunucuya ama bu sefer başka sorunlarla karşılaştım. Benzeri aslında... Bakalım çözmeye çalışacağım.

Buradan da sorayım.

Domain.yerel gibi bir active directory domain'i kurduğumda yukarıdaki hatanın aynısını alıyorum. MSDN'de bununla ilgili bir kod buldum çalıştırdım ama her hangi bir düzelme olmadı...

Bilgisi olan varsa sevinirim.