Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Kilitleniyor
Bilgisayarda bir dosya indirirken, bazı sitelere girince yani kısaca internetle ilgilenince öyle kalıyor. Resetlemek zorunda kalıyorum. Çünkü hiç bir tuş, fare işlemiyor. Fanları da değiştirttik. Ama hala aynı. Bilgisayar internete LAN olarak bağlanıyor. Yani ethernet kartı takıldı öyle bağlanıyor. Önceden direk modemle bağlanırken hiç bir sorun yoktu. Şimdi apartman ağı kurduğumuzda böyle kilitleniyor, donuyor çok kötü bir şey. Virüten olabilir mi? Neyden kaynaklanıyor olabilir?
Bilgisayarda bir dosya indirirken, bazı sitelere girince yani kısaca internetle ilgilenince öyle kalıyor. Resetlemek zorunda kalıyorum. Çünkü hiç bir tuş, fare işlemiyor. Fanları da değiştirttik. Ama hala aynı. Bilgisayar internete LAN olarak bağlanıyor. Yani ethernet kartı takıldı öyle bağlanıyor. Önceden direk modemle bağlanırken hiç bir sorun yoktu. Şimdi apartman ağı kurduğumuzda böyle kilitleniyor, donuyor çok kötü bir şey. Virüten olabilir mi? Neyden kaynaklanıyor olabilir?
Aynı sorun bendede oluyor :rolleyes: Ram veya ekran kartından olabilir genelde bilgisayarı çok zorlayınca oluyor kitlenme... Ama kesin ne olduğunu bilmiyorum bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyoruz :kuuul:
MuSty_ART
01/01/2005, 21:57
1anil21 :
virüs olabilir ama donanımsal bir sorunda olabilir.Önceki sistem yani modemle tekrar bir bağlantı yap.Orda bir sorun yoksa visrüsten değildir.Ethernet ve onun kaynaklarında lan sisteminde bir problem olabilir.
KaRTaL_ :
Kilitlenmelerin bir çok sebebi olabilir.Yazılımsal ve donanımsal.İlk önce kasanın donanımını kontrol etmek gerekir.Dediğin gibi ekran kartı,ram ve işlemci kilitlenmenin sebebi olabilir.Windowstaki problemlerden de kaynaklanıyor olabilir.Çözüm yöntemi olasılıkları deneyerek ortadan kaldırmak.Ve kalanı sonuçlandırmak.Tabi bu denemeler için yedek parça gerekli ve bilgi.Bilgisayarını servise götürmek diğer bir seçenek.
Çok büyük olasılıkla (virüs felan değilse) ramdendir aynı sorunu defalarca yaşadım.Eğer eski bir ramin varsa genelde bu sorun oluyor bazı makinalarda bilgisayar bir daha açılmıyor ilk çözüm olarak ram i çıkartıp slot u temizledikten sonra takmak bu biraz olsun rahatlatıyor ama ramde fiziksel sorundan şüpheleniyorsan birine göster veya rami değiş.
"Önceden direk modemle bağlanırken hiç bir sorun yoktu" demişsiniz. O halde, Ethernet kartı başka bir donanımınızla çakışma yapmış. Sorun bundan kaynaklanıyor sanırım. (Başlat->Çalıştır->msinfo32 yazın. Donanım Kaynakları->Çakışmalar/Paylaşım)
kontrol ediniz..
- windows sistem bilgilerinde çakışma vs. türü uyarı alıyormusunuz ?
- ethernet kartınız yerine tam anlamıyla oturmuş durumdamı ?
- ethernet kartınızın sürüceleri eksiksiz olarak kurulumu ? *
- modemi çıkartıp denedinizmi ? *
- ethernet kartını mevcut yerinden çıkartıp başak bir yerde denedinizmi ? ve başka bir makinada test ettinizmi ? *
- sisteminize daha önceden yerleşmiş spyware türü casus bir yazılım olup olmadığını kontrol ettinizmi ? (sistemde bulunan spyware modem ile olan bağlantıyı denetlemeye çalışıyor olabilir o nedenle sistemin donma ihtimali var.)
adımları tek tek izlediğinde çözüm bulamıyorsan sorunun kartın arızalı.
daha önce modemler sağlıklı bağlantın olduğuna göre diğer diğer donanımlarda bir sıkıntı olması zayıf.
Ekran kartından dolayıymış galiba çakışıyormuş başka şeylerle biostan çözdüler
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.