PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Resımdekı Garıplık ...

HunTER
15/12/2004, 11:57
Bu resım uzun suredır elımde ancak tartısma yaratmaması ıcın yayınlamıyordum.. Ama daha fazla dayamıycam sanırım :)

Evet, resım bı arkadasımın babasının arkadasları tarafından canakkalede cekılmıs.. Ormanda yapılan alemın donusu hatıra nıyetıne..

Bakalım herkesın sonradan farkettıgı garıplıgı sızde farkedebılecekmısınız.. Ben yorumsuz yayınlıyorum..

Not: Kaynagım guvenılır : ) Sız once bı resme goz atın daha sonra gerekırse ayrıntılara degınırım..

Resim:

anov
15/12/2004, 12:10
*sağ taraftaki yapraklar uzaylıya benzeyen bir şekil oluşturmuş.(yani hiç uzaylı görmedik tamam ama hani filmlerdeki bizim hayal dünyamızdaki uzaylı)
*sadece iki yıldız görünüyor ve çok parlaklar.
*en soldaki kişinin üzerindeki fosforlu elbise parlak.

yahu iki resim verseydin de aradaki yedi farkı bulsaydık. eheh :)

DotNetKid
15/12/2004, 12:20
kardeşim bu ne yaa? şaka mı?

HunTER Allah aşkına de montaj filan mı yani bu yaratık herneyse cok acık yaa, tırstım valla. lütfen bir açıklama...

ozyy
15/12/2004, 12:55
iyi çalışılmış bir photoshop olduğunu düşünüyorum

cyrusthevirus
15/12/2004, 13:01
Bu fotografi daha once de gormustum. Montaj oldugunu dusunuyorum.

rockerdem
15/12/2004, 13:10
bence de montaj... gerçek olsa da bu kadar da net olmaz yaw...

acemi
15/12/2004, 13:26
Kimsenin pantalonu utulu degil.

turker
15/12/2004, 13:31
fotoğrafı çeken pek becerikli değilmiş. millet iyice birbirine girmiş ama sağda ve solda bir sürü alan kalmış.

SLiM_BoY
15/12/2004, 13:38
bu güzeL bir montaj çaLismasi..O sagdaki yaratik bir magarada buLunana,kaya üzerindeki resim i$Lemesidir..Bi zamanLar da magarada cin var faLan diye o yaratigin resmini yayinLiyoLardi.. :)

hade herkese koLay geLsin

anov
15/12/2004, 14:01
montaj olmasına gerek yok ki...
sol tarafta da deve kuşu var mesela (evet ejderha da olabilirdi , fakat gövdesi müsait değil)
ejderha için yukarıda en soldaki yaprak grubu daha uygun.
insan zihni , insan hayalgücü (artık neresine güç diyorsak bunun)

HunTER
15/12/2004, 14:40
Bu fotografi daha once de gormustum. Montaj oldugunu dusunuyorum.

Nerde? Bunu merak ettım.. Eger fotograf baska bı hıkaye ıle baska bı yerde yayınlanmıssa bende gerceklıgınden suphe etmeye baslarım.. Yınede hıkayenın gercek oldugunu farzedersek benım yapabıldıgım bı kac mantıklı acıklama var..

1. Resımdekı vatandaslar arkadasımı ve dolayısıyla benı aldattılar.. Resım fotomontaj. Oyleyse resmın negatıfını bulmak gerekıyor.. Kı ellerınde oldugu halde vermek ıstemıyolar.. Buda bu ıhtımalı guclendırıyor..

2. Bu bı yanılsama.. Oyleyse aynı saatlerde ve aynı noktadan baktıgımızda yaratıgın en azından bı kısmını tekrar gorebılmemız lazım.. Kı ben sadece resmın kaz dagında cekıldıgını bılıyorum.. Gıdıp bakmayada pek heveslı degılım acıkcası..

3. Bunların hıc bırı degılse en ıyımser ıhtımalle bu gordugumuz bı sekılde bı tur mutasyona ugramıs bı canlı.. Ornegın yaralı bı sempanze? Ben oyle olmasını umıt edıyorum acıkcası.. Zıra onun metafızıksel bı varlık oldugunu dusunmek resmın cekıldıgı sehırde yasayan bırı ıcın pek sevımlı bısey degıl..

Dıyecegım bırılerının benım yerıme bu hıkayeyı eselemesını ısterdım hatta tanıdıgım bı kac kısı bunu denedı ancak pek bı sonuc alamadı.. Su durumda belkı fotografı Sirius (http://www.siriusufo.org/)'a gondermelıyız..

Zerzevat Adam
15/12/2004, 15:15
Webdersleri.com'da cin diye arayayım orada vardı. Dünyada tartışılan bir resimmiş diye yazıyordu wd'de...

yildizib
15/12/2004, 15:24
Ben merak ediyorum niye korkulur ki şekli anormal (beklenmeyen şekil ve vasfa sahip)olan bir varlığa rastlanıldığında?

Acaba Avrupadan Amerikaya yada Avustralyaya giden denizciler kangrulara rastlayınca korkmuşmudur?Dünyada bilinmeyen bir çok tür var ve ben sanmıyorum ki birine rastlanıldığında siz bunlardan birinden korkasınız?

Dünya dışında başka gezengende bir hayatın olduğu ve bir akıllı varlığın yaşadığı ilan edilmedi daha.Eğer onlardan biriyle karşılaşılırsa niye korkulması gerekir ki?

Zerzevat Adam
15/12/2004, 15:27
http://www.webdersleri.com/forum/webdersleri/topic.asp?TOPIC_ID=1923

İşte. :)

Ama fotoğraf gözükmüyor o da sinir bozucu...

rockerdem
15/12/2004, 15:29
walla şüphe etmemdeki en byük etken, resmi çeken kişi sanki çekerken onu görmüş de kadraj'ı ona göre ayarlamış gibi. Yaratığın tamamı görünüyor ve resim tam bacağının bittiği yerde bitiyor. Yaratık resmen poz vermiş. Ayrıca üzerinde durduğu dallar da o cüssede bir yaratığı taşıyacak kalınlıkta değil gibi görünüyorlar. Ama cin bu, uçuyodur belki :)

HunTER
15/12/2004, 15:38
Acaba Avrupadan Amerikaya yada Avustralyaya giden denizciler kangrulara rastlayınca korkmuşmudur?Dünyada bilinmeyen bir çok tür var ve ben sanmıyorum ki birine rastlanıldığında siz bunlardan birinden korkasınız?

Evet korkmuslardır.. Hatta Buyuk Iskender fılmınde vardı.. Iskenderın ordusu hındıstanda ılkez maymunlarla karsılastıgında korkup savas acmıstı.. Sonucta onların zararsız oldugunu anlayıp vazgectıler tabı..

Meselede bu zaten.. Karsındakının sınırlarını bılmemek urkutucu.. Ornegın agactakı yaratık gozlerınden alevler cıkarıyor olabılır.. Yada ısınlanabılıyordur.. Kım bılebılırkı? Bunu bılmedıgım surecede ben ondan korkarım acıkcası..

yildizib
15/12/2004, 15:49
Hmm.Peki karşınızdakinin sınırlarını bilmeniz korkmamanızı sağlayabilir mi?Örneğin bir iskeletle veya cesetle aynı odada kalabilirmisin?

Hatırlıyorum ben İstanbul'a ilk geldiğimde ,amcam boğazda gezintiye götürmüştü.Orada denizin kenarındaki yosun kümesinden korkmuştum.Televizyonda izlediğim timsahlara benziyorlardı.Galiba 4-5 yaşındaydım.

yildizib
15/12/2004, 15:52
Bir başkası, ben elektrik süpürgesinden çok korkardım küçükken.Ya o odadan kaçıp başka bir yere gizlenirdim yada çığlık çığlığa koltuğun üstüne çıkar orada dururdum.

Zerzevat Adam
15/12/2004, 16:03
Önemli olan ölü biriyle veya iskeletle kalabilmekten ziyade ondan sonra bilinçaltınızı ve psikolojinizi nasıl etkileyeceği...

mars83
15/12/2004, 18:08
wall bende bu resmi baska yerlerde de gordum
ilk gorduumde tırstım tabi
ama becede montaj

merak
15/12/2004, 18:38
Kesinlikle fotomontaj.

Ansugo
15/12/2004, 18:51
Bizim Ali SARI agaca cikmayi ne zaman ogrenmis? Hos.

Gurhan
15/12/2004, 18:56
peki ağaca montaj edilen yaratık ne?

Ansugo
15/12/2004, 19:12
Daha once bir yerde gecmisti. Bu yaratik gercek falan demislerdi. Zaman gazetesinden bir arastirmaci gazeteci usenmemis Ingiltere'de izini bulmustu. Bir muzede bulunan birseydi yanlis hatirlamiyorsam.

Grafik
15/12/2004, 19:22
böyle birşey ilk görüşde red edilebilir çünkü böyle bişeyin mümkün olmadığı düşünüle bilir..
yani direk bu montaj'dır abi demek yerine teknik olarak incelemek gerekir...

ben inceledim..

1-) Zeminin Siyah Oluşu..

Karanlık görsel ekeft ve montoj uzmanları içinbulunmaz bir nimettir.. yani bu montajı güneşli bir hava manzarasına yaparsan ben montajım diye bağırır.. ancak siyah kırılmaları,fırça darbelerini,birleşme noktalarını oldukça güzel gizler.

2-) Ağaç Dalları..

bir montaj çalışması içinde 2. nimet ise karışık bir görüntü.. bu montakı oradaki kişilerin arasına yaparsan yine bir gerçeklik görüntüsü oluşturmaz.. ancak ağaç dalları gibi bir birine girmiş ve sadece 2 renk olan bir zemin motaj objesini yerleştirme için ideal'dir..

3-) Kullanılan Teknik..

Hayal gücü geniş birisi için ilk 2 madde'de yer alan nimetler ordada varsa yapılacakların sınrı yoktur. ve gerçeğe yakın görüntüler ortaya çıkarılabilir. P.shop bünyesinde bulunan noktaları başka bir alana taşıyan fırça ile başka bir ortamda bulunan montaj objesi dalların arasına hafif soft edge kullanılarak gömülmüş.. sonrasıda blur etkisi yaradan fırça ile kesişme noktaları kaydırılarak birleştirilmiş.. (montaj'ların gerçeğe yakın olmasındaki 1. madde kenarlıkların ve bitiş noktalarının iyi gizlenmesiyle oluşur..)

bunlara ne gerek var sonuc nedir derseniz.. bu bir montajdır :)

(ben bu mesajı yazarken) merak bir resim göndermiş.. anlaşılan o resim'de montaj :) o yaratığın orjinal resmine ulaşmak lazım.. kol kesik vs. hatalar ondada var.)

Zerzevat Adam
15/12/2004, 19:30
Evet Zaman'da falanda haberi geçmiş bende WD'den görmüştüm.

Sanırım bu bir insan evladı ama hani tek başına ormana düşen falan o tip birşeydi sanırım.

euler
15/12/2004, 19:42
sağdan 3. varol yaşaroğlu mu? :)

JJ
16/12/2004, 00:52
http://www.yenisafak.com/tarih.html

ceeyt
16/12/2004, 02:02
Bu fotografin burada karsima cikmasi birden bana cok ilginc geldi.

Gecen sene canakkaleden bir arkadasim bu forografi, gercek olup olmadigini incelememiz icin gondermisti. Fotograf kesinlikle sahte.

Ekledigim fotografta,parlakligi daha yuksek olan cisimlerin %80 i sonradan eklenmis. sanirim bu %80 icine uzayli kardeste girer :)

Buna ek olarak,tum fotografi, -n belirledigimiz hassasiyet sayilarini temsil etmek uzere n x n lik alt imgelere bolup, elde ettigimiz tum alt imgelerin birbirleriyle korelasyonuna bakarsak bazilarinin 1 e cok yakin oldugunu goruruz ki bunun anlami bazi parcalarin yine ayni resim icinden kopyalanmis ve baska bir yere yapistirilmis veya bir kac yere birden fazla yapistirilmis oldugudur.

yine ek olarak resmi yuksek geciren filtreden gecirip, yakinlastirarak kenar gecislerinin ne kadar duzenli oldugunu da kontrol edebilirsiniz.Bu baslikta arkadaslar daha guzel calismislar :) gecisler fena degil.

Grafik
16/12/2004, 16:49
ceviz.net kriminal araştırma deparmanına hoşgeldiniz.
lütfen şifreyi giriniz.

HunTER
16/12/2004, 19:27
Gecen sene canakkaleden bir arkadasim bu forografi, gercek olup olmadigini incelememiz icin gondermisti.

Arkadasınız adı neydı? Zıra aynı kısılerden bahsedıyorsak sorun yok ama alakasız bırı cıkarsa ben kendı arkadasımı pataklamayı dusunuyorum.. Ek olarak anladıgım kadarıyla bu hıkaye baya eskı.. Bunun ıcınde ayrıca pataklayabılırım.. Cunku bana yenı oldugunu soylemıstı..

Not: Burda acıklamak ıstemıyorsan ozel mesajda atabılırsın..

Ansugo
16/12/2004, 19:36
Burda da bulunsun.

sLosH
17/12/2004, 12:52
bu bana 22.11.2004 tarihinde mail olarak geldi bu resim ve bunlar yazıyordu:

>>>Peruda bir grup arkadas kendilerini kucuk bir kamp toplantisina
>>>hazirlamadan once bu fotografi cektiler ,
>>>ama fotografin sag kosesindeki agacin uzerine oturmus cin yada cisme iyi
>>>bakin ne dusunuyorsunuz .
>>>Bu resimde hicbir sahtekarlik yoktur, olay cesitli parapsikoloji
>>>olaylarindan birisidir.
>>>DİYOLAR.....
>>>
>>

+

bir resim daha gelmişti onuda sunayım onunda yazısı aynen şöyle geldi:

> Bu yaziyi kimin yazdigini veya bu resmi kimin cektigini bilmiyorum.
> Resimdeki cocuk arkadaslariyla beraber Sundarbansa tatil icin gitmis.
> Resim cekmelerini istemis. Flas patlayinca cocuk bagirmis ve bayilmis.
> Iki gün sonra cocuk kalp krizinden ölmüs. Arkadaslari resimi tap
> ettirmisler
> ve resimi görünce cok korkmuslar. Resim cekilirken hepsi ordaydi ama
> görmedikleri birsey varmis. Birer birer sinir hastanesine yatmislar.

Bu montajların 1. tebrik eder 2. ise daha fazla çalışmasını dilerim

alico
21/12/2004, 19:16
@SLosH

Kız fena değil :)

Ansugo
21/12/2004, 20:54
Aman yarabbi alico espri yapti! Hemen "Tarihte Bugun" sitelerine geceyim.

alico
22/12/2004, 10:19
Sen bana savunma hazırlamaktan rast gelmemişindir. Arada Çok Kaynadı :)

Adrenalin
25/12/2004, 15:03
Birçok yerde geçmiş bu cin işi ama işin garip yanı bu allttaki 4 resimede bir bakın.

http://www.yenisafak.com/images1/cin/jinn05_sol_buyuk.jpg
http://forum.ceviz.net/attachment.php?attachmentid=1084
http://www.yenisafak.com/images1/cin/jinn06_buyuk.jpg
http://www.anvari.org/fun/Farsi/Jinn_Picture.html

dördünde de neden farklı yerlerde olmalarına rağmen duruş şekilleri aynı? yoksa bu cinler hareket etmiyorlarmı aynı kalıpta bi yerden bi yere ışınlanıyorlar mı :)

sLosH
28/12/2004, 16:20
olayın ne oldugunu çözdüm ben

biz arkadaşlar AutoShowa gitmiştik çıkışta
resim çektik ben arkadaşlarım çekerken
orda olmayan ama resimde çıkan bir varlık
gördüm çok korktum.. vs vs..

:)

HunTER
28/12/2004, 19:41
Bugunler cok ısletılır oldum..