PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Resimleri belirli açılarla kesmek

Grafik
06/02/2005, 20:06
---------siliniz----

Grafik
06/02/2005, 20:07
ilginç hiç rastlamadım.

ama sana bu konuda bu dersaneler , kitaplar için test soruları hazırlayan yayın evleri yardımcı olabilir onlarda butür işler için çözümler vardır.

kursad
07/02/2005, 01:18
PS'de "mesure tool" diye bir araç var. Bu araçla üçgenin bir kenarının bir köşesini, sonra da diğer köşesini belirlersin. Daha sonra menüden image>rotate canvas>arbitrary... tıkladığında karşına gelen pencerede iki köşe arasında çizmiş olduğun doğrunun açısını okuyabilirsin.

idris
08/02/2005, 13:11
1-corel veya freehandde gerekli şekli çizip uygun olan bir formatta (ai, eps..) olarak export et.
2-sonra photoshopta aç ve gerekli resmin içine taşı
3-control tuşu ile birlikte şeklin katmanını mouse ile tıkla
4-seçili alanı yeni bir sayfaya kopyala
5-image>rotate canvas>flip canvas horizinal den simetrisini al
6-bu parçayı istediğin yere geri yapıştır.

helen
13/02/2005, 04:22
corelde bu istediğini yapabilirsin. corelle ilgileniyorsan nasıl olduğunu anlatayım ama eğer hiç bakmadıysan bir kitap benden daha çok sana yardımcı olabilir.

ebrûcu
16/02/2005, 11:00
Arkadaşlar çok teşekkürler...
Önerileriniz çok yararlı oldu. Corel çok çok az biliyorum. Tavsiyenize uyup kitabını alacağım.
Photosop'ta yapıyorum ancak yüzde yüz başarılı olmuyor. Örneğin bir üçgenden(72,36,18,... derecelik) beşgen bir şekil oluşturmak istediğimde son boşluğa koyacağım parça diğerlerinin üstüne biniyor. Sanıyorum bu piksel tabanlı program kullanmaktan kaynaklanıyor.
Yine de çeşitli tavsiyeleriniz olursa lütfen yazın.
Bir de TMT diye bir program varmış, bu programla çok rahat ve problemsiz yapılabilir diye duydum. Bu konuda da bilginiz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

kursad
16/02/2005, 12:50
bu şekilde çizimler için en ideali autocad dir. istediğin açı ve ölçülerle çizim yapabilirsin. Ayrıca corel ifrmasının designer adında bir programı var. Bu da teknik çizim için ve endüstriyel tasarım için kullanılıyor. Kullanım Corel Draw'la çok yakın olduğu için tercih edebilirsin. En son 10 sürümü çıktı. Deneme versiyonunu sitesinden indirebilirsin.

mehmet_dogan
16/02/2005, 20:27
Aynı işi corelde powerClip Özelliği ilede yapabilirisn