Tam Sürümünü Görmek İçin : Resimdeki Bu Grafik Nasıl Yapılır Bkz.
NikeFootball
29/01/2005, 22:26
arkadaşlar aşağıda bulunan resimdeki bayrak nasıl yapılır anlatabilecek birisi varmı
saygılar...
ben o kadar denedim yapamadım fakat bunu yapabilecek e bana yardım edebilecek bir arkadaş vardır dedim
theskull
30/01/2005, 02:12
hangi efektten bahsettiğini söylersen seviniriz değil mi arkadaşlar ? bayraktaki mi yoksa topun yarısından sonra alt taraftaki yeşillik mi?
1)eğer yeşil alan ise : bi tane matrix dersi bulmanı öneririm oradan stretch yapark alta doğru o görüntüyü elde edebilirsin sanırım en azından ben öyle yapardım :)
2)eğer bayrak ise : beyaz ve de kalın çizgilere gaussian blur vererek elde edebilirsin en azından ben öyle yapardım :)
NikeFootball
30/01/2005, 02:57
bayrağı sormuştum gaussian blur verdim ama alakaız birşey çıktı eminmisiniz guassian efekti verileceğinden :)
@theskull
arkadaşımız bayrağı soruyor zanet belirtmiş zannedersem sen atlamışın onu.. bir'de nasıl yapıldığını sorduğuna göre kendisi bunu başka bir obje yada bayrağa uygulayacak o nedenle çizlerle bir çözüm getiremez.
@NikeFootball
dostum.. zannedersem p.shop kullanıyorsun , ben bırakalı uzun süre oldu ama teknik terimler çoğu grafik programında aynı bahsettiğim yolu izlersen, p.shop ile daha kaliteli sonuç alırsın.. aslında bunu direk yapan efekt programları var bir araştırmak gerek.
Başlayalım.
öncelikle iş çizimde bitiyor.. nasıl bir görüntü istiyorsan bunun çerçevesini çizmen mantıklı olacaktır.
Çizimi 2 türlü yapabilirsin.
1. direk mause ile b
2. ve mantıklı olan bir kare yada daire'yi istediğin şekle sokarak. edit path denilen olayla bir daireyi istedigin bicime benzete bilirsin. bayrak için kullanıcaksan daire uygundur.
Devamında kullanıcan resmi çizdiğin objenin içine alarak devam ediceksin.. p.shop hafızamı kaybettigim icin yerini hatılamıyorum..
obje'nin içerisine resmi uygun şekilde yerleştirdikten sonra. iş efekler'e kalıyor.
reflection ve bevel türü efekt'lerle grafi'ye dalga ve 3d görüntüsü verebilirsin.. biraz ince ayarla wave efekti ilede bu görüntüleri sağlaman mümkün..
çiz > resmi ekle > efektleri uygula > çıktı
ekte bir örnek var tam tutmadı ama en azından sana mantığı kavratır.
NikeFootball
30/01/2005, 03:14
@grafik : yardımların için teşekkürler ben marque tool aracı ile bir alan seçtim oradaki bayrak boyutu gibi içini boyadım sonra wawe efekti verdim daha sonrada bevel end bos gibi efektler vermeye çalıştım ama pek başarılı olamadım istediğim sonuç çıkmadı yani
dalga ve 3 d görüntüsü nasıl verebilirim onu açıklarsanız sevinirim teşekürler...
az önce şöylediğim gibi p.shop'la ilişkime son vereli baya zaman oldu o nedenle bu efektleri nerden ve nasıl verebilirsin hiçbir fikrim yok...
ama bu sana bir vesile olur ve grafik yazılımını değiştire bilirsin : ) kullanımı çok daha rahat olan ve tüm efektleri uygulama'dan çıktısını görebileceğin , harika bir yazılım önerebilirim.. p.shop ile yapabildiğin herşeyi + daha fazlasını yapman mümkün.
Sayfadaki demo'yu izle..
PHOTO IMPACT 10 (http://www.ulead.com/pi/runme.htm)
senin kullancağın efektler mesela bunlar p.impact
NikeFootball
30/01/2005, 03:53
teşekkürler indirip deneyelim umarım daha güzel şeyler yapabilirim :)
NikeFootball
30/01/2005, 03:55
bu arada 3d & Animations taki Ulead PhotoImpact 10
yoksa web design bölümündeki Ulead PhotoImpact 10 mı?
ayrı ayrı yazılım yok,
birinde paket içerisinde 3d yazılımları var diğerinde sadece p.impact var.
senin indirmen gereken p.impact ayrıca programı yükledik'den sonra Component'leri yüklemen gerekiyor ancak demo sürümde yapamazsın. yazılımı satın alırsan tüm fonksiyonları ile kullanabilirsin.
NikeFootball
30/01/2005, 22:57
ok zaten efekt vermek istediğim zaman uygulayamıyorum belki bu başka şeyden kaynaklanıyor olabilir bugün bayrak yapmak için çizim yaptım içinide boyadım fakat sizin önceki mesajınızda yazdığınız gibi efektler uygulamak istedim ama olmadı
theskull
30/01/2005, 23:53
ben anlatamadım demek istediğimi ve de Grafik bana tercüman oldu...
Fotoğraftaki bayrak muhtemelen bir 3d program ile yapılmış, ancak PS de Filter->Artistic->plastic wrap seçeneği ile yakın bir parlaklık görüntüsü elde edebilirsiniz.
Kolay gelsin...
NikeFootball
31/01/2005, 10:47
o-z-a-n denedim fakat yapamadım 3d studio max ile olabilirmi ben çünkü o programı hiç kullanmadım
Mümkün elbet, ancak PS de biraz zaman harcarsanız yalnızca tool lar yardımı ile de yapabilirsiniz. Bunun için biraz resim bilgisine de ihtiyacınız var tabii, parlama nerede olur gölge nerede oluşur gibi.
Kolay gelsin...
theskull
31/01/2005, 11:32
3d maxta daha iyileri yapılır bunun. bu eminim photoshop veya benzeri programlarda yapılmıştır (benzeri olduğunu zannetmiyorum. o eşşizdir :))
darkshadow
31/01/2005, 11:55
Resimdeki efekt tam olarak Eye Candy 4000 / Flag kullanılarak yapılmış.Bayrak efekti verme konusunda son derece başarılı bir plug-in tavsiye ederim...
http://www.alienskin.com/ec4k/ec4000_main.html
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.