Tam Sürümünü Görmek İçin : domain düşme olayı
merhaba
Domain düşme periodları hakkında adam gibi bir yazı bulamadım,
takip ettiğim, düşmesini beklediğim bir domain name var ve aralık 29 da expire olması lazımdı olmuş fakat name düşmemiş dolayısıyla alamıyorum
ne zamana kadar eski sahibi girip güncelleyebilir ?
ne zaman alabilirim ?
rockerdem
31/12/2004, 02:08
Domain'in alındığı aracı firmaya göre süre 1-3 ay arası değişebiliyor. Bu nedenle tam düşüş zamanını kestirmek çok zor.
Aracı firmalar hakkında bir de varolduğunu duyduğum bir hadise de açık arttırma yöntemi. Yanlış hatırlamıyorsam godaddy yapıyor. Diyelim senin almak istediğin ve düşüşünü beklediğin domain hakaten sağlam birşey ve çok talibi var. Giriyorsun godaddy'ye, diyorsun ki "bu domain için 20 dolar verebilirim". Başkası geliyor "ben 30 veriririm" diyor. Hadise domain düştüğü ana kadar devam ediyor ve düştüğü anda godaddy alıp (nasıl yapıyor bilmiyorum) o anda en iyi fiyat verene satıyor. Domain açık arttırmaya girdiyse başka yollardan alabilmek neredeyse imkansız. Bu nedenle birkaç domain kaçırdım, oradan biliyorum :S. Ama tavsiyem -eğer çok çok talebi olabilecek bir isim değilse- kendin takip etmen.
kolay gele...
boşa düşecek domainleri aşağıdaki siteden anlık -realtime- takip edebilirsin anında üstüne kayıt edebilirsin..
oldukça kalite bir site dünyadaki tüm domainleri indexliyor.. bilgisayar başında uzun geceler geçirmeye hazirsan çok baba domainlerde kayalayabilirsin...
http://www.deleteddomains.com/
ayrıca tam olarak domain hangi aşamada onuda bu sitede takip edebilirsin.
http://whois.sc/neocasio.com
Zerzevat Adam
31/12/2004, 18:57
Bildiğim kadarıyla: Mesela 1 ocakta düşecek o halde 1 Ocak + 60 gün renewal ve redemption periyot ve 15 günde pending delete...
Yani 2.5 ayı gözden çıkarıyorsun...
eywallah bilgiler için de sahibi olcak kişi 29 unda düşen domaini 30 unda re register etmiş yıkıldım dolayısıyla
Zerzevat Adam
01/01/2005, 04:40
Hım bilemiyorum. cTLD türü domainlerde 2.5 ay olması gerek fakat "country domains" yani yerel domainlerde bu değişiyor... Bazen sadece renewal bekliyor 2 hafta...
researcher
16/02/2005, 20:17
Domain 'i register için 3 aya yakın beklemen gerekiyor....
boşa düşecek domainleri aşağıdaki siteden anlık -realtime- takip edebilirsin anında üstüne kayıt edebilirsin..
oldukça kalite bir site dünyadaki tüm domainleri indexliyor.. bilgisayar başında uzun geceler geçirmeye hazirsan çok baba domainlerde kayalayabilirsin...
http://www.deleteddomains.com/
ayrıca tam olarak domain hangi aşamada onuda bu sitede takip edebilirsin.
http://whois.sc/neocasio.com
:super: teşekkürler......
sadroalin
18/02/2005, 10:21
şu da önemli benimde başıma geldi bir domaine baktım boş görünüyordu almak işin hamen başvuru yaptım ama dolu çıktı bu yüzden ben artık sorgularımı register.com dan yapıyorum bilgiler güncel oluyor
Almak istediğimiz bir domaini bezim için takip eden bir site var mı?
çalışma şekilleri tam olarak nedir?
yukarda verilmiş zaten adreslerden ücretli olarak takip yaptırabilirsin..Bu arada o 30 unda kaydolan domainin bende peşindeydim sanırım 100lerce kişi daha peşindeydi yani milletin gözü açık bu iyice sektörleşmeye başladı...bide son olarak domain düşme süresi 15 gün ile 4 ay arasında değişir firmaya göre.
alternatif site isimleri soruyorum... ve yukarıda sadece godaddy nin adı geciyor.
Professional
25/02/2005, 03:42
Merakimi bagislayin, Bu yüzlerce kisinin kovalamis oldugu domain'i ögrenmemizin bir sakincasi varmi ? (Biraz off-topic oldu)
Bu yuzlerce kisinin pesinde oldugu domain ne oldu mehmet bey?
zbahadir
30/05/2007, 22:56
Benim boşa aldığım pr3 domain olmasın? :rolleyes:
yukarda verilmiş zaten adreslerden ücretli olarak takip yaptırabilirsin..Bu arada o 30 unda kaydolan domainin bende peşindeydim sanırım 100lerce kişi daha peşindeydi yani milletin gözü açık bu iyice sektörleşmeye başladı...bide son olarak domain düşme süresi 15 gün ile 4 ay arasında değişir firmaya göre.
konuyla pek alakası yok ama bu kadar meşhur olan domain hangisi acep :utangac:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.