Tam Sürümünü Görmek İçin : iexplore.exe - Uygulama Hatası
ertugrul999
22/12/2004, 22:08
iexplore.exe - Uygulama Hatası
0X77269295 adresindeki yönerge, 0X7d4a2e20 bellek adresine başvurdu. Bellek, read olamadı.
Programı sonlandırmak için Tamam'a basın
XP Kullanıyorum, zaman zaman bu hatayı veriyor, Neden acaba? Virüs diyen olursa Norton'da online tarattırdım ne virüs nede trojan birşey bulamadı....
Donanımsal bir probleminiz var.
0X77269295 adresindeki yönerge, 0X7d4a2e20 bellek adresine başvurdu. Bellek, read olamadı.
Ramlerinizi değiştirdiğinizde probleminiz gidecektir.Bu hatayı sadece ie de değil başka programlardada verebilir.
ertugrul999
23/12/2004, 18:36
IBM ThinkPad laptop kullaniyorum... Donanım ile ilgisi olur mu?
İster masaüstü olsun isterseniz dizüstü olsun hiç fark etmez.Bir bilgisayarda her zaman donanımsal veya yazılımsal problemler çıkabilir.Dizüstü bilgisayarlarda donanımsal hatalarla genellikle az karşılaşılır.Fakat bu hiç bir hata çıkmayacak anlamına gelmez.
ertugrul999
24/12/2004, 20:49
Donanım hatası olsa Aygıt Yöneticisinde gösterir öyle değil mi... Ama öyle bir hata göstermiyor ki...
Aygıt yöneticisinde gösterilen hatalar: donanım yazılımları(sürücüleri),donanımdaki çakışmalar ve donanımım o anki durumu (aktif veya pasif olduğu) gösterir.Fakat sizdeki gibi hata mesajları donanımınızda problem olduğunu söylüyor.Bu problem elektronik bir problem ve aygıt yöneticisinde elektronik problemleri göremezsiniz.Eğer cihazınızın garantisi devam etmekte ise en kısa zamanda yetkili servis noktasına cihazınızı götürünüz.Aksi halde bu problem ile sürekli karşılaşacaksınız(çünkü sizin probleminiz (tekrarlıyorum) elektronik bir problem ).
sunny_smiley
25/12/2004, 14:56
deptor çok kesin tanı koymuşsun, sen bu tür hatalarla çok haşır neşir misin yoksa nasıl?
windows'un verdiği her hatayı donanıma bağlamak yanlış olur bence, önce yeniden kurup tekrar denemekte fayda var bence...
sunnydensen bu tür hatalarla çok haşır neşir misin yoksa nasıl?
teknik destek elemanı olarak çalışıyorum.Ve bu hatanın ayrıntılı dökümünü incelerseniz çözümünü bulabilirsiniz.Ayrıca bu hata ile daha önceden karşılaştım.
sunnydenwindows'un verdiği her hatayı donanıma bağlamak yanlış olur
Burada sadece bir tane hata var ve bu hata donanımsal bir problem olduğunun belirtisidir.
sunny_smiley
26/12/2004, 20:16
teknik destek elemanı olarak çalışıyorsan bahsi geçen işletim sisteminin mükemmel olmadığını bilirsin. ve bir kurulumda sürekli hata verirken ikinci kurulumda hiç vermeyebilir.
mesela eski bir compaq'a XP yükledikten sonra yine death screen geliyordu, hatanın dokümanını inceledikten sonra HDD'de sorun olduğuna kanaat getirdik, fakat ikinci yüklemede hiç bir sorun olmadığı için sorun kendiliğinden çözüldü..
bu yüzden de kesin tanı koymadan tekrar yüklemenin bence faydası var, ikinci de aynı sorun çıkarsa o zaman farklı çözüm yollarına başvurulabilir...
sunnyden mesela eski bir compaq'a XP yükledikten sonra yine death screen geliyordu, hatanın dokümanını inceledikten sonra HDD'de sorun olduğuna kanaat getirdik, fakat ikinci yüklemede hiç bir sorun olmadığı için sorun kendiliğinden çözüldü..
Hiç bir problem kendiliğinden çözülmez.Eğer xp nin verdiği hatayı doğru olarak çözümleyemezsen tekrar tekrar donanımı değiştirip işletim sistemini tekrar tekrar yüklersin ve buda büyük bir zaman kaybı.Ayrıca bu problemin kaynağını tesbit etmende büyük bir sıkıntı çekmen demektir.(benim için öyle)
Sonuç olarak söylemek istediğim karşımıza çıkan her hatanın bir anlamı vardır.Bu hataların en kısa zamanda giderilmesi o hatayı düzeltmeye çalışan kişinin elinde olan bir şeydir.Bunlardan kimisi defalarca kurulum yapar donanım değiştirir kendisini sıkıntıya sokar kimisi de hatayı alır karşısına çözüm üretir ve tek hamlede problemi giderir.Unutmamak gerekir ki bir hatayı çözebilmek için o hatanın kaynağını iyi bilmek gerekir.
sunnydenbahsi geçen işletim sisteminin mükemmel olmadığını bilirsinBen bu görüşe katılmıyorum.Tamam mükemmel olmayabilir ama microsoftun çıkardığı en iyi yazılımlardan biri ve ben çok memnunum.
sunny_smiley
28/12/2004, 13:27
2deptor:
memnun olabilirsin ve kullanırsın da, kişisel tercih..
yazdıklarında yine sorun illa donanım'dan kaynaklandığını söylüyorsun. o zaman yukarıda anlattığım HDD sorununu de bir açıklamanın olması lazım.. ben bulamadım, dokümanlar da bir şey ifade etmedi.. (hatırlatmak için tekrar yazıyorum, ilk kurulumda death screen varken ikinci kurulumda hiç bir hata almadık)
herneyse uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum, sen bu hata aldığında donanım'ı değiştirirsin, ben önce tekrar yüklerim sonra donanıma bakarım...
death screen da aldığın mesaj önemli.Eğer bu mesajı iyi algılarsan duruma daha iyi hakim olursun.Buna göre donanımınımı değiştirirsin işletim sisteminimi daha iyi karar verirsin.
Bu hatayı bende de sık sık veriyordu. işletim sistemimi formatlayıp yeniden kurdum. bir daha karşılaşmadım bunla. tamam bellek hatası ama başka bir programın kullandığı bellek alanına eriştiğinden dolayı da böyle bir şey oluyor olabilir.
sunny_smiley
29/12/2004, 15:10
2deptor:
bugün çalışırken gaim bir hata verdi, bi baktım tanıdık bi hata, nereden tanıdık? forumdan tanıdık bellek "read" olamadı hatası, resim de ekledim...
söylediklerine güvenirsem benim RAM değiştirmem lazım, ben bu hatanın gaim'den kaynakladığını düşünüyorum ve bu yüzden de çok sık tekrarlandığı takdirde sadece gaim'i kullanmayı bırakacam..
sunny denben bu hatanın gaim'den kaynakladığını düşünüyorum ve bu yüzden de çok sık tekrarlandığı takdirde sadece gaim'i kullanmayı bırakacam..
Gaimi kullanmayı niye bırakıyorsun¿Gaim şimdiye kadar hiç hata vermedide sonramı hata vermeye başladı¿Gaim kullanan kaç kişi bu hata ile karşılaşmış¿İllaki gaim kullanmak isteyen bir kişi gaimi açtığında bir hata alırsa " -abi bunun tek çözümü gaimi silmek " demek zorundamı¿
Demek istediğimi anladınmı bilmiyorum.Gaimi silmek çözüm değil.Halen daha sorunu pek kavrayamıyoruz.Siz yine bildiğinizi yapacaksınız ve direnmeye devam edeceksiniz.Fakat bu problemi sadece gaimde değil ilerleyen günlerde çoğu programda almaya baslıyacaksınız.En sonunda bir bakacaksın bilgisayarda kaldırmaya program kalmamış.
Bu hata yı bir çok müşterimde farklı programlarda gördüm photoshop ta ,corelde,ie de,ofis programında, getrightte ve şimdi senden duydum gaimde.Sizin yönteminizi deneseydim herhalde işten atılırdım.Ben müşteriye bu hata kullandığınız şu programdan kaynaklanıyor siz en iyisi bu programı kullanmayın desem o müşteri bana kim bilir ne der.Müşteride haklı 1 photoshop için adam kaç yüz dolar vermiş(çözüm üretmeyipte bir öyle desem müşterinin suratını merak ederdim).
Siz yinede bildiğiniz yoldan devam edin en sonunda bir gün yanıldığınızın farkına varacaksınız.Ben sadece sizinle değerli vaktinizi kaybetmemeniz için tecrübemi paylaştım... Artık gerisi size kalmış.
Ayrıca lütfen konuyu uzatmayalım.Tamam siz ne yapıyorsanız yapın....
internet explorer'ı kaldır tekrar kur olmadı taraycını değiştir explorer'ra herhangi bi update falan yaptınsa neleri yaptığını belirtirsen daha ayrıntılı yardımda bulunabilirim Program çakışmasıda olabilir
ertugrul999
30/12/2004, 02:32
internet explorer'ı nasıl kaldıracamki? SP2 kurulu
prenses_34
07/04/2007, 23:47
mrblar bu sorun bende de var . ama sadece dj lik yaptiğim sitede oluyor ne yapacağimi şaşirdim :aglama: :confused:
AhmetBSD
08/04/2007, 13:58
sorun donanimsal deil. 55 bilgisayarli bir internet cafede kingston ramlere sahip image yontemi ile kurulmus butun bilgisayarlarda ayni sorunu yasadim..
sorun divx codec i idi o versionu kaldirip farklibir version kurunca duzeldi..
baslatma hatasi diye bi hata veriyordu onuda internet explorer icin farkli bir fix toolu ile duzelltim cogu forum sayfalarinda internet explorer e yulenen activex ler pluginler arama motorlari gibi programlarda cıkan problemlerden dolayi bu hatalarin alindigi soleniyor internet expolrerin eklentilerini devredisi brakarak problemi cozmeye calisin
serseri26
10/04/2007, 17:35
arkadaşlar tartışmaya gerek yok bu yazılımsal bir hatadır benim başımada geldi bilgisayarı formatladım düzeldi belki formatlamadanda sorum çözelebilirdi ama uğraşmadım
attackrap
05/05/2008, 21:57
Bu nasıl bır sey hala anlamıs deilim, Bellek read olmadı :S
Sorun şöle karsıma cıktı PC de XP Home kurulu idi ben onu XP pro.ya cevırmek ıcın format attım (Sadece yerel dısk C: ye) Pc acılısta bı sorun vermedi Yerel disk( D:) ye girmeye kalktıgımda bellek read olmadı ve bı hata kodu cıkıyor ve bu sadece bır kere oluyor ondan sonra klasör seceneklerı devre dısı kalıyor yanı klasör seceneklerınde gizli klasörlerı göster veya gösterme secenekleri vb. işlemlerde bır deyısıklık yapılamıyor. Ben formatda atarken bir hata yaptıgımı dusundum ve tekrar format attım,bu sefer D: diskıne gırmeden bu klasör ıslemlerını C: üzeinde uyguladım bi sorun yok fakat tekrar D: diskıne girdgımde bellek read olmadı ve bı hata kodu cıkıyor... nasıl bır seydır bu anlamadım...
delifisek
06/05/2008, 12:31
Makinada trojan, hede hodo gibi, windows canlisi olmadigindan eminseniz, fi hakika bende ram hatasidir. diyorum
chesterx
06/05/2008, 20:32
Bu nasıl bır sey hala anlamıs deilim, Bellek read olmadı :S
Sorun şöle karsıma cıktı PC de XP Home kurulu idi ben onu XP pro.ya cevırmek ıcın format attım (Sadece yerel dısk C: ye) Pc acılısta bı sorun vermedi Yerel disk( D:) ye girmeye kalktıgımda bellek read olmadı ve bı hata kodu cıkıyor ve bu sadece bır kere oluyor ondan sonra klasör seceneklerı devre dısı kalıyor yanı klasör seceneklerınde gizli klasörlerı göster veya gösterme secenekleri vb. işlemlerde bır deyısıklık yapılamıyor. Ben formatda atarken bir hata yaptıgımı dusundum ve tekrar format attım,bu sefer D: diskıne gırmeden bu klasör ıslemlerını C: üzeinde uyguladım bi sorun yok fakat tekrar D: diskıne girdgımde bellek read olmadı ve bı hata kodu cıkıyor... nasıl bır seydır bu anlamadım...
amvo.exe virüsüdür büyük ihtimal ya da türevi de olabilir !
renegade1905
09/05/2008, 04:08
virus oldugunu sanmıyorum(kesın olmaz da demiyorum). ram ıle ılgılı bır problem oldugunu dusunuyorum.Daha dogrusu windows ıle ram arasındakı ardes karmasası.Cunku her defasında o hatadaki adresın farklı oldugunu goreceksınız.Genellikle programı kapatılmaya calıstıgınızda bu hatayı alabılırsınız.Program ramdakı bılgıyı cekmek ıstıyecek ama oda ne orda bılgı yok!!!!! Sonwa window "Bellek Read Olamadı" Seklınde bır hata verıcektır.Okulda hocalarla cok tartıstık fıkır yurutmeye calıstık ama kesın bır cozume olasamadık.Format atarsınız sorun kısa bır surelıgıne gıderılır ama kesınlıkle son bulur dıyemıyorum.O zaman akıla ıkıncı bır soru işareti geliyor "virüs" tabı hemen yanında onu curuten tez "birden cok bılgısayarda farklı vırus programları" kurulu pc lerde aynı sorunu gorunce (ya bu virüs olsa hadı antvirüslerin bır tanesı yakalıyamadı ama hıcbırımı yakalıyamaz??....)seklınde bır sonuc cıkar ortaya
son soz olarak bu nasıl bır hata ıse cozumune ben daha rastlıyamadım :D:D:D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.