Tam Sürümünü Görmek İçin : Özgür Değilmiyiz
Türkiyeden bazı sitelere girilemiyor mu?
www.binladensbuddies.org
www.el-quadia.fi (sanırım buydu adres)
Ayrıca "Carlos The Jackal" ile ilgili sitelere de ulaşamıyorum.
Yani telekom kısıtlıyor mu bizi. Daha anonymizer, proxy vs. kullanarak girmeyi denemedim. Ama çok kızdım Türktelekom'a...
Volkan Uzun
05/01/2005, 18:29
simdi sen yazinca denedim bende giremiyorum, burda da kisitlama olacagini pek dusunmuyorum.
sitelerin varligindan eminmisin ?
domainlerin alinmasi demek siteler var demek degil.
Adresleri Yurt dışında (bkz:finlandiya) bir arkadaştan almıştım...
İlk adresten eminim.
2. si www.al-qaida.fi miş.
Eehh.
Yalnış alarm. binladensbuddies.org domaini boşta ;) Ben yapmazdım böyle hata ama. Demekki havatampa puroları hızlı içmemek gerekmiş Adresi yanlış almışım.
Ama al-qaida.fi adresine çeşitli sitelerden linkler de mevcut. Ve açılmıyor
konu doğru ama adresler yanlış..
mesela 2-3 ay önce askeri mahkeme'nin kararıyla otuken.net adli site'ye TT serverları erişimi kapadı. şuan durum ne bilimiyorum.
özgür değiliz yani.. aslında fazla özgürlükte iyi değil.
Eğer bir bilgiye birinin (bir grubun) ulaşamaması isteniyorsa ordar vardır bi bit yeniği...
İnsan bir bilgiye çeşitli sebeplerden ihtiyaç duyar.
Askeriyeyle ilgili yolsuzluk iddiaları olan bir site vardı zamanında, engellenmişti. Hiç ilgimi çekmeyen bu siteye, ne edip ne yapıp girmiştim. İnsanı daha bir cezbediyor engellenen siteler.
"Eğer bir bilgiye birinin (bir grubun) ulaşamaması isteniyorsa ordar vardır bi bit yeniği..."
merak'ın dediği gibi. Ben de "Eğer bu iddialar temelsiz olsa engelletmezlerdi" demiştim kendi kendime.
Volkan Uzun
06/01/2005, 21:10
himm, seytanin ayetleri kitabi yasaklanmisti.
simdi iddialar temelsiz olsa engelletmezlermiydi demek laizm ?
bazen bizi yonetenler bizim adimiza boyle abuk sansurler koyabilir, normaldir.
Mingitau
06/01/2005, 21:50
200.141.76.227:8080 isteyenler için bu sitelere ulaşım yontemi :-)
Normal kabullenmekten ibaret. Bana normal gelmiyor bu sansürler. Asla girmediğim sitelere yasaklanınca girme isteği duyuyorum. Özellikle de herhangi bir şekilde "sakıncalı" olarak somut olarak tanımlanmış sitelere karşı devletin düzenli bir yasaklama tutumu yokken bazı siteler yasaklanırsa daha da merak ediyorum.
Tabi bunda özerk kurumlar ve denetime açık olmayan kurumlarda ciddi vurgunların yapıldığına dair önyargılarımın da büyük etkisi var.
Efektif olmayan bir engelleme bence. Amacının aksine hizmet ediyor.
Ne demişler:
Anarchy 4 fun!
Özgürlük de aynı demokrasi veya insan hakları filan gibi, gücü elinde bulunduranın yaptığı tanıma uygun şekilde uygulanıyor. Mesela Irak Afganistan tarafından gelen haberler hep "embedded" gazetecilerin elinden çıkıyor. Internet'in hakimi de şimdilik US olduğuna göre onun istediği yere kadar özgürüz. Mesela godaddy'nin sahibi bob parson'un görüşlerini bir okuyun,
http://www.bobparsons.com/index.php?/archives/3-U.S.-Marine-needs-our-support-NOW!.html
Felluce'nin New York olmadığını, dolayısıyla oradaki askerlerin NYPoliceDepartment gibi davranamayacağını, çocukların-sivillerin ölmesinin normal olduğunu iddia ediyor. Bunu söyleyen dünyanın en büyük Registrar'ının sahibi.. Buyrun burdan yakın!..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.