PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Monitörümü çevirip izlesem ?!

r3dsharktr
26/01/2005, 09:45
:hmmm: Film CD'lerini hiç bilgisayarda izlemezdim. CDPlayer arızalanınca birkaç gün bilgisayara seyredelim dedim. Cipsler Kola filan hazır tam oturduk ki ne görelim, görüntü ters!! Bu neden olur ve nasıl kurtulabilirim? Evdeki Bilgisayar nete bağlı değil!
MediaPlayer menülerini kurcaladım, görüntüyü ters çevir gibi bir ibare de yok , zaten olmasıda çok saçma??

kursad
26/01/2005, 12:11
Forumda bu konu daha önce geçmişti, arama yaparsan bulabilirisin. Bir ikinci önerim de grforce ekran kartı kullanıyorsan ekranın yönlendirmesini oradan değiştirebilirsin. Yani her şey ters olacak ama görüntün düz... :)

o-z-a-n
26/01/2005, 12:15
nvidia'nın son driverını kurduğunuzda bu tarz bir özellik yükleniyor.

r3dsharktr
26/01/2005, 15:11
çakıldıkmı? çözüm yokmu? aradım bulamadım, anahtar kelime ne?

o-z-a-n
26/01/2005, 15:59
nvidia için bildiğim son driver ismi 66.93_win2kxp_english
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp buradan indirilebilir.
Ayrıca stede multimedia için çözümler de var sanırım.

Kolay gelsin...

o-z-a-n
26/01/2005, 16:00
...(aynı mesaj)...

SATAN
31/01/2005, 00:29
Benim tavsiyem Bs player yüklemenizdir.. daha önce divx pleyer ve dvd pleyer ler hakkında bi başlık açılmıştı. genellikle bu tip olaylar benim başıma garip Codec türlerinden dolayı geldi..
Bs_player ile izlerseniz film için kendinizi eğirip monitörü çevirme deriniz ortadan kalkıcaktır..

laucian
10/02/2005, 03:09
görüntünün ters olması codec sorunu..bi kere bana xvid formatında bi şey izlerken olmuştu..bende başta kafayı yemiştim ne oluyor die..sonra Gspot ile dosyanın formatına baktım..o formatı googleda + codec falan diye aratıp uygun bi codec buldum...tatatataaam..görüntü düz...:kuuul:

monütörü çevirecek olan arkadaş bu işi yaparsa lütfen bide fotoğraf çekip yollasın foruma :hmmm:

myavuzselim
10/02/2005, 03:54
CRT monitor ise ters cevirirken kucuk bir sorun yasayabilirsin.
Fizik profesorunun dedigine gore goruntu kayboluyormus (ben denemedim). Nedeni ise dunyanin yarattigi manyetik alan miydi neydi...
Sen en iyisi sorunu codeclerle cozmeye bak ;)