PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : bozuk .lib dosyasi hatasi

ceeyt
17/12/2004, 04:56
Elimde national instruments tarafindan bir miktar MFC kullanilarak yazilmis bir kod var. Bu kod bir CCD kameradan goruntu almak icin kullaniliyor. visual C++ 6.0 ortaminda gelistirilmis,bende kendi yazdigim kodu buna eklemek istiyorum.

workspace icerisinde, national tarafindan yazilmis iki baslik dosyasi olan niimaq.h ve nitypes.h adinda iki baslik dosyasi gozukuyor ancak uzerlerine tiklayip acmak istedigimde , bu dosyalarin olmadigi uyarisi aliyorum(zaten gercekten yoklar). Ayrica program imaq.lib adinda bir lib kullaniyor.

programi calistirdigimda gayet sorunsuz calisiyor, ancak baslik dosyalari icinde en ufak bir degisiklik yaptigimda,mesela bir aciklama satirinda bir harf dahi degistirsem asagidaki hatayi vermeye basliyor.

C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VC98\LIB\imaq.lib : fatal error LNK1136: invalid or corrupt file

internetten baslik dosyalarini ve lib dosyasini bulup workspace i tekrar olusturup denedim ancak yine yukaridaki uyariyi aldim.

msdn de LNK1136 yi aradim,

"invalid or corrupt file
The input file either has a corrupt header or is zero size or abnormally small."

sorunun bu oldugunu hic sanmiyorum.Eger boyle olsaydi ilk durumda neden calissin.

Sanirim hata baska biryerlerde, acaba fikri olan var mi?

yoksa national kodu kullanamayalim diye biseyler mi yapmis,ama kendileri verdiler niye boyle yapsinlar ki... :iih:

acehreli
17/12/2004, 11:30
Programi calistirdiginda sorunsuz calistigini soyluyorsun; o programi sen mi olusturuyorsun, yoksa programi da mi National'dan indirdin? Eger programi oldugu gibi indirmissen, senin tarafindan olusturulmadigi icin, yani lib kutugunu kullanmadigi icin calisiyordur. O yuzden, sendeki lib gercekten bozuk olabilir.

Ali

ceeyt
17/12/2004, 12:53
ilk derledigimde sorun cikmiyor ve calistirabiliyorum,daha sonra dedigm gibi baslik dosyalarindan birinde en ufak bir harf degistirdikten sonra yine hatasiz derleniyor ancak calistirmak istedigimde, yukarida yazdigim hatayi aliyorum.

Euclides
17/12/2004, 20:31
eğer imaq bir dll ise ve imaq.lib onun exportlarını taşıyorsa
borland free c++ compli.'i indir.(veya sende builder varsa onun içinde de olması lazım) içinde
"implib" diye bir program var.Onunda imaq.dll'den imaq.lib üretebilirsin

ceeyt
18/12/2004, 03:21
@acehreli : lib gercekten bozukmus :tabi:

@euclides : :super:

sorun kalmadi, yardimlariniz icin tesekkurler.