Tam Sürümünü Görmek İçin : eth0 etkinleştirilemiyor...
eth0 etkinleştirilemiyor. 2 etherneti yer değiştirip yeniden denedim gene olmadı. Biri realtek 8029, diğeri Netgear FA311 fast ethernet.
Sık görülen bir sorun sanırım ama çözümüne pek rastlamadım nette yaptığım araştırmalarda.
yani bu durumu aşabilen kimse yok...
-----
# ifconfig
-----
Valla yok "eth0 not started booting linux..." gibi sorular çok ama cevap pek yok
Neler yaptın tam olarak açıklasan, ben olmasam bile bilen anlayan yada daha önce bu sorunu yaşamış biri yardımcı olur aslında...
-------------
Dalyaya az kaldı...
Bu konuyu gene üste taşıyayım.
Bu kadar Linuxcudan biri biliyordur eth0 sıfır nasıl etkinleştirilir :)
#ifconfig eth0 up işine yaramadı mı?
bi de biraz daha acıklayıcı yazarsanız daha azla yardımcı olabiliriz sorun tam olark ne şartlar felam:)
Sorun redhat açılışta bu mesajı veriyor ve açılıştan sonra eth0 etkinleştirilemediği için internete girilemiyor yani ethernet IP almıyor #ifconfig eth0 up nasıl uygulanır?
komut satırından ifonfig eth0 up yazsan yeter,,
Şimdi sana garip gelecek ama gelmemeli :D
Komut satırı nerede :p
Yeni yükledimde Linux'u. :)
redhat kullanıosan altta taskbar denilen yerde olması lazım ordaki menulerin uzerinde dolaş yazar mousenuzerinde konsole die,yada başlat(?)menusunden caliştiri bul konsole yaz:)
Redhat kullanıyorum, buldum, yazdım işe yaramadı :(
Kontrol Panel gibi bir yer var oradan baktım Ağ aygıtları diye bir bölüm var oradada eth0 etkin değil yazıyor acaba oradan bir ayar yapılabilirmi?:rolleyes:
ewt o ayarlar bolumunde yapabilirsin.. ewe donunce detaylı bakarız beraber.. bu arada iyi bir haberim var, gelecek 2.0 ön incelemelerini yakında ceviz.net te bulabileceksiniz:)
Hadi be kardeş sende dön artık.
Linux'le nete bağlanılıyor değil mi (biraz hırs yapalım :p)
abi sen nasıl bulamadın Run Command menusunu sole bir ekran goruntusu yollim sana ordan bak:)
bulmusum :)
evet evet bu konsola yazdim degisen bisey yok. Ne olmasi gerekiyordu?
abi sen tam olark ne yapmak istion onu detaylıca anlat:) eniyisi ethernet cartına ip mi atayamıon internetemi baglanamıon?
ethernet kartına ip atayamayıp internete bağlanamıyorum :)
ya ip almıyor almayıncada haliyle nete bağlanmıyor kardeş :)
ifconfig eth0(eth1) up diince hatra veriomu veriosa ne hatası birde nete baglanırken ip i otomatik alması lazım :)dns ayarları felam tamam mı?uff ne zor sus sistemi gormeden uzaktan konusmak:)detaylı bilgiiii
ifonfig eth0 up yazdigimda hic bir tepki yok hic bir sey yazmiyor. :p
tamam abi herhangi bir tepki vermemsi lazım saten arka planda etkinleştirme işlemi olmuştur,sen nete nasıl baglanmaya calişon nasıl hata verio ??
Mozilla'yi aciyom www.ceviz.net yaziyom entere basiyom baglanamiyor diye bir mesaj geliyor :)
ohho abi:)sen eniyisi "kppp"yi denemeye caliş dns numarasını falan bul bi yerlerden lasım olacak,
Eee kppp ne :p Yaw ben anlamam kardeş valla neredeyse silecem ya şu Linuxu :)
abi kpp bizim cevirmeli ağ gibim bişi konsoleden kppp yaz kurulu ise cıkar karsına bak bu lnkde ii anlatmış
http://www.linux.org.tr/belgeler/kpp/index-8.htm
bu arada yanda gordugunuz resim kim?
Ya abi hiç yabancı gelmedi bana ama nerde gördüm çıkaramadım. Sen diilsin dimi :D
Yok abi bana göre deil bu linux diyecem çok kişininde gözü korkacak, o zaman şöyle diyeyim bende bu linuxla bağlanmazsam nete :p
abi sen en iyisi windows altından linux e ordan da nete baglan ,:)yani windows calişir durumda olacak uzerinde bir pencerede de linux calişacak hem linux hemde windowstan aynı anda nete girecen yani bildigimiz ag gibi,,www.vmware.com daki programı bul indir devam edelim:)o benim icimdeki cocuk(iyi yanım)
Şu anda Linux'ten ilk net bağlantımı yapmış ve ilk mesajımı yazmış bulunuyorum. :p İlk izlenim olarak görüntünün rezalet oldugunu söyleyebilirim :D Aslında site aynı site olarak görünüyor ama yazılar çok çok küçük. Sanırım biraz ayar ile bir şeye benzer :)
Evet evet yukardaki mesajı Linux'ten yazdım demekki doğruymuş bağlanmışım :p yihhuuuu.
Bu arada Mozilla topmargin=0 ı algılamıyor.
eee abi anlatmıcan mı nasıl oldugunu:)
anlat da sonra bir daha sonra olursa referans veririz
Haklısın!
ifconfig eth0 up işe yarıyor kardeş :)
Ama sistemden net ayarlarına girip eth0 etkin yapmak gerekiyor sonra. Onu yapmazsan olmuyor.
?hı anlayamadım,eth0 up komutu saten ethernet kartını etkin hale getirmek için..:£
Vallahi bilmiyorum bende anlamadım ifconfig direk olarak etkinleştirmiyor nedense.
fatih111
14/09/2002, 12:49
arkadaslar ben bu redhat reset i kurdum ama sadece komut satırı bölümü var control panel veya diyer ne varsa baska bişi yok grafik ekran bir masa üstü ve komut satırı bu baslat menüsü conrol panel gelmesi icin neleri yüklemem gerekiyor diskimde fazla bir alan olmadı için sadece gerekenleri yazarsanız sevinirim .
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.