PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : "16 bit Windows Subsystem" hatasını nasıl kaldırabilirim..

ramboer
18/12/2004, 20:39
Arkadaşlar.

Okul dersimde sunum yapmam için "Bilgisayar Destekli Öğretim" yazalımını bilgisayarıma kurmam gerekiyor.

Ve bu hatayı alıyorum..

"16 bit Windows Subsystem"
C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. sistem dosyası, MS-DOS ile Microsoft Windows uygulamalarını çalıştırmak için uygun değil. Uygulamayı bitirmek için Kapat'ı seçin.

KAPAT YOKSAY

İşte böle bir hata veriyor. Acaba servis pack2 den kaynaklanabilir mi?
veya noraton veya guvenlik duvarı vs..

Lutfen bilen bi arkadaş acil yardım etsinnnnnnn.

Konu anlatımım Çarşamba çalışmamı yeiştirmem gerekiyorrr...

---
Bu yazalım hakkında bilgi yok..

Belkide xp ye uyumlu değil sadece tahmin ediyorum.....

Değilse uyumlu hale gatirmek için ne yapmam gerekiyor.
Bi de bu yolu denemk istiyorum..
bilgisayarda cakışabilecek ne kadar program varsa kaldırdım..

Ama hala aynı hatayı veriyorr..

Anlamadım gitti...
---
http://www.google.com.tr/search?q=cache:KIqAMmMj_VYJ:www.netyorum.com/bolum/sorucevap/20030320-18.htm+%22xp+uyumlu%22&hl=tr&lr=lang_tr

Adresindeki XP ye uyumulu hale getirmeyi tarif edileni de denedim olmadı gene..

Bi zahmet yardım edin..

ramboer
18/12/2004, 23:47
Yo mu hiç kimse bilen.. hımm 98 yukleyecem bu gidişle... :(

emranella
19/12/2004, 00:45
Ağ üzerinden dosya çektiğimde banada aynısını veriyo fakat o dosyayı cd ye yazıp cd den okutuyorum o hatayı veermiyo neden bilmiyorum çakışmaya benzeyen bi hata var bunda Ama dur Bu konunun altını Kapa Adminlere Sorarız Olmazsa Ok sabret kardeşim hadi Görüşürüz bye.!!

TooBy
20/12/2004, 13:51
Ramboer bak dostum tek yapman gereken şey windows'un içinde Repair klasörü var. Bu klasörün içinde ise ''autoexec.nt'' dosyası var. ''autoexec.nt'' dosyasını kopyala ve yine windows klasörünün içinde olan System32'ye yapıştırmalısın. Bütün sorun ortadan kalkacaktır. Bu foruma ise sadece senin için üye oldum :) Hadi Kolay Gelsin Bye..

TooBy
20/12/2004, 13:55
Ramboer inşallah sorununu gidermissindir ...

longhornx
21/12/2004, 00:25
Tooby o tek başına işe yaramayabilir.

Sanırım bu, sorununuza tam çözüm oluşturur.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324767

Aslında şu kadarı yeterli;

4. At the command prompt, type the following commands, pressing ENTER after each command:

expand CD-ROM Drive Letter:\i386\config.nt_ c:\windows\system32\config.nt
expand CD-ROM Drive Letter:\i386\autoexec.nt_ c:\windows\system32\autoexec.nt
expand CD-ROM Drive Letter:\i386\command.co_ c:\windows\system32\command.com
exit

Xp cd romu tak, ve i386 dizininde iken, yukarıdaki komutları tekrarla, bunlar sorunu çözecektir.

Yani config.nt ,autoexec.nt ve command.com bozulmuş olabileceği için tekrardan dosyaları yenileriyle değiştiriyorsun.

Saygılar

tmac
21/12/2004, 13:59
beyler aynısını ben soracaktım ilk mesaj olarak bunu gördüm denedim konuyu açandanda cevabı verendende Allah razı olsun.

TooBy
21/12/2004, 15:49
Allah cümlemizden razı olsun ne demek... Bildiğimiz şey ise her zaman yardımcı olmalıyız... :)

ramboer
25/12/2004, 14:11
Arkadaslar Cok tşrk edrim....
Ancak zamanlama kotu oldu... mecburen xp sildim fdisk, format, dirver derken 5-6 saatte milenyum kurdum ..

Herkese tşk ediyorum ilginiz için..
Tobyy sana tşkler. Uye oldugun için..

Veriğiniz bilgileri buldum forumun baska yerleindede buldum sonra.. ancak onlar da fayda vermedi.. :(

TooBy
25/12/2004, 17:48
ne demek kardeş ben teşekkür ederim :) :hiohahoha

SHeeBeK
25/12/2004, 18:14
bir tavsiyem var. bence birdahaki xp yüklemende fat-32 seç. çünkü farkettiysen autoexec.NT dimi ?? :)