PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Telekom yurt dışı internet çıkışları.

omerosmanoglu
24/12/2004, 13:16
http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=208 Telekom'un yurt dışı internet çıkışları ve gelişleri yukarıdaki linkteki gibiymiş.

Hesaplarım da bir yanlışlık yapmadıysam.Aynı anda ancak 8,938 kişi 100 kb hız ile yabancı bir sunucudan veri çekebilir.

O zaman buna göre Telekom sadece 8,938 kişiye 1024 Mbit bağlantısı satabilir. (Performansı eşit tutabilmek için) Oysa ben şimdiden bu sayının çok katlandığını duydum.

Bendemi bir yanlışlık var. Yoksa bu telekom bizi kandırıyormu.? Bu Adsl kullanıcısı arttıkça performans düşeceği anlamınamı geliyor.

Servis sağlayıcıların telekom dışında bir yurt dışı çıkışı varmı, biliyormusunuz.?

euler
24/12/2004, 13:22
yaptığın hesap için bir şey diyemeyeceğim, işin içine farklı etmenler de giriyor olabilir, bilemiyorum, ancak telekomun bizi kazıkladığı zaten aşikar...

Zerzevat Adam
24/12/2004, 16:31
Superonline, Borusan, Sabancı gibi telekom firmaları uydu ve özel hat gibi sistemlerde kullanıyorlar.

merak
27/12/2004, 22:38
McAfee'nin sitesinde ve daha birçok yerde hız testleri var yapın, görün.
Ben muhtelif zamanlarda yaptığım testlerde min 80kbps, max 154kbps aldım.
Ortalama 100 kbps gibiydi...
256 lık bağlantı ile 200'ü görmüyorsun bile. Hosting firmaları yetmiyor gibi Türktelekom'da overselling'e başladı...