PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 2 windows problemi, ikiside gıcık

atg
26/01/2005, 21:22
birinci problemim şu:
Bazı oyunları çalıştırdığımda, sesler "yavaş çekimde" çıkıyor, nedenini bulabilmiş değilim.
ikinci problem ise şu:
Bir ara bilgisayara system mechanic yükledim, yükleyiş o yükleyiş w2k3 anında çöktü, işin garip tarafı bu çöküşten sonra win95 ailesinden olan hiçbir işletim sistemini makinaya yükleyemiyorum, kurulumları başlamıyor, fdisk, format, her türlü yola başvurdum nafile. Umarım bir bilenimiz vardır aramızda

Gurhan
27/01/2005, 08:23
1. sorun directX ten olabilir.

2.sinde ise
kuramiyorum derken ne gibi bir hata ile karşılaşıyorsun.
bahs ettiğin sistemleri daha önce kullanabiliyormuydun
farklı cd ler denedin mi?

mucar
27/01/2005, 11:34
1.sorun bellek yetmemesinden olabilir.
2.yi tam anlamadım. Çift işletim sistemi mi yüklüydü makinada?

broklyn
27/01/2005, 14:17
sorunun cevabı fDİSK yaptıktan sonra milenium cd ile format atmak bu senin işini çözecektir..diğer sorunun cevabı ise kullandığın işletim ses sürücülerini yeniden yüklemek ve eski .inf dosyalarını silmekle düzelebilir.ayrıca directx 9.c versiyonunu yükleyebilirsin

Cekici
27/01/2005, 17:23
1.......
DirectX sorunu olabilir.. Başlat\Çalıştır\dxdiag yaz enter a bas ve orada bulunun ses sayfasına gir ve bütün ses testlerini tamamla ve kapat bende yararı olmuştu.....

2.......
hdd yi başka bir win2000 li makinaya 2.hdd olarak bağla ve yönetim kısmından fat32 olarak biçimlendir..

atg
27/01/2005, 22:23
arkadaşlar bütün cevaplar için teşekkürler
@Gurhan
evet kullanıyordum söylediğim gibi system mechanic yükleyince oldu bu sorun,
Elimde win95, win98, win98se, winme işletim sistemlerine ait en az 3 cd var hepsindende denedim, olmadı

@mucar
bellek 256 ve daha önce bu oyunlar sorun çıkarmıyordu(yanlış hatırlamıyorsam)
makinada iki işletim sistemi yüklüydü(Win98 SE + Windows 2003 Server Enterprise)

@brooklyn
fdisk yaptım winme Fat32 formatı atmıyormu? ben zaten bir çok kez fat32 ile formatladım, nafile, şu an zaten DirectX 9.c yüklü artı sistemi en az 10 kez fdisk + format kullanarak yeni baştan kurmayı denedim, yine nafile

@Cekici
söylediklerini denemiştim hepsi nafile

yok mu başka tavsiye?

turker
28/01/2005, 22:48
bu ses yavaşlama problemi her oyunda oluyor mu? ses karti, ekran kartı,işlemci ve ram neler?