PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Amerikan vizesi

erolkalafat
01/12/2002, 23:02
Merhaba ;

Ben 27.11.2002 Carsamba gunu gocmen olmayan vize basvurusu icin ABD Istanbul Boskonsolosluguna muracaat ettim.Yaptıgım basvuru Amerika'da devamli olarak kalma eylimi gösterdigim kanaatine varılarak reddedildi.Benim Amerka'da kız arkadasım bulunmakta ve ben onun yanına gitmek istiyorum.Sizlerde bilinki bütün samimiyetimle soyluyorum sadece turistlik ve gezi amaclı 15 gün seyahat amacindaydim.Bununlada ilgili gelirimi belgeleyen ve donmemi gerektiren sebepleri ortaya koydum.Ama her nedense kendilerini inandiramadim.Simdi benim amacım buna neden olan seyleri arastirip bir cözüm bulmak.Asagida vize ile ilgili sorulan sorular ve benim veridigim yanıtlar bulunuyor , ayrica vize icin goturdugum evraklarimada yer veriyorum.Sizce ben bu asamada ne yapmaliyim.Ozellikle yurt dışında olan arkadaslardan ricam bana önerilerini bildirmeleri.

1-Ne is yapiyorsunuz ?

Cevap:Volkswagen yetkili servisinde servis danismanlıgı yapıyorum

2-Aylik geliriniz nedir ?

Cevap:Burut 900 000 000 Milyon.

3-Ne amacla gidiyorsunuz ?

Cevap:Amerka'da bulunan kiz arkadasimi ziyaret etmek ve turistlik amacla gidiyorum.

4-Kız arkadasiniz ne yapıyor Amerika'da ?

Cevap:Grencard sahibi okuyor ve bir bankada çalisiyor.

5-Kaç senedir su anda çalistiginiz isyerinde çalisiyorsunuz.

Cevap:2 sendir (Askerden geldigimiden beri.)

Vize icin goturdugum evrakların ozeti:

1-100 000 $ banka hesaplari

2-2 ader arsa ve 2 adet daire tapusu

3-Babamin ve benim maas bordrolari

4-Üniversite diplomam

5-Sirketime ait tüm belgeler.

Not:Toplam olarak 35'e yakın evrak götürdüm.

Buna ragmen bana verdikleri cevap: "Bu kosullar altinda size vize veremeyiz.Lütfen sansinizi bir daha deneyin.".

Simdi bu aksamdan itibaren ben ne yapabilirim.Lutfen onerilerinizi yazin.Konuya açıklık getirmek icin sorularda yöneltebilirsiniz.Lütfen mail adreslerinizide bırakınki bu görüşlerinizi daha rahat paylaşabilelim.

-----------------------------------------------------------------------

Benim ilk fikrim vize alamamla ilgili hem bilgilendirici hemde protesto amaciyla cesitli Amerikan merciilerine postalar göndermek.Bu postalarin ana temasi asagidaki gibi olacak.

Sayin yetkili

Sunus:Ben 27.11.2002 tarihinde Istanbul Bas+onsoloslugunuza gocmen olmayan vize başvurusunda bulundum.Bu basvurumun amacı Ulkenizde bulunan kiz arkadasimi gormek ve Amerika'nin guzelliklerini kesfetmekti.Kiz arkadasimin benim icin defalarca Turkiye'ye gelmesi benimde ona iadeyi ziyartte bulunmami gerektiriyordu.Yaklaşık 6 ay kadar birbirimizden ayrı kalmıstik.Ben 23.12.2002 - 06.01.2003 tarihleri arasında çalistigim Volkswagen Yetkili Servisi General Oto Servis Ltd.Sti.'inden senelik izin talebinde bulundum.Seyahat planlarimizi yapar ve ben bunun icin finansmanimi ayarlarken son olarakta ulkenize girmek icin almamız gereken vizeye basvurmaya karar verdik.

Izah:Bu asamada vize basvurusu için benim orada devamlı kalmayacagimi ve beni ülkeme baglayan sebepleri kendilerine aciklayacak evraklari goturdum.Bunlar calistigim sirkete ait muhasebe ve sigorta ile ilgili konular , benim ve ailemin gelirini belgeleyen evraklar vardi.Vize için gerekli evraklar alinip mulakat için siram geldigi zaman sanirim bu seyahatin bana verdiği heyecandan olacak mulakati yapan hanimefendi karsisinda sordugu sorulara duraksayarak cevap verdim.Onun karsisinda cizdigim portre ister istemez daginik ve ne istedigini bilmeyen bir kisilikti.Burada vize alamamin belkide en buyuk sebebide guven verememdi.Fakat bu kadari bile benim orada uzun bir sure kalacak ve gocmen olarak yasayagim izlenimini uyandirmamasi gerekiyor.

Yerine koymak:Bana neden vize verilmedigi konusunda derin kaygilar tasımama ragmen sunu soylemeden gecemeyecegim.Yaptiginiz siki denetimler global terorun onune gecebilmek için gerekli olan ve kesinlikle yapilması gereken onlemler.Gerek 11 Eylül saldirilarinin butun Dunya halklarina karsi yapildigi noktasinda ve global terorun onlenmesi konusunda ulkenizin gorullerini sonuna kadar destekliyorum.Yaptıginiz her girisimin aynı zamanda Dünya barisini atesleyecek bir etken oldugunuda bilmekteyim.Yukarıda söyledigim konularda ve sizin diger dinlere ve halklara hosgorunuzu bilmeme ragmen kaygilarinizi sonuna kadar paylasiyorum.Bu konuda aynı fikri paylasmamiza ragmen uygulanan bu siki denetime asil takilması gereken ulkeniz menfaatlerine aykiri haraket eden kisiler olmasi gerekirken sadece turistlik bir gezi icin ulkenizde 15 gun kalmayi isteyen sade bir vatandasin olmasi sizcede biraz garip degilmi.Bu olay garipliginde ötesinde sahsima yapilan bir hakaret olarak degerlendiriyorum.Ben onbilnlerce kisinin katili olan ve buna sempati besleyen kisilere özel olarak cikartilan bu yasalarin ve yasaklarin bana karsı uygulanmasini istemiyorum.Bu hem ülkenizin dünya nezninde sahip olduğu guclu ve buyuk ulke imajina hemde dünyanin en cok turist kabul eden ulkesi imajina yakismamaktadir.

Yapılması gereken ve istek:Bu sartlar altında benim ulkenize turistlik bir amacla girmemin zor oldugu gorulmektedir.Fakat yukarıda da anlattigim gibi benim gidis amacim kesinlikle gocmen olmak maksadiyla degildir.Hayatimin her evresinde bulundugum ulkedeki kanunlara saygili oldum.Kanuna aykiri hic bir hareketim olmamistir.Bulundugum ulkede iyi bir tahsil yapip iyi bir is yerinde ve iyi bir konumda çalisirken neden ulkenize göcmen olarak gitme yolunu seceyimki.Ama bunu konsolosluktaki görevlilere anlatmak noktasinda sikintilarimiz var.Benim ulkenize göcmen olarak degilde sadece turistlik maksatla gitmek istedigimi anlatacak ozellige sahip olan belgelerinde ne oldugu konsolosluk tarafindan net olarak ortaya konulmamaktadir.

Sizden ricam durumumu anlayıp bana cevaben asagıdaki iletişim adreslerimden birine bana bilgi vermeniz veya beni ilgili kisi veya kurumlara yönlendirmeniz.Bu kaygılarimi anlayacaginizi ve sikintimi paylasacaginizi umar butun Dünyanin teror denen bu illetten kurtulmasını dilerimDunya uzerindeki teror sona ermedikce bizim gibi terorden cok cekmis bir ülkenin vatandaslari bile sikinti icine girmeye devam edecekler.Temel hak ve hurriyetlerin icerisinde bulunan seyahat etme ozgurlugumun kisitlandigni tekrar eder bu konuda son derece hassas oldugunu bildigim ulkenizin bana yardimci olacagina eminim.Saygilarimla;

Erol KALAFAT

Telefon:0535-xxxxxxxx- cep

0212-xxxxxxxx- is

0212-xxxxxxxx- ev

Fax :0212-xxxxxxxx - is fax

Posta adrelerim:

IS ADRESIM=xxxxxxxx
Seyrantepe-Kagithane-Istanbul

EV ADRESIM=xxxxxxxx
Kagithane-Istanbul

email adresim= erol_kalafat@hotmail.com

Bu konu ile ilgili asagıdaki adresleride tiklayarak benim tarafimdan acilmis forumlara yazilarinizi yazabilirsiniz.Boylece ortam daha saglikli tartismalara ve cozume yonelik gecebilir.İlginize tesekkur eder.Size rahatsizlik verdiysem ozur dilerim..

Sahin
01/12/2002, 23:06
Aynı konuyu başka bir kategoridede açmışsın Erol diğerini silmek zorundayım.

Fazla zorlayamazlar bahsettiğin şartlarda alman lazım.

Eylem
01/12/2002, 23:13
Merhaba

anladigim kadariyla kizarkadasin davetiye göndermemis, gönderirse hemen vizeyi alirsin.

erolkalafat
01/12/2002, 23:26
yok aslında davetiye göndermemiş değil.Sadece biz bunun asıl olcağını bilmiyoruz.Blgin varsa aydınlatmanı rica edeceğim

erolkalafat
01/12/2002, 23:35
Amerikan vizesi
tüm dostları amerikan vizesi almam konusunda bana yardım etmeleri için aşağıdaki linkleri tıklamalarını rica ediyorum.Bu konu benim için çok önemli teşekkürler.

http://www.sanalforum.com/viewtopic.php?t=1252

http://www.sanalforum.com/viewtopic.php?t=1186

erolkalafat
01/12/2002, 23:36
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.Sizce izlemeyi düşündüğüm bu yol doğru bir yolmu ?

Eylem
01/12/2002, 23:38
Sadece basit bir mektup yazip seni davet edecek mektupta.
O mektubu sen konsolosluga götureceksin yada yolluyacaksin, yaninda Amerikada oturduguna dair bir ikametgahta gönderirse daha iyi olur. Davetiyesiz zor alirsin vizeyi.

Eylem
01/12/2002, 23:38
Bu arada neden heryere bu konuyu aciyorsun?
Ben siliyorum sen tekrar aciyorsun:none:

erolkalafat
01/12/2002, 23:42
Özür dilerim konuyu başka yere açmıyorum.Uyarılarınız ve görüşleriniz için teşekkürler.Forumu yanlış kullandığım içinde ÖZÜR DİLERİM.Bu arada herkesin Kadir Gecesini kutlarım.

garip
02/12/2002, 01:07
Eylem dogru soyluyor erol bende almanyada yasiyorum burda yasayan turkler icinde oldukca zorlasti sartlar ama genede davetiye mektubunu ister sanirim her konsolsluk ve o mektupta sana kalacak yer saglayacagini kaldigin sure icinde bakimindan sorumlu olacagini bildirmeli arkadasin.

Can
02/12/2002, 01:41
Orjinal mesajı gönderen Eylem
Davetiyesiz zor alirsin vizeyi.
+1

Bende Fransada yasiyorum

erolkalafat
02/12/2002, 07:19
Peki bu göndereceği davetiye zaten benim üzerime sinmiş olan oraya göçmen olarak gidiyorum izlenimini pekiştirmezmi sizce...?

Mingitau
02/12/2002, 09:30
Yok öyle değil....
ABD vatandaşımı sana bu davetiyeyi gönderen?

Mingitau
02/12/2002, 09:36
Kısaca vergi vb gibi bir sorunu yoksa yapmaları gerekir.

bir kere olmayınca bir daha zor oluyor ya da olmuyor...
Yani şimdi nasıl anlatsam umudunu kırmak istemem.
BLK den bir tanıdığım vardı. Kızkardeşi bir ABD askeriyle evlenmişti. Eşi hala orduda. Böyle bir davetiye göndermişti ama daha önce alamadığı için vermemişlerdi. Biraz daha konumunu güçlendir...
(Not : Kız kardeşinin eşi dava açmıştı ben vergisini ödeyen dürüst bir kişiyim nasıl devlet benim istediğimi yapmaz diye... Bayaa bi gülmüştüm davanın sonucunu bekliyor..)

hmustak
02/12/2002, 17:16
erol hoşgeldin öncelikle... (Kendisi benim asker arkadaşımdır - ciddiyim)

Sanırım Sanal forumda da yazıldığı gibi, senin Kızarkadaşını ziyaret etme sebebin, $100.000 le birleşince ortaya çıkan proses, Konsoloslukdaki sarışın teyzeyi (29-30 yaşlarında sanırım kendisi ) kıllandırmış olmalı. Sen o meblağ ile LasVegas için bir bilet alıp, oradan JFK havaalanına yönlen. Lasvegas uzun bir süreni alacak ama işin kesin olacakdır.

NewYork'a inerkende La Guardia yı tercih et, oradan Manhattan yaklaşık 1/2 saat, Kız arkadaşına çabuk kavuşursun :) - Ben Amerika tarihini görmek istiyorum diyorsan, JFKya in, 1saat sürer manhattan ama, buna değer. (unutma bu 1 saat taksi paranada yansıyacaktır. Metro ve otobüs için benle irtibat kur, :) Hakan Turizm :):) derrmişim )

Bu arda naaber?? Bayramda gelicem görüşelim :) Şu sarışınla (konsoloslukdaki) bide ben konuşayım, biliyosun bana dayanamazlar :D:D

erolkalafat
02/12/2002, 19:06
Sevgili dostum Hakan sen benim seninle tanıştıktan sonraki hayatımın bütün evrelerinde söz sahibi olaya devam edeceksin.Bu konuya dair beynini yorduğun için teşekkür ederim.Zaten evet seninde değin gibi sana dayanamazlar.Ama sana başka kimlerin dayanamadığını burada açıklamamı istermisin.Mesela Banu ALKAN bazıları abarttın şimdi diyebir.Ama ben sözü bu aşamdan sonra hakan sevgili dostum Hakan'a bırakıyorum:Ayrıca eğer Amerika'ya gidebilmem konusunda başka bilgi edinebileceğim kişiler varsa ve bu kişileri sizler tanıyorsanız lütfen enimle temasa geçsinler.Tabiki ceviz.net'in forumundan

hmustak
03/12/2002, 00:20
şşşş....
sustum ben...

erolkalafat
03/12/2002, 04:33
Benim gittiğim zaman nereleri gezeceğim o kadar da öenmli değil.Önemli olan nasıl gideceğim.Hkan söylediğin kadar kolay olsa bi dakka durmam ama değil inanki.Keşke o kadar kolay olsa.Ama adamlar kafaya koymuşlar almıyacaklar beni.Ulan bende gidecem işte.Para benim değilmi istediğim yerde yerim yaaaa:D :D

benden başkan Bush'a mektup (http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=1585) :super: :super: :super:

hmustak
03/12/2002, 16:33
gitmek okadar basit... Sen kritik hatalar yapıyorsun. Eminim yine kritik bir çıkış yapmışsındır.(Aklıma Ahmet GEYİK geldi :D ) Sen turistsin, önce kendini buna inandır, sonra da onları... Rol yap işte :)

erolkalafat
03/12/2002, 21:04
Aslında senin dediklrine sonuna kadar katılıyorum.Fakat sunuda bilmelisin ki ben vize alamam için ol yapmam gerektiğini bilmeme rağmen problem ben nasıl rol yapacağımı bilmiyorum.Açıkçası pekte sevmiyorum.Bana ben oldugum için ve bana inandıkları için vize vermeleri tercihimdir.Ama bu demek değildirki ben hiç bir şekide rol yapmam ve bileğimin hakkıyla vizeyi alırım.Böyle bir iddam yok ama yinede il denem gerek yolu doğru olarak denediğime eminim.Teşekkürler.

garip
04/12/2002, 00:15
amerikan vizesi alman vizesi almaktan daha zordur baskanada hicbir sekilde mektup ulastirma sansin olacagini sanmiyorum adam irakla ladenle dunya kadar isle ugrasirken basit bir vize icin iki dakika bile ayiracagini sanmam baska bir yol denemen daha akilci olur.

hmustak
04/12/2002, 00:33
:D

erolkalafat
04/12/2002, 04:52
Sayın garip söylediğin şeylerde gerçek payı yüksek.Seninde dediğin gibi adam sadece benim vize işimle ilgilenecek kadar boş vakti olan biri değil.Zaten bende bu mektubun ona ulaşacağını hiç sanmıyorum.Benim amacım ise bu mektubun bir danışmanına ulaşması halinde bile bana faydası olacağı düşüncesindeyim.Zaten bu mektubu başkan ile birlikte çeşitli Usa devlet kurumlarınada göndereceğim.Benim bu noktadaki sıkıntım bunun bir faydası olurmu ve nerelere göndermeliyim.Eğer bir faydası olamayacağı kanaatindeyseniz bile bana başka bir yol göstermenizi rica edeceğim.Benim için hangi yolu izlediğim o kadar da önemli değil.Benim için önemli olan 15 günlük bir seyehat için göçmen olmayan vizemi almak.Bunun nasıl olduğu o kadar da önemli değil.Görüşleriniz için teşekkürler.Eski fikilerinizi değerlendirmeye devam ediyorum başka ve yeni fikirler için teşekkür ederim..

erolkalafat
04/12/2002, 22:14
merhabalar sorununuzu anladim isterseniz size danismanlik yapabiliriz.elinizdeki belgeleri iinceledim bir kac ekleme yapmamiz gerekiyor birde konusma tarzinizi degistireceksiniz.bize pasaport numaranizi yollarmisiniz.vizenizi aldiktan sonra size verecegimiz hesaba 750 dolar yatirmanizi istiyecegiz .eger kosullari kabul ediyorsaniz sizden haber bekliyoruz.tesekkuler

Yukarıdaki metin bana mail olarak geldi.Bunda gerçek payı sizce nedir.Artık öyle bir duruma geldimki bana gerçekten vize alacağını garanti eden biri olsa bu parayı bile vermeye razıyım.Ama tabi havanda da su dövmek istemem.Görüşlerinizi bekliyorum dostlar.Tesekkürler

Sahin
05/12/2002, 01:04
Nerden geldi bu mail? Nasıl konuştun adamlarla? :rolleyes:

erolkalafat
05/12/2002, 06:49
Sadece bir yerde bu işi yapabileceklerine dair yazıları vardı.Bu yerde mezun.com'du.Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor.Bu konuda sizi bilgilendireceğim.

hmustak
05/12/2002, 11:06
şu maili Save edip, *.eml formatında bana göndersene..!

erolkalafat
05/12/2002, 12:47
İstediklerini gönderdim Hakan.Adamlarla irtibatım devam ediyor.Onlardan vizeyi alacaklarının garantisini neye bağladıklarını ve bunu nasıl yapacaklarına dair benim çekincelerime açıklık getirmelerini istedim.Daha sonrada bir kaç referans istedim.Verdikleri referanslar sana gönderdiğim mailda var.Birde bana 1 yıl sonra müracaat edecebileceğimi yazmışlar.Ben bu kadar beklemek istemediğimi ve en kısa ne zaman olacağını birde benim yılbaşını orada geçimek istediğimi yazdım.Diğer arkadaşlarıdanda bu konu ile ilgili düşüncelerini aktarmalarını rica ediyorum.Hakan zaten benim ailemden biri onun görüşlerini her zaman alabilirim.Önemli olan diğer kitlelere ulaşmak.Hakan ayrıca ilgine tekrar teşekkür ederim arkadaşım.Tüm ceviz.net takımının ve müdaimlerinin Ramazan Bayramlarını kutlar başarılar dilerim.

Erol KALAFAT

erolkalafat
05/12/2002, 22:50
:super: :super:

erolkalafat
08/12/2002, 00:58
Forumun girişini değiştirdim içerik olarak artık daha da zengin.Lütfen görüşlerinizi yazın.

Sahin
08/12/2002, 01:08
Hangi forumun?

hmustak
08/12/2002, 01:29
nası yani??

erolkalafat
08/12/2002, 10:55
forumdaki giriş mesajını değiştirdim.Bu metnin aynısınını gazetelere , dergilere ve ilgili kişi ve kuruluşlara gönderiyorum.

Eylem
08/12/2002, 13:14
valla bisi anlamadim:confused:

erolkalafat
08/12/2002, 17:41
Anlamadığınız nedir ? Söylerseniz yardımcı olabilirim.

Eylem
09/12/2002, 01:57
Orjinal mesajı gönderen erolkalafat
forumdaki giriş mesajını değiştirdim.Bu metnin aynısınını gazetelere , dergilere ve ilgili kişi ve kuruluşlara gönderiyorum.

Burada ne demek istedigini anliyamadim:) hangi giris mesaji?

Mingitau
09/12/2002, 08:55
www.sanalforum.com dakini değiştirdi zannederim.
Yani forum = forum.ceviz.net diil.
Şimdi Erol da biraz dikkat etse... :D
Adamlar sistemde bir açık mı var diye düşünmeye başladılar :D

erolkalafat
09/12/2002, 19:39
Benim mesajımdaki girişi değiştirdim diyorum.Bu metni aynı zamanda 10 000 kişiye gönderdim ve daha 300 000 kişiye göndereceğim sizce yararlı olur mu?

erolkalafat
10/12/2002, 21:55
Sürdürdüğüm kampanya başarı ile devam ediyor.Davamı hızla yayıyorum.Bu konuda ceviz.net'in büyük yardımlarını gordum:Tüm fikir sahiplerine teşekkürler:Yeni fikirlerinizi heyecanla bekliyorum.

hmustak
12/12/2002, 00:59
Orjinal mesajı gönderen erolkalafat
Benim mesajımdaki girişi değiştirdim diyorum.Bu metni aynı zamanda 10 000 kişiye gönderdim ve daha 300 000 kişiye göndereceğim sizce yararlı olur mu?

Rakamlar doğru mu?? , yanılıyor olmayasın...
Şayet yanılmadığını varsayarsak, nekadar :amanını aldı bu maillieri göndermek... (sen hala DialUp Bağlanıyosun dimi...)

erolkalafat
12/12/2002, 21:31
Bu mailları outlook expres ile ve erol@bozkurt-yasarli.net hesabından yolluyorum.Toplu mail cd'si aldım ve içinde 300 000 mail adresi var.Bu şekilde yolluyorum.Daha iyi bir onerin varsa ki senin esin vardır alayım:super: .Malum evliya durumları.

hmustak
12/12/2002, 23:20
300.000 mailin herbirini göndermenin en az 1 sn sürdüğünü varsayarsak, ki neredeyse imkansız;
300.000sn=5000dk=84saat=3,5 gün yapar. Nasıl becerdin ?? Harbi merak ediyorum yaa...

:confused:

erolkalafat
14/12/2002, 10:49
Sizin onerileriniz sayesinde cok guzel bilgiler ve bu bilgiler isiginda cok guzel stratejiler gelistirdim.Herkese kafa yordugu icin tesekkur ederim.Bu cabanizin devamli olmasini istiyorum ve rica ediyorum.Bu Ceviz'in kimligiylede uzlasiyor zaten.onerilerinizi bekliyorum ....!!!!

Lutfen onerilerinizi yazin (erol_kalafat@hotmail.com)

hmustak
14/12/2002, 16:57
öneri 1 : SPAM'a hayır kampanyasına sende katıl... :D:D

Daha verimmi öneri :)

erolkalafat
14/12/2002, 23:38
Aslında bu söylediğin çok doğru Hakan.Bu şekide insanları rahatsız ettiğimi biliyorum.Peki benim düşüncelerimi bu kadar ucuz , kolay ve etkin bir şekilde yapabileceğim bir araç biliyormusun.Eğer biliyorsan banada söyleki bende bu istemediğim şeyi yapmayayım.Yoksa daha 100 000 kişiye daha spam mail yollayacağım:D :D Ama dediğim gibi başka öneri varsa lütfen söyleyin.:super:

hmustak
15/12/2002, 15:33
Haber sitelerinin yöneticilerine, bu konuyu ciddiye alabilecek TV programlarının email adreslerine ısrarla mail atarsan sonuca daha etkin ve hızlı ulaşırsın zannediyorum...

Sahin
15/12/2002, 15:58
Kesinlikle hiçbir faydası olmaz hakan, senin haber siteni ya da en ciddi televizyonunu hatta ana habere çıksan bile ciddiye alırmı sanıyorsun Amerikan Konsolosluğu?

Herşeyin bir prosödürü vardır, istenen neyse onu yaparsın ve beklersin, başka hiç bir yol etkili olmaz.

erolkalafat
15/12/2002, 16:39
En etkili reklam stratejisi en büyük kitlelere hitap edendir.Ama tabi bunun içinde biraz para gerekli.Siz bira dediğime bakmayın bayaaaa gerekli.Sonuç alma konusuna gelince.Kişiler ve kurumlar düşüncelerini toplum pisikolojisine göre yönlendirirler.Yönlendirmeseler bile etkisinde kalırlar.Bir konu üzerinde çok tepki varsa o mutlaka değişir.Bu nedenle ben Hakan'a hak veriyorum .Yanlış anlamayın asker arkadaşım diye değil.:D :D ::super

Sahin
15/12/2002, 16:41
Amerikan vizesinden bahsetmesen bende katılabilirdim ;) Neden en basit yolu denemiyorsun Erol? Sadece bir davetiye?

hmustak
15/12/2002, 16:47
@erol
zaferle ozanda gelirse takım tam olacak

<$aka>
yaw, nasıl kurtulucam ben sizden ?? :D
</$aka>

hmustak
15/12/2002, 16:51
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Amerikan vizesinden bahsetmesen bende katılabilirdim ;) Neden en basit yolu denemiyorsun Erol? Sadece bir davetiye?

şimdi light diycem, yeri diil....

Ama ben gitme sebebi ile yanyana da gördüm onu :)

erolkalafat
15/12/2002, 22:00
...senide gorecez...

yetkilerime dayanarak metnini gözaltına aldım :D

hmustak

tmac
15/01/2005, 19:38
bu konuda en önemlisi bir tur şirketine gidiyorsun.Mesela kız arkadaşının olduğu yerdeki bir otele rezervasyon yaptırıyorsun ama para felan verilmiyo sadece oda kapatılıyor.bu belgeyide yanında götürüp veriyosun memura.onlar bakıyolar (keyfine göre sistemden) bakarsa gelip sana rezervasyon yapılmamış diyo o zaman sende tur şirketi böyle dedi diyosun.vs vs

tmac
15/01/2005, 19:40
yyyyaaaawwwww babam sglsun 2014 e kadar 10 yıllık vize aldım

Mingitau
15/01/2005, 20:10
Vaktiylen bir arkadaşın b1/b2 vizesi almasında yardımcı olmuştum(süper sahtekardım o sıralar :p), lakin adamın şimdi vizeyi pasaportunda bir süs olarak kullanmasından dolayı bayağı üzülüyorum, ani insan gider bi giderkende haber verir, sparişleri alır değil mi? :p

Volkan Uzun
16/01/2005, 03:41
10 yillik vize almak sotrun degil
ilk turistlik vizen 6 ay
ikincisi 10 yil oluyor %90.

Grafik
16/01/2005, 19:41
2 sene olmuş bu adam gittimi şimdi amerikaya , ? :)

Yaprak
19/01/2005, 21:05
Bu mailları outlook expres ile ve erol@bozkurt-yasarli.net hesabından yolluyorum.Toplu mail cd'si aldım ve içinde 300 000 mail adresi var.Bu şekilde yolluyorum.Daha iyi bir onerin varsa ki senin esin vardır alayım:super: .Malum evliya durumları.

Abi o 300 000 mail adresinin sahiplerinin bilgisi var mı adreslerinin cd lerle dolaştığından ?? merak ettim bak şimdi...

özlem mavi
26/06/2005, 10:53
Merhaba bende yakında abd vizesi için başvuracağım turist amaçlı ordan tatile gelen bir çifti ziyaret için arkadaşımın vasıtasıyla tanışmıştım bu şekilde vize alma olasılığım nedir ???

hmustak
26/06/2005, 15:25
2 sene olmuş bu adam gittimi şimdi amerikaya , ? :)

gitti :tabi: