PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 17 Aralık AB Kararı...

euler
18/12/2004, 17:51
Uzunca bir süredir ülke olarak beklediğimiz 17 Aralık tarihi geldi ve ortaya bir karar çıktı.
3 Ekim'e kadar Kıbrıs Rum Kesimi'nin tanınması halinde görüşmelerin ucu açık bir şekilde başlayacağı duyuruldu. Yani 40 küsür yıldır beklenen yolda bir adım atılmış oldu. Çoğu kişi kararı bir büyük başarı olarak görüyor. Acaba gerçekten öyle mi? Yani bu adım gerçekten ileriye atılmış bir adım mı, yoksa tersi mi?

Şahsi görüşüm, bu kararın bizi köşeye sıkıştırmaktan başka bir amaca yönelik olmadığıdır. Kıbrıs rum kesimi gibi ufak bir ada parçasına karşı diplomatik olarak da ağır bir mağlubiyet aldığımızı düşünüyorum. Bunda yunan lobisi de önemli bir yer tutuyor tabi ki. Şu durumda eğer AB'ye girmek istiyor isek kısa bir süre zarfında rum kesimini tanımamız gerekecek gibi gözüküyor.

Avrupa Birliği'nin, üyelerinden birini tanımayan bir ülkeyi arasına alması zaten beklenemezdi ancak bunu görüşmeye başlamak için bile bir ön şart olarak koşması, hatta bir gün önceki basın toplantısında Barbosa'nın şu andan itibaren bir şart koşmamız söz konusu olamaz demesine rağmen bunu yapması ne kadar doğru bilemiyorum.

AB, kısaca, rum kesimini tanımazsanız sizle aynı masaya oturmam, 3 ekime kadar tanıyın, öyle gelin, tekrar konuşalım dedi. Bunun neresi olumlu da insanlar sokaklar da sevinç gösterileri yapıyor, ülkenin başbakanı, meydanlarda, zafer kazanmışcasına gösteriler düzenliyor, açıkçası ben idrak edemiyorm.

Sizin bu konudaki görüşleriniz hangi yönde acaba? Karar ne kadar olumlu, ne kadar değil?

Grafik
18/12/2004, 18:00
Saçmalıkdan başka bişi değil.

2015'yılına kadar kanunlarımız vs. ab standartlarına gelirse zaten bizim için ab'nin bir anlamı kalmayacak.

eee.

verdiğimiz tavizlerde yanımıza kar..

anov
18/12/2004, 18:05
ab ipin ucunda bir havuçtur.

tuzağın ortasındaki bir peynir de olabilir.

rockerdem
18/12/2004, 18:30
Daha ermeni fasfatası ile ilişkin de kesin birşey söylenmedi. Eğer böyle bir saçmalığı da kabul ettilerse bizimkiler vay bizim halimize... :(

HunTER
18/12/2004, 19:06
40 yıl boyunca kıbrıs sorununu cozmeye yonelık somut bı adım atmadık.. Sımdı bırılerı cıkıp bu sorunu cozmelısınız dıyor. Kabahat onlardamı?

Ve ben kıbrıs bızım ıcın neden bu kadar onemlı gercekten anlamıyorum.. Bı tercıh yapmam gerekse -verın yada defolun- ben vermeyı tercıh ederdım.. Bu yuzden karar olumlu..

Not: AB meraklısı bı adam degılım.. Sadece artık onumun acılmasını ıstıyorum.. Soykırım, ege kıbrıs adı ne olursa olsun bu sorunlarla bogusmak ıstemıyorum artık.. Onların cozumlenmesını ıstıyorum.. Bu yuzden muzakere etmeye ve anlasmaya hazırım.. Sonucu ne olursa olsun.. Sadece gelecegım uzerındekı bu ıpotekler ortadan kalksın..

DotNetKid
18/12/2004, 20:11
hacım taviz tavizi getirir derler, bugun kıbrısı isteyenler yarın egeyi de isterler. ayrıca nası olur da veririm dersin.

ben de neden senin için önemsiz oldugunu anlayamadım. herhalde kıbrısın nasıl alındıgına dair ciddi bilgilere sahip olsaydık geçmişimizin ne kadar sıkıntılar cektigini bilseydik bu kadar suursuz olmazdık. @HunTER lafım sadece sana değil. kendim de o ciddiyette, suurda değilim ama en azından bunu acık olarak söylemek gaflet midir acaba ?

euler
18/12/2004, 20:36
Hunter'a şu noktada katılıyorum ki sorunun kesinlikle çözülmesi gerek.

Ancak yöntem bu mu olmalı? Yani verelim kurtulalım mantığı ne kadar doğru.
Verelim kurtulalım demek, bi yerde pes etmek, mücadele etmemek değil mi? Kıbrıs'ı vereceksin doğuyu isteyecekler, onu vereceksin yetmez şurası da aslında bizim hakkımız onu da verin diyecekler. Sonu, sınırı yok bu işin. Yani verince kurtulmak bir yana sorunlar daha da büyüyecek.

Ayrıca antlaşma olayı karşılıklıdır. Her 2 taraf da fedakarlık yapmadan anlaşma sağlanamaz. Biz yapılan referandumlarda da görüldüğü üzere iyi niyetimizi ortaya koyduk, gelin bir ortak nokta bulalım dedik, müzakere ettik, ama karşı taraf olaya hiç de o düşünceyle yaklaşmadı. AB de bunun farkında, tüm dünya da, ama olayın amacı ve boyutu farklı, bunu hepimiz biliyoruz.

benozgur
18/12/2004, 21:22
KIBRISIN VERİLMESİMİ ?
Siz oraların nez kadar zorluklarla alındığını bilmiyorsunuz herhalde. Belki senin deden savaşmadı ama benim dedem orada vefat etti siz neden bahsediyorsunuz. Bırak kıbrısın tamanını bir ilçesini hatta varsa köyünü dahi vermem ve avrupa birliğine de girmem. Ayrıca Rum kesimini bir devlet olarak kabul etmenin ne anlama geldiğini biliyormusun sen ? Rum kesimini devlet olarak kabul ettiğimiz zaman kendi kendimizi işgalci devlet ilan ediyoruz. Kabul ettikten sonra bize kıbrısı boşaltın diyecekler çünkü Tanıdığımız bir ülkenin topraklarında yaşıyoruz. Çünkü avrupa birliği rum kasimini tanırken kıbrısı bir bütün olarak tanıyor haritada. Ve bizimde öyle tanımamız gerekiyor. Senin toprakların bura dediğin bir ülkenin topraklarında devlet kuruyorsun. Önce boşaltın diyecekler boşalttıktan sonra savaş tazminatı vereceğiz ki bu ekonomiyi batırır. Ve daha sonra avrupa insan hakları mahkemesinden kişisel tazminat davaları gelecek. TAbi daha sonra ermeni soykırımı ege ğüneydoğu anadolu ve HATAY. Bunlar bitmez.
guentin ayrıca şunu unutma rum kesimini türkiye tanımaz hele başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise gönlün rahat olsun hiç tanımayız. Ayrıca sir konuda daha gönlün rahat olsun trkiye rum kesimini tanımaz ve avrupada tanıtmaktan vazgeçmez ve tıkanır. Ayrıca halkın savinmesi hususunda biraz inde halkın içine gir her gördüğümde bilgisayarın başındasın. O zaman bu soruyu sormazsın işte. Avrupa birliği karşıtı değilim ama Şunu söyleyimki Gün gelecek Türkiyenin kendisi avripa birliğine girmeyecek. Komik geliyoru ama biraz düşünün eminim ne demek istediğimi anlayacaksınız.

ertugrul999
18/12/2004, 21:37
"ucu açık şekilde" aslında iki ucu ..k lu değnek misali bu cümle çok itinayla seçilmiş bir cümle nasıl tufaya geldik... Müzakerelerde neler çıkacak karşımıza neler. Hangi eski Cumhurbaşkanı söylemişti; "Avrupa Birliği Irak'a sınır bir ülkeyi üye yapmaz" diye... Hatırladınız mı. Kıbrıs diyorsunuz Kıbrıs'dan sonra Güney Doğu arkadaşlar Güney Doğu herşeye hazırlıklı olalım...
İnşallah haksız çıkarım

euler
18/12/2004, 21:44
... biraz inde halkın içine gir her gördüğümde bilgisayarın başındasın. ...ahanda buldum kameranı, şu avizenin üzerindeki şey değil mi?
aha bak şu an el sallıyorum sana, biraz sonra bilgisayarın başından kalkıcam bu anı kaçırma, uzun süredir bekliyosun sanırım.
yarın da halkın içine gircem. girmeden önce forumdan çaldırırım seni.
hadi bak beklediğine değdi yine.

rockerdem
19/12/2004, 00:07
Hunter'a şu noktada katılıyorum ki sorunun kesinlikle çözülmesi gerek.

Şu anda yapılanlar "sorun çözmek" değil "taviz vermek" bence... Elbette çözülmesini isteriz ama "peki AB'cim, sen ööle diyosan bana laf düşmez" demekle çözülmez bu dorunlar. Öyle olsa 40 yılda 40 kere düzelirdi.

euler
19/12/2004, 00:10
Şu anda yapılanlar "sorun çözmek" değil "taviz vermek" bence... Elbette çözülmesini isteriz ama "peki AB'cim, sen ööle diyosan bana laf düşmez" demekle çözülmez bu dorunlar. Öyle olsa 40 yılda 40 kere düzelirdi.evet, alıntıyı yaptığın mesajımın 2. ve 3. paragraflarında paralel düşünceler belirttim zaten.

Grafik
19/12/2004, 00:24
amaç bu bölgelerin kontrolünü ele geçirmek

kıbrıs
ege
doğuanadolu

Mingitau
19/12/2004, 00:59
"40 yıldır sorunu cözmek için adım atmadık " kavramı bi şekilde oluşmuş ama geçen yılla birlikte bu kavram çoktan rafa kalktı. Bence daha öncede yoktu. Bu arada ilgnç birşey dikkatimi çkti Kıbrısta kalıcı dragasyon konulsun teklifine AB kesinlikle sıcak bakmazken bir uyesinin tamamına dragasyon koymayı katılım şartı olarak getirebiliyor. AB iyi mi kötü mü? Bence gereksiz ve istense bu ülkede de iyi şeyler yapılır. Tabii önce bir iç dinamiğin devreye girmesi gerekiyor. Bakalım bu dinamiği AB dolayısıyla parçalanma korkusu oluşturabilecek mi? Ya da tamamıyla yerel yönetime geçilmesiyle; toplanan verginin o toplandığı bölgede kullanılmasıyla oluşacak dengesizlik böyle bir toplu hareketi oluşturabilcek mi?

Mevlam neylerse güzel eyler :)))

Aslında benim daha guzel bi fikrim var AB dekilere, tamam ATA' ya sizden kız almıcaz, Semra Hanım sizin dünürünüz olmıyacak kesinlikle sözünü versek tüm bu isteklerinden vaz gecerler :p

Ansugo
19/12/2004, 01:38
2015'yılına kadar kanunlarımız vs. ab standartlarına gelirse zaten bizim için ab'nin bir anlamı kalmayacak.

Bu bence cok dogru bir onerme.

Belki senin deden savaşmadı ama benim dedem orada vefat etti siz neden bahsediyorsunuz. Bırak kıbrısın tamanını bir ilçesini hatta varsa köyünü dahi vermem ve avrupa birliğine de girmem.

Allah rahmet eylesin ya da topragi bol olsun... Lakin siyasette dedenin herhangi bir faktoru yok. Ya da soyle diyelim : Kibris'ta 2 bin kisinin dedesi oldu ise bu ortalama 10bin kisinin bir sekilde uzulmesi sonucu dogurmustur. Ama Turkiye 70 milyon nufusa sahip

Cekici
19/12/2004, 22:08
yaw arkadaşlar kıbrısı vermek demek antalya sahilinden denize girerken yunanistadan izin almamız demektir yani kıbrıs ile türkiye arasında geçiş yapamama ve stratejik bir dezavantaj olmaktadır buna benzer bir olay kardak kayalıkları için de geçerliydi vee bundan dolayı savaş eşiğine kadar gelmiştik neden; eğer kardak kayalıklarını onlar alsaydılar türk gemileri çanakkale çıkışından sonra açılabilmeleri için yine yunanistandan izin almaları gerekecekti ve bu türk ticareti ve türk donanması için çok büyük zarar, zaten bunlar göz önünde olmasıydı 10 metrekare için şavaş eşiğinden dönülmezdi,( kıbrıs içinde savaş çıkmıştı ve kıbrısın yarısını aldık yoksa kıbrısı türk yönetimi sırtında boşa taşımaz...)

xander
19/12/2004, 22:24
.. Bı tercıh yapmam gerekse -verın yada defolun- ben vermeyı tercıh ederdım.. ..
Kıbrıs yerine çanakkaleyi versek daha iyi olmazmı diyeceğim hemen diyeceksin ? Yada şöyle bir öneri getireyim biz niye rodos u istemiyoruz . Ve rodos niye başkaları için önemli oluyor.
AB, kısaca, rum kesimini tanımazsanız sizle aynı masaya oturmam, 3 ekime kadar tanıyın, öyle gelin, tekrar konuşalım dedi. ?
Dedikten sonrada müzakere gününü verdi artık geri atılamaz bir adıma imza atmış oldu Sayın Başbakanın resmi bir imzası olmadan böyle bir adıma imza attılar. Tarihtede bir çok sözler verilmiştir ama yerine getirilmemiştir. Örnek verecek olursak Osmanlı nın yıkılma döneminde herkez bir parça sömürge elde etmek isterken hiç hesapta olmayan italya dahi devreye girip bir sömürgemde benim olsun demiş ve trablusgarp savaşı yaşanmıştı tabiki balkanlarda da savaş çıktığından trablusgarp da savaşı kaybettik çünkü savaşmaya gönderecek gemimiz dahi yoktu savaştan sonra imzalanan uşi anlaşmasında şunlar kararlaştırıldı.
-Trablusgarp italyaya bırakıldı // buraya kadar anlatımdı şimdi asıl konumuza geliyorum.
- Rodos ve 12 adanın yönetimi balkan savaşları bitinceye kadar italyaya yönetimine verildi çünkü savaşlarda yenilgiye kesin gözüyle bakılıyordu ve italyaya emanet ederek kurtarılacağı sanılıyordu italyanın sözüne güvenilmişti. Ogünden sonra ne 12 ada ne rodos bir daha Türk milletinin eline geçemedi.Ve şimdi yunan lıların kontrolünde. Onlar içinde önemli olmamalı hadi bizde isteyelim.

Sözler verilir ama topraklar kolay kolay verilmez. Bu konuda herkez bence rahat olmalı çünkü kıbrıs ı vermek gibi bir şey bana çok saçma geliyor. AB yi istiyorum fakat Türk topraklarını vererek değil. Ben açıkcası tek karış toprağı paraya satan kişilerinde Türk kanı taşıdığına inanmıyorum. Milletimi seviyorum bu milliyetçilikse kabul ediyorum.

HunTER
20/12/2004, 09:31
Allah rahmet eylesin ya da topragi bol olsun... Lakin siyasette dedenin herhangi bir faktoru yok. Ya da soyle diyelim : Kibris'ta 2 bin kisinin dedesi oldu ise bu ortalama 10bin kisinin bir sekilde uzulmesi sonucu dogurmustur. Ama Turkiye 70 milyon nufusa sahip

+1

Ek olarak.. Kıbrıs zaten bızım degıldı.. Bız o adayı ıngılızlere devretmıstık.. ve evet haklılar.. Bız ada halkını korumak adına orayı ısgal ettık.. Suan hıc bı turk katledılmıyor kıbrısta.. ve katledılme olasılıgıda yok.. Oyleyse bız neden hala ordayız? Yanı.. Amacımız toprak edınmekmı? Oyleyse ben AB vızyonunu kıbrıstakı topraga tercıh edıyorum.. Bu benım fıkrım.. ve haması soylemlerınızede karnım tok..

Dıger yandan.. Bahsettıgınız korkular, bence tum bunlar ada uzerınden sıyaset yapan ınsanların uydurmaları.. Mısal eger kıbrıs verılırse antalyada denıze gırmek ıcın yunanıstandan ızın alacakmısız.. Komık.. Suan egede denıze gırerken kımden ızın alıyoruz?

Yada savas tazmınatları ulke ekonomısını batırırmıs.. Sızın her yıl kıbrıs turklerıne yaptıgımız yardımlardan haberınız yok sanırım?

Demek ıstedıgım.. Orda yasayan 600 bın ınsan burdakı 70 mılyonun gelecegını ıpotek altına alamaz.. Sız AB vızyonunun ne denlı onemlı oldugunu anlayamadınız sanırım.. Bu cagdas dunyaya entegrasyon projemız bızım..

Kaldıkı rum pasaportu alarak AB vatandası olanda ben degılım kıbrıslı turkler.. Dılersenız bahsettıgınız kamuoyu arastırmasını bırde kıbrısta yapın.. Bakalım sonuc nasıl cıkacak..

euler
20/12/2004, 10:33
madem konu sadece kıbrıs sorununa kaydı, konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için güzel bir kaynak adresi verelim.

www.kibris.gen.tr (http://www.kibris.gen.tr)

Mingitau
20/12/2004, 15:49
yaw de gidin, AB' ye girmek bu kadar önemli mi?

Avrupa yaşamına geçmek istesek bizi kim engeller? Kimse, o zaman AB herhangi önem arzeden birşey değildir. Siyasi olarak kendi önümüzü kendimizin tıkaması olayı, iç siyasetende zaman sarfiyatı, halbuki yapılacak çok işler var...

HunTER
20/12/2004, 16:45
yaw de gidin, AB' ye girmek bu kadar önemli mi?

AB onemlı degıl.. AB'ye gırmeyıde zerre kadar onemsemıyorum.. Benım onemsedıgım tek sey muzakere surecı.. Yanı onumuzdekı on yıl ıcınde buyuk bı degısım yasıycaz.. Kı bu benım ıcın yeterlı..

Ha ama bu degısımı AB olmadan da gerceklestırebılırız dıyorsanız nasıl olacagını koyarsınız ortaya tartısırız..

merak
20/12/2004, 20:48
AB bizi alacak mı sizce...
Hala böyle şeylre inanılıyor mu ülkemizde?
AB bizi alsa bile Ağabeyimiz (Birleşik Amerika Eyaletleri) izin verecek mi?
Muhemelen neyimiz var, neyimiz yoksa alıp sonra özel statü verelim falan die kandirmaya caliscaklar. Verdikleri statü de Gümrük Birliğinde olduğu gibi biyerimize kaçabilir.

yildizib
20/12/2004, 21:14
Ek olarak.. Kıbrıs zaten bızım degıldı.. Bız o adayı ıngılızlere devretmıstık.. ve evet haklılar..

Hayır.Adayı onlara temelli devretmedik(tarihi galiba 1876 yılı olsa gerek).50 seneliğine devrettik.Dünya savaşından çıkmış,kurtuluş savaşı vermiş olan bir ülke 1926 yılında "50 sene doldu bana Kıbrıs'ı geri ver" diyemedi.Ama Çin dedi,İngilizler 100 yıl sonra Honkong'u geri vermek zorunda kaldılar.

Volkan Uzun
20/12/2004, 21:17
valla hersey olumlu bence ama ulke boyle giderse ( bircok aksakliga ragmen ) biz 10 yil sonra ab ye girmek istermiyiz onu bilemiyorum

yildizib
20/12/2004, 21:30
Siyasetini ve dünya görüşünü hiç beğenmediğim Erbakan bir ara "Bunlar büyülenmiş." diye söylediğinde çok gülüp alay etmiştim.Adam haklı.Hiç bir şeyden kuşku duymuyorsunuz.(Eyes wide shut) Gözü tamamen kapalı, neden kapalı ?Aşktan kapalı,"Bunlar böyülenmiş!!!"."Sizi modern yapıcaaz" diye geldiklerinde bundan daha önceki niyetlerini açıkça görebildide millet bir mücadele verip başından savdı.Bu kez açık açık değil maksadını gizleyen ve basının büyüsüyle kuşatan bir politikayla geliyorlar.

"Kıbrısı verin şunu verin bunu şöyle yapın."

"Tabi al canım lafı mı olur."
İğneyi batırsan duymaz!İşte kurbağa haşlamaca buna denir!

101
20/12/2004, 21:45
Tarih tekrar etmek üzere. AB dümeniyle istediklerini yaptıracaklar gene geçmişte başka yollarla yaptıkları gibi. Hükümet de milleti şişirirse Tarih Bizden Hesap Sorar Arkadaşlar.
Bu arada Kıbrıs zaten bizim değildi diyene;
Onlar Kıbrıs ı ve diğer bütün adaları katakulleyle aldılar. Senin mantığınla bakarsak İstanbul u da alsınlar. Haklılar. İzmir i de alsınlar. Haklılar.

yildizib
20/12/2004, 23:09
EY TÜRK GENÇLİĞİ !

Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici,bedbahtların olacaktır. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar,bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait icinde dahi, vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal ATATÜRK

yildizib
20/12/2004, 23:19
O zamanlar manda rejimi isteyenler arasında Halide Edip te vardı.Sadece Atatürk ve milliyetçi 4 arkadaşı tam bağımsızlığı düşledi ve özgürce yaşadığımız günleri görebilme şansına erdik.

Bu gün bilinçli cumhuriyetin içini boşalttılar.Gençliğe hitabenin içini boşalttılar.

Adam müthiş bir adammış.Ufku görebiliyormusunuz adamdaki?Adamın ileri görüşlülüğündeki mükemmelliğe bakarmısınız?

101
21/12/2004, 00:44
Şansızlığımızdır ki Mustafa Kemal in yıllar öncesinden görebildiğini halk bugün göremiyor.

HunTER
21/12/2004, 09:58
Adam müthiş bir adammış.Ufku görebiliyormusunuz adamdaki?Adamın ileri görüşlülüğündeki mükemmelliğe bakarmısınız?

Ataturk'u ovmeyı ve mıllıyetcı hezeyanlarını bı kenara bırakta bana bı alternatıf uret ıstersen.. Yoksa bende bılırım genclıge hıtabeyı okumayı.. Ancak soylevle memleket kurtulmuyor..

Yanı AB degılse bızım modernlesme projemız nedır bunu bı ızah edebılırmısın? Yada AB olmadan da ben modern olurum dıyorsan 40 yıldır neden yerınde saydıgının bı cevabı varmı?

Gurhan
21/12/2004, 10:32
Ha ama bu degısımı AB olmadan da gerceklestırebılırız dıyorsanız nasıl olacagını koyarsınız ortaya tartısırız..

koyun gibi bir millet olmasaydık bu değişim gerçekleşebilirdi ama
illa başımızda bir çoban istiyoruz... o yüzden haklısın AB olmadan bu gelişimler olmaz.

HunTER
21/12/2004, 11:12
Bu gün bilinçli cumhuriyetin içini boşalttılar.Gençliğe hitabenin içini boşalttılar

Ayrıca.. Olur olmaz yerlerde genclıge hıtabeyı okuyan bırı hıtabenın ıcını bosalttılar dıye sıkayet etmemelı bence..

Hele bugunun Turkıye'sıyle kurtulus savası oncesı Osmanlı'yı karsılastırmanın adına bılınc dememelı kesınlıkle.. Cok merak edıyorsa kurtulus savası sonrası Ataturk'un neden yuzunu batıya dondugunu sorgulamalı ve Lozan'da nelerı muzakere ettıgıne bakmalı..

Ozaman gorecekkı yaptıgı yenı bısey degıl.. Insanlar Lozan ıcınde aynı seylerı soylemıslerdı.. Ancak ılerleme uzlasmayla saglanıyor.. Bu vatana ıhanet degıl..

Grafik
21/12/2004, 11:14
1

Avrupa Birliği önceden bir dev'di şuan büyüyor yani yeni ülkeleri bünyesine katıyor.. aslında AB büyükce küçülüyor şuan TR çoğrafyasında sıçradı 15-20 ülkeyi daha içerisine alınca ab'nin ne anlamı kalacak ? herkes ab'li olunca ab'ninde bir özelliği bir ayrıcalığı olmayacak büyümenin ab'ye getireceği bir çok yük olacak.

Örn : 1 çoğu olan bir ailenin 3 çocuğu daha olunca aile'nin her noktada maliyeti artacak.

2

Yine söylüyorum , AB şuanda insanlar ve devlet yönetimi için bir standart.. güzel kardeşim gönder bir temsilci AB ülkelerine hepsini dolaşsın kanunlarını,nizamlarını raporlasın getirsin türkiye'de uygulasın.. yani bu kadar basittir..

3

Eleştiriler şu noktada kanunları türkiye'de çıkartıyoruz uygulayamıyoruz. yahu boş işlerle uğraşana kadar oturursunlar bu kanunları uygulatsınlar. en basit örneklerle

adam kırmızı'da geçiyorsa al ehliyetini 3 ay.. bakalım zamanla kim kırmızı ışık ihlali yapacak. biton işsiz adam var bunları al yetiştir hepsine sorumluluk var her ile 50 tane adam koy bu adamlar akşama kadar kezsin iledeki firmaları sigortasız işçi çalıştırana bassın cezayı, gıda üretimi yapan firmaları gezsin vs.vs kaçak elektirik kullananları yakalasın, devletin kasasına bu ve buna benzer alanlardan girecek paraların haddi hesabı yok.

4

Vatandaş uygulamıyor. vatandaş çocuk gibidir başında bir otorite olmazsa uygularmı ee vatadandaş bilinçli değil diyolar , bilinçlendir ozaman.. ben burda evimin önün'deki karı temizlemezsem basıyolar cezayı,çöplerimi ayrımazsam,arabama sigorta yaptırmazsam, vergimi ödemezsem çöküyolar tepeme ... bunu yapmak bukadar zormu.

bir türlü aklım almıyor diyeceğim.. son olarak ilk mesaj'dada yazdım..

bu ab'nin bizden istediklerini yaptıkdan sonra biz ab'ye girmişiz girmemişiz bir manası kalmayacak...

HunTER
21/12/2004, 11:22
bu ab'nin bizden istediklerini yaptıkdan sonra biz ab'ye girmişiz girmemişiz bir manası kalmayacak...

Katılıyorum.. Ancak bızım yonetıcılerımzıde vatandaslarımız gıbı.. Yanı basında bı otorıte bı baskı olmadan bısey yapamıyorlar.. Bu anlamda AB bızım ıcın gereklı.. Sanırım sende bana katılıyorsun?

Grafik
21/12/2004, 11:29
Katılıyorum.. Ancak bızım yonetıcılerımzıde vatandaslarımız gıbı.. Yanı basında bı otorıte bı baskı olmadan bısey yapamıyorlar.. Bu anlamda AB bızım ıcın gereklı.. Sanırım sende bana katılıyorsun?
aynen katılıyorum..

genel yapımız olsa gerek koyun gibi davranmak. çobanımız kanımızdan olursa hiç olmazsa zorumuza gitmez..

alico
21/12/2004, 17:10
aynen katılıyorum..

genel yapımız olsa gerek koyun gibi davranmak. çobanımız kanımızdan olursa hiç olmazsa zorumuza gitmez..

Bu Milleti Koyun Yapan Vatandışana Potansiyel olarak Bir suçlu olarak bakan devletin kendisidir. Yani bu sistem içersinde bu milleti yumuşak lokma haline getirmişlerdir (bence). Şimdi yutmaya hazırlanıyorlar. Ancak Arada kalan bazı katı lokmalar var , başka çözüm yolları diyoruz. Bunun haricinde başka çözüm yolu olan varmı ?

Ayrıca iyi bildiğim bir şey var bizi yumaşak lokma yapıp midesine inderecek olanların hesap edemedikleri bir şey var. Biz öyle sindirilip bir kenera atılabilecek bir millet değiliz Adamın miğdesini otururuz. Allah'ın izniyle Yedikleri Yiyeceklerini bin pişman ederiz.

yildizib
21/12/2004, 19:11

HunTER;
Kırmak istemiyorum.Fakat gaf üstüne gaf yapıyorsun.Böyle birşey söylenir mi yahu?Diğer arkadaşlara söylüyorum;"Bunun katılınacak hangi tarafı var?"
Yani AB çoban olacak biz koyun olacağız.Koyunları sağarlar be HunTER,hemde keserler,hele bayramı bile yapılır.

yildizib
21/12/2004, 19:18
Önce Gurhan adlı kullanıcının kullandığı bu jargon yani koyun benzetmesi bir hakarettir.Türk Milletine yapılan bir hakarettir.

Forum kurallarının

03-) Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.)

gereği silinmesini istiyorum.

alico
21/12/2004, 19:18
@yildizb

Sanırım Herkes Arzuladığı Gibi düşünmek istiyor.

Grafik
21/12/2004, 20:46
<konudışı>

Önce Gurhan adlı kullanıcının kullandığı bu jargon yani koyun benzetmesi bir hakarettir.Türk Milletine yapılan bir hakarettir.

Forum kurallarının

gereği silinmesini istiyorum.

itiraz ediyorum..

türkçe'de şöyle kullanımlar sık olarak görülmek'dedir.

"sıradışı bir insansın"

bu cümle kullanılırken yüz ifadesi ve ses tonu önemlidir.
söylenişine göre 2 anlama gelir.. kişinin çok farklı olduğu diğerlerinden üstün bazı niteliklere sahib olduğu.. 2. anlamı ise kişiyi aşağılamak yer'mek için kullanılabilir. bu ayrım ancak uzun bir paragraf içerisinde yada kişinin yüz ifadesi ve ses tonundan yapılabilir.

faklı cümlelerle desteklememiz mümkün..

"tosun gibi adam" , "eşek gibi olmuşsun" , "çüşşş,ohahaa" bu örnekler'de biraz argoda olsa yeri geldiğinde anlamlı olabilmekdedir.

örneğin.

bizim yapmamızın mümkün olmadığı hatta düşünemediğimiz bir projeyi gerşekleştiren birisi için "ohaha be" "çüşşş" gibi kelimeler kullanabiliriz.. ancak sinirlendiğimiz birisinede "çüşş" diyebiliriz..

sonuç olarak kişinin yazlı olarak alınan ifadesinde kullandığı kelimelere nasıl anlam yüklediğini bilemeyiz bilemediğimiz içinde sözlü ifadeye başvururuz. bahsi geçen mevzu'da ben savunma makamı olarak şahıs'ın sözlü ifadesine digital ortamda başvurulmasını taleb ediyorum. ayrıca "koyun gibi millet" ifadesin'de bir art niyet görmüyorum.

yüce divana bu bilgileri sunar takdiri kendilerine bırakır, gereğini arz ederim...

:p

</konudışı>

Ansugo
21/12/2004, 20:53

Vay beee! Ne adammis!

Ama -mis'li gecmis zaman. Simdi -iyor'da yasiyoruz maalesef.

101
21/12/2004, 21:00
AB yi isteyeneler:
--Açık olarak Türkiye Cumhuriyetine ne yarar sağlayacağını merak ediyoruz. Maddeler halinde.
--Ha sen eğer bizim yöneticilerimiz de halk gibi, bizim bir çoban a ihtiyacımız var dersen söyleyecek söz bulamam. İyi o zaman varsın olsun karışsınlar içişlerimize. Yeter ki yasaları çıkarıp işletelim.!

HunTER
21/12/2004, 21:55
--Ha sen eğer bizim yöneticilerimiz de halk gibi, bizim bir çoban a ihtiyacımız var dersen söyleyecek söz bulamam.

E soylecek sozunun olmamasını yadırgamıyorum.. Cunku sende dıgerlerı gıbı sadece ıtıraz edıyorsun.. Ortaya koyabılecegın bı alternatıf yok..

Aslına bakarsan.. Ulkede senın hassasıyetını somurmeyı ıs edınmıs ınsanlar var ve onların soylevlerı zamanla senın hassasıyetın oluyor.. ve bu sacmalık artarak devam edıyor.. Bu arada cebımızdekı paranın ucte bırını hortumluyorlar ancak ruhumuz bıle duymuyor.. Cunku seffaf degılız.. Cunku hesap sormak yasak.. Cunku bu ınsanlara dokunamıyoruz..

Iste AB'nın bıze saglayacagı yarar bu.. Artık dokunabılecez hesap sorabılcez ve artık kımse dıledıgınce at kosturamıyacak.. Zaten butun bu karsı koyusun nedenıde bu.. Daha demokratık bı turkıye ıslerıne gelmıyor..

Pekı ama sıze ne oluyor?

HunTER
21/12/2004, 22:15
Kırmak istemiyorum.Fakat gaf üstüne gaf yapıyorsun.Böyle birşey söylenir mi yahu?Diğer arkadaşlara söylüyorum;"Bunun katılınacak hangi tarafı var?"
Yani AB çoban olacak biz koyun olacağız.Koyunları sağarlar be HunTER,hemde keserler,hele bayramı bile yapılır.

Azız Nesın'ın Turk halkının yuzde atmısı aptaldır demesı gıbı ne kadar rahatsız edıcı olsada bu bı gercek.. En azından bana gore oyle.. Yanı cogunluk koyundan farksız.. ve benım ıcın AB bu cogunlugu adam edıcek bısey..

Cunku mesela AB uyesı olan bı Turkıye'de ogretmenler, sıra halındekı ogrencılerı ellerındekı sopalarla sınıflara sokma hakkını kendınde goremıycek.. Yada buna ıtıraz eden ogrencının vay halıne demıycez.. ( Nedemısler? Balık bastan kokar oyle degılmı? )

Hem zaten basımızdakı cobanlar sagolsun sagılabılecek kadar sagıldık.. Sımdı ya bızı adam edecekler yada hep beraber batıcaz..

yildizib
21/12/2004, 22:44
Aziz Nesin demişse tabi.Doğrudur ne yapsa yeridir,değil mi?Mevlana kerhane karılarını alıp müridlerine cariye etmişse, tabi olur ,neden olsın o mevlanadır yapabilir, doğrudur.Şimdiki zamanda sıradan biri yapsın bakalım ne derdiniz?Aynı mesele Aziz Nesin söylemeden önce sıradan biri söylesin bu kadar takarmıydınız o adamı?Çetin Altan,Alev Alatlı,Emin Çöl Aşan...tabi adamlar bişey söylemişse kesin doğrudur değil mi?Size şaşıyorum ,bu kadar sorgusuz sualsiz süzgeçten geçirmeden kabul ediyorsunuz.Bu durumun sizin için bir tehlike olduğunu söylemeliyim.Çünkü söylediğiniz gibi bu sizin iddianızı doğruluyor benimkini yanlışlıyor.

yildizib
21/12/2004, 22:57
"Yanı cogunluk koyundan farksız.. ve benım ıcın AB bu cogunlugu adam edıcek bısey.."

Mesela ne yaparak?Nasıl?

Avrupa nasıl Avrupa oldu?Avrupa Osmanlıyı mı taklit ettide oldu?Hayır kendi stil ve tarzını geliştirerek kendi gibi davranarak böyle oldu.Taklitçilikle bir yere varılmaz.Türkiye kendi ruhunu, kendi özünü, kendine ait tarzı yakalamalı.

Nasıl yaşayacağınızı bilmeden,nasıl davranacağınızı bilmeden,Tıpkı maymunların yaptığı gibi insan(!)dan görerek bir şeyler öğrenirsiniz ve ilerlersiniz irfanınız artar, inkar etmiyorum.Fakat daima insan maymuna öğretir maymunun insana öğrettiği ve insandan ileriye geçtiği görülmemiştir.Onun tek bildiği taklit etmektir!

Ben AB'ye filan karşı değilim.Fakat böyle gözü kapalı iman mertebesinde bir inanca karşıyım.Neye seviniliyor?Ülkede bir bayram havası yaratılmak isteniyor?Ama neye sevineceğini bilmeyen adam nasıl bayram etsin?Kağıdın hep üstüne bakıyorsunuz görünürde ne var ona bakıyorsunuz.Kağıdı kaldırıp altına bakmayı denediniz mi?işte altında yas mı edersiniz yoksa bayram mı edersiniz orada yazıyor!Millet neye sevindiğini bilmiyor.Çünkü uyuşmuş durumda medyanın verdiği narkozla uyuşmuş durumda.Artık böbreğini mi götürürsünüz karaciğerimi götürürsünüz pankreası mı seç seç al!Duymaz çünkü...

yildizib
21/12/2004, 23:04
Vay beee! Ne adammis!

Aslında konuşmama listesine aldığım kişiler arasına seni de dahil etmeyi düşünüyordum.Cevap vereyim.Yalnız bana sataşma, kızdırma gib şeyler yapma bir daha tamam mı?

Geçmişle ilgili ne kadar geniş bir ufkunuz varsa geleceğe de aynı şekilde bakma yeteneğini verir tarih.

xoleras
21/12/2004, 23:09
ayrıca şunu unutma rum kesimini türkiye tanımaz hele başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise gönlün rahat olsun hiç tanımayız.
komik:)
asıl başbakan o ise korkulur ne demek istediğimi anlayabilenler anlamıştır şimdiye kadar,anlamayanlar ise yakında anlar....

Hunter
sanırım çok dar bakıyosun.yani ne demek...bu insanlar neden kendini yönetemesin ki.sömürülmediğimiz zaman bunu yapabiliriz
son 40yıldır yerimizde sayıyosak bu emperyalist devletlerin sayesindedir.sürekli insanları,devleti oyalayacak bişiler buluyorlar;en son örneği pkk idi.şimdi üyeliğe yaklaştıkça istekleri artıyor çünkü onlara bağımlı gibi hissediyor insanlarımız kendilerini.hükümet ise çıkarları doğrultusunda devleti satıyor.

17 aralıkta çıkan karardan sonra kendilerini kahraman ilan ettiler.basın sağolsun çok uğraştı ve abdullah gülün yorumu buna örnekti-burada sözüm "benozgur"e- kıbrıs rum kesimi ab'ye girmiştir kısmını kaçarcasına geçti ve buna bi çözüm aradıklarını ve rumların çözümü kabul etmediklerini söyledi ve yine kendilerini övdü,hiçkimse(basından)ona kıbrısla ilgili antlaşmayı sormadı
-tam olarak ülkeleri hatırlamıyorum ama (türkiye,yunanistan,ingiltere,ve iki devlet daha vardı galiba)bu ülkelerin onaylamadığı hiçbir antlaşmayı kıbrıs r.kesimi
imzalayamaz diye bir antlaşma var ve bu konuda hükumeti uyuttular-

emin olki hunter biz oraya üye olsak ve bi 40yıl daha geçse bile ilerleyemeyiz,bağımsızlığımız elimizden alınır(teorik olarak) ve ve hatta geriye gideriz.bu gün bize yapmaya çalıştıkları ülke bütünlüğünü iç çatışmalarla yıkmaktır.türk,kürt,çerkezvb.... hatta alevi-sunni çatışmaları çıkarmaktır.emperyalizmin mantığıda budur zaten(böl,parçala,yönet)

çözüm arıyorsun galiba ama bu çözümü sana göstermek için henüz yeterli bilgiy e sahip değilim ama bildiğim ve emin olduğum(çünkü kör değilim)birşey var ki o da çözüm ab değildir ayrıca kıbrısta yapılmaya çalışılan çözüm değildir.
çözüm tek taraflı olamaz o zaman tekrar probleme dönüşür.çözüm için heriki tarafında haklarının savunulması gerekir...

Vay beee! Ne adammis!

bo çok saçma bi bakış açısı..
adam onları söylemiş evet -miş,biz görememişiz o zamanı ama bu sözleri, o zamanı görmemiş ve anlamakta güçlük çekebilecek gençler için söylemiş(ben buna gelecek nesil diyorum ve bizleri kastediyor) ve hala gerçekliğini koruyor bu sözler
sen alay etsende

ve bu resimdeki yazıda sanırım bu günkü duruma işik tutan ve anlamamız gereken sözlerden bir tanesi

101
21/12/2004, 23:37
E soylecek sozunun olmamasını yadırgamıyorum.. Cunku sende dıgerlerı gıbı sadece ıtıraz edıyorsun.. Ortaya koyabılecegın bı alternatıf yok..

Tamam bundan sonra itiraz etmeyelim. Alternatif yok diye de ne olacağı belirsiz bir topluluğa girmek için can atalım. Sokaklarda milli bayram havası estirelim. Bundan sonra öyle. (Sen ne zaman alternatif yok diye nefret ettiğin bi kazağı aldın bir yeden? )

Iste AB'nın bıze saglayacagı yarar bu.. Artık dokunabılecez hesap sorabılcez ve artık kımse dıledıgınce at kosturamıyacak.. Zaten butun bu karsı koyusun nedenıde bu.. Daha demokratık bı turkıye ıslerıne gelmıyor..

Pekı ama sıze ne oluyor?
Mutlaka sağlar. Bekleyelim. Kim neye dayanarak çıkarıyor bunları anlamıyorum. Herkes hayalgücünde bir takım şeyler tasarlamış. Söylüyor. Dokunulmazlığı kaldır mı diyor AB.

101
21/12/2004, 23:41
xoleras yazdıklarına baştan aşağı katılıyorum.
Eklediğin resim de ah be dedirtecek cinsten.

HunTER
22/12/2004, 00:29
Size şaşıyorum ,bu kadar sorgusuz sualsiz süzgeçten geçirmeden kabul ediyorsunuz

Yanılıyorsun yıldızıb.. Aslında ben etrafımdakı herseyı gozlemleyerek bu sonuca ulasıyorum.. O ogretmen ogrencı ornegınıde bu yuzden verdım zaten.. Kı buna benzer bı cok ornek daha verebılırım kendı hayatımdan..

Sonuc turk mılletı koyundur.. Cobanı nereye dogru guderse oraya dogru ılerler.. Bu benım dusuncem.. Katılır yada katılmazsın.. Bu sana kalmıs bısey..

"Yanı cogunluk koyundan farksız.. ve benım ıcın AB bu cogunlugu adam edıcek bısey.."

Mesela ne yaparak?Nasıl?

Cok basıt.. Muzakere surecı boyunca adına caption denılen adımlarla masaya konulan reformları gerceklestırerek.. Kı bu reformlar ıc ıslerımıze bı mudahale yada emperyalıst guclerın bızlerı parcalamaya yonelık bı komplosu degıl.. Suana kadar aday olan her ulkeye uyguladıkları standart bı prosedur sadece.. ve yıne suana kadar bu adımları uygulayarak parcalanan hıc bı ulke olmadı..

Yanı.. Meseleye kulaktan dolma ıc sıyaset argumanlarıyla yaklasırsanız elbette bu surec sızı korkutacaktır.. Zaten o ınsanların ıstedıgıde sızlerı korkutmak.. Ancak gercekcı olur ve surecı ve ayrıntılarını ıncelersenız korkacak bısey olmadıgını anlayacaksınız..

Avrupa nasıl Avrupa oldu?Avrupa Osmanlıyı mı taklit ettide oldu?Hayır kendi stil ve tarzını geliştirerek kendi gibi davranarak böyle oldu.Taklitçilikle bir yere varılmaz.Türkiye kendi ruhunu, kendi özünü, kendine ait tarzı yakalamalı.

Avrupa tek bır ırk yada tek bı medenıyetten olusmuyor.. Orda aynı normları paylasan bırbırınden farklı ınsanlar var.. Once bunu bı anlamak lazım..

Benım ve sanırım AB surecını destekleyen herkesın arzuladıgı seyde ıste bu normları paylasmak.. Onlara benzemek degıl..

Not: Ha sen bu normlarıda reddedıyor ve bız cok daha ıyısını yapabılırız dıyorsan bende dogal olarak sorarım.. Nasıl?

HunTER
22/12/2004, 00:36
Mutlaka sağlar. Bekleyelim. Kim neye dayanarak çıkarıyor bunları anlamıyorum. Herkes hayalgücünde bir takım şeyler tasarlamış. Söylüyor. Dokunulmazlığı kaldır mı diyor AB.

Pekı sen aksını neye dayanarak soyluyorsun? Hayalgucunemı? Yanı burda benden ıspat ısteyen arkadaslar once kendı ıspatını ortaya koyarsa sevınırım..

Ama yınede soyleyım.. Dokunulmazlıklar bu surecın dolaylı bı sonucu olarak kalkacaktır.. En azından ben oyle dusunuyorum..

Ansugo
22/12/2004, 00:44
Size şaşıyorum ,bu kadar sorgusuz sualsiz süzgeçten geçirmeden kabul ediyorsunuz.

Bazilarinin Ataturk'un soylev ve demeclerini sorgusuz sualsiz kabul ettigi gibi degil mi?

alico
22/12/2004, 09:50
@hunter

Altarnetif var bunlar bahane.
Bu Ülkede Yasama Yürütme ve Yargının Üstündeki , Merciler bu ve bunun gibi doğru ve kararlı adımlardan oluşan

( Örnek "D8" Nasıl :http://www.harunyahya.net/popup/Download.php?WorkNumber=883&Format=mp3> Sağ Tıklatıp Kaydet Umarım yine burdan link verdiğim için bana kızmassın.)

Altarnetiflerin üsütünü kapatıyor ve önüne kötük tıkıyorsa siyasi alanda ilerliyebilmem bir yere kadardır. Sonrasında Kan akması gerekecek Birilerinin Saltanatı indirilecek ondan sonra çözümler faaliyete geçirilebilir. İnşallah Durum Bu noktaya kadar gelmeden düzgün bir siyasetle bu sorunlar çözülür. İngilizlerin bir sözü vardı yanılmıyorsam "Türkler Herşeyini Feda eder ancak istiklalini Kesinlikle" Kırpılıp Yutulmaya başlandığımızda hiç bir siyasi gerekçe ile açıklanamaz hale düştüğümüzde artık yutturulacak bir durum kalmadığında gözgöre göre tepemize binildiğinde , umarım bu gaflet uykusundaki bizler uyanıp tek bir şey olan bağımsızlığımızı almak için tartışmadan birleşebiliriz.

Yoksa !

Aman verelim gitsin deyip yüz çevirip uyayacak yermizde kalmayacak.

HunTER
22/12/2004, 10:33
Kemal Dervıs bı roportajında "Turkıye'de AB karsıtı ınsanlar seslerını fazla yukseltemıyorlar.. Oysa bunları tartısmamız lazım.. Alternatıfler ortaya konmalı.. Bu surecı daha saglıklı hale getırecektır.." demıstı.. Katılıyorum.. Ancak burda sende dahıl herkes sadece korkularından bahsettı.. Ortada tartısabılecegımız bı alternatıf yok..

Dıger yandan.. Sıyası cozum ıle sıyası cozumsuzluk bırbırıne karıstırılıyor.. Yanı denılıyorkı mesela (kıbrısı) tanıma sart olarak konulursa onumuze masadan kalkarız.. Oysa yapılması gereken rum tarafını yıne cozum kartını oynayarak koseye sıkıstırmak.. Kı suan bu yapılıyor.. Yanı Annan planı tekrar gundemde..

Benzer sekılde "Turkıye Irak'ta sumsuk gıbı davranıyor" yada "Kuzey Irak'ta bır kurt olusumu kabul edılemez" demek sıyaset degıl bence.. Bunları bende bılıyorum.. Ancak oyle olmaması ıcın yapılması gerekenler nelerdır bundan kımse bahsetmıyor..

Not: Verdıgın MP3'u dınledım.. Ozetle Osmanlı'nın mıllet kavramını yenıden canlandıralım dıyor.. Bana gercekcı gelmedı.. Ornegın balkanlar, kafkaslar ve ortadoguyu ıcıne alan bı bırlıkten soz edılıyor.. ve daha bu bırlıgın nasıl kurulacagını acıklamadan Turkıye'yı bırlıgın dogal lıderı olarak ılan edıyor ve bırlıgın avantajlarından bahsetmeye baslıyor.. Yanı varsayımlar uzerıne kurulmus bı senaryo sadece..

HunTER
22/12/2004, 10:38
Altarnetiflerin üsütünü kapatıyor ve önüne kötük tıkıyorsa siyasi alanda ilerliyebilmem bir yere kadardır. Sonrasında Kan akması gerekecek Birilerinin Saltanatı indirilecek ondan sonra çözümler faaliyete geçirilebilir

Bu arada.. Bu memlekete kan akacaksa eger bu sadece bozguncuların kanı olacaktır.. Bu yuzden bence buna pekte heves etme..

alico
22/12/2004, 10:51
@Hunter

Hevesli Değilim

yildizib
22/12/2004, 17:46
Sonuc turk mılletı koyundur.. Cobanı nereye dogru guderse oraya dogru ılerler.. Bu benım dusuncem.. Katılır yada katılmazsın.. Bu sana kalmıs bısey..

Ne demek katılır yada katılmazsın?Gerçek olan nedir?Senin gördüğün mü?benim gördüğüm mü?Yoksa ortada somut olarak duran mı gerçek?Bir davanın iki sonucu olmaz.Hakikat, tartışma ve görüşlerin çarpışması sonucunda elde edilir ve tek'e indirgenir.Tektir,tek olmalıdır.Hakikat hususunda senin görüşün benim görüşüm diye birşey söz konusu olamaz.

Türk milleti koyun da değildir.
Türk milleti asildir!Türk milleti zekidir!

Türk milleti şu an hangi durumun içindeyse, durumun sorumlusu sadece içinde bulunduğu şartlar olabilir.Yoksa gen olarak tüm dünya milletleriyle herşeyimiz aynıysa (bizde 46 kromozom var onlarda da aynı. ne eksik ne fazla),öyleyse zeka olarak, Almandan Rustan Allah bizi niye aşağı yaratsın?

yildizib
22/12/2004, 17:53
Bazilarinin Ataturk'un soylev ve demeclerini sorgusuz sualsiz kabul ettigi gibi degil mi?

"Bazıları" diye bahsetme de benim yaptığım gibi direk yüzüme "senin şunu şöyle kabul ettiğin gibi mi? "desen daha hoş durur.Yoksa, tırsak bi tablo çıkıyor ortaya.

Hayır,bundada yanılıyorsun.Ben Atatürkün görüşlerini aynen kabul ettiğim söylemiyorum.Ama şu ana kadar eleştirmiş olduğum bir çok konuda beni zaman içinde ekarte etti.Yani Atatürk'le ihtilaf'a düştüğüm konularda bir zaman sonra anladım ki hep o kazandı.Şu an dahi hala kendisine katılmadığım noktalar olduğu olur.Bakalım ne olacak.Okumak lazım.yaşamak lazım.

HunTER
22/12/2004, 18:14
Gereksız tartısmalar bunlar.. Bı davanın ıkı ayrı sonucu olur.. Hakıkatte bır degıl bırden fazladır.. Hadı bakalım..

yildizib
22/12/2004, 18:25
Ben böyle bileyim sen öyle bil.Rüya mı gerçek yoksa gerçek mi rüya.Matrix mi zion mu?Hangi görüş doğruymuş,hangisi yanlışmış tartışmayı kafaya inen tokmağın verdiği acı bitirir.

euler
22/12/2004, 20:02
konuya ilişkin el cezire televizyonunun hazırladığı bir flash.
buyrun bakınız.

http://english.aljazeera.net/NR/rdonlyres/A8F8B2C7-0E09-428A-BB9B-69C00BBE4C95/50238/NEVERENDINGSTORY.swf

tabi burda Türk die gösterilen insan tipi de arap gözünden bakış açısı. ya onların bizi gördüğü ya da görmek istediği görünüş. kendilerini kaale almamakla beraber buradan sevgili politikacılarımıza da el sallıyoruz...

Grafik
22/12/2004, 20:11
burada bir sonuç çıkması mümkün değil. o nedenle çözüm beklemeden herkes içini döksün rahatlasın

Kögüdey Meygen
22/12/2004, 22:19
"Gökten inmez bize hiç bir şey, bütün yerden taşar.
Bir millet kendi ahlâkıyla ölür yahut yaşar."
Mehmet Akif Ersoy

101
22/12/2004, 23:37
Pekı sen aksını neye dayanarak soyluyorsun? Hayalgucunemı? Yanı burda benden ıspat ısteyen arkadaslar once kendı ıspatını ortaya koyarsa sevınırım..

Ama yınede soyleyım.. Dokunulmazlıklar bu surecın dolaylı bı sonucu olarak kalkacaktır.. En azından ben oyle dusunuyorum..

Aksini isbat etmek için tarihten alıntılar yapmam gerek ki ne bu foruma sığar ne de ben takip edebilirim.
Bu AB yi isteyenler yapmak istediklerini insan hakları arkasına gizleyerek daha rahat yapabilmek için AB yi istiyor. Yani bu daha fazla dokunulmazlık demek.

HunTER
22/12/2004, 23:54
Aksini isbat etmek için tarihten alıntılar yapmam gerek ki ne bu foruma sığar ne de ben takip edebilirim.

Meselede bu zaten.. Herneyse.. Herkes bıldıgını okumaya devam edecek sanırım.. Oyleyse uzatmaya gerek yok.. Yasarsak hep beraber gorucez neler olacagını..

DotNetKid
23/12/2004, 01:31
kusura bakmayın ama arkadaşların coğu boş konusmuş sıfır araştırma ile yorum yapmış.

beni en cok rahatsız eden de AB nin başımıza coban olma lafı. kardeşim AB bir zamanlar coban degil sürünün adam gibi bir ferdi bile degildi. herşeyi bırakın adamların tuvalet adabı bile yoktu yüz yıl öncesine kadar. bizden tuvaleti, adabını öğrendiklerinde 100 yılın en büyük keşfi ilan ettiler. bu kadar insanlıktan merhametten nezaketten insaftan uzak bi toplum mu bize cobanlık yapacak.onlar cobanlık degil anca gardiyanlık yapabilirler. avrupa cok cagdas, batı şöyle böyle.

bu konuyu konusmanın alemi bile yok yaa...

HunTER
23/12/2004, 15:44
Sen hangı yuzyılda yasıyosun kuzum? Bırde arastırma yapmıyorlar bos konusuyorlar demıssınya pes dogrusu..

selami_32
23/12/2004, 16:33
"Gökten inmez bize hiç bir şey, bütün yerden taşar.
Bir millet kendi ahlâkıyla ölür yahut yaşar."
Mehmet Akif Ersoy

budur.

saygılar.

DotNetKid
23/12/2004, 16:40
ben avrupanın amerikanın batını belki de hiç göremeyecekleri bir yüzyılda yaşıyorum buna bilenler 22. asır da der, 25. asır da. daha düne kadar zır cahil, kültürsüz seviyesiz insanlıktan uzak barbar yaşayanlar örfü ahlakı edebi kültürü ilmi bizden öğrenmiş, sizin gibi insanların da elinden almış olanlara söylediklerimden dolayı bana neden "hangi yüzyılda yaşıyorsun dedigini anlayamadım"

buarad sizin gibi insanların ellerinden almış derken, genelleme yapmak istemiyorum yani edebinizi vs. ellinizde almışlar da sizler edepsiz kalmışsınız demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın. ama şuur, inanc, teslimiyet vs.. kalmamış malesef. bugun avrupa islama yaklaşırken biz uzaklaşıyoruz. burası ortada. konuya yakın olan bazı topicleri inceledigimde sizlerin mantık adı altında Kuran da yazanları bile kalben tasnif etmediginizi ya da tereddütte oldugunuzu anlıyorum. bu nasıl iştir. bizler olmasak da tembellik yapsak da çalışan ve insanlığı bu inançla bu kitapla doğru yola getirecek olan insanlar var.

aslında az önce "siz" diyerek başladıgım ve yorum yaptıgımda toplumda malesef ben de varım. bahsettigim konuda eksiklerim çok. ama en azından inançlarımda bi sorun yok. bazı şeyleri uygulayamasam da kabul ediyorum.

ne başörtüsü kafamı kurcalıyor ne de başka bişey. insanlar kendi kafasına mantıgına göre yorum yapmaya gelince bunu cok iyi beceriyor ama dinde tahsil görmüş derinine inmiş biri milletin mantıgını delip gecen laflar ettigi zaman irticacı oluyor, gerici oluyor, bilmem ne oluyor. halbuki o ilmi ile konusuyor digerleri mantık + sıfır bilgi ile..

HunTER
23/12/2004, 16:44
Pekı DotNetKid ben sustum sen konus... Cunku ben artık gercekten dayanamıyorum.. Dedıgım gıbı zamanla gorucez ne olacagını.. Umarım haksız cıkan ben (!) olurum..

DotNetKid
23/12/2004, 21:25
Pekı DotNetKid ben sustum sen konus... Cunku ben artık gercekten dayanamıyorum.. Dedıgım gıbı zamanla gorucez ne olacagını..

DotNetKid = HunTER ++;

Gurhan
24/12/2004, 09:28
daha düne kadar zır cahil, kültürsüz seviyesiz insanlıktan uzak barbar yaşayanlar örfü ahlakı edebi kültürü ilmi bizden öğrenmiş...

bu neyi değiştirir ki biz şimdiyi konuşuyoruz geçmişi değil
şuan ne sen osmanlı gibi yaşıyorsun ne de onlar eskisi kadar cahil.
onların yaşam standartlarının bizden iyi olduğunu kabullenmek zor geliyor olsa gerek.

bizimde onların seviyesine gelebilmemiz için onlara ihtiyacimiz var çünkü biz şıkışmadan hiç bir işi yapmiyoruz?

hangimiz vergi numarsasini yada kimlik numrasini lazım olmadan,sıkışmadan gidip çıkarttı ?

(A.B ye girmeye can attiğim filan yok sizden daha çok karşıyım bu topluma ama ortada bazı gerçekler var ve bunları göz ardı etmek hiç adilce değil.)

xander
24/12/2004, 10:18
ne başörtüsü kafamı kurcalıyor ne de başka bişey...
Kurcalamadığının farkındayım konu başlığı altında bir tek senin başörtüsü konusunu irdelemenden bu açıkça anlaşılıyor. :hey:
ama şuur, inanc, teslimiyet vs.. kalmamış malesef
Bu şuur bu zihniyetle AB ye girsek nolur girmesek nolur. İnsanların inancından size ne be mübarek şunu ayıramadınız hala her kulun Yaradan'a karşı sorumlulukları hakkında bırakında Yaradan karar versin. Tetebbu olmuş konuları sürekli tekerrür ediyorsunuz.

alico
24/12/2004, 22:41
budur.

saygılar.

Daha Sıkısı :)

Post üstüne hem kavgaların hepsi nihayet;
Hâlâ mı boğuşmak? Bu ne gaflet, ne rezâlet!

“Hürriyeti aldık!” dediler, gaibe inandık;
“Eyvah, bu bâziçede bizler yine yandık!”
Cemiyete bir fırka dedik, tefrika çıktı;

Sapsağlam iken milletin erkanını yıktı.
“Tûran İli” nâmıyla bir efsâne edindik;
“Efsâne, fakat, gâye!” deyip az mı didindik?
Kaç yurda vedâ etmedik artık bu uğurda?
Elverdi gidenler, acıyın eldeki yurda!

M.Akif.Ersoy

101
25/12/2004, 00:01
baziçe
tefrika
ne demek alico bunlar?

yildizib
25/12/2004, 00:01
"Türk milleti zorlanmadan bir şey yapmaz."
"Türk milleti başında bir otorite olmadan bir işe girişmez."
"Türk milleti koyundur."

Belki haklı olan yanlarınız var.Daha önceden şöyle bişey söylemiştim:
"Türk milleti ne haldeyse,sorumlusu içinde bulunduğu şartlardır."

Pireyi 30 cm'lik kutuya koymuşlar, kutuya girmeden önce 70 cm sıçrayan pire kutudan çıkarıldıktan sonra 30 cm sıçramaya başlamış ve devam etmiş.

Bizim diğer milletlerden aşağı kalır hiçbir yanımız olamaz.Genler farklı değil sonuçta.

Sizin yaptığınız gibi millete çok ağır ithamlar etmeyeceğim,fakat kısmi olarak doğru tespit ettiğiniz yerler olabilir.

Dövülmüşlüğün sövülmüşlüğün her an ve her yerde, her insanımızda izini ve örneğini görüyorsunuz,görüyoruz.Dövülen bir adamın kendine güveni olamaz.Kendinin her halükarda yanlış yaptığını düşünür ve hep inisiyatif almaya çekinir.Başkasının otoritenin kendini yönlendirmesini bekler.
(@Hunter askere gidince ne demek istediğimi iyi anlarsın)

Türk milletinde sebebini anlayamadığım veya yarı anladığım bazı terslikler var:

1-Döven devlet ve otorite ise,hiçbir şekilde ona el kaldırmıyor.
2-İnisiyatif ve sorumluluk almaya korkuyor.
3-Garip bir "yetinme" ve kanıksama duygusu var.Bir hırka bir lokma.
4-Hesap sormak yerine kendi köşesine,dünyasına çekiliyor ve küsüyor.
5-Yenilikten korkuyor.Neden korkuyor anlamadım?

Herşey bir yana benim inancımda Türk milleti,yinede lider kişilik özelliklerine sahip.Fakat bu liderlik özelliğini yumurta kapıya dayanmadan yada zorda kalmadan ortaya çıkaramıyor.Zorda kaldığında imkansızı başaracak,mucizeler yaratacak güce sahip.Aslında hep sahip.
Garip bir şekilde kendisini başkasının(avrupa,batı) gözünden görmeyi tercih ediyor ve kabul ediyor.Kendine söylenen "koyunsun" telkinlerine boyun eğiyor.

En son bitirirken bir Anderssen hikayesi anlatayım:

"Yavru bir aslan annesi ve babası başka hayvanlarla olan çarpışmada kendilerini yavrusu için feda eder ve yavruda ortada yetim kalır.
Yavruyu bir koyun sürüsü bulur.Yavrunun bu haline acıyan koyunlar onu sürüye alırlar.

Gün be gün yavru büyür.Fakat koyunların korkusu ve iç güdülerini alarak büyür.Kendini koyun gibi hisseder ve öyle düşünür öyle yaşar.Bir koyun gibi melemek ister fakat meleyemez, onun yerine her seferinde ortalığı yıkan bir kükreme sesi çıkarıyormuş.Koyun gibi meleyemeyen Aslan kendinden utanmaya başlamış ve bir daha kükrememeye karar vermiş.Günden güne sürüyle birlikte yaşayan aslan yavrusu büyür gelişir.Artık bir yetişkin olmuştur.

Bir gün sürüye bir kurt sürüsü saldırmış.Kendini koyun zanneden aslanda koyunlar nereye kaçışırsa o da onlarla kaçıyormuş.Sonra kurtlar aslanı ve sürüsünü bir uçurumun kenarında sıkıştırmış.
Bütün koyunlar sıranın kendilerine geleceği anı umutsuzluk ve üzüntüyle bekliyorlarmış.Kurtlar koyunlardan hiç bir tepki gelmeyeceğini bildiği için acımasız ve pervasızca sürüyü telef ediyormuş.

Tam o anda umulmadık bir şey olmuş ve Aslan iç güdülerininde etkisiyle bir Aslan olduğunu hatırlamış!Sürünün üzerine pervasızca saldıran kurt sürüsünün arasına bodoslama dalmış.Önüne geleni tuttuğu gibi bir silkeleyişte cansız bir kenara fırlatmış.Bu kez kurt sürüsü av olup Aslanın önünden kaçmışlar."

Türk milleti bir Aslandır.Fakat öyle olduğunun farkında değildir.Kendisine verilen telkinden kurtulduğunda kendi özüne ulaşacaktır ve bir Aslan gibi davranacaktır.

cyrusthevirus
25/12/2004, 02:54
Arkadaslar olayi abarttik gibi..Ortada verilmis bir Kibris yok.Verilmez de..
Suana kadar hersey guzel gitti. Sonunda AB ye girmesek de yapilan reformlar guzel degil mi? Artik guzel birsey yapilsa da bunun altinda kesin birsey vardir diye bakiyoruz. Tamam bakmayalim da demiyorum ama bazen yapilan guzellikleri de gorsek daha iyi olmaz mi? Buradaki olay AB tartismasindan cikmis.

Ansugo
25/12/2004, 09:11
Türk milleti bir Aslandır.Fakat öyle olduğunun farkında değildir.Kendisine verilen telkinden kurtulduğunda kendi özüne ulaşacaktır ve bir Aslan gibi davranacaktır.

Bunlarin aynisi Turkiye'de yasayan Kurt milleti, Abhaz milleti gibi diger milletler icinde gecerli.

Bahsettigin sorunlar Turklugun degil genel olarak Turkiye'nin sorunlari. Eger Turklugun sorunlari olsa idi Orta Asya Turk devletlerinde de ayni sorunlar olmasi gerekirdi. Ama oralarda durum cok daha farkli.

Türk milletinde sebebini anlayamadığım veya yarı anladığım bazı terslikler var:

1-Döven devlet ve otorite ise,hiçbir şekilde ona el kaldırmıyor.

Yillarca anarsik olma korkusu yasandigindan...

2-İnisiyatif ve sorumluluk almaya korkuyor.

Yillarca isini duzgun yapanlari isinden ettiklerinden...

3-Garip bir "yetinme" ve kanıksama duygusu var.Bir hırka bir lokma.

Yuzyillarca islam dini ile yasamaktan...

4-Hesap sormak yerine kendi köşesine,dünyasına çekiliyor ve küsüyor.

Yillarca adaletsiz bir sekilde yasadigindan...

5-Yenilikten korkuyor.Neden korkuyor anlamadım?

Yillarca yenilikten bahsedince rejim dusmani, ataturk dusmani olarak nitelendirildiginden...

Devlet politikasi

yildizib
25/12/2004, 12:54
Bir de madem arkadaşlar koyunuz diyorlarya.Avrupa birliğine gireceğiz bize bir çoban lazım çobansız birşey yapılamaz deniyorya.

Avrupa birliğinde yer almak istiyorsanız önce "biz koyunuz" demekten vaz geçmek lazım.Çünkü AB'deki hiçbir millet kendini böyle aşağılık görmez.

Gurhan arkadaşa ise diyeceğim şudur;

Aslında pot kırdı.Ama bunun farkında mı bilmiyorum?

Nasıl pot kırmış anlamasına yardımcı olayım;

"hangimiz vergi numarsasini yada kimlik numrasini lazım olmadan,sıkışmadan gidip çıkarttı ?"

Şimdi bu cümleyi kendine bakarak mı söylüyor?Herhalde kendine bakarak.Çünkü 70 milyonun hepsi ne tepki vereceğini test etmesine imkan yok.

Yani kendine bakarak Tümevarım yapmaya çalışıyor."Ben böyleyim o halde herkes böyle demek" istiyor.(Bir şimşek çaktı mı?)

Ansugo Kürt milleti Türk milleti diye ayırt etmiyorum(Sen de ayırt etme.Biz bir bütünüz).Tabiki Türkiye'de yaşayan herkesi kast ediyorum.Yani Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi.

Gurhan
26/12/2004, 14:01
Gurhan arkadaşa ise diyeceğim şudur;

Aslında pot kırdı.Ama bunun farkında mı bilmiyorum?

Nasıl pot kırmış anlamasına yardımcı olayım;

"hangimiz vergi numarsasini yada kimlik numrasini lazım olmadan,sıkışmadan gidip çıkarttı ?"

Şimdi bu cümleyi kendine bakarak mı söylüyor?Herhalde kendine bakarak.Çünkü 70 milyonun hepsi ne tepki vereceğini test etmesine imkan yok.

Yani kendine bakarak Tümevarım yapmaya çalışıyor."Ben böyleyim o halde herkes böyle demek" istiyor.(Bir şimşek çaktı mı?)
ben %90 nımızın böyle olduğundan eminim aslında sende biliyorsun
yinede bildiklerin tatmin etmiyorsa forumda anket açabiliyorsun.

eslem1
08/01/2005, 16:42
Bu kıbrıs meselesi konusunda, sabaha kadar 2-3 program izledim.
Fırsat buldukça milletin görüşlerini, oradan gelen askerlerin söylediklerine ve orada okuyanların anlattıklarına bakınca bu işin yeterince arapsaçı olduğuna kanaat ettim.

Bu sebebten dolayı bu forumda bunun değil çözülmek belki daha da karışıp, yanlış bilgiler eşliğinde arapsaçı² olacağından bu konuda pek görüş beyan edemeyeceğim.

Forsnet ekibine duyarlı davrandıkları için buradan teşekkür ederim.

Bir de halka koyun demek hususunda bir kaç klavye tuşunu aşındıracağım.

Halka koyun tabiriyle yaklaşmak bir sonuç üretmiyor.
bunun giceği pek yer yok.
anca eğitim şarta geri döner.
sonra da klasik olarak ülkenin eğitim sisteminden dem vuran
sonra ...
sonra... gibi kronik konuları konuşur kendimizi rahatlatırız.
Fakat önümüze çıkan bu umutsuz tablodan da azap duyar ve gayretimiz kırılır.
Şu altın kuralı hep gözardı ederim-iz. "Erken kalkan yol alır, işleyen demir pas tutmaz, vb atasözleri"

Bu kadar karışık meselede fikir etmeyip ve hala bilgi toplamak aşamasında olduğum için aramızdaki maharetli kardeşlerimizin "bana bak, dalaşma benimle, sen vatan hainisin, vb düşmanca deyimler..." ile şevkini şu an itibariyle kırmak istemiyorum.

Böyle bir ihtiyacım olunca foruma takılıp içimi rahatlatabilirm.
Üreten kardeşim beri çıksın.

eslem1
08/01/2005, 16:48
Bir yazı okumuştum...

[insanlar dinlerini televizyondan öğrenmenin cezasını çekecek
Yani: raiting uğruna yapılan bir şovdan nasıl bir öğrenme olabilirki? Yarım hoca imandan yarım doktor candan meselesi]

üstteki benim mesajımdaki giriş cümleme baktığımda benimde kıbrıs meselesi konusunda aynı hataya düştüğümü ve kaynak olarak bir kaç tv programını, ve şahısları göstererek, aslında ne bu konuda kitap okumuş ve ne de araştırmış klasik Türkiye evladı olarak durumum içler acısı.