PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Fat32 mi? Ntfs mi?

volkantipi
06/02/2005, 18:30
Arkadaslar bu oturum sayisi ile ilgili birsey sormustum ama kimse cevap vermedi.Aklima su geldi benim dosya sistemi fat32 acaba bunu ntfs yapsam sorun çözülürmü.Sorunda suydu agda makinalara mp3 paylastiriyorum ve belli bi sayidan sonra makinaya ulasilamiyor.Ping attigi halde.Yardimlariizi bekliyorum..

Zerzevat Adam
06/02/2005, 18:32
Güvenlik ve sağlamlık için NTFS, hız istersen fat32... Oturum sayısı ile ilgili bir fikrim yok fakat nt-w2k tabanlı sistemlerde NTFS kullan tabi ki.

volkantipi
06/02/2005, 18:34
Yanliz agdaki makinalar 98 bu bir sorun olurmu?

Zerzevat Adam
06/02/2005, 18:42
Hayır olmaz, fakat dosya paylaşımında fat32 tabanlı bazı exe-zip'ler sende çalışmayabilir. Tam olarak bilemiyorum.

volkantipi
06/02/2005, 20:20
Denedim fakat yine aynı hatayı veriyo,15 makinadan sonra falan birinde uzaktaki bilgisayar kabul edeceği sayıda oturum açmış diyor.Kafayı yiycem nedir bunun yolu!!!

blackman
06/02/2005, 20:29
tam olarak olayı bir anlatsana.yani bir tane ntfs makinen ve xp var ve dosya paylastırıyorsun.diger makineler bundan dosya alıyor ve 15 makineden sonrası baglanınca hata veriyor olemi.mesela sambadada oturum acabilecek kisi sayısı verilebiliyor belki default yada max deger bu olabilir.paylasımı yaptıgın yerdeki ozelliklere bak bir istersen

volkantipi
06/02/2005, 20:36
olay bende normal bir xp vardı bunu ntfs yapıp deniyim dedim birde.Kafede çalışıyorum diğer makinelere bizim makineden mp3 paylaştırıyorum 98 yüklüyken böyle bir sorun yoktu ama xp yükleyince bu dediğim hatayı veriyor.Bütün makinaların xp olduğu bir ağda sorun çıkmadığını biliyorum.98 ler yüzünden mi böyle oluyor.Hem neden bir kısıtlama olsun onu da anlamıyorum?

Professional
08/02/2005, 21:58
Öncelikle, Fat32'mi yoksa Ntfs'mi soruna, cevap olarak tabiki "NTFS" derim.

Sorununa gelince ;
ilk olarak "Folder Options"da View Tab'ında, "Use simple file Sharing (Recommended)" diye bir yer olucak (alttlarda.). Ordaki Tick'i kaldir.

Artik bir klasöre paylaşım vermek istediğinde, biraz daha farkli bir arayüzle karşılaşacaksın. "Sharing" bölümünde, paylaşım verdiğin klasörün ismini yazdıktan sonra, "Allow this number of users" ın yanına, kaç kişiye paylaştırmak istediğini belirtebilirsin.

Hea birde istersen, "Security" tabında, "Everyone" kullanıcısına, sadece "Read" hakkı verebilirsin.