PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Tasarım için grafik elementleri...

Grafik
22/12/2004, 21:54
dostlar,

http://www.templatemonster.com/free-web-elements/icons/

adresindeki iconlar oldukça kalite.. bunlara benzer elementlere ihtiyacım var ücretsiz bir kaynak bilen varmı ? ben baya bir buldum ancak amatör.. burdakiler görsel açıdan doyurucu..

yada templatemonster'la çalışan arkadaşlar varsa benimle ORDER ID 'sini paylaşabilirse oradaki elementleri'de download edebilirim :)

ArizaHerif
23/12/2004, 08:27
http://www.iconarchive.com/ Hocam burada da iyi ikonlar var bazen cok kullanıyorum. Bir ara evde stoklamıştım bu adresleri. Akşam eve geçince bir bakayım bulursam post edeceğim.

Kunt Hepyücel
23/12/2004, 09:56
Dostlarım forumu sürekli takip ediyorum, tasarımların özgünlügü vb. düşünceyi savunan isimlersiniz, ancak burada hazır ikonları çok kullandığınızı söylüyorsunuz... Neden ihtiyacınıza göre kendi ikonlarınızı kendiniz hazırlamıyorsunuz?

ArizaHerif
23/12/2004, 11:12
Aslında bu başka bir konu olup tartışılmalı bence. Dostum, çok kullandığımı söyledim ama yeri geldiğinde kendi iconlarımı kullanmadığımı da söylemedim ki :) İşin bu kısmı bir yana asıl olan şu var.

Mesela bir iş geliyor, bana işin içeriği bildiriliyor ve ekibi iş için hazırlıyorum. 4 tane general skinnerimiz var. Bunlardan biri flashları hazırlıyor. (Animation motion scences) Diğeri map kaplamaları hazırlıyor. Bir tanesi multimedia görselleri yapıyor (Wallpaper vb.) Bir tanemiz de interfaceyi hazırlıyoruz. Diğer programcıları falan hiç katmıyorum.

Şimdi, temel rakibimiz zaman. İşi en kaliteli biçimde istenilen sürede firma içinde yönetime sunmam gerekiyor. Bana deniliyor ki; Cenk xxx iş geldi, müşteriye şu zaman verildi, ne yap et bitir. Ben ekibi hazırlayıp çalışma stratejisini oluşturmak için bir arada toparlayıp planı hazırlayıp işe başlıyoruz.

Şimdi biraz daha olayı daraltayım.
Flash arayüzlü bir multimedia cd hazırlanacak içine 20 kategoride 400 ürün gelecek (misal) Bana verilen süre 10 gün. Firmanın ve yapılan işlerin bir kalitesi var belli bir tarz çizgi var. 5 günde de iş bitebilir fakat bu sürede teslim edilen iş bizim tarzımıza uymayabilir. Yani anlayacağın ticari işlerde zaman problemimiz olduğu için ve iconların kendisi küçük olmasına rağmen hazırlanması da tam tersi büyük vakit aldığı için bu konuya çok önem verememek durumunda kalıyoruz.

Ha ben yönetime bana icon yapacak ekip elemanı gerekiyor dediğimde patron küreği kafama gönderir sanırım ;)

Zaman konusundaki problemlerden kaynaklı iconları hazır kullanma yolunut ercih etmek durumundayız. Yoksa bu işi sevipte yapan iyi bir tasarımcı - grafiker zaten hiçbir materyali hazır alıp kullanmayı tercih etmez.

Kısa lafın uzunu durum bu ;)

Grafik
23/12/2004, 11:58
Dostlarım forumu sürekli takip ediyorum, tasarımların özgünlügü vb. düşünceyi savunan isimlersiniz, ancak burada hazır ikonları çok kullandığınızı söylüyorsunuz... Neden ihtiyacınıza göre kendi ikonlarınızı kendiniz hazırlamıyorsunuz?
Olaya bu boyuttan yaklaşmanız beni üzdü. tasarımların özgünlüğünden yanayım ve hiçbir çalışmamda sabit bir yapı kullanmadım ancak element'lerden faydalandım....

bir tasarım içerisinde birçok parça kullanılıyor gerçek resimler,sesler vs.. şimdi ozaman bunlarında kendimiz yapmamız gerekiyor. hatta görsel html araçlarınıda kullanmamamız gerekiyor vs.vs.

bir yazdır logosunu zaman sorunu olan bir iş için yeniden tasarlamam nekadar mantıklı ?

kısa özgünlükden yanayım ancak gereksiz zaman kaybının da karşısındayım.

(keşke uzun aylar boş vaktim olsada kendi icon kütüpanemi oluştursam)

Kunt Hepyücel
23/12/2004, 17:26
Dostlarım, sizlere hak veriyorum. Belki bilginiz dahilinde değildir, ben de bir reklam ajansında sanat yönetmeni olarak çalışıyor ve Cenk'in yaşadığı zaman vb. problemleri ekibimle hergün yaşıyorum... Malum profesyonel süreçte bu problemler yüzünden fedakarlıklar oluyor tabiiki... Lütfen beni yanlış anlamayın, başlığı açınca direk hazır ikonlar ve templatemonster'lı liknler görünce şaşırdım, o yüzden sordum Kısacası kötü bir niyetim yoktu, bu yüzden lütfen üzülmeyin... Saygılarımla...

Grafik
24/12/2004, 05:21
üzülmedim :) düşündüm

Fati
25/12/2004, 04:44
Konuyu dagitmissiniz. Ben duzeltiyim :D
Grafik Order id yi kimsenin seninle paylasma hakki yok :3:
Ama istersen burdan isine yariyacak seyler bulabilirsin.

http://webdesign.templatemonster.com/category/free-stuff/icons/

Iyi calismalar