Tam Sürümünü Görmek İçin : Google Reklamları....
nokomento
09/01/2005, 21:11
Google reklamlarını nasıl Türkçeleştirebilirim. Google ın verdiği kodlar sürekli ingilizce reklam yayınlıyor.
Türkçeleştiremezsin.
Sayfanın içeriğine göre reklam koyuyor genellikle. (Ayrıca ip, browser ve OS dili de etkili oluyor sanırım)
Ek: Metaları bir kontrol et istersen ordan da olabilir.
Zerzevat Adam
09/01/2005, 22:46
Türkçeleştirme değilde sayfadaki içeriğe uygunu gösteriyor...
Ayrıca "Gooooogle AdWords" yerine başka şeyler yazabiliyorsun... Bu tip şeyler...
Ve Türkçe seçeneği var sanırım... Çünkü "Dünya'ya en yakın yıldız hangisidir?" sorusu Türkçe çıkıyor bazı sitelerde... Bazı sitelerde ise ingilizce...
Reklamlar sayfaya göre otomatik oluştuğundan dolayı reklamları siz belirleyemezsiniz, google sizin ve tabii ki kendisinin en fazla kazanabilmesi için sayfaya en uygun ve en fazla para ödeyen reklamlara öncelik verir, eğer sayfanız ingilizce ağırlıklı kelimeler içeriyorsa reklamların ingilizce çıkması doğal, gerçi herkes daha fazla kazanmak için reklamların ingilizce çıkmasını ister ama ille de Türkçe çıksın isterseniz sayfanız title kısmını, sayfanın kendi adını (ad.html vb.), içeriği oluşturan kelimeleri Türkçe ağırlıklı kullanırsınız. Adsense hakkında şurada (http://www.gezginler.net/modules/nsections/index.php?op=viewarticle&artid=77) yeralan yazımızı inceleyebilirsiniz.
@omerbalyali
Ayrıca "Gooooogle AdWords" yerine başka şeyler yazabiliyorsun... Bu tip şeyler...
Bu zamana kadar bu tür birşeye rastlamadım. Bunun nasıl yapılacağı hakkında bilginiz var mı?
başvuruları kaç günde cevaplıyorlar, reddedilen başvurularda "reddedildi" gibi bir email geliyor mu?
Zerzevat Adam
10/01/2005, 02:00
http://www.zeb.biz/
Zeb.Biz'den alıntıdır ve kodlara bakıyoruz hiç bir eklenti gözükmüyor, JS dosyasınıda siteden çekiyor...
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-2669133684208006";
google_ad_width = 468;
google_ad_height = 60;
google_ad_format = "468x60_as";
google_ad_channel ="0000367265";
google_ad_type = "text";
google_color_border = "EFEFEF";
google_color_bg = "FFFFFF";
google_color_link = "006699";
google_color_url = "CCCCCC";
google_color_text = "999999";
//--></script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
başvuruları kaç günde cevaplıyorlar, reddedilen başvurularda "reddedildi" gibi bir email geliyor mu?
Yurtdışında birkaç gün, şu an Türkiye de ise bir aydan fazla sürüyor. Google bu noktada nazik bir şekilde niye reddedildiğini belirtiyor, temel kurallara aykırı olan bu durumlar kalktığında tekrar başvurabileceğinizi söylüyor.
@omerbalyali: Gooooogle AdWords yazısı ingilizce içerikle sitelerde gözüküyor, türkçe sitelerde Gooooogle Reklamları, Fransızca sitelerde Annonces Gooooogle olarak gözüküyor. Bunu yayıncı normal yollarla değiştiremiyor
Zerzevat Adam
10/01/2005, 02:20
Türkçeleştirme değilde sayfadaki içeriğe uygunu gösteriyor...
Demiştim fakat sonradan yazıyorsun diye yanlış söylemişimde, demek istediğim "Türkçeleştirmek"ten kasıt nedir?
Sayfanın karakter setleri, içeriği Türkçe ise genel olarak bu yönde içerik sağlıyor diye biliyorum. Veya google'ın ayarlarından yapıyorsun sanırım...
google arama için adsense nasıl türkçe sonuçlar verebilir?
google da seçenek var : "Arama sonuçları için hangi Google alanının kullanılacağını belirlemek için bir ülke seçin" türkiye'yi seçiyoum ama yine tüm webde arıyor.
google reklamlarındaki dil mevzusu şu şekilde oluyor; meta veya charachter encoding'e (veya panelden falan yapılan bir ayara) göre değilde sitenin içeriğine göre, aslında içeriğe göre olduğundan charset'de etkilemiş oluyor fakat direk olarak değil.
ayrıca yabancı reklamlar çıkması yayıncı açısından daha karlı (tabiki çıkan reklamlara sayfadan çok ziyaretçinin bulunduğu konum etki ediyor)
Benim başvurum ertesi gün kabul edildi.
benim başvurum birkaç saat içinde kabul edildi.
benim sorunum adsense arama programı ile ilgili. arama sonuçları tüm webde olmasın sadece türkiyeden sonuçlar gelsin istiyorum. bunu yapan siteler gördüm. nasıl yapılabilir acaba?
</form> tagından önce
<input type="hidden" name="lr" value="lang_tr"></input>
@bronze : teşekkür ederim. oldu.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.