PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yine Format

Sahin
08/12/2002, 16:52
Ve yine yüzlerce maili kaybedeceğim, yine onlarca minik ama çok işe yarayan programı kaybedeceğim ve yine onlarca programı yeniden kuracağım. Ufff bundan nefret ediyorum.

Nvidianın yeni sürücülerini yüklediğimden beri bilgisayar ikide bir kilitlenmeye başladı, kaldırdım ama düzelmedi.

Neyse format time. Başlayayım. :uff:

LoS.ToF
08/12/2002, 18:01
hımz hangi sürücülerini yükledin abi ve ekran bi siyah olup tekrar düzeliyormu ?

xXx
11/12/2002, 19:45
Sen şanslısın ya ben:)
Hergün, format c: /s/u yapmaktan... Bırrr dehşet verici bir haldeyim:D

nohurge
14/12/2002, 17:07
Ukalalık olmaz inşallah. Ben bilgisayardan çok iyi anlamam ama bölsenize abi harddiski. Partition Magic çok iyi. Gerçi ben biraz çok böldüm galiba birleştirmeye çalışınca son iki parça birleşmiyor.
Saygılar.
<günlerce aradıktan sonra bulduğum bir püf noktası>
Bir sisteme birden fazla operating system kurduktan sonra boot manager bozulursa veya bir işletim sistemini kaldırınca dosla Dos sistem disketiyle başlatıp " fdisk /MBR" yazınca o sistemle açılıyormuş...
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q69013
</günlerce aradıktan sonra bulduğum bir püf noktası>

Sahin
14/12/2002, 17:16
fdisk/mbr konusunda haklısın. ;)

HDD'i bölmeyi sevmiyorum zaten iki harddisk var ama bazen format şart oluyor.

La Grange
14/12/2002, 18:07
durun ya ne formatı..formattan önce "norton ghost" u denesenize..böylece formattan sonra yarım saatte aynı konfigürasyonla kullanın pc yi.. bırakın mail kaybolmayı masaüstündeki gereksiz text file lar bile yerinde dursun..sanki restart etmiş gibi..
norton ghost hakkında bi araştırma yaomanızı öneririm....

sokrates
14/12/2002, 18:30
bu aksam bende format cekecegim xp hata verip druyor biktim artik hd yi ikiye bolecegim bir kismina windows 2000 digerine linux kuracagim ve linux kardesligine adim adim katilacagim :)

Sahin
14/12/2002, 18:40
Peki bu Ghost registryi temizliyormu? Ne gibi şeyler yapıyor biraz ayrıntı rica etsem? Gerçi formatı attım ama genede lazım olur :)

turker
14/12/2002, 21:42
harddiskin fotoğrafını çekiyor diyebiliriz ghost için. temiz bir sistem ve her zaman kullandığınız programları kurun. sonra ghost ile yedek alın. eğer sistem çalışmaz duruma gelirse hiç bir şey ile uğraşmadan ghost ile yeniden kurulum yapın. böylece sistem yedeğini aldığınız duruma dönecektir. ancak yedekten sonraki değişiklikleri geri getiremezsiniz.

Sahin
14/12/2002, 21:57
Peki bu yedek çok yer tutmuyor mu?

turker
14/12/2002, 22:02
%50-70 arasında sıkıştırıyor

hmustak
15/12/2002, 15:27
Benzeri bir iki program var. Net cafelerde Diskİmaj alıp, çöken bilgisayara hemen aynı şekilde kurabiliyorlar. Sende kendi diskinin bir imajını al sağlamken, çökünce Format, sonrada imajı yükle , bişi olmamış gibi devam et :)
Ghost yapıyordu sanırım bunu ...

mosaicus
15/12/2002, 19:57
ben de biktim bu xp den...dil hatasi veriyo..mesela 1,_ yani i ve s leri bu sekilde yaziyorum:( ne yaptiysak düzelmedi, atacam formati...ben de 2 isletim sistemi kullaniyordum ama teke indirdim, keske yapmasamiydim? ama yedek bir diskim var, bir dolu seyimi kaybedeememmm:)yarin format zamaniii..heyooo:)

xXx
16/12/2002, 20:40
Sıkı bir W98-2 veya temiz bir ME den şaşmayın bence :super: