PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Türk Bayrağı

Kaizer
17/12/2004, 12:39
Arkadaşlar bir Türk bayrağının arka fonunun rengini değiştirmek istiyorum fakat bunu tam olarak yapamadım.En iyi şekilde nasıl yapabilirim ?

o-z-a-n
17/12/2004, 13:02
-Araçlar (Tools) kutusundan magic wand tools u seçin
-Bayrağın Kırmızı olan kısmına tıklayın.(Bu işlemden sonra ay-yıldız hariç yalnızca kırmızı-bölgelerin seçilmiş olması gerekir.)
-Üst menüden->Image-Adjust-Hue-Saturation'ı seçin
-Açılan kutuda sağ altta colorize yi işaretleyip altta bulunan kaydırma çubukları ile rengi ayarlayın.

Veya kırmızı renkte olan alanlar seçildikten sonra direkt Paint Bucket Tool (Boya kovası) ile istediğiniz renge boyayın.

Resimde magic wand tool il kırmızı kısımları seçemiyorsanız,
-Tools menüsünden (soldaki menü) eye dropper aracını seçin,
-Bayrakta Kırmızı rengi tıklayarak bu rengi seçin,
- Üst menüden, Select-Color Range' i seçin.
-Çıkan kutuda sadece kırmızı bölgeler seçilene kadar kaydırma çubuğu ile ayarlama yapın,
-Tamam dedikten sonra yalnızca kırmızı bölgenin seçilmiş olması gerekir.

Rengi yine yukarıdaki yöntemlerle değiştirebilirsiniz.

Kolay gelsin...

realmusti
17/12/2004, 13:45
bu işi freehand de çok kolay bir şekilde halledebilirsin aşağıda dosyayı yolluyorum sadece zemin rengini değiştirmen yeterli.
umarım bu bayrak işini görür.

veygun
19/06/2006, 17:11
realmusti hoca yukarda eklemiş olduğun "bayrak.fh9.zip " bende açmadı. Kullandığım program photoshop 7.0. ME diger resim prolarıda açmadı ne ile açacağız.
Teşekkürler

sebas
19/06/2006, 17:28
Merhaba.. Hangi programda bu değişikliği yapmak istiyorsunuz ve hangi formatta? Ona göre gönderebilirim...

Kolay gelsin...

kursad
19/06/2006, 18:29
@veygun,
fh9 belgesi freehand programına ait olduğu için Photoshop'ta açamaman normal.

@realmusti,
gönderdiğin bayrak Türk bayrağına benziyor ama ay ve yıldız gerçek ölçü ve orantılarda değil. Kanuna göre bayrak standartları için buraya bakınız. http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_Bayra%C4%9F%C4%B1

veygun
03/08/2006, 22:13
teşekkürler kursad hoca. Bu resim oldu.