Tam Sürümünü Görmek İçin : Ek kolay para kazanılan en kolay iş..
abi şimdi kime sorsam herke(Ş) benim işim çok zor kimse yapamaz diyor
dönerci,
fabrika işçisi,
doktor,
bilgisayarcı,
öğretmen,
şimdi fabrika işçisi bilgisayarcıya diyor ee seninkinde ne var akşama kadar oturuyorsun..
dönerci öğretmene diyor eee ben akşama kadar ateş'de pişiyorum sen kitap okuyorsun.
doktor çikıyor ben hastalarla konuşuyorum akşama kadar benimki en zor. vs.vs meslek dalları birbirinin işini kolay görüyor.
bana göre para kazanılan her iş zordur ve kendisine göre problemleri var..
sizce bu böyle değilmidir ? bir bilgisayarcı ile bir fabrika işçisi arasında sarf edilen enerji arasında fark varmıdır..
benim görüşüm birinde beyin yoruluyo birinde beden yani sonuç = yorgunluk = uyku.
Volkan Uzun
15/12/2004, 02:48
eger bir meslegi cogunluk ( herkes degil ) ozel bir egitim almadan yapabiliyorsa kolay istir.
copculuk, taxicilik, gibi.
alman gereken egitim arttikca bende isin zorluguda artiriyor, herkesin doktor olamamasi gibi.
En kolay para kazanma yolu bence sevdigin isi yapmak.
Bence tum meslekler zordur ama bazıları keyıflı olabılır bazıları keyıfsız.. Mısal doktor hayat kurtarır ve bundan keyıf alır.. Ancak bı copcu yaptıgı ısı sevebılırmı emın degılım..
Mısal ben yaptıgım ısten o kadar keyıf alıyorumkı para kazanmasam dahı bu ısı yapardım.. Ancak bırılerı gelıp bunun ıcın bana para oduyor.. Dolayısıyla cok kolay para kazanıyorum : )
Ticaret bence en zahmetsiz en kolay para kazanma yoludur. 3'e al 5'e sat :)
bence en zor iş ticaret
müşteri ile uğraşmak kadar zor birşey yok.
HunTER ve acemi nin dediği gibi en rahat iş insanın severek sıkılmadan yaptığı iştir.
"Kolay İş" için çok para kazanmasından ziyade, kendi standartlarının altına düşmeden hayatını idame ettirebileceğin zevkli.. mümkünse hoby olarak ilgilenilen bir dal.. vs.. olmalıdır derim..
Eger isi sadece Al-Sat ile yapabilirsek yani biz araci, diger bir ifade ile "musteri ile mali bulusturan" kisi olabilirsek, parasi tatli, kendisi hos ve zevkli bir is. Riski de oldukca az. Sermayesi ise beceri ve bir tane telefon ile bir buro, icine de telefonlara bakabilecek ve cay yapabilecek kadar kabiliyetli bir sekreter.
Ama isin esnafligina girersek hele hele Allah korusun uretimine gecersek ticaret zul bir is olarak karsimiza cikar.
Isin zorlugunun egitimle falan da kismi olarak alakasi var. Mesela bilgi degil ama "beceri" ve hatta cogu zaman "deneyim" kimi zaman "hayal gucu" kimi zaman "sabir" en onemli faktorler olarak karsimiza cikar ve bilgiyi ezer gecer.
Tabii bir de kolayliktan ya da kazandigimizdan ne anladigimiz sorunu var. Ben su an kira vermesem ve aylik 300 milyon gibi bir gelirim olsa hicbir iste calismaz, hergun patates yiyerek yasiyabilirdim. Yani bu acidan benim icin 300 milyon girdi ve kira vermemek iyi bir kazanc. Kimisine ise zilyonlar yetmeyebilir. Hirs meselesidir, doymusluk meselesidir.
Ve gene "tabii", acemi'nin dedigidir olmasi gereken "en zevk aldigin isi yapmak".
Keşke herkese sevdiği işi yapabilecek fırsatlar verilmiş olsa..
En kolay para kazanma yolu bence sevdigin isi yapmak.
+10 yüz bin diyorum..
tabii sevdigin ish para getiriyorsa..
theskull
31/01/2005, 11:41
bende sevdiğim işi yapıyorum ve de aynı zamanda okuyorum. yeni yeni para kazanmaya başladım bu web tasarımından. hunter dedi ya para almasaydımda bu işi yapardım eğer bana para vermeselerdi de bende bu işi yapardım. ama sonuçta bir emek ve de tasarlamak için harcanan beyin gücü var ve birileri bunun için para ödüyor :)
web tasarımını seviyorum...
sizce bu böyle değilmidir ? bir bilgisayarcı ile bir fabrika işçisi arasında sarf edilen enerji arasında fark varmıdır..
benim görüşüm birinde beyin yoruluyo birinde beden yani sonuç = yorgunluk = uyku.
Bence var...
Beyin yorulduğu zaman,
sonuç = yorgunluk = uykusuzluk
oluyor...
"Bilgisayarla ugrasirken yoruldum, uykusuz kaldim" gibi laflar denmesi bana cok yabanci geliyor. Tersine bilgisayarla ugrasirken bana bir huzur/dinlenme havasi geliyor.
Acaba bilgisayar diye bana baska bir alet mi kakaladilar yoksa beyni kullanmadan bilgisayar kullanmanin yolunu buldum da farkinda mi degilim?
scripter
30/06/2006, 09:06
acemi +100
gok_tengri
30/06/2006, 12:03
elbette ki her mesleğin kendine göre güçlükleri var. ama bazı meslekler insana cezbedici geliyor işte. kendi mesleğinin güçlüklerini bildiğinden diğerleri çok kolay geliyor. çoğu mesleğin zor olduğuna inanıyorum anccak bazıları hiç de zor değilmiş gibi geliyor bana da. mesela bilgisayarcılık. eeğer bilgisayar hobileriniz arasında yer alıyorsa bu iş insana hiç de zor gelmez herhalde. ayrıca işi eğlenceli hale getirmek çok çok çoook kolay,çünkü elinin altında bilgiasayar var.ama onu da yapan bilir tabi illaki o işin de kendine göre zorlıukları vardır.
hürriyet
30/06/2006, 12:18
en kolay yapılan iş template satmak.templatemonster gibi bi sistem mesela, tasarımcılar gönderiyor tasarımı benim tek işim satışlardan gelen payı bankadan cüzdanıma almak :D
karavanabatu
30/06/2006, 12:33
En kolay iş milletvekilliği BENCE. Tamam meclise girene kadar belirli bi miktar para ödüyorsun, biraz emek harcıyorsun ama girdikten sonra da pek bişi yaptıklarını sanmıyorum. O emeğin 10 katını bi doktor harcıyor. Yaptıkları kabul edildi mi? Elini kaldır yeter. Bi de arada bi yazı hazırla çık konuş sonra götür milyarları. Ordan kazandıklarını iyi şekilde değerlendirirsen milletvekilliğinden ayrıldığında bile rahat yaşarsın.
En kolay iş milletvekilliği BENCE.
Davulun sesi uzaktan hos gelir hesabi :)
Eger bos bir vekil isen;
a ) Durustsen pesinden kovalayanlardan kacman gerekiyor.
b ) Durust degilsen nereden ne yerim diye mesai harcaman gerekiyor.
Eger dolu bir vekil isen ( Ornegin gurup baskanvekilleri vs )
a ) Her toplantiya katilman gerekiyor,
b ) Her konu hakkinda acil fikir edinip ona gore partinin toplu red/toplu onay vermesini saglaman, senkronizasyonu kurman gerekiyor.
c ) Her vekil neredeyse bir komisyona uyedir. Komisyonlara katilman gerekiyor.
d ) Oy bolgene sik sik gidip kendine laf gelmemesinis saglaman, bir sonraki secime destek araman gerekiyor.
Eger bakan, başbakan, yani hükümetsen,
a ) Yukaridaki siklarda soylenen tum islerin 10 kati kadar yuku aliyorsun,
b ) Her konuyu bilmen, en azindan temel olarak bilmen gerekiyor
c ) Herkes pesinde gafini, hatani bekliyor, sen de onlardan kacmaya calisiyorsun.
Siyaset en zor islerden biri. Herkes senin kuyunu kazma, herkes seni cikarina alet etme, herkes sana etki edebilme derdinde. Yani sadece el kaldir, el indir degil. O kisim azinliktir.
20 sene kadar beden işçiliği yaptım. Gürültü, sıcak,vardiya sistemi gibi insanı çalışmasa da yoran sosyal hayatını etkileyen durumlar. Son bir yıldır bilgisayar işim oldu. Şimdi ise beyin yorgunluğu ve insanlara uğraşın verdiği stres sorun. Şunu farkettim. Beden işçisi iken bilgisayar beni dinlendiriyordu. Şimdi ise eve geldiğimde bilgisayarımı açmak gelmiyor içimden. Galiba bilgisayar ile işyerinde geçirdiğim 9 saat yetiyor.
Arkadaşlara katılmamak elde değil. Her iki işimi de sevdim. Böylece zorluklarına katlanmak daha kolay oluyor
karavanabatu
30/06/2006, 18:04
Ansugo ben boş bi vekilden bahsediyorum. Sence, senin dediğin a ) Durustsen pesinden kovalayanlardan kacman gerekiyor.
b ) Durust degilsen nereden ne yerim diye mesai harcaman gerekiyor.
bu maddeler o vekillin milyarlarca lirayı cebine indirmesine hak verir mi?
Eger bır vekıle dusuk maas verırsen pesınden kosanların ısını kolaylastırırsın.. Bır mılletvekılı kazandıgı parayla kımseye muhtac kalmamalı.. Meseleye bu acıdan bakarsan anlaman kolaylasır..
Ansugo ben boş bi vekilden bahsediyorum. Sence, senin dediğin
bu maddeler o vekillin milyarlarca lirayı cebine indirmesine hak verir mi?
Statun arttikca maasin artar. Bunun sebepleri var. Ornegin senin benim misafirim memur hasan, bakkal murat, kasap necmi iken vekilin, bakanin, basbakanin ziyareti bakan hilary, vekil joseph, hakim jasmin filan olur. Haliyle gidipte bir yere yemek ismarladiginda cebinde bahsisi verecek paran olmazsa sadece senin degil, devletinin de sekli sarsilir.
O sebeple birak vekilin aldigi paranin coklugunu ben az bile buluyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.