Tam Sürümünü Görmek İçin : C derleyici
Emmanuel
16/12/2004, 20:10
öncelikle selam forumu biraz gezdim ama genelde c++ yada c# dikkat ettim C ile ilgili pek bir şey göremedim ilk defa Programlamaya başlıyorum ve sıkıntısını bilirsiniz derleyici bulamadım ve bulsam bile geneli paralı ücretsiz bir derleyici linki verirmisiniz ve türkçe de biliyorsanız daha evla olacak
linuxta gcc ile c programlarını derleyebilirsin.. emanuella
Volkan Uzun
16/12/2004, 20:25
devc++
http://www.bloodshed.net/
Emmanuel
16/12/2004, 20:46
shell ile olduğunu biliyorum da bana windows lazım hacı hem emanuella değil :) emmanuel yani ALLAH bizimle demek
acehreli
16/12/2004, 21:11
Emmanuel, Windows istedigine gore sanal_programci'nin verdigi baglantiya gidip Dev-C++'i indirmen iyi olacak.
Ali
Emmanuel
16/12/2004, 22:56
indirdim gerçekten çok hoş ve güzel buldum yalnız bu sefer de başka bir hata çıktı.
#include <stdio.h>
main()
{
printf("yaşamaaaaaaaaaaaaaak");
return 0;
}
bunu derlersem hata veriyor ve .obj oluşturmuyor ama #include <stdio.h> yi çıkarırsam .obj oluşturuyor ama bu sefer exe oluşturamıyorum yoksa ben bir hatamı yapıyorum anlayamadım
Volkan Uzun
16/12/2004, 23:04
tam olarak ne hatasi veriyor, ne yapiyorsun vs ?
sorun o kadar kapali ki
Emmanuel
16/12/2004, 23:17
abi msn de konuşsak bu işi forumda kalabalık olmasın wena_gali@hotmail.com ben seni ekledim ama inş. onay verirsin.
acehreli
17/12/2004, 11:26
Emmanuel, bize haksizlik olmuyor mu? Sen sorununu ozel sohbetle halledeceksin, biz habersiz kalacagiz...
Ali
Volkan Uzun
17/12/2004, 18:33
bende ayni sekilde dusundum acehreli :)
Emmanuel
19/12/2004, 17:17
acehreli abi kusura bakma ama gereksiz olacak bazı yerler gördüm kendimce ama foruma faydası olacaksa amenna ve saddakna burda konuşurum sorarım ama userlere gına gelmesinde çünkü ilk programcılığa adım atışım ve özellikle C öğrenmem tavsiye edildi. :)
Emmanuel
19/12/2004, 20:22
#include <stdio.h>
int sayi;
main()
{
printf("ikinci denemem için sayı girelim");
scanf("%d",&sayi);
else if(sayi<0)
{
printf("bu negatif bir sayı.");
}
else if(sayi==0)
{
printf("bu sayı zaten sıfır.");
}
else if(sayi>0)
{
printf("bu pozitif bir sayı.");
}
}
işte dert burda başlıyor şimdi karakter girince de bana bu sayı zaten sıfır diye uyarıyor onun sayı olmadığını nasıl tanımlayabilirim.
acehreli
21/12/2004, 01:31
Emmanuel, sayi olarak algilanamayacak bir karakter girdigin zaman aslinda scanf hata ile sonlaniyor, ama sen bu bilgiyi goz ardi ediyorsun.
sayi nesnesi de global oldugu icin, degeri 0 ile basliyor ve anlasilan o degerini kaybetmemis oluyor.
scanf, giristen gelen karakterleri kullanarak kac tane donusum yaptigini dondurur. Senin durumunda yalnizca bir tane donusum (giristen gelen karakterlerin 'sayi' nesnesine donusturulmesi) oldugu icin, basarili durumda 1 donmesi gerekir.
O donus degerini soyle denetleyebilirsin:
if (scanf("%d", &sayi) != 1)
{
fprintf(stderr, "Giris hatasi\n");
return EXIT_FAILURE;
}
else
{
/* basarili durumda yapilacak olan isler buraya... */
}
Ali
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.